Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فعالان و سمن های مردمی عرصه میراث فرهنگی داوران عملکرد و تصمیم گیری درست مدیران هستند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی برنا از قزوین؛ عزت الله ضرغامی روز پنجشنبه در نشست با فعالان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سمن های این بخش که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: این جلسه به عنوان یک الگوی مناسب در عرصه تصمیم گیری است که همه افراد دغدغه مند با نگاه تخصصی و ارائه راهکار به ما کمک کردند تا درجریان چالشها و ظرفیت های این استان قرار گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: پیشنهاد می کنم این جلسه به صورت کامل از رسانه استانی پخش شود و همه ببینند که در قزوین  یک جلسه جامع برگزار شد و حرف های موافق و مخالف زده شد و نشان داد براستی قزوین شهر روشنفکری و نخبگانی با درک بالاست که چالش ها و مطالبات خودرا منطقی و ادیبانه و توام با کرامت مطرح می کنند. 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآورشد: از کسانی که امروز با صراحت و دلسوزی و قاطعیت صحبت کردند تشکر می کنیم و حتما در تصمیم گیری از آن استفاده خواهیم کرد.

ضرغامی بیان کرد: مسایل میراثی قزوین را با استاندار بررسی کردیم و تصمیماتی گرفتیم و نمایندگان قزوین و مدیران استان هم کمک خواهند کرد تا کارها عملی شود.

ضرغامی تصریح کرد:فعالان میراث فرهنگیُ گردشگری و صنایع دستی مانند شاقول عملکرد وزارتخانه و بلکه همه نهادها در توسعه کشور هستند و شما با رصد کردن کارها و دلسوزی که دارید در واقع نخبگان شاخصی هستند که نمی گذارید ما به انخراف برویم. 

وزیر میراث فرهنگی افزود: این ظرفیت خیلی خوبی است اما یک تبصره دارد این که وقتی شاقول می گذاریم تا دیوار صاف باشد به موانعی می رسیم که باید دیوار دور بزند تا کاربری خود را درست انجام دهد اما دوباره به مسیر شاقول بازمی گردد لذا اگر جایی موانعی بود باید کمک کنیم تا رفع شود.

وی اظهارداشت:  اعتقاد داریم که قزوین شهر تاریخی است البته نگاههای متفاوتی هم داریم ولی کسی مخالف هویت تاریخی قزوین نیست و همه می دانیم این شهر ریشه دارد و  ۸۰۰ سال پیش در کتاب التدوین فقط اسامی صدها بزرگان نوشته شده که  بیانگر تاریخی بودن آن است.

این مسئول افزود: بافت تاریخی کالبد و روح و محله دارد و کسانی که فکر می کنند بافت تاریخی مانع توسعه است اشتباه می کنند زیرا مقوم توسعه است.

وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: نظام آبی شوشتر پیشرفته ترین نظام مهندسی است که با دیدن آن شگفت زده می شوید و امروز هم. قنات ها و سازه های مهندسی ما سالها بدرستی عمل کرده اند و نیازهای مردم برطرف شده است. 

وی افزور: هیچ کسی قصدندارد باغستان و بناها و محلات قدیمی قزوین را تخریب کند درحالی که رفتار اجتماعی برخی محلات قزوین همچنان متکی بر دین است و ما باید این ساختار را حفظ کنیم. 

تصمیم گیری را به استان قزوین واگذار می کنیم 

ضرغامی اظهارداشت: برای تسریع در کار ضمن تفویض اختیار از این‌پس اجازه می دهیم تصمیم گیری در خصوص بافت فرسوده و تاریخی و حل چالش های مدیریت شهری و میراث از وزارتخانه به استان قزوین منتقل شود.

وی بیان کرد: لازم است بر اساس مقتضیات استان و منافع مردم با رویکرد صیانت از میراث تاریخی تصمیم بگیرید و هر تصمیمی اتخاذ شد برای ما قابل قبول است.  

ضرغامی یادآور شد: در استان بر اساس همه مصالحی که گفته شد تصمیم گیری کنید و حتما سمن ها و تشکلهای مردمی را نیز در آن مشارکت دهید.

وی افزود: مردم مشکلاتی دارند و نباید زندگی انها را بر هم بزنیم زیرا همه کارها برای مردم است. 

وزیر میراث فرهنگی اظهارداشت: با روشی که اعلام شد برای باغستان و بافت تاریخی و هماهنگی دراجرای پروژه های اصلی با رعایت امور فنی و ملحوظات فرهنگی همکاری خواهیم کرد. 

ضرغامی بیان کرد: در حوزه میراث بایستی موضوع حفظ، نگهداری و مرمت و نیز معرفی آثار تاریخی مورد توجه قرار گیرد.

قزوین ظرفیت های گردشگری فوق العاده ای دارد 

وی افزود: قزوین ظرفیت های گردشگری فوق العاده ای دارد و در صنایع دستی هم استعدادهای ارزشمندی در میان هنرمندان وجود دارد که امیدواریم با کمک مجلس اعتبارات خوبی برای حمایت از صنعتگران این عرصه اختصاص یابد. 

ضرغامی اظهارداشت: ۹۰ درصد شاغلان صنایع دستی از بانوان هستند و باید این بخش را جدی بگیریم و به جای این که دنبال حقوق زنان خانه دار باشیم بهتر است به زنان شاغل وام دهیم. 

وی در خصوص بیمه راهنمایان افزود: آزمون وسع در مورد تورگردانها اشتباه بود اما در مجلس تصویب شد و امروز باعث نگرانی راهنمایان  ما شده و می دانیم این افراد مشکلات معیشتی دارند و باید بیمه راهنمایان و فعالان صنایع دستی را حل کنیم.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی قزوین گردشگری و صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی تصمیم گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

ایسنا/اصفهان عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری معتقد است: «علت خرابی آثار تاریخی، جهل و علت ترجیح مکان‌های بی‌ارزشِ امروزی بر مکان‌های ارزشمند کهن، کوته‌نظری نسبت به منافع سوداگرانۀ خُرد است.»

سیدمحمد بهشتی شیرازی، بعدازظهر پنجشنبه (۶ اردیبهشت‌ماه) در آیین افتتاحیه نمایشگاه «نیم‌قرن تلاش برای احیای جلفای اصفهان» (نمایشگاهی از عکس‌های احمد منتظر) که در محل ساختمان مدرسۀ فرانسوی‌ها (دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر اصفهان) بیان شد، گفت: من زمانِ رفتن به سازمان میراث فرهنگی در سال ۷۶ با چند نکته مواجه شدم. سازمان میراث فرهنگی یک سازمان دولتی بوده و در سال‌هایی که ما در آنجا بودیم پولی برای پرداخت پاداش و عیدی و حق مأموریت به کسی را نداشت و کارمندان آنجا نیز با هزینه‌های خود به سفر می‌رفتند. انگیزه آن‌ها برای کار، پطرس بودن بود (اقتباسی از داستان پطرس فداکار در کتاب‌های درسی) بود و یکی از این پطرس‌ها احمد منتظر است.

او افزود: من ۵۰ سال پیش شعر می‌گفتم. آن زمان قصد سرودن شعر و حالی شبیه به یک حسرت بزرگ داشتم؛ انگار یک فرصت طلایی را ازدست‌داده بودم که غیرقابل‌جبران بود! ۵۰ سال پیش شروع این شعر را این‌گونه نوشتم: «اردیبهشت هم تمام شد» و ۵۰ سال است که نتوانستم یک کلمه به آن اضافه کنم. اردیبهشت‌، ماه عجیبی است که اتفاقات بسیاری در آن می‌افتد و وقت بسیاری از کارها بوده که اگر ازدست‌ برود قابل بازگشت نیست.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری سپس این دو پرسش را مطرح کرد که چرا کار عکاس‌ها ارزشمند است، سپس در پاسخ گفت:۲ چیز طیره عقل است؛ دیدن به‌وقت ندیدن و ندیدن به‌وقت دیدن؛ و این همان کارِ عکاسان است. آن‌ها کمک می‌کنند که آنچه نباید دید را ندید و آنچه باید دید را ببینیم. ما در زندگی از ۲ واژۀ «کهن» و «کهنه» استفادۀ بسیار کرده‌ایم و معمولاً توجهی به تفاوت ماهوی آن‌ها نداریم. هردو واژه با زمان، سروکار دارند و ازاین‌جهت با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. «کهن» و «کهنه» ضد یکدیگر بوده و از جنس هم نیستند. «کهنه»، دورریختنی، بی‌ارزش و حضورش ملال‌آور است، درصورتی‌که «کهن» آن چیزی است که دور نمی‌اندازیم. ما بسیاری از اوقات از تکرار خسته می‌شویم، ولی اگر از تکرار غروب و طلوع خورشید خسته نمی‌شویم، و این موضوع به دلیل کهن بودن آن است‌.

بهشتی خاطرنشان کرد: کار یک عکاس، ثبت آن چیزی است که استعداد کهن بودن را دارد و واجد ارزشی است و زمان آن را مستعمل نکرده و عکاس آن را بیرون کشیده و پیش چشم ما می‌گذارد. هر چیزِ کهنی از روز اول کهن و هر چیز کهنه‌ای نیز از روز اول کهنه است. نو شدن، اقتضای امر کهن است. احمد منتظر تعدادی از مستندات ساختنان های جلفا را به نمایش گذاشته و زیر بعضی از آن‌ها به خط سرخ نوشته‌اند که «اردیبهشت هم تمام شد.»

رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: دلیل ترجیح مکان‌های بی‌ارزشِ امروزی بر مکان‌های ارزشمند کهن، کوته‌نظری نسبت به منافع سوداگرانۀ خُرد است. علت خرابی آثار تاریخی، جهل است که بسیاری را نیز متقاعد می‌کند. 

بهشتی با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه «نیم قرن تلاش برای احیای جلفای اصفهان» یک تذکر برای ما است، اضافه کرد: ردپای همه کارهایی که در این شهر کرده‌ایم، باقی است و نمی‌توان آن‌ها را پاک کرد. این نمایشگاه یک هشدار خوب از این بابت بوده که ما هوشیارتر عمل کنیم.

او در ادامه گفت: در شهر ایروان به‌اندازه جلفای اصفهان اثری وجود ندارد که ۱۵۰ سال بیشتر عمر داشته باشد، ولی در جلفای اصفهان چنین آثاری وجود دارد. 

یک آروز؛ ثبت جهانی بافت تاریخی اصفهان

همچنین میثم بکتاشیان، معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشب شهردااری اصفهان نیز چنین بیان کرد: دفتر فرهنگ و معماری، یک دفتر تخصصی ذیل این است که رسالتش پرداختن به موضوع فرهنگ معماری و شهرسازی به‌طور تخصصی است.

او با بیان اینکه در جای‌جای اصفهان با مصوناتی که توسط هنرمندان بزرگی خلق‌شده، روحمان جلا پیدا می‌کند، ادامه داد: پاسداشت فرهنگ اصیل معماری گذشته برای ما اهمیت دارد. ما در هفته فرهنگی سعی کردیم با تنوع برنامه‌ها در موضوعات مختلف، به سلایق مختلف مردم بپردازیم تا هرکس برنامه موردنظر خود را انتخاب کند. امیدوارم بتوانیم هرچه بهتر حوزه فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را توسعه دهیم.

بکتاشیان تأکید کرد: بسیاری از شهرهای دیگر با قدمت کمتر، توانسته‌اند که بافت تاریخی خود را به ثبت جهانی برسانند. نکته‌ای که در دفتر فرهنگ و معماری به‌عنوان یک آرزو آن را دنبال می‌کنیم، ثبت جهانی بافت تاریخی اصفهان است.

به گزارش ایسنا، علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه «نیم‌قرن تلاش برای احیای جلفای اصفهان» می‌توانند تا ۱۳ اردیبهشت‌ماه به دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر اصفهان(مدرسۀ فرانسوی‌ها)، واقع در خیابان حکیم نظامی، کوچه سنگتراش‌ها، کوی چهارسوقی‌ها مراجعه کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است