Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:05:31 GMT

صدای پای عاشقی از حسینیه زنجان می‌آید

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۶۳۱۳

صدای پای عاشقی از حسینیه زنجان می‌آید

ایسنا/زنجان دقایقی پیش حرکت عزاداران حسینی در قالب دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان از محل این مسجد به طرف امام‌زاده حضرت سید ابراهیم (ع) زنجان آغاز شد.

آغاز می‌شود روزی که دل‌های همیشه عاشق را، دوباره متوجه مکتب سرخ شهادت خواهد کرد، مکتبی که نشان از پویایی و جاودانگی شهادت دارد، شهادت میوه همان درختی که ریشه در «هَیهات مِنّ الذلّة» دارد و ارمغان ماه محرم به همه آزادگان جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 روزی که هربار با حضور دوباره‌اش به تفسیر شرافت و عزت انسانی می‌پردازد. دل انسان‌های آزاده را به دقایق عارفانه عاشورا می‌سپارد.

بار دیگر یوم‌العباس از راه رسید و مردم پایتخت شور و شعور حسینی در قالب دسته عزاداری حسینیه اعظم گرد هم آمدند تا حماسه‌ای عظیم خلق کنند و نشان دهند در زمانه‌ای که طبل مستکبران بر بی‌اعتقاداتی مردم از دین و عشق و ارادت به اهل‌بیت علیه السلام می‌کوبد، هنوز هستند مردمانی که به ندای هل من ناصر ینصرنی امام حسین علیه‌السلام پاسخ می‌دهند.

در ایام محرم حسینیه اعظم زنجان به مانند نخ تسبیحی می‌شود که زنجانی‌ها را در قالب دسته عزاداری گرد هم می‌آورد. در این مراسم معنوی و پرعظمت علاوه بر زنجانی‌ها مردمانی از سایر نقاط کشور و حتی جهان مهمان سفره با عظمت و خوان گسترده اباعبدالله الحسین علیه السلام می‌شوند.

عزاداری پرشور زنجانی‌ها در این روز سبب شده این استان به برکت نام یاد حضرت امام حسین علیه‌السلام و حضرت عباس پایتخت شور و شعور حسینی لقب گیرد. طبق یک سنت دیرین در هشتم محرم، خیل عظیم عاشقان اباعبدالله گرد هم آمده و عشق و ارادت خود را به ساحت مقدس سالار شهیدان به رخ جهانیان می‌کشند.

مسیر حرکت دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان نیز در این روز روایت‌ها دارد؛ چراکه هر کس بر حسب توان خود مشغول ادای نذرش است. یکی خروس کوچکی به دست دارد، دیگری گوسفندی را با خود می‌کشد تا به برکت همین نذرها حسینیه زنجان به دومین قربان‌گاه جهان اسلام تبدیل شود.

در این روز هر کس بر حسب توان خود متوسل به آقای جوانمردی می‌شود که در سیاهی زمانه در آغوشش پناه گیرد. مردی که هر چند دست و علم و مشک ندارد اما کسی را ناامید از درگاهش برنمی‌گرداند.

یوم‌العباس روزی است که زنجانی‌ها همه ساله به انتظار می‌نشینند تا نوای «یل یاتار طوفان یاتار، یاتماز حسینین پرچمی» و «هانسی گوروهون بِله مولاسی وار، شیعلرین حضرت عباسی وار» را به گوش جهانیان برسانند.

امسال نیز به سنت همه ساله زنجانی‌ها مدیحه «ٱمِ بَنین اوغلونا من نوکرم / سایه‌نشینِ عَلَمِ حیدرم / لبیک ابوالفضل / لبیک ابوالفضل» را به عنوان شاه‌بیت دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان در محرم انتخاب کرده و خیل عظیم عزاداران حسینی زیر لب زمزمه می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زنجان دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان استانی فرهنگی و هنری محرم عزاداري دسته عزاداری حسینیه اعظم حسینیه اعظم زنجان علیه السلام زنجانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۶۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول

در آسمان اینجا و از اواسط ماه شوال، بوی محرم را زودتر از هر جای شهر می‌توان استشمام کرد، در شبستان جنوبی باب‌الهادی حرم‌ مطهر از حالا، سرهم کردن پارچه‌ها برای دوخت لباس‌های مراسم شیرخوارگان حسینی آغاز شده است. 


برکتی از پای چرخ خیاطی به داخل خانه
در حالی که بیش از ۲ ماه به اولین جمعه ماه محرم مانده است، کارگاه دوخت لباس‌ شیرخوارگان حسینی، با حضور مقامات آستان قدس رضوی، مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) و بانوان خادم در این حوزه افتتاح شد. حالا این بانوان داوطلب بیش از ۶۰ روز در چند شیفت کاری، پشت ۲۰ چرخ خیاطی شبستان می‌نشینند تا در اولین جمعه محرم، نوزادانی که راهی مراسم شیرخوارگان حسینی می‌شوند، لباس زیبای یکدست بپوشند.
برای نشستن پشت چرخ‌های خیاطی و کوک‌زدن تکه‌های پارچه به یکدیگر، بانوان شهرمان از یکدیگر پیشی می‌گیرند. به حدی استقبال برای این امر زیاد است که مسئولان کارگاه بانوان را شیفت‌بندی و هرچند روز یک بار پذیرش می‌کنند تا به همه داوطلبان فرصت خدمت برسد. بانوانی که دوست دارند در این کار معنوی سهیم شوند و برکت آن را به زندگی خود ببرند. برای انجام این مهم، روزانه بیش از ۵۰ بانو در شبستان حاضر خواهند شد تا از برش‌کاری تا خیاطی و بسته‌بندی لباس‌ها را انجام دهند.

دوخت و دوز سبز و سفید در ۷۲ نقطه جهان
کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حضرت علی‌اصغر(ع) در حرم مطهر، یکی از ۷۲ کارگاهی است که قرار است، لباس این مراسم بزرگ معنوی را تهیه کند. سال قبل این کارگاه در مسجد صدیقی‌ها برپا شده بود که امسال به شبستان حرم منتقل شده است. مسئول امور استان‌های مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) در مراسم راه‌اندازی این کارگاه خبر از تهیه ۸۰ هزار دست لباس در این مکان می‌دهد و توضیح می‌دهد: امسال ۷۲ کارگاه در ایران و ۴۵ کشور جهان ایجاد شده است که در مجموع بیش از ۵۰۰ هزار دست لباس ویژه مراسم شیرخوارگان حسینی تهیه خواهند کرد.
نوید آقاسی‌زاده اضافه می‌کند: در مشهد دو کارگاه تهیه لباس محفل شیرخوارگان حسینی ایجاد شده است که علاوه بر شبستان باب‌الهادی حرم مطهر در بولوار پیروزی هم کارگاهی فعال شده است.


از حرم به آفریقای جنوبی
از تهیه پارچه گرفته تا برش و دوخت و بسته‌بندی همه اموراتی هستند که در مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) توسط مردم انجام می‌گیرد و از این جهت، این‌ مجمع کاملا مردمی اداره می‌شود. این‌ موضوعی است که آقاسی‌زاده در حاشیه راه‌اندازی کارگاه شبستان به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: بیش از ۲۰ تن پارچه برای تهیه لباس شیرخوارگان حسینی در ۷۲ کارگاه مهیا شده است که در این بین بین ۴تا۵ تن پارچه به این مکان منتقل شده است و کار دوخت لباس‌ها تا روز اول ماه محرم ادامه خواهد داشت.
حرم مطهر همواره مرکز یکی از بزرگ‌ترین محفل‌های شیرخوارگان حسینی بوده است و تا پیش از شیوع کرونا، بزرگ‌ترین مراسم مادر و فرزندی به یاد طفل شش ماهه حضرت علی اصغر(ع) سطح کشور در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر برگزار شده بود. آقاسی‌زاده می‌گوید: بخشی از لباس‌های تولیدی در این شبستان، در مراسم حرم مطهر در اولین جمعه ماه محرم مورد استفاده قرار می‌گیرد و بقیه لباس‌ها به شهرهای محروم کشورمان و همچنین کشورهایی که کارگاه تولید لباس ندارند، منتقل می‌شود. این کشورها، عمدتا شامل کشورهای آفریقای جنوبی است.

فرزندم، نذر راه ظهور
در شروع کار تعدادی از بانوان مشغول برش زدن می‌شوند و گروهی دیگر هم مشغول دوخت و دوز. در روزهای بعد و با انتشار خبر آغاز به کار کارگاه، به مانند سال‌های قبل بر حضور بانوان خیاط در این مجموعه اضافه خواهد شد. بانوانی که از خیاط حرفه‌ای تا چرخ‌کار در میان آن‌ها دیده می‌شود و سعی می‌کنند تا در بساط محرم پیش از همه خدمت خود را آغاز کنند. بسته لباس تهیه شده برای نوزادان و کودکان حاضر در مراسم شیرخوارگان حسینی، شامل لباس، سربند، روسری، و کارت نذرنامه است. بسته‌ای که به شکلی زیبا بسته‌بندی می‌شود و در اولین جمعه محرم به دست مادران می‌رسد تا بر تن کودک خود کنند.
برگه‌ای به نام نذرنامه، ترجمه شده به ۱۲ زبان دنیا از جمله عربی، روسی، انگلیسی و...مکتوبی معنوی است که متنی زیبا در آن قید شده است:" یا صاحب‌الزمان(عج) فرزندم را نذر یاری قیام تو می‌کنم، او را برای ظهور نزدیک برگزین و حفظ کن."

زهرا زنگنه

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان زنجانی برگزار می شود
  • ۱۲۷۰ زائر زنجانی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • ۴۰ نفر از معلمان زنجانی با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • پاکبان پاک‌سرشتِ زنجانی
  • ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • محمدسیفی بار دیگر طلای ووشو جهان را تصاحب کرد
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی 
  • کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان تا ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند