Web Analytics Made Easy - Statcounter

چارچوب هماهنگی سیاسی شیعی عراق به موضع گیری صدر در زمینه برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور واکنش نشان داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعی تاکید کرد از هر روند قانونی برای حل بحران‌های سیاسی و تحقق منافع مردم از جمله انتخابات زودهنگام بعد از حصول اجماع ملی بر سر آن و تامین فضای امن برای برگزاری آن حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه همچنین آمده است: پیش از همه این موارد، باید به نهادهای قانونی احترام گذاشت و مانع از فعالیت آن نشد. چهارچوب ما، قانون و منافع مردم است.

مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق پیش از این خواستار انحلال پارلمان کنونی و برگزاری انتخابات زودهنگام شده بود.

توافق بر روی عدم انتخاب الکاظمی

«ابو الاء الولائی»، دبیرکل کتائب سید الشهدا، گفت که چارچوب هماهنگی بر سر عدم انتخاب مجدد مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق توافق کرده است.

الولائی در توئیتی گفت: پیش از این گفتیم و اکنون بر آن تاکید می کنیم، الکاظمی تحت هیچ شرایطی نباید مجددا نخست وزیر شود.

وی افزود: به برادران چارچوب هماهنگی بخاطر شجاعت مسئولانه شان در نشست اضطراری  که توافق بر سر عدم انتخاب مجدد الکاظمی به عنوان نخست وزیر و مخالفت با ابقای آن در مرحله آتی از مهم ترین مصوباتش بود، درود می فرستیم.

عراق شاهد بحران سیاسی بی‌سابقه‌ای است به طوری که بیش از 300 روز از برگزاری انتخابات زودهنگام در 10 اکتبر گذشته می‌گذرد اما گروه‌های سیاسی تاکنون موفق به تشکیل دولت جدید نشده‌اند و همچنان دولت پیشبرد امور مصطفی الکاظمی سرکار است.

رایزنی العامری با پلاسخارت

«هادی العامری»، رئیس ائتلاف فتح و جنین هنیس پلاسخارت، نماینده سازمان ملل در عراق درباره حل بن بست سیاسی کشور براساس چارچوب های قانونی رایزنی کردند.

العامری در دفتر خود در بغداد میزبان جنین هنیس پلاسخارت بود.

در این دیدار دو طرف درباره آخرین تحولات اوضاع سیاسی و راه های حل بن بست سیاسی و لزوم تداوم گفتگوها و تفاهم برای رسیدن به نتایج واقع بینانه مورد قبول براساس چارچوب های قانونی رایزنی کردند.

پرونده حمله اخیر ترکیه به زاخو و تعرضات این کشور به مرزهای عراق از دیگر محورهای گفتگوی طرفین بود.

پلاسخارت نیز بر لزوم ثبات سیاسی در عراق و رسیدن به راه حل‌های مشترک که رضایت همه طرف‌ها را جلب کند، تاکید کرد.

موضع گیری تازه مقتدی صدر درباره حشد شعبی

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر گفت که نیروهای الحشد الشعبی عراق به هیچ یک از جریان صدر و چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه وابسته نیستند اما به آرا و اعتقادات خاندان صدر نزدیک تر هستند.

وی گفت مهم است که به صراحت به این موضوع اشاره شود که اگر دو گروه جریان صدر و چارچوب هماهنگی وجود داشته باشد، نیروهای الحشد الشعبی به هیچ کدام وابسته نیستند.

صدر گفت که یقین دارد نیروهای الحشد الشعبی با سخنان او درباره وحدت براساس چارچوب های دینی، بشر و عقیدتی موافق هستند و به آرا و اعتقادات جریان صدر نزدیک تر هستند بلکه اکثر آنها از شهیدین صدرین تقلید می‌کنند.

صدر گفت که کاملا از شجاعت و اخلاص آنها اطلاع دارد و آنها سرباز عراق و رزمندگان تحت لوای آل صدر در برابر اشغالگری بودند و همچنان هستند.

تمجید حشد شعبی از موضع گیری مقتدی صدر

سازمان الحشد الشعبی به موضع گیری صدر واکنش نشان داد و اعلام کرد که حشد شعبی به مردم عراق و مرجعیت دینی تعهد داد نسبت به معیارهای ملی و حرفه ای پایبند باشد.

در بیانیه الحشد الشعبی آمده است: سخنرانی کتبی منصفانه مقتدی صدر که مجاهدان الحشد الشعبی را خطاب قرار داده است، تحسین می کنیم.

بیانیه مذکور افزود: در همین راستا، الحشد الشعبی به فرماندهان، ملت عراق و مرجعیت دینی تعهد می دهد نسبت به معیارهای ملی و حرفه ای در راستای خدمت به عراق پایبند باشد.

درخواست از الکاظمی برای برگزاری انتخابات زودهنگام

«جعفر الموسوی» از رهبران جنبش صدر عراق از مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور خواست در راستای اجرای دعوت مقتدی صدر برای برگزاری انتخابات زودهنگام، پارلمان را منحل کند به این امید که بحران سیاسی تشدید شده در این کشور پایان یابد.

الموسوی از الکاظمی خواست طبق قانون اساسی عراقِ درخواست انحلال مجلس را به ریاست جمهوری ارائه و به برگزاری انتخابات زودهنگام حداکثر ظرف مدت 60 روز از تاریخ انحلال پارلمان دعوت کند.

براساس قانون اساسی عراق، پارلمان با موافقت اکثریت مطلق و براساس درخواست یک سوم اعضای آن و یا درخواست نخست وزیر و موافقت ریاست جمهوری میتواند منحل شود.

رایزنی بارزانی و طالبانی

«مسعود بارزانی»، رئیس حزب دموکرات کردستان و «بافل طالبانی»، رئیس اتحادیه میهنی کردستان، در اربیل با یکدیگر دیدار کردند.

این دیدار با حضور قباد طالبانی، معاون نخست وزیر اقلیم کردستان عراق و فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق انجام شد.

به نظر می‌رسد در این نشست آخرین تحولات وضعیت سیاسی عراق و اقلیم کردستان بررسی شده است.

ائتلاف «دولة القانون»: انحلال پارلمان عراق بحران را حل نمی‌کندعراق|‌ از ابتکار طالبانی برای حل بحران سیاسی تا واکنش تشرینی‌ها به خواسته صدر

بارزانی و طالبانی بر سر متحد کردن نیروهای سیاسی کرد و تلاش برای موضع یکپارچه آنها در قبال چالش های عراق و اقلیم کردستان و تداوم این نشست‌ها توافق کردند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عراق اخبار عراق برگزاری انتخابات زودهنگام چارچوب هماهنگی الحشد الشعبی موضع گیری مقتدی صدر جریان صدر نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۵۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر دوربین مداربسته از لحظه حمله پهپادی به میدان گازی در عراق | جزئیات جدید از حمله پهپادی | ویدئو

دریافت 157 KB

به گزارش همشهری آنلاین، رسانه‌های عراقی امروز با انتشار تصاویر لحظه قرار گرفتن میدان گازی کورمور در استان سلیمانیه، جزئیات جدیدی از این حمله منتشر کردند و گزارش دادند که این حمله با یک پهپاد صورت گرفته است.

خبرنگار شبکه العهد در استان سلیمانیه عراق از ورود یک کمیته تحقیق از بغداد به این استان برای بررسی زوایای پنهان حمله عصر روز جمعه به این میدان گازی خبر داد. وی گفت که انگشت اتهام سیاست‌مداران کُرد، به سمت گروه‌های مرتبط با ترکیه است.

طی سه سال اخیر، این پنجمین بار است که میدان گازی کورمور که از سال ۲۰۰۷ احداث شده، هدف حمله قرار می‌گیرد. این میدان گازی در منطقه «قادر کرم» از توابع منطقه چمچمال در استان سلیمانیه قرار دارد که در آن شرکت اماراتی دانه گاز مشغول به کار است.

در پی این حمله، رئیس جمهور عراق ، عبداللطیف جمال رشید، آن را به شدت محکوم کرد و خواستار بررسی ابعاد گوناگون این حمله و مجازات عاملان آن شد.

گروه‌ رسانه‌ای «الاعلام الامنی» عراق نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اساس دستورات فرمانده کل نیروهای مسلح، فرماندهی عملیات مشترک، در راستای کشف ابهامات حمله پهپادی به میدان گازی کورمور کمیته تحقیقات فنی را تشکیل داده است.

فرماندار چمچمال رمک رمضان صبح شنبه (۲۷ آوریل) با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که شمار جان‌باختگان این حادثه به ۴ تن رسیده و ۲ تن نیز به شمار مجروحان اضافه شده است و ۶ کشته و زخمی این حادثه همگی شهروندان یمنی فعال در شرکت دانه‌گاز هستند.

کد خبر 847459 منبع: فارس برچسب‌ها هواپیما - پهپاد خبر ویژه عراق

دیگر خبرها

  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» کشته شد
  • تصاویر دوربین مداربسته از لحظه حمله پهپادی به میدان گازی در عراق | جزئیات جدید از حمله پهپادی | ویدئو
  • موضع‌گیری عشایر فلسطینی غزه علیه اقدامات تفرقه‌افکنانه اشغالگران
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا
  • بیانیه مقامت عراق درباره حمله به هدفی «حیاتی» در حیفا
  • بیانیه مقاومت عراق درباره حمله به هدف حیاتی در حیفا
  • بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی درحیفای اشغالی