Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این هفته شاخص کل هم وزن با کاهشی معادل ۱.۳۹ درصد کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل فرابورس نیز بدون تغییر این هفته را سپری کرد و در ارتفاع ۱۸ هزار ۸۶۲ واحد باقی ماند.

 

 

آقای کوروش آسایش تحلیلگر بازار سرمایه گفت: ارزش معاملات خرد در روز شنبه برابر بود با ۲ هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان، یکشنبه دو هزار و ۶۷۹ میلیارد تومان، دوشنبه یک هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان، سه‌شنبه یک هزار و ۹۰۲ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۶ میلیارد تومان که در مجموع در این هفته ۱۰ هزار و ۵۷۹ میلیارد تومان ارزش معاملات خرد را داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک هزار و ۴۰۵ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار خارج شد

او می‌گوید: میزان خروج پول افراد حقیقی به ترتیب در روز شنبه ۲۸۷ میلیارد تومان، یکشنبه ۵۴۴ میلیارد تومان، دوشنبه ۲۸۷ میلیارد تومان، سه‌شنبه ۱۹۸ میلیارد تومان و در آخر روز چهارشنبه ۸۹ میلیارد تومان بوده که در مجموع در این هفته کاری شاهد خروج یک هزار و ۴۰۵ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار بودیم.

آسایش گفت: همچنین در این هفته به میزان ۳۶۵ میلیارد تومان شاهد ورود پول به صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت بودیم.

او می‌گوید: در این هفته کاری میانگین سرانه خرید هر شخص حقیقی برابر با ۱۸ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان و همچنین میانگین فروش هر شخص حقیقی برابر با ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود.

برترین صنعت؛ فلزات اساسی با رشد ۱.۶۹ درصد

این تحلیلگر گفت: بیشترین رشد این هفته را صنعت فلزات اساسی با ۱.۶۹ درصد افزایش داشت. پس از آن نیز صنعت سایر معادن با رشد ۱.۶۱ درصد در جایگاه بعدی قرار گرفت. بیشترین کاهش نیز مربوط به صنعت حمل‌ونقل با ۵.۹۱ درصد افت و بعد از آن صنعت منسوجات با کاهش ۴.۵۷ درصد بود.

آقای ایمان رئیسی کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار را در شرایطی سپری می‌کنیم که هر روز شاهد خروج پول افراد حقیقی هستیم. این خروج مداوم نشان می‌دهد اعتماد به قدری آسیب دیده که میل و رغبتی به حضور در بازار وجود ندارد. در هفته‌ای که گذشت حتی کاهش نرخ بهره بین بانکی نتوانست جلوی خروج نقدینگی را بگیرد، اما در پایان هفته خبر عرضه دو خودرو از گروه بهمن و همچنین خودرو‌های شاهین و هایما از گروه خودروسازی سایپا و ایران‌خودرو در بورس کالا نشان داد بازار توجه زیادی به این گروه دارد که تا حدودی توانست جلوی ریزش شاخص بورس را بگیرد و سهام شرکت‌های خودروسازی را توانست تا حداکثر قیمت رشد دهد.

او می‌گوید: همچنین افزایش قیمت ارز نیما و بهبود معاملات کامودیتی‌ها سایر گروه‌های مرتبط را در پایان هفته سبز رنگ کرد. باید گفت بازار به لحاظ ارزندگی در شراطی قرار دارد که می‌تواند نقطه مقابل مرداد ۹۹ باشد، چرا که ریسک ریزش قیمت‌های جهانی و نرخ بهره کاهش یافته، اما نوع حمایت‌هایی که از بازار می‌شود نتوانسته اعتماد را به آن بازگرداند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران میلیارد تومان یک هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۷۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

صندوق بین المللی پول از رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته خبر داد و پیش بینی کرد ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۴ با افزایش حدود ۶ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به ۳۱.۳ میلیارد دلار برسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول در گزارش  منطقه ای خاورمیانه و آسیای مرکزی که به تازگی منتشر شده پیش بینی کرده ارزش تولید ناخالص داخلی ایران 61 میلیارد دلار در سال 2024 نسبت به سال 2023 افزایش یابد و به 464 میلیارد دلار برسد. اقتصاد ایران در این سال 3.3 درصد رشد خواهد کرد که  از رشد متوسط 20 ساله طی سال های 2000 تا 2020 که 3 درصد گزارش شده بیشتر خواهد بود.

این گزارش رشد اقتصاد غیر نفتی ایران در سال 2023 را  3.8 برآورد و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری به 3.3 درصد برسد. بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه 15 درصدی را به ثبت رساند. پیش بینی شده است در سال 2024 نیز رشد این بخش به 2.9 درصد برسد.

نرخ تورم در کشور طی سه سال گذشته نزولی بوده است و به پیش بینی صندوق بین المللی پول انتظار می رود این روند حداقل طی دو سال آینده ادامه پیدا کند. نرخ تورم ایران در سال 2023 به 41.5 درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سال 2024 به 37.5 درصد و در سال 2025 به 32.5 درصد برسد.

نرخ رشد نقدینگی در سال 2023 بالغ بر 34.7 درصد بوده و انتظار می رود این رقم در سال 2024 به 32.9 درصد کاهش یابد. متوسط رشد نقدینگی طی سال های 2000 تا 2020 بالغ بر 26.5 درصد محاسبه شده است.

*پیش بینی تراز مثبت 16.7 میلیارد دلاری حساب های جاری در 2024

صندوق بین المللی پول تراز حساب های جاری ایران در سال 2024 را مثبت 16.7 میلیارد دلار پیش بینی کرده است. در سال 2023 نیز تراز حساب های جاری ایران مثبت 17.8 میلیارد دلار برآورد شده بود.

*عبور ذخایر ارزی در دسترس ایران از 30 میلیارد دلار

ذخایر ارزی در دسترس ایران بر اساس برآورد صندوق بین المللی پول در سال گذشته 25.1 میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال قبل از آن 19.7 میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس پیش بینی این نهاد بین المللی ذخایر ارزی در دسترس ایران طی سال جاری با افزایش حدود 6 میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به 31.3 میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس این گزارش ذخایر ارزی ایران بسیار بیشتر از این ارقام و بالای 100 میلیارد دلار است که بنا به ادعای صندوق بین المللی پول به دلیل تحریم ها در دسترس ایران قرار ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • مراسم استقبال از شهید گمنام در فرودگاه شهید صدوقی یزد، پنجشنبه همین هفته
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است