Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@05:03:00 GMT

وضعیت صنعت کرونازده گردشگری در سال ۲۰۲۲ چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۵۹۱۲

وضعیت صنعت کرونازده گردشگری در سال ۲۰۲۲ چگونه است؟

بر اساس آخرین داده‌های UNWTO، گردشگری بین‌المللی در ۵ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۲ با آماری نزدیک به ۲۵۰ میلیون گردشگر، بازگشت قابل ملاحظه‌ای را نسبت به دوران قبل از همه‌گیری ویروس کرونا تجربه کرده است که بیشترین رشد متعلق به اروپا و آمریکا است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) به تازگی در آخرین گزارش خود ضمن اعلام تعداد گردشگران بین‌المللی در 5 ماه نخست سال 2022 میلادی، وضعیت بهبود و احیای صنعت گردشگری در سال جاری را مطبوب‌تر از سال 2021 ارزیابی کرده است؛ در حالی که همچنان فاصله قابل توجهی تا رسیدن به وضعیت مطلوب و پررونق گردشگری در دوران قبل از همه‌گیری کرونا یعنی سال 2019 دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آخرین داده‌های سازمان جهانی گردشگری، گردشگری بین‌المللی در 5 ماه ابتدایی سال 2022 با آماری نزدیک به 250 میلیون گردشگر، بازگشت قابل ملاحظه‌ای را نسبت به دوران قبل از همه‌گیری ویروس کرونا تجربه کرده است.

آمار گردشگران بین‌المللی نیز در 5 ماه نخست سال 2021 یعنی در بازه زمانی ژانویه تا مه سال میلادی گذشته 77 میلیون نفر بود، که این دو آمار نشان‌دهنده این موضوع است که بازار گردشگری بین‌المللی تقریباً به 46 درصد از سطح ورودی گردشگر نسبت به قبل از پیدایش ویروس کرونا یعنی سال 2019 رسیده است.

"زوراب پولولیکاشویلی" دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در این باره گفته است: احیای بازار گردشگری در بسیاری از نقاط جهان سرعت قابل توجهی را داشته و به خوبی توانسته است چالش‌ها و موانعی که از رهگذر پاندمی کرونا به وجود آمده بود، پشت سر بگذارد.

وی همچنین درباره چالش‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی موجود بر راه توسعه این صنعت که می‌تواند تأثیر منفی بر روند رو به رشد این صنعت در نیمه دوم سال 2022 بگذارد، هشدار داد.

بیشترین رشد بازار گردشگری در پساکرونا متعلق به اروپا و آمریکا است

اروپا در 5 ماه ابتدایی سال جاری بیش از 4 برابر یعنی تقریباً 350 درصد نسبت به 5 ماه ابتدایی سال 2021 افزایش ورود گردشگر داشته است که این امر به دلیل تقاضای زیاد درون منطقه‌ای و همچنین اعمال سیاست‌گذاری‌هایی در راستای حذف تمامی محدودیت‌های کرونایی برای بسیاری از گردشگران ورودی به این منطقه است.

این منطقه به‌ویژه در ماه آوریل با رشد مثبت 458 درصدی بهترین عملکرد را در دوران پساکرونا داشته است.

قاره آمریکا نیز در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته با رشد 112 درصدی، حدود دو برابر از تعداد ورود گردشگران را نیز تجربه کرده است .

با این حال تعداد گردشگران ورودی در قاره اروپا در سال پنج ماه ابتدایی 2022 نسبت به قبل از پاندمی کرونا کاهش 36 درصدی را داشته و قاره آمریکا نیز در بازه زمانی مشابه کاهش 40 درصدی را نیز تجربه کرده است.

سایر کشورهای پیش‌رو در امر گردشگری نیز تابع الگو شکل گرفته در بازار گردشگری اروپا و آمریکا هستند، به صورتی که میزان گردشگر ورودی در منطقه خاورمیانه با رشد 157 درصدی نسبت پنج ماه ابتدایی سال 2021, هنوز 54 درصد از آمار موجود در سال 2019 کمتر است.

این آمار نیز در قاره آفریقا با رشد 156 درصدی نسبت به سال 2021, 50 درصد کاهش نسبت به سال 2019 داشته است.

در قاره آسیا و اقیانوسی آرام نیز با 94 درصد رشد، هنوز 90 درصد از تعداد گردشگران بین‌المللی در سال 2019 کمتر است.

میزان کم بازگشت به دوران قبل کرونا در قاره آسیا و اقیانوسی آرام به دلیل پایداری و تداوم محدودیت‌های کرونایی برای گردشگران خارجی است که به تبع آن از انجام‌ سفرهای غیرضروری ممانعت به عمل می‌آورند.

مناطق مانند دریای کارائیب، آمریکای مرکزی، کشورهای مدیترانه جنوبی، اروپای غربی و شمالی نیز توانسته‌اند 70 تا 80 درصد از تعداد گردشگران ورودی خود در سال 2019 را جذب کنند.

در این میان حتی مقاصدی مانند جزایر ویرجین، ایالات متحده، سنت مارتن، جمهوری مولداوی، آلبانی، هندوراس و پورتوریکو موفق به جذب گردشگران خارجی حتی بیشتر از تعداد گردشگران ورودی قبل از همه‌گیری کرونا شده‌اند.

افزایش هزینه‌کرد گردشگران هند، عربستان سعودی و قطر 

افزایش هزینه‌کرد گردشگران نیز همزمان با افزایش شمار گردشگران روی داده است. میزان هزینه‌کرد بین‌المللی گردشگران از فرانسه، آلمان، ایتالیا و ایالات متحده در حال حاضر بین 70 تا 85 درصد سطوح قبل از همه‌گیری است، درحالی که هزینه‌کرد گردشگران هند، عربستان سعودی و قطر از سطح سال 2019 فراتر رفته است.

از نظر کسب درآمدهای گردشگری بین‌المللی نیز تعداد رو به رشدی از کشورها، همچون جمهوری مولداوی، صربستان، سیشل، رومانی، مقدونیه شمالی، سنت لوسیا، بوسنی و هرزگوین، آلبانی، پاکستان، سودان، ترکیه، بنگلادش، السالوادور، مکزیک، کرواسی و پرتغال کاملاً به سطح قبل از همه‌گیری رسیده‌اند. 

در ادامه این گزارش سازمان گردشگری جهان پیش‌بینی کرده است که با فرارسیدن فصل تابستان به تبع آن افزایش میزان سفر خصوصاً در نیمکره شمالی نتایج مثبت حاصل شده را نیز تثبیت و حتی افزایش دهد. لغو تمامی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های کرونایی برای سفر گردشگران خارجی در 62 مقصد (39 مقصد در اروپا) و همچنین اجرای لغو این محدودیت‌ها در آینده نزدیک در مقاصد آسیایی می‌تواند به این امر کمک کند.

طبق اعلام سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ایکائو)، ظرفیت هوایی بین‌المللی در سال 2022 تنها 20 تا 25 درصد نسبت به قبل از ویروس کرونا کاهش داشته است، که همین کاهش محدودیت پروازها در سال جاری نسبت به سال 2021 موجب افزایش نرخ اشغال هتل‌ها شده است. به علاوه نرخ اشغال جهانی از 43 درصد در ژانویه 2022 به 66 درصد در ژوئن سال جاری افزایش یافته است. در مقابل اما صندوق بین‌المللی پول به کاهش رشد اقتصادی جهانی از 6.1 درصد در سال 2021 به 3.2 درصد در سال 2022 و سپس به 2.9 درصد در سال 2023 اشاره می‌کند.

پیش‌بینی سازمان جهانی گردشگری برای ادامه سال 2022

پیش‌بینی سازمان جهانی گردشگری بر این مبنا است که گردشگران ورودی‌های بین‌المللی تا آخر سال 2022 به 55 تا 70 درصد سطوح قبل از همه‌گیری ویروس کرونا برسد. این نتایج به شرایط در حال تغییر محدودیت‌های سفر، تورم مداوم، قیمت بالای انرژی و شرایط کلی اقتصادی، جنگ در اوکراین و همچنین وضعیت بهداشتی مرتبط با همه‌گیری بستگی دارد. چالش‌های به وجود آمده در سال‌های اخیر مانند کمبود کارکنان در این صنعت، ازدحام شدید فرودگاه‌ها و تأخیر و لغو پروازها نیز می‌تواند بر کمیت گردشگری بین‌المللی تأثیر منفی بگذارد.

همچنین پیش‌بینی شده است که اروپا و آمریکا با عنایت بر نتایج مثبت حاصله در 5 ماه نخست سال جاری، بیشترین تعداد گردشگری ورودی را نسبت به سایر کشورها تا آخر سال 2022 داشته باشد. این در حالی است که تداوم محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های سفر در آسیا و اقیانوسیه، این مقاصد را از نظر بهبود و احیا صنعت گردشگری در سال جاری در رتبه بعد از اروپا و آمریکا قرار دهد. ورود گردشگران بین‌المللی به اروپا در سال 2022 بسته به شرایط مختلف می‌تواند به 65 یا 80 درصد از سطوح سال 2019 برسد، در حالی که در قاره آمریکا می‌تواند به 63 تا 76 درصد این سطوح برسد.

در آفریقا و خاورمیانه، به دلیل وجود محدودیت‌های کرونایی سختگیرانه‌، ورودی گردشگران بین‌المللی می‌تواند به حدود 50 تا 70 درصد سطوح قبل از همه‌گیری برسد، در حالی که منطقه آسیا و اقیانوسیه در بهترین حالت در 30 درصد از سطح 2019 باقی خواهد ماند.

اشکال کار وزارت میراث فرهنگی در تحقق و توسعه "سفر ارزان‌قیمت" کجاست؟! انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری ویروس کرونا گردشگری ویروس کرونا سازمان جهانی گردشگری گردشگران بین المللی گردشگری بین المللی ماه ابتدایی سال قبل از همه گیری گردشگران ورودی تعداد گردشگران تجربه کرده اروپا و آمریکا بازار گردشگری بین المللی ویروس کرونا نسبت به سال محدودیت ها دوران قبل پیش بینی سال جاری سال 2021 سال 2022 سال 2019

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۵۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند شهر ملی شیشه گری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در جشن روز میمند حضور داشت با برشمردن ظرفیت شهر میمند در صنعت شیشه گری و اینکه شیشه گری یک مهارت اصیل در کنار گلاب گیری است، از تبدیل شهر میمند به شهر ملی شیشه گری خبر داد.
دکتر جلالی افزود: صنعت شیشه گری هم دوستدار محیط زیست است هم قابل بازیافت و هنری دستی و اصیل است که می‌تواند به ترویج صنعت گلاب گیری کمک کند.
وی گفت: عزم مسئولین محلی برای ایجاد کارگاه‌های شیشه گری در میمند و فراهم کردن شاخص‌های شهرملی شیشه گری زمینه تکمیل پرونده شهرملی شیشه گری را برای این شهردرآینده نزدیک فراهم می‌کند.
معاون باغبانی وزارت جهاد هم در مراسم جشن روز میمند گفت: ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از ۳۰ هزار هکتار گلزار گل محمدی کشور در فارس وجود دارد و میند با ۲هزار هکتار گل محمدی بالاترین عملکرد تولید گل را در کشور دارد.
برومندی با تاکید بر اینکه باید با کمک به بخش خصوصی زنجیره ارزش را در تولید، کامل و از خام فروشی‌ها خودداری کنیم، افزود: اعطای سرمایه درگردش و تسهیلات لازم به سرمایه گذاران بخش خصوصی در دستور کار است تا در راستای تولید، خرید محصولات و حرکت به سمت کشاورزی قراردادی و بازار رسانی محصولات رونق ایجاد شود.
وی افزود: استان فارس که رتبه اول تولیدات باغی کشور و البته شهر میمند هم تعداد زیادی سرمایه گذار خصوصی دارد مشمول این دستور العمل هستند.
در ادامه مراسم مسئولان محلی از جمله امام جمعه شهر میمند، فرماندار فیروز آباد و معاون گردشگری استانداری فارس هم در خصوص چالش‌های تولید و گردشگری درشهر میمند سخنرانی کردند.
شهردار میمند هم در این گردهمایی روز میمند به اجرای سه طرح توسعه گردشگری در سال پیش رو در این شهر خبر داد و گفت: احداث پارک پردیس با احیای باغ‌های گل نسترن و گل محمدی، احیای بافت تاریخی میمند، و ساخت کارخانه عرقیات و اسانس با برآورد هزینه ۷۰ میلیارد تومانی از جمله طرح‌های دستور کار شهرداری و شورای اسلامی شهر میمند است.
همزمان با جشن روز میمند پیاده روی و گردهمایی مردی هم در این شهر برگزار شد.

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • میمند شهر ملی شیشه گری
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟