Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@01:38:05 GMT

تحولات منطقه محور گفت وگوی تلفنی چاووش اوغلو و بلینکن

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۰۶۴۹

تحولات منطقه محور گفت وگوی تلفنی چاووش اوغلو و بلینکن

به گزارش ایرنا، خبرگزاری آناتولی امروز (پنجشنبه) به نقل از  بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد که در تماس تلفنی «مولود چاووش اوغلو» و «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی وی دو طرف در خصوص روابط دوجانبه و تحولات منطقه گفت و گو کردند.

وزارت امور خارجه ترکیه نوشت که وزیران امور خارجه دو کشور در این گفت‌وگوی تلفنی همچنین درباره توافق حمل غلات اوکراین رایزنی و تبادل و نظر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیران دفاع روسیه و ترکیه و وزیر زیرساخت اوکراین ۳۱ تیر ماه گذشته طی نشستی در استانبول با حضور «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد، در خصوص «حمل و صادرات ایمن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» توافق نامه امضا کردند.

این توافق تضمین کننده صادرات غلات دپو شده در بنادر اوکراین در دریای سیاه به سراسر جهان است.

توافق صادرات غلات ۱۲۰ روزه است که مقامات اوکراین وعده دادند طی ۱۰ روز شرایط را برای عملیاتی کردن آن فراهم کنند.

پس از چند ماه توقف صادارت غلات اوکراین به دلیل جنگ، نخستین کشتی حامل غلات این کشور صبح دوشنبه هفته جاری بندر «اودسا» را به سمت لبنان ترک کرد.

وزارت دفاع ترکیه در این باره اعلام کرد که این محموله در قالب نخستین کشتی پس از آغاز بحران اوکراین؛ حامل ذرت است و ساعت ۸:۳۰ دقیقه صبح امروز دوشنبه به وقت محلی بندر «اودسا» اوکراین را به سمت لبنان ترک کرد.

در همین راستا، چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه دیروز سه شنبه در« پنوم‌پن»، پایتخت کامبوج گفت که سند مربوط به انتقال امن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین در نتیجه تلاش‌های دیپلماتیک فشرده کشورش با سازمان ملل امضا شده است.

وی افزود که‌ سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند که این توافق به بازگشت اعتماد به بازارهای جهانی غذایی و کاهش قیمت‌ها کمک خواهد کرد.

از سوی دیگر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که با وجود حمله روسیه به شهر بندری اودسا در اوکراین انتظار می‌رود توافقنامه صادرات غلات اوکراین اجرا شود.

«ند پرایس» گفت که با وجود این حملات، اطلاع داریم که طرف‌ها در حال آماده‌سازی برای بازگشایی بنادر دریای سیاه اوکراین برای صادرات مواد غذایی و کود شیمیایی هستند.

وی افزود: حمله به اودسا اعتبار تعهدهای روسیه در مقابل دیگر طرف‌های این توافق را تضعیف می‌کند و آمریکا با شرکای خود در سراسر جهان همکاری خواهد کرد تا مسکو را در قبال این توافق مسوولیت پذیر کند.

برچسب‌ها اوکراین رجب طیب اردوغان روسیه سازمان ملل متحد ایالات متحده آمریکا مولود چاووش اوغلو آنتونی بلینکن آنتونیو گوترش ترکیه بحران اوکراین پروندهٔ خبری تازه‌ترین تحولات اوکراین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوکراین رجب طیب اردوغان روسیه اوکراین رجب طیب اردوغان روسیه سازمان ملل متحد ایالات متحده آمریکا مولود چاووش اوغلو آنتونی بلینکن آنتونیو گوترش ترکیه بحران اوکراین چاووش اوغلو سازمان ملل امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۰۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ درباره تحولات غزه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری رسمی قطر (قنا)، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تلفنی با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر گفت وگو کرد.

بر اساس این گزارش، در این تماس تلفنی دو طرف درباره آخرین تحولات غزه و اراضی اشغالی فلسطین و تلاش‌های دو کشور برای برقراری توافق آتش بس فوری و دائمی در غزه با یکدیگر رایزنی کردند.

بنا بر این گزارش، رئیس جمهور آمریکا و امیر قطر همچنین در این گفت وگوی تلفنی روابط راهبردی دو کشور و راه‌های حمایت و تقویت آن و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

جزئیات بیشتری از این گفت وگوی تلفنی گزارش نشده است.

پیش از این نیز وزیران خارجه آمریکا و قطر در ریاض با هم دیدار و درباره آخرین تحولات غزه و منطقه با یکدیگر گفت وگو کرده بودند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دیگر خبرها

  • بلینکن: اکنون زمان آن است که حماس وارد عمل شود
  • گفت‌وگوی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با «خاجی»
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ درباره تحولات غزه
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • بلینکن در ریاض ادعای ضدایرانی کرد
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند