Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمدحسن جعفری» دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان در تشریح ابعاد و دلایل کشته شدن رهبر سازمان القاعده در کابل توسط نیروی هوایی ایالات متحده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: ترور ایمن الظواهری و چندین نفر کادر مرکزی القاعده و طالبان از گذشته در دستور کار سازمان سیا بود، اما نکته اینجاست که او را در کابل حذف کرده‌اند و همین موضوع نشان می‌دهد که اگر همکاری طالبان با آمریکا نبود چنین اقدامی به هیچ وجه صورت نمی‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالیست که ظواهری با رهبر فعلی طالبان در بیعت بود اما به هر ترتیب پس از امضای توافق دوحه و تحویل دادن افغانستان به طالبان، چنین اقداماتی متصور بود؛ چراکه در زمان دولت اشرف غنی، آمریکایی‌ها و در رأس آنها زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ترامپ در پرونده صلح افغانستان قبل از آنکه توافق دوحه امضا شود آنها چندین محور را برروی یک کاغذ سفید نوشتند و به عبدالله عبدالله و اشرف غنی ارائه کردند تا آنها هم این متن را بخوانند.

وی ادامه داد: در برگه‌هایی که به آنها داده شده بود، اساساً هیچ موضوع یا محور تأیید شده‌ای وجود نداشت که بخواهیم بگوییم این مسائل دقیقاً در توافق دوحه مندرج شده است و به همین دلیل معتقدم که یک‌سری از محورهای این توافق هنوز هم محرمانه باقی مانده که می‌تواند همکاری طالبان با آمریکا جهت هدف قرار دادن سایر جریان‌های تروریستی را در بر بگیرد. بر همین اساس انتخاب غنی به عنوان رئیس‌جمهوری افغانستان و دستکاری انتخابات در آن روزها هم با دخالت آمریکا صورت گرفت و کشته شدن ظواهری هم بخشی از این روند به حساب می‌آید. کشورهای غربی چیزی در حدود ۲۰ سال در افغانستان حضور داشتند و حالا با حذف ظواهری و اعلام رسمی آن توسط رئیس‌جمهوری آمریکا می‌خواهند بگویند که ما همچنان در مساله ضدتروریسم فعال هستیم و سعی می‌کنند که این موضوع را به عنوان یک دستاورد به مردم خودشان در قالب پیگرد مسئولان پرونده ۱۱ سپتامبر معرفی کنند.

این تحلیلگر مسائل افغانستان گفت: نیروهای آمریکا در ظاهر از افغانستان رفته‌اند اما به صورت عمیق در این کشور کار می‌کنند و به نظرم حضور طالبان در افغانستان هم بر اساس وضعیت موجود و رفتار واشنگتن، چندان دوام نخواهد داشت؛ چراکه ادامه حضور آنها در مسند قدرت نه برای مردم افغانستان قانع کننده است و نه برای جریان‌های سیاسی کشور. به همین دلیل احتمال دارد که آمریکا بخشی از طالبان را قربانی سناریوی خود کنند و تلاش می‌کنند که از آنها برای شلوغ کردن منطقه استفاده کنند که نمونه آن را می‌توان اعلام موجودیت طالبان تاجیکستان دانست. برنامه‌های از پیش تعیین‌شده برای تامین منافع غرب در افغانستان وجود دارد که حضور طالبان و ادامه حضور مخفیانه غرب در این کشور بخشی از آن به حساب می‌آید و آزار ایران و روسیه هم در این راستا قابلیت تحلیل دارد. تبانی آمریکا برای آوردن طالبان در افغانستان چندین بخش دارد که یکی از آنها حذف ظواهری بود که انجام شد و چه بسا زودتر هم می‌توانستند این کار را انجام دهند.

وی افزود: توجه داشته باشید که ظواهری در خانه‌ای هدف قرار داده شده که متعلق به حقانی‌ها بوده و همین نشان می‌دهد که طالبان هم بخشی از این سناریو بوده است. پیدا کردن رهبر القاعده برای سیا و سازمان اطلاعات بریتانیا بسیار ساده است و به همین دلیل سخنانی که بایدن یا سایر مقام‌های آمریکا با آب و تاب سر می‌دهند، چندان جدید یا عجیب و غریب نیست. شبکه جاسوسی آمریکا در طالبان و حتی در میان مقام‌های گذشته افغانستان بدون شک در این عملیات کمک شایانی به واشنگتن کرده که سال‌های سال است برای سفارت آمریکا در کابل کار می‌کردند و حالا هم در این عملیات به واشنگتن سرویس دادند. دولت پاکستان هم بدون تردید در این راستا به آمریکا کمک کرده و به‌رغم اینکه می‌گویند از آمریکا مستقل هستیم، اما در هماهنگی با واشنگتن قرار دارند. آمریکا با اجرای این عملیات به دنبال آن است تا به دنیا بگوید هنوز هژمونی خود را همانند قبل حفظ کرده‌اند و دست برتر در جهان با آنها است.

جعفری تصریح کرد: آنها نه تنها حالا بلکه در زمان هدف قرار دادن اسامه بن‌لادن هم دقیقاً همینطور عمل کردند و رسانه‌هایشان با صدای بلند آن اقدام را دستاورد بزرگ خواندند. حالا هم شاهد تکرار همان سناریو در مورد حذف فیزیکی ایمن الظواهری هستیم. در صورتی که آمریکایی‌ها در زمان جهاد علیه شوروی در افغانستان، بن‌لادن را کمک و حمایت کردند و پس از آن هم ظواهری را در خفا حمایت کردند. بدون تردید مردم افغانستان به خوبی می‌دانند که آمریکایی‌ها با اجرای این سناریوها به دنبال چه هستند؛ چراکه شهروندان افغانستان توسط آمریکایی‌ها در فقر و فلاکت رها شدند و طالبان را مجدداً بر آنها مسلط کردند. بر همین اساس معتقدم بخشی از طالبان که اعلام کردند دیگر با آمریکا دشمن نیستیم، در عملیات شکار ظواهری به کمک واشنگتن رفتند. البته بخشی از این روابط آشکار و بخشی دیگر پنهان بوده است و حالا ما شاهد نمای دیگری از این روابط میان واشنگتن و طالبان هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طالبان بر این باور هستند که آمریکا با آنها و در شرایط کنونی تعامل می‌کند ولی من معتقدم آمریکا تا زمانی که به طالبان نیاز داشته باشد آنها را در کابل حفظ می‌کند. تصمیم‌گیرنده واقعی در میان طالبان شبکه حقانی است و مابقی در اطراف آنها حلقه زده‌اند که نقطه ثقل آنرا باید سراج‌الدین حقانی دانست. به همین دلیل تصمیم شبکه حقانی یا کمک آنها به آمریکا در این قضیه هم مهم است. نکته دیگر این است که القاعده پس از ظواهری حالا در شک و شبهه قرار دارد و نمی‌دانند که آیا طالبان و حقانی در این عملیات کمک حال آمریکا بوده‌اند یا خیر. بر این اساس احتمال دارد که القاعده رادیکال‌تر شود و حتی ممکن است با داعش همکاری کنند اما متضرر اصلی باز هم ملت افغانستان خواهند بود. سپس چین، روسیه و همسایگان افغانستان متضرر رادیکال‌تر شدن احتمالی القاعده خواهند بود ولی هنوز هم معتقدم برگ برنده در دست اسلام‌آباد قرار دارد. لذا بیاد منتظر بود و دید که چه اتفاقی می‌افتد ولی تنها راه برون‌رفت از وضعیت فعلی، صلح سراسری همراه با تعقل است.  

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اسامه بن لادن افغانستان سازمان سیا طالبان داعش جو بایدن ایمن الظواهری شبکه حقانی سازمان القاعده همین دلیل آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۷۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم

معاون وزارت اقتصاد حکومت طالبان در نشستی با افغان‌های مقیم اروپا اظهار داشت به دشمن اجازه نمی‌دهیم که وحدت ملی مردم افغانستان را خدشه دار کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبداللطیف نظری»، معاون وزارت اقتصاد طالبان در صفحه اجتماعی «ایکس» تأکید کرد: اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را به کسی نمی‌دهیم.
نظری افزود: در نشست با افغان های مقیم اروپا درباره موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، آموزشی و تجاری گفت و گو کردیم.

وی همچنین نوشت: دیدگاه و نظر همه ما این بود که یک افغانستان آزاد، آباد، مستقل، متحد، مقتدر، مرفه و توسعه یافته باید دفاع و صیانت شود. به دشمن اجازه نمی دهیم که وحدت ملی افغان ها را خدشه دار سازد.

عبداللطیف نظری پیش‌تر در نشست اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان گفته بود: دشمنان مردم افغانستان می‌خواهند یک افغانستان ضعیف و چندپارچه وجود داشته باشد؛ ما وظیفه داریم یک افغانستان متحد و قوی را برای نسل‌های آینده خود به میراث بگذاریم، این مهمترین رسالت همه ماست.

نظری: دشمنان به دنبال تضعیف و تجزیه افغانستان هستندحقانی: دشمنان سعی در تجزیه افغانستان داشتندکارشناس افغان: آمریکا به دنبال تجزیه افغانستان است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • ارسال اولین محموله کمک چین به افغانستان
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند