Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایرنا از روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، نبی الله مرادی پنجشنبه در این باره افزود: در چند سال اخیر اکثر تالاب های استان به دلیل خشکسالی و کمبود بارش خالی از آب بوده اند که در بارندگی اخیر اکثر تالاب ها از وضعیت کاملا خشکی که داشتند به تناسب بارندگی نمدار و یا نسبتا کمی آبگیری شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون محیط زیست طبیعی اظهار داشت: همین وضعیت  باعث مهار کانون های گرد و غبار بوده و به دلیل افزایش رطوبت نسبی هوا، کاهش احتمال خطر آتش سوزی ناشی از خشکسالی ها را در مقطع زمانی کوتاه به دنبال خواهد داشت.
مرادی یادآور شد:بارندگی های اخیر بیشتر به صورت رگباری و منطقه ای اتفاق افتاد و بر اساس اعلام میزان بارش توسط سامانه هواشناسی استان فارس، بیشترین جمع بارندگی در حوضه آبریز شهرستان های تالابی در شهرستان نورآباد ممسنی به میزان ۱۳۶.۹ میلیمتر و کمترین میزان در شیراز به میزان ۷.۶ میلیمتر بوده و بر مبنای برآورد کارشناسان شرکت سهامی آب منطقه ای، حدودا بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیمتر آب وارد تالاب های استان شده است.
وی اظهار کرد: بیشترین میزان آبگیری در تالاب بختگان و آباده طشک و تالاب برم شور بوده و همچنان تالاب های آب شیرین (تالاب کافتر، ارژن، هفت برم و پریشان) کمترین میزان آبگیری را داشته اند.
معاون محیط زیست طبیعی اعلام کرد: درصد میزان آبگیری تالاب ها نیز توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان و پس از به روز رسانی تصاویر ماهواره ای و تحلیل آنها اعلام خواهد شد.

برچسب‌ها تالاب ها شیراز اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس پروندهٔ خبری بارش‌های سیل آسای تابستان ۱۴۰۱ در کشور و موج امدادرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تالاب ها شیراز اداره کل حفاظت محیط زیست فارس تالاب ها شیراز اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۰۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می‌تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

دیگر خبرها

  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • آبگیری ٩٠ درصد تالاب قره گل بوکان
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • آبگیری کامل سد و بند‌های خاکی شهرستان گراش
  • (تصاویر) آبگیری تالاب آق گل همدان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • بارش بیش از ۲۰۰ میلی متر باران از ابتدای سال آبی
  • بهاران پربارش فارس