Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@23:32:26 GMT

۲ فاکتور اصلی ابتلا به سرطان را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۳۶۹۵

۲ فاکتور اصلی ابتلا به سرطان را بشناسید

نتایج یک مطالعه جدید و بزرگ نشان می دهد که سیگار و افزایش سن دو عامل مهم افزایش خطر ابتلا به سرطان هستند.

 محققان می‌گویند پزشکان باید به چربی اضافی بدن، سابقه خانوادگی و چندین عامل دیگر توجه کنند تا به بیماران کمک نمایند تصمیم بگیرند که آیا به غربالگری و مداخلات پیشگیرانه اضافی نیاز دارند یا خیر.

دکتر «آلپا پاتل»، سرپرست تیم مطالعه و معاون ارشد علوم جمعیت در انجمن سرطان آمریکا، گفت: «یافته‌های ما دلگرم‌کننده هستند زیرا در حال کار برای تعریف زیرگروه‌هایی در جمعیت عمومی هستیم که می‌توانند از غربالگری و پیشگیری سرطان پیشرفته بهره ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

برای شناسایی فاکتورهای مرتبط با بیش از ۲ درصد ریسک ابتلاء به سرطان در طول پنج سال، محققان دو مطالعه را تجزیه و تحلیل کردند که شامل حدود ۴۳۰ هزار شرکت کننده بدون سابقه شخصی سرطان بود. آنها تا پنج سال تحت نظر بودند.

در طول این مدت، ۱۵,۲۲۶ نفر مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند.

خطر نسبی سرطان برای سیگاری‌های فعلی در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشیدند، قوی‌تر بود.

در طی پنج سال، خطر مطلق تقریباً برای همه افراد بالای ۵۰ سال و برخی از افراد جوان‌تر به ۲٪ رسید. این افراد شامل سیگاری‌های فعلی یا سابق زیر ۵۰ سال و غیرسیگاری‌های طولانی‌مدت بودند که اضافه وزن داشتند یا والدین، خواهر و برادر یا فرزندشان سابقه سرطان داشتند.

در مردان، مصرف الکل، سابقه خانوادگی، مصرف گوشت قرمز و کم تحرکی نیز با خطر ابتلاء به سرطان مرتبط بود.

در زنان، افزایش خطر با BMI (شاخص توده بدنی)، دیابت نوع ۲، هیسترکتومی (برداشتن رحم) و بستن لوله‌ها، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا و عدم فعالیت بدنی مرتبط بود.

خطر مطلق پنج ساله در مردان ۲۹ درصد و در زنان ۲۵ درصد بود.

پاتل گفت: «از آنجایی که ما این احتمال را در نظر می‌گیریم که آزمایش‌های آینده می‌توانند چندین نوع سرطان را شناسایی کنند، باید بفهمیم که چه کسی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به هر نوع سرطان است. این نوع داده‌ها به طور گسترده در دسترس نیستند، اما برای اطلاع از گزینه‌های غربالگری آینده، مانند آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان مبتنی بر خون که می‌تواند به نجات جان انسان‌ها کمک کند، ضروری است.»

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پنج سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۳۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد

فاتحی نیا مدیر کل دامپزشکی استان یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه مهریز گفت: در سال گذشته با کاهش ۳۰ درصدی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مواجه بودیم که ناشی از اقدامات پیشگیرانه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بود.

وی افزود: سال گذشته برای پیشگیری از بیماری هاری به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان بیش از هشت هزار قلاده سگ صاحب دار واکسینه شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بیماری تب کریمه کنگو را یکی از بیماری‌های بسیار خطرناک دانست و بر مصرف گوشت لیبل دار و خرید از فروشگاه‌ها و قصابی‌های مجاز تاکید کرد.

فاتحی نیا همچنین از افتتاح و بهره برداری ساختمان جدید شبکه دامپزشکی مهریز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ساختمان دامپزشکی مهریز با تلاش دو ساله به مراحل پایانی ساخت رسیده و با زیربنای ۲۸۰ متر تا هفته دولت به بهره برداری می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد