Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقررات انتخاباتی فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) با صراحت تاکید دارد، افراد که دارای پرونده‌های قضایی در جریان با طرح اتهام قضایی هستند، دارای شرایط لازم برای حضور در انتخابات نیستند و صلاحیت آنها باید رد شود.

به گزارش ایسنا، فدراسیون جهانی فوتبال در دستورالعمل بررسی صلاحیت افراد جهت شرکت در انتخابات و در موضوع تعیین صلاحیت نامزدهای ریاست به صراحت تاکید دارد، افرادی که دارای پرونده‌های قضایی در جریان هستند و به طور رسمی متهم شده‌اند یا اقدامات قضایی موقت علیه آنها آغاز شده، دارای شرایط لازم برای تایید صلاحیت و حضور در انتخابات نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بند 2 ردیف صلاحیت‌های این دستورالعمل آمده «هنگامی که یک نامزد به طور رسمی متهم شود و یا اقداماتی قضایی موفت در ارتباط با او انجام شد، کمیته انتخابات تصمیم می‌گیرد، حتی اگر رای نهایی هم صادر نشده باشد، صلاحیت نامزد مذکور را رد نماید...»

این دستورالعمل در انتخابات ریاست فدراسیون جهانی فوتبال لازم‌الاجرا بوده و متن کامل آن نیز در سایت فیفا موجود است.

درباره برگزاری انتخابات فدراسیون‌های عضو فیفا نیز این دستورالعمل توصیه به اجرا شده است.

فیفا تاکید می‌کند که این رد صلاحیت دلالت بر داوری در مورد نامزد یا پرونده مربوط به او در برابر دستگاه‌های قضایی یا انضباطی ندارد. این اقدام فیفا به دلیل لزوم حفظ اعتبار و اقتدار این سازمان است، چرا که سران فوتبال علاقه‌ای به فعالیت افرادی که ممکن است در آینده متهم شوند یا به هر دلیلی سابقه خوبی نداشته باشند، ندارد.

متن انگلیسی متن فارسی​​

در حال حاضر و در انتخابات پیش روی فوتبال ایران نیز روند تایید صلاحیت‌ها برای معرفی نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال و نواب رئیس در جریان است و طی روزهای آینده نتایج نهایی اعلام خواهد شد اما از هم اکنون ابهاماتی درباره برخی نامزدها وجود دارد.

یکی از نامزدهای صندلی ریاست مهدی تاج، رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال است که سال ۹۸ به علت بیماری قلبی از سمت خود کناره‌گیری کرد اما بعد از این ماجرا، تاج و اعضای هیات رئیسه وقت به علت عقد قرارداد با مارک ویلموتس که علاوه بر غرامت سنگینی که روی دوش فوتبال ایران گذاشته، با شبهات بسیاری هم همراه بود، دارای پرونده قضایی مفتوح فراوان در دستگاه قضایی هستند.

سازمان بازرسی کل کشور از دو سال قبل، این پرونده را مفتوج نگه داشته و در انتظار صدور رای نهایی دادگاه CAS بوده است. پرونده‌ای که همچنان مفتوح است و علاوه بر آن در پرونده‌های دیگری نیز محکومیت‌هایی صورت گرفته و موضوع اتهامی در مرحله رسیدگی در تجدیدنظر است.

با توجه به اینکه فیفا به عنوان نهاد بالادستی فدراسیون فوتبال ایران است و رعایت مقررات آن بر همه کشورها عضو لازم است، به نظر می‌رسد حضور مهدی تاج در انتخابات پیش رو با تضادهای قانونی در فیفا نیز همراه است.

همچنین فیفا در بخش دیگری تصریح می کند که «محکومیت های کیفری و مجازات های انضباطی در مورد جرایم مالی، جزو مواردی در نظر گرفته می شدند که با عملکرد کمیته های فیفا سازگار نبوده و به همین دلیل باعث می شوند که نامزدها رد صلاحیت شوند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهدي تاج انتخابات فدراسیون فوتبال فدراسيون فوتبال نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۱۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود

عاملی که در جهان به‌عنوان روح فوتبال شناخته می‌شود، بسیاری از بازی‌های محبوب‌ترین ورزش جهان را به خاطر بدرفتاری افرادی معدود از دست می‌دهد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، برگزاری بازی بدون حضور تماشاگران یکی از جرایم ثابت کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال طی فصل‌های گذشته لیگ‌های برتر و دسته اول فوتبال باشگاه‌های کشور بوده است، تیری که گاهی در مواقع حساس و دیدارهای سرنوشت‌ساز شلیک می‌شود و ممکن است در تعیین قهرمان نیز اساسی باشد.

کمیته انضباطی، این حکم را در پی تخلفات قابل توجه هواداران تیم‌ها صادر می‌کند. با این حال تجربه نشان می‌دهد محرومیت فوق، هیچ تأثیری در ایجاد فضای سالم‌تر و کاهش تخلفات در ورزشگاه‌ها ندارد. مثلاً استقلال و پرسپولیس در اولین بازی خانگی خود در نیم‌فصل دوم لیگ برتر به خاطر حوادث دربی فینال جام حذفی تماشاگران خود را به همراه نداشتند، در دربی 103 تهران اما شاهد رفتارهای زننده گسترده‌تری بودیم و این بازی بارها به دلیل پرتاب اشیای هواداران متوقف شد.

محرومیت هواداران شمس آذر

به نظر می‌رسد نبود امکانات لازم برای شناسایی هواداران خاطی، نقش اصلی را در صدور این احکام تکراری و بی‌فایده ایفا می‌کند. وقتی مأموران امنیتی نمی‌توانند تماشاگران متخلف را شناسایی کنند، کمیته انضباطی راهی بهتر از محرومیت تماشاگران یک تیم نمی‌بیند.

در صورتی که دوربین‌های چهره‌زن در ورزشگاه‌های نصب و با متخلفان برخورد شود، دیگر نیازی به محرومیت چند هزار هوادار نیست. استفاده از لیزر که طی چند سال اخیر در ورزشگاه‌ها مُد شده، یکی از دلایل کمیته انضباطی برای محرومیت هواداران است. این در حالی است که در حین بازی، تصاویری از فرد صاحب لیزر منتشر می‌شود. این تصاویر می‌تواند به کمک مأموران امنیتی بیاید و به جای محرومیت همه تماشاگران، می‌توان با کسی برخورد کرد که از لیزر استفاده می‌کند.

مثلاً شمس آذر قزوین به دلیل استفاده تعدادی از هواداران خود از لیزر، نارنجک دستی و سنگ، در دیدار هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر باید در ورزشگاه بدون تماشاگر از پیکان میزبانی کند. در صورتی که اگر مأموران در همان ورزشگاه اقدام به شناسایی و برخورد با هواداران متخلف می‌کردند، چند هزار تماشاگر قزوینی تاوان تخلف چند نفر را نمی‌دادند.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، هواداران استقلال و پرسپولیس در دیدار روز 24 اسفند اشیایی به زمین پرتاب کردند که کمیته انضباطی در حکمی جالب توجه، حکم به تخلیه چهار سکوی هواداران در دربی رفت و برگشت سال آینده داد. این در شرایطی است که همان هوادارانی که سیب و سنگ به زمین پرتاب کردند، می‌توانند در جایگاه دیگری بنشینند و همان کار را در دربی‌های سال آینده تکرار کنند!

واکنش هیئت مدیره تراکتور به حمله هواداران به خودروی سرخپوشان

شماره‌گذاری صندلی‌ها، دومین راه برای شناسایی هوادارانی است که رفتار نادرستی در ورزشگاه دارند. یک تماشاگر برای حضور در سالن سینما یا کنسرت، یک صندلی انتخاب می‌کند و پس از پرداخت هزینه بلیت، یک صندلی ویژه برای او در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که این تماشاگر روی صندلی دیگری بنشیند، به او تذکر داده می‌شود و وی مجبور است به صندلی انتخاب شده خودش بازگردد.

در صورتی که این رویه در ورزشگاه‌های فوتبال (در مقیاس گسترده‌تر) پیاده شود، با شناسایی منشأ پرتاب سنگ یا لیزر می‌توان متوجه شد که چه کسی تخلف می‌کند تا پس از برخورد با او، یک تیم را از همراهی هواداران خود محروم نکنیم. فوتبالی‌ها جمله معروفی دارند که می‌گویند «تماشاگران روح فوتبال هستند» و این مسئله در بازی‌های بی‌روح دوران کرونا به چشم آمد. مجازات معدود متخلفان به جای انبوه افراد بی‌گناه هم به عدالت نزدیک‌تر است، هم «روح» را از فوتبال نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احضار ۶ نفر به کمیته انضباطی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام
  • ۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود
  • رسیدگی به ۳ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷
  • رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا معرفی شد
  • جلسه هیات رئیسه فدراسیون دوومیدانی تشکیل شد
  • باشگاه‌های لالیگایی در خطر محرومیت از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • کاهش ۳۰ درصدی پرونده‌های معوق قضایی استان
  • یوفا تهدید کرد: احتمال محرومیت اسپانیا از یورو
  • تایید اعتبارنامه ۶ منتخب مردم گلستان در مجلس توسط هیأت اجرایی
  • با اعلام رییس صدور کمیته مجوز حرفه‌ای : AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد