Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حمید سوری درباره طول دوره ابتلا به اُمیکرون و چگونگی انتقال آن، گفت: باید توجه کرد که در کرونای اُمیکرون ممکن است فرد مبتلا باشد، اما بیماری‌اش بدون علامت باشد و مشخص نباشد. با این حال فرد مبتلا حتی بدون علامت، می‌تواند بیماری را به دیگران منتقل کرده و افراد دیگر را به بیماری و حتی به فرم‌های شدید بیماری مبتلا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه کرد که طول دوره بیماری معمولا حدود سه هفته است و طول دوره‌ای که فرد می‌تواند بیماری را به دیگران منتقل کند نیز حدود دو هفته است. بنابراین مهم است که در این مدت مراقبت‌های لازم انجام شود.

لانگ‌کووید چیست؟

وی افزود: در عین حال در بیماری کووید۱۹، ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا به لانگ کووید یا کووید طولانی مدت تبدیل می‌شوند. البته باید توجه کرد که در لانگ‌کووید، شدت بیماری به شدت دوره حادش نیست و به مرور زمان عوارضش کمتر می‌شود. طیف متنوعی هم دارد. در عین حال لانگ کووید ممکن است فرد را تا هفته‌ها و ماه‌ها دچار اختلالات گوارشی کند یا بی حالی و بی حسی، تب‌های خفیف، بی اشتهایی، کاهش حس بویایی و چشایی و... برایش ایجاد کند.

علت بروز لانگ‌کووید مشخص نیست

سوری با بیان اینکه درباره علت بروز لانگ‌کووید بررسی‌هایی شده، اما هنوز نمی‌دانیم که علت آن چیست، گفت: در عین حال در لانگ‌کووید ممکن است PCR مثبت باشد یا نباشد و خیلی چارچوب آن مشخص نیست و در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین وقتی بیماری برای هفته‌ها و ماه‌ها ادامه داشته باشد، لانگ‌کووید محسوب می‌شود. برای لانگ‌کووید از هشت یا ۱۲ هفته را مبنا در نظر می‌گیرند. ما هنوز نمی‌دانیم که تعداد دقیق افراد مبتلا به لانگ‌کووید چقدر است. زیرا دامنه شدت آن بسیار متغیر و متفاوت است. معمولا عمده لانگ‌کوویدها مانع فعالیت‌های روزمره افراد نمی‌شود. با این حال در برخی افراد هم ممکن است عوارض بیماری تا مدت‌ها آزارشان دهد.

وی با بیان اینکه موارد خطرناک لانگ‌کووید خیلی معدود است، گفت: حداکثر زمانی هم که لانگ‌کووید طول می‌کشد، مشخص نیست. البته مدت زیادی هم نیست که از مفهوم لانگ‌کووید اطلاع داریم. در یکسالی که بر روی لانگ کووید تحقیقات جامع‌تری انجام شده، دیده شده که افرادی هستند که بیش از یکسال است دچار عوارض لانگ‌کووید هستند. گزارش‌ها می‌گویند به طور متوسط تا یکسال ممکن است طول بکشد.

سوری با بیان اینکه عوارض جانبی لانگ کووید هم بسته به افرادی است که دچار آن می‌شوند، گفت: به عنوان مثال سالمندان، افراد مبتلا به آسم، افراد دارای اضافه وزن، افراد سیگاری، افرادی که درمان‌های به موقع و مناسب دریافت نکرده‌اند و... ممکن است لانگ‌کووید برایشان با عوارض شدیدتر باشد. حتی درصدی از افرادی هم که واکسن تزریق کرده‌اند، ممکن است دچار لانگ‌کووید شوند، هرچند که شدتش کمتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه توصیه‌ها برای افرادی که دچار لانگ‌کووید می‌شوند، عمدتا توصیه‌های مراقبتی است، گفت: به عنوان مثال برای خستگی افراد نباید خیلی به خودشان فشار وارد کنند و فعالیت‌هایشان را متناسب با ظرفیت و تحمل‌شان انجام دهند. سطح انرژی‌شان را در حدی نگه دارند که در طول روز بتوانند فعالیت‌های مستمر خود را ادامه دهند، استراحت کرده یا تمرین‌های ساده مانند پیاده‌روی داشته باشند. گاهی لانگ کووید بر روی خلق و خوی افراد تاثیر می‌گذارد که در صورت شدت گرفتن طبیعتا باید مشاوره روانشناختی بگیرند. همچنین به عنوان مثال افرادی که درد مفاصل و ... دارند، برخی تمرین‌های کششی می‌تواند کمک‌شان کند. افرادی که اختلالات گوارشی دارند، طبیعتا باید از مصرف غذاهایی که به این اختلالات دامن می زند، پرهیز کنند. بنابراین لانگ‌کووید می‌تواند در افراد مختلف وضعیت متفاوتی داشته باشد.

وی با بیان اینکه هنوز نمی دانیم چرا برخی افراد لانگ‌کووید می‌گیرند، گفت: هنوز سوالات زیادی درباره لانگ‌کووید وجود دارد. در عین حال خستگی و بی حالی شایع‌ترین عوارض آن است. در عین حال اینطور هم نیست که فقط کسانی که به کرونای شدید مبتلا می‌شوند، دچار لانگ‌کووید می‌شوند، بلکه ممکن است فردی به کرونای متوسط با علائم متوسط مبتلا شود، اما به لانگ کووید هم دچار شود. برخی می‌گویند علت لانگ‌کووید شاید به این دلیل باشد که ویروس روی رشته‌های عصبی مانده باشد یا اینکه سلول‌های زیادی از بدن فرد مبتلا را آلوده کند، منجر به پاسخ ایمنی بیش از حد شود یا اینکه بعد از اتمام دوره بیماری سیستم ایمنی به حالت عادی برنمی‌گردد. این فرضیات هم مطرح شده است، اما هنوز مطالعات در حال انجام است.

احتمال ابتلای مجدد به "اُمیکرون"

سوری درباره درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونای اُمیکرون نیز اظهار کرد: احتمال ابتلای مجدد در افراد هم بستگی به شدت ابتلا و میزان آنتی‌بادی که در بدن فرد ایجاد می‌شود، دارد؛ اما به طور متوسط فردی که به کووید۱۹ مبتلا می‌شود، بین چهار تا شش ماه مصونیت دارد. بعد از آن باید مجددا واکسن تزریق کند یا خودش را مصون نگه دارد تا مبتلا نشود.

وی گفت: انتقال کرونا در هر شرایط و زمانی می‌تواند رخ دهد، مگر زمانیکه PCR منفی باشد. بنابراین فرد کرونا مثبت حتی در فرم بی‌علامت هم می‌تواند بیماری را به دیگران  منتقل کند.

منبع: ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: ا میکرون لانگ کووید احتمال ابتلای مجدد لانگ کووید عین حال ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۵۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!

خیلی از مردم فکر می‌کنند هر سردرد شدید و کلافه‌کننده‌ای میگرن نام دارد، یا تصور می‌کنند میگرن هرگز درمان نمی‌شود. خیلی‌ها هم فکر می‌کنند اگر خوددرمانی کنند و داروهای مربوط به میگرن را مصرف کنند، کفایت می‌کند و به همین دلیل به پزشک مراجعه نمی‌کنند. خیلی‌ها هم همیشه دست به خوددرمانی می‌زنند. در حالی که خوددرمانی می‌تواند فقط بیماری را تشدید و آزارهای آن را بیشتر کند.

به گزارش همشهری‌آنلاین، اما میگرن و خصوصیات سردردهای میگرنی چیست؟ آیا میگرن، بیماری عصر مدرن است یا ژنتیکی است؟ آیا کُشنده است؟ آیا اگر به پزشک مراجعه نکنیم، سردردهای میگرنی می‌تواند عوارض بزرگ‌تری ایجاد کند؟ آیا واقعا می‌توان امید داشت که سردردهای وحشتناک و بیرون از تحمل میگرن روزی برطرف شود و فرد بتواند یک زندگی عادی و بدون ‌درد را تجربه کند؟ یا این سردردهای کوبنده و نبض‌دار همشه همراه ما خواهند بود؟

۳۰ درصد افراد با میگرن متولد می‌شوند!

میگرن، یک بیماری نورولوژیک است؛ یعنی به دلیل اختلال عملکردی در بخشی از مغز یا سیستم عصبی ایجاد می‌شود. این بیماری در هر یک از افراد مبتلا علائم متنوعی دارد اما عمدتا به صورت سردردهای نبض‌دارِ طاقت‌فرسا تشخیص داده می‌شود. این درد معمولا فقط در یک طرف سر حس می‌شود و فرد حس می‌کند چیزی مدام به سرش کوبیده می‌شود. سطح درد میگرن، متوسط تا شدید است و در صورت عدم کنترل معمولا از ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد.

این عارضه علائم دیگری هم دارد که عمدتا همراه سردرد رخ می‌دهد؛ علائمی مثل تهوع، استفراغ، اختلال در تکلم، بی‌اشتهایی، حساسیت به نور، صدا، بو، سرگیجه، تاری دید یا دوبینی، و ... . میگرن ممکن است در کودکی شروع شود و یا ممکن است حتی تا اواخر میانسالی هم فرد را درگیر نکند. بنابراین بروز آن به عوامل مختلفی ازجمله ژنتیک، جنسیت، سن، عوامل محیطی و ... بستگی دارد.

البته به گفته متخصصان، ژنتیک بیش از هر عامل دیگری در ابتلا به این عارضه مؤثر است. به‌طوری‌که از هر ۵ بیمار دچار میگرن، ۴ نفر این بیماری را به ارث برده‌اند.

دکتر بابک زمانی، متخصص مغز و اعصاب می‌گوید: چیزی به نام ابتلا به میگرن وجود ندارد. واقعیت این است که میگرن، یک عارضه ارثی است که ۳۰ درصد افراد با آن متولد می‌شوند. یعنی این ۳۰ درصد استعداد ابتلا به میگرن را در طول زندگی دارند و احساس سردرد در آنها همیشه بیش از بقیه افراد است. درضمن عوامل مختلفی در طول زندگی ممکن است این استعداد را در آنها بیشتر کند که مهم‌ترین آنها مصرف بی‌رویه مسکن‌ها است.

یک باور عمومیِ غلط درباره میگرن

هنوز دلایل قطعی و مشخصی برای بروز میگرن شناسایی نشده اما تعدادی عوامل تحریک‌کننده تاکنون برای آن شناخته شده است که شامل؛ تغییرات شیمیایی در سطح مغز، گرمای شدید، نور زیاد، کمبود آب بدن، تغییرات هورمونی در زنان (قاعدگی، بارداری و یائسگی)، استرس بیش از حد، صداهای بلند، فعالیت بدنی شدید، تغییر در الگوی خواب (کم‌خوابی‌های طولانی‌مدت، تغییر زمان خواب، شب‌بیداری)، بوهای غیرمعمول، مصرف سیگار و الکل، مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار، استفاده زیاد از ادویه‌ در غذا، مصرف غذاهای مانده و چرب و عوارض بعضی از داروها مثل مسکن‌ها است.

زمانی درباره عوامل ابتلا به میگرن می‌گوید: غیر از مصرف بی‌رویه و زیاد مسکن‌ها که تاثیر زیادی در بروز میگرن دارد، عواملی مثل خواب ناکافی، بی‌خوابی‌های شدید، استرس‌، اضطراب و افسردگی هم می‌توانند آن را تشدید کنند. البته این که بعضی‌ها فکر می‌کنند استرس عامل میگرن است، یک سوءتفاهم و یک خرافات و باور غلط است. استرس فقط می‌تواند تشدیدش کند. گاهی فقط هم استرس باعث بروز میگرن نمی‌شود. آرامش زیاد هم می‌تواند آن را تشدید کند. خیلی‌وقت‌ها شما شب خوب می‌خوابید اما صبح با سردرد میگرنی بیدار می‌شوید.

این متخصص مغزواعصاب می‌گوید: البته باید توجه داشت که گاهی میگرن به طور خالص میگرن نیست و با دیگر سردرهای عصبی هم همراه است.

میگرن کُشنده است؟

بیش از ۱۵۰ نوع سردرد وجود دارد که از لحاظ شدت، علت ایجاد، طول دوره و … با هم متفاوت هستند. درد میگرن با سایر سردردها تفاوت دارد. این درد ضربان‌دار یا نبض‌دار، کوبنده، تیز و شدید است.

درد میگرن گاهی بسیار خفیف شروع می‌شود و گاهی مانند یک حمله فرد را زمین‌گیر می‌کند. قسمت پیشانی، اصلی‌ترین مرکز تجمع درد میگرن است. اما گاهی این درد به یک سمت سر می‌رود، و در بعضی اوقات از یک طرف به طرف دیگر سر جابه‌جا می‌شود. مدت زمان درد میگرن در افراد مختلف، متفاوت است. این درد گاهی بعد از ۴ ساعت آرام می‌شود و گاهی روزها فرد را گرفتار خود می‌کند.

خیلی‌ها تصور می‌کنند میگرن کُشنده است، اما پزشکان می‌گویند این بیماری قابل کنترل است به این شرط که فرد، عوامل محرک شروع حملات میگرن در خود را شناسایی و با کمک پزشک متخصص مغز و اعصاب برای کنترل و کاهش شدت آن اقدام کند.

زمانی در این باره می‌گوید: میگرن تاکنون موجب مرگ کسی نشده و اتفاقا ۸۰ تا ۹۰ درصد بیمارانی که به پزشک مراجعه و داروهای تجویزشده پزشک را مصرف می‌کنند، بعد از دوره‌ای کاملا درمان می‌شوند. به شرط این که یک سری رفتارهای غلط مثل مصرف بی‌رویه مسکن‌ها و مصرف زیاد مشروبات الکلی را کنار بگذارند.

مصرف پنیر و سردردهای میگرنی

به گفته زمانی، میگرن زمانی بیماری محسوب می‌شود که از کنترل خارج شود، مانع کار و فعالیت روزانه شود و تعداد حملاتش در طول هفته از حد متعارف بیشتر شود. در آن صورت فرد باید به مدت محدودی – مثلا ۳ ماه - دارو مصرف کند تا سیستم کنترل درد در مغزش ریست شود.

این متخصص مغز و اعصاب اضافه می‌کند: از آن طرف هم باید دست از مصرف زیاد مسکن‌ها برداریم و لایف استایل خود را هم اصلاح کنیم؛ مثلا بی‌خوابی طولانی‌مدت یا مصرف بی‌رویه مشروبات الکلی از عوامل تشدید میگرن است. برخی خوراکی‌ها هم باعث سردردهای میگرنی می‌شوند مثل پنیر، شکلات و سوسیس و کالباس و سایر گوشت‌های فرآوری‌شده، اما ما هرگز به بیماران توصیه نمی‌کنیم که آنها را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف کنند. چون این خوراکی‌ها عامل نیستند؛ کلید هستند و قفل، جای دیگری است. فقط توصیه این است که در زمان بروز سردردهای شدید میگرنی مصرف پنیر و شکلات و ... را به طور موقت کنار بگذاریم.

این بیماری محصول زندگی مدرن است؟

خیلی‌ها تصور می‌کنند میگرن، محصول عصر مدرن است اما دکتر زمانی به همشهری‌آنلاین می‌گوید: میگرن، بیماری عصر جدید نیست و اتفاقا قدیمی است. فقط قبلا بین مردم ناشناخته‌تر بوده و اسامی دیگری داشت. مثلا خیلی‌ها در مواجهه با سردردهای شدید فکر می‌کردند فشار خون یا سینوزیت دارند. درحالی‌که میگرن داشتند. اسم‌های شایع این بیماری قبلا بیشتر سینوزیت و فشارخون بود. بعضی از افراد هم فکر می‌کردند نمره عینک‌شان مشکل پیدا کرده و اشکال از چشم‌شان است. الان میگرن بین مردم شناخته‌تر است.

میگرن باعث سکته مغزی می‌شود؟

زمانی در پاسخ به این سوال که آیا میگرن باعث سکته مغزی می‌شود، تاکید می‌کند: بسیار نادر است. از بین میلیون‌ها نفری که میگرن دارند، تعداد انگشت‌شماری سکته مغزی می‌کنند اما چون خیلی نادر است، اصلا در آمار محاسبه نمی‌شود و از نظر علمی و آماری ارتباطی بین‌شان وجود ندارد.

این درمان‌های‌ خانگی را دست کم نگیرید

برای درمان میگرن، گاهی می‌توان در کنار درمان‌های دارویی، از روش‌های مختلفی نیز در خانه استفاده کرد. روش‌هایی مثل:

دراز کشیدن در یک اتاق تاریک و ساکت

ماساژ دادن آرام شقیقه‌ها و پیشانی

گذاشتن یک دستمال مرطوب روی چشم‌ها

گذاشتن کمپرس سرد یا گرم روی پیشانی یا پشت گردن

پرهیز از بستن محکم سر با دستمال

استفاده نکردن از موبایل، تلویزیون، کامپیوتر و تمام وسایل الکترونیکی موقع بروز درد

انجام مدیتیشن و یوگا. چراکه یوگا استرس را کنترل می‌کند و کاهش استرس، دردهای میگرنی را کنترل می‌کند.

نوشیدن آب بیشتر در طول روز

البته باید بدانیم اجازه نداریم هر درمان خانگی را خودسرانه انجام دهیم. چراکه ممکن است ندانسته به تشدید دردهای میگرنی خود دامن بزنیم. دردی که ممکن است چندین روز طول بکشد و برطرف نشود.

دیگر خبرها

  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • «با چرا شروع کنید» تا موفق شوید
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس