Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، شهرها منشأ اصلی فعالیت‌های انسانی به حساب می‌آید که منابع طبیعی در آن‌ها به طور شگفت‌آوری در حال مصرف است. پایداری در شهرها از مهم‌ترین موضوعاتی است که در چند دهه اخیر مورد بحث برنامه‌ریزان قرار گرفته است که این حوزه، فقط نگرانی‌های زیست‌محیطی را در بر نمی‌گیرد، بلکه شامل رونق اقتصادی، زیست‌پذیری و شمول اجتماعی نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیراً بسیاری از مدیران سراسر دنیا توجه خود را بر رابطه بین طراحی شهری و پایداری متمرکز کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که شکل و تراکم یک شهر می‌تواند آینده آن را به طور قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار دهد.

بسیاری از محققان بر این باورند که ایجاد شهرهای فشرده بهترین رویکرد برای رسیدن به پایداری شهری است چرا که ویژگی‌هایی نظیر رونق دوباره مناطق مرکزی، توسعه سازه‌ها با تراکم بالا، توسعه چندمنظوره و برخورداری از خدمات اساسی مانند مراکز درمانی، پارک‌ها، مدارس، مراکز تفریحی و سرگرمی را دارد. شهرهای فشرده مزایای بسیاری دارد که می‌تواند ادعای محققان مبنی بر افزایش پایداری را تا حد زیادی اثبات کند. در ادامه به معرفی مهم‌ترین مزایای این شهرها پرداخته می‌شود.

مراکزی برای انجام فعالیت‌های اجتماعی و تجاری

معماران یا برنامه‌ریزان شهری در طراحی شهرهای فشرده مدرن، توسعه یک‌منظوره سازه‌ها و مالکیت خودروها بر معابر شهری را به طور کامل کنار می‌گذراند و در عوض، مناطقی احداث می‌کنند که در آن‌ها، مردم احساس رضایت دارند، ضمن این‌که پویایی جسمی آن‌ها در سطح بسیار بالایی قرار دارد. علاوه بر این، طراحی معابر در این شهرها به گونه‌ای است که در آن‌ها، خودروها کمترین نقش را در عبور و مرور مردم ایفا می‌کند و تردد سبز جای آن را می‌گیرد.

در نهایت این‌که زیرساخت‌های تردد در شهرهای فشرده مدرن به گونه‌ای طراحی می‌شود که فرصت کافی برای رفت‌وآمد از طریق سیستم‌های حمل‌ونقل سبز افزایش می‌یابد، ضمن این‌که همه روزه بر تعداد افرادی افزوده می‌شود که به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری برای انجام امور روزمره خود روی می‌آورند.

وجود جوامع اجتماع محور در شهرهای فشرده مدرن

شهرهای فشرده پایدار، سکونتگاهی ایده‌آل برای توسعه جوامع اجتماع-محور است که در آن‌ها ساختار شهری سازگار با تمام فرهنگ‌ها طراحی می‌شود. در این شهرها مردم به عنوان اولویت اصلی طراحی مورد توجه قرار می‌گیرد و در فرآیند طراحی، فرصت برقراری ارتباط مستقیم میان برنامه‌ریزان و مردم فراهم می‌آید. این شهرها خواه در مناطقی گرم یا سرد و فقیر یا غنی شکل گیرد، از شرایطی مساعد برخوردار است که سلامت و رفاه را برای ساکنان خود به ارمغان می‌یاورد.

نزدیکی خدمات و مراکز عمومی به یکدیگر

بدون شک، نزدیک بودن همه امکانات شهری نظیر فضاهای عمومی، چشم‌اندازهای طبیعی و مراکز فناوری شهری می‌تواند کیفیت هوا و زندگی را در شهرهای فشرده به طور چشمگیری بهبود ببخشد. از دیگر مزایای فشرده بودن این شهرها می‌توان به حفظ شدن حومه‌ها از توسعه‌های شهری اشاره کرد که خود می‌تواند در افزایش پایداری نقش مهمی ایفا کند. تمرکز بر فعالیت‌های مختلف به جای انجام فعالیت‌های مشابه می‌تواند به کارآمدی انرژی کمک زیادی کند و در کاهش انتشار گازهای آلاینده نیز سهیم باشد.

وجود حس اشتراک میان مردم

یکی از مهم‌ترین مزایای شهرهای فشرده، برخورداری از فرصت‌های بیشتر برای افزایش کارآمدی میان مردم است. در این شهرها بسیاری از فعالیت‌ها به صورت مشترک توسط افراد انجام می‌شود و در نتیجه، نیاز به خودرو برای سفر کاهش می‌یابد و در نهایت این‌که، مصرف انرژی ناشی از وسایل حمل‌ونقل به حداقل می‌رسد. از سوی دیگر، کاهش عبور و مرور از طریق وسایل نقلیه، کاهش تراکم و بهبود کیفیت هوا را در پی دارد که این امر به سهم خود می‌تواند مردم را به تردد سبز از طریق پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری سوق دهد.

برخورداری از چشم‌اندازهای شهری ارزشمند

شهرهای فشرده از خیابان‌های کمتری برخوردار است، با این حال فضاهای عمومی بیشتری را در بر می‌گیرد. پارک‌ها، باغ‌ها، درختان و سایر چشم‌اندازهای شهری سایه‌های گیاهی کافی به وجود می‌آورد و به خنکی خیابان‌ها و سازه‌ها در تابستان کمک زیادی می‌کند. شهرها عمدتاً بین یک تا دو درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از حومه‌های خود است چرا که پوشش گیاهی کافی ندارد. با این حال، در شهرهای فشرده فضاهای سبز به میزان کافی موجود است و همین امر انتشار گازهای آلاینده را به حداقل می‌رساند، ضمن این‌که سایبان آن‌ها نیز نیاز به استفاده زیاد از دستگاه‌های تهویه هوا را کاهش می‌دهد که این قابلیت به سهم خود در به حداقل رساندن انتشار کربن نقش مهمی ایفا می‌کند.

منبع: ایمنا

کد خبر 694430 برچسب‌ها ساخت و ساز خدمات شهری کلانشهر حقوق شهروندی فضای سبز محیط زیست سبز محیط زیست جهان شهر مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ساخت و ساز خدمات شهری کلانشهر حقوق شهروندی فضای سبز محیط زیست سبز محیط زیست جهان شهر مدیریت شهری شهرهای فشرده فعالیت ها مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۶۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای هیچکدام از شهر در وضعیت ناسالم و آلوده قرار ندارد و تعداد ۲۲ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _جمعه، هفتم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش)، ناسالم برای عموم (قرمز) و ناسالم (نارنجی) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای اصفهان با شاخص ۹۶، کرج با شاخص ۵۳، بوشهر با شاخص ۶۱، تهران با شاخص ۸۷، بیرجند با شاخص ۵۲، مشهد با شاخص ۵۱، بجنورد با شاخص ۶۳، اهواز با شاخص ۹۲، زنجان با شاخص ۸۵، سمنان با شاخص ۵۴، قزوین با شاخص ۸۴، قم با شاخص ۶۱، سنندج با شاخص ۷۸، یاسوج با شاخص ۶۳، اراک با شاخص ۷۰ و همدان با شاخص ۵۳، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته ششم اردیبهشت، شهرهای اصفهان، کرج، تهران، شهرکرد، بیرجند، مشهد، اهواز، زنجان، سمنان، زاهدان، قزوین، قم، سنندج، یاسوج، کرمان و اراک، وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

در همین راستا، شاخص کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای تبریز با شاخص ۴۱، اردبیل با شاخص ۲۶، شهرکرد با شاخص ۴۴، زاهدان با شاخص ۳۸، کرمان با شاخص ۴۹ و کرمانشاه با شاخص ۴۹، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای تبریز، اردبیل، بوشهر، بجنورد، کرمانشاه و همدان، در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ارومیه، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای ارومیه، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد، بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش)، ناسالم (قرمز) و ناسالم (نارنجی) ثبت نشدند، تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، شش شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده ثبت شده‌اند، به‌طوری که روز گذشته همین شرایط در استان‌های کشور حاکم بوده است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 748047

دیگر خبرها

  • تعطیلی واحد‌های صنفی متخلف در کازرون
  • پلمب واحد‌های صنفی متخلف در کازرون
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • دستور دادستان فردیس به شهرداری برای ساماندهی «پارک تندرستی»
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • راهنمای خرید پارتیشن اداری و کاربرد های آن