Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، هفته سوم مرداد ماه در حالی برای بازار سرمایه به پایان رسید که بورس تحت تاثیر ریسک‌های سیاسی و اقتصادی قرار داشت. اما بازار سهام برخلاف هفت هفته گذشته، این بار روند صعودی به خود گرفت و بخشی کوچکی از افت هفته های قبل را جبران کرد.

در هفته ای که تنها سه روز معاملاتی پیش روی سهامداران وجود داشت،‌ شاهد چرخش چند باره بازار بودیم و با انتشار هر خبر و یا اظهارنظری درباره رخدادهای سیاسی و اقتصادی، جریان عرضه و تقاضا تغییر می کرد؛ موضوعی که به خوبی نشان می دهد که بازار در یک بلاتکلیفی کامل قرار دارد و در این شرایط نمی توان انتظار شکل گیری یک روند مشخص را داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کارشناسان اقتصادی همه عوامل که منجر به رشد بورس خواهد شد را مثبت ارزیابی می کنند و از نظر بنیادی وضعیت بورس را ارزنده بیان می کنند. اما همه آنها نکته اصلی را به ماجرای بی اعتمادی موجود در بازار مرتبط می دانند.

* بی اعتمادی سهامداران به بورس

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: عوامل موثر بر وضعیت بازار به یک عامل مشخص محدود نمی ‌شود. اما مهمترین عامل آن همان بی اعتمادی سرمایه گذاران است که رفتار دولت ها سبب این حجم از بی اعتمادی شده و سرمایه گذاران بزرگ عملا نسبت به فعالیت در بازار با احتیاط بیشتری رفتار می کنند.

وی افزود: وقتی با انتشار گزارش ‌های ۳ ماهه فراتر از انتظار شرکت‌ های بزرگ، بازار سهام اقبال خاصی نشان نمی ‌دهد یا در نهایت ۵ درصد مثبت می ‌شود، اما مجدد با عرضه سرکوب می ‌شود، باید علت این ماجرا را در اطمینان نداشتن سهامداران از آینده بورس جستجو کرد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: افزایش نرخ بهره بازار بین بانکی و تاثیر آن بر نرخ سپرده ‌ای که بانک ‌ها به مشتریان پیشنهاد می ‌کنند به عنوان یکی از معیار‌های مهم بر ارزش گذاری سهام تلقی شده و با کاهش آن می توان امیدواری بیشتری برای رشد بورس متصور شد.

دانشی در ادامه با بیان اینکه سطوح قیمتی اکثر نمادها به حدی جذاب شده که تمام عوامل یعنی قیمت‌ های جهانی، نرخ بهره و نرخ ارز اثر خود را بر قیمت سهم های مختلف گذاشته است و سودآوری شرکت ‌ها می‌ تواند سطوح قیمتی بالاتر را توجیه کند، ادامه داد: فقط دولت باید بخشی از اعتماد از دست رفته را جبران کند تا روند مثبت بورس آغاز شده و شاهد بازدهی مثبت بورس باشیم.

* رشد شاخص کل بورس

روند شاخص کل بورس در هفته گذشته صعودی بود. در اولین روز کاری هفته شاخص رشد 11 هزار و 562 واحدی را پشت سر گذاشت. روز سه ‌شنبه نیز شاخص برای پنجمین روز کاری متوالی رشد کرد و 3 هزار و 19 واحد بالا آمد.

در روز چهارشنبه روند صعودی شاخص متوقف شد و 3 هزار و 477 واحد نزول کرد. با این حال شاخص در آخرین روز کاری هفته بالاتر از سطح هفته قبل ایستاد.

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و 448 هزار واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 11 هزار و 104 واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت هشت دهم درصد شود.

* بازدهی دوبرابری شاخص کل هموزن

شاخص کل هموزن بورس در روز شنبه با رشد 6 هزار و 88 واحدی معاملات را به پایان برد. در روز سه شنبه افزایش 801 واحدی را تجربه کرد و در روز چهارشنبه مانند شاخص کل با افت هزار و 342 واحدی کار را به پایان برساند.

شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 5 هزار و 547 واحد بالاتر ایستاد تا در سطح 389 هزار و 602 واحدی قرار بگیرد و بازدهی مثبت 1.44 درصدی را ثبت کند. بازدهی شاخص کل هموزن نسبت به شاخص کل بورس تقریبا دو برابر بوده است.

* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام

در هفته سوم مردادماه میانگین ارزش کل معاملات  با رشد 42 درصدی نسبت به رقم 42 هزار و 847 هزار میلیاردی هفته دوم مردادماه به رقم هفته 61 هزار و 96 میلیارد تومان برسد.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 2 هزار و 525 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 2 هزار و 242 میلیاردی هفته پیشین، افزایش 13 درصدی داشته است.

پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری  درباره جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت عصر سه‌شنبه به ریاست ابراهیم رئیسی برگزار شد، نوشت: در این جلسه گزارشی از آخرین وضع بازار سرمایه، تحولات این بازار و نوسانات آن ارائه و دلایل این روندها تشریح شد. رئیس‌جمهور پس از استماع گزارش‌های دستگاه‌های مسوول، بر لزوم حفظ ثبات بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: وزارت اقتصاد و سایر دستگاه‌های مسوول در حوزه بازار سرمایه باید به گونه‌ای عمل کنند که این بازار برای فعالان آن پیش‌بینی پذیر و باثبات باشد. رئیسی همچنین از اهتمام جدی دولت برای حفاظت از منافع مردم و سهامداران در بازار سرمایه خبر داد و با تاکید بر ضرورت شفافیت و ثبات مقررات در این بازار افزود: برای تحقق پیش‌بینی‌پذیری بازار سرمایه لازم است مقررات این بازار کاملا شفاف باشد و در عین حال از تغییرات مکرر در مقررات به‌طور جدی پرهیز شود.

حال باید منتظر ماند و دید واکنش بورس به جلسه ستاد اقتصادی دولت که در هفته گذشته برگزار شد، چیست و آیا این جلسه می تواند بی اعتمادی موجود در بورس را تا حدودی برطرف کند و معاملات در بازار سرمایه را رونق دهد یا خیر.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام ستاد اقتصادی دولت مصوبات دولت رشد بورس شاخص کل هموزن بازار سرمایه بی اعتمادی بازار سهام روز کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟

هفتم آذر ماه سال گذشته بود که سرانجام پس از چندین سال بلاتکلیفی شکل برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تصویب و اعلام شد.

مجامعی که روند برگزاری آن از سال ۹۹ متوقف شده بود و در این خصوص رئیس سازمان بورس مجید عشقی گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ اشکالاتی در ساماندهی برگزاری مجامع شرکت‌ها اتفاق افتاد که باعث شد روند برگزاری مجامع این شرکت‌ها متوقف شود. از سال ۹۹ هیئت مدیره این شرکت‌ها تجدید نشده و همان هیئت مدیره که مدت ماموریت‌شان تمام شده در این شرکت‌ها حضور دارند. بعد از آن‌که مردم در سال ۹۹ روش مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کردند در انتخاب اعضای هیئت مدیره هیچ نقشی نداشته‌اند. سال ۱۴۰۰ تصمیماتی توسط شورای عالی بورس و وزارت اقتصاد اتخاذ شد که از برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که اعضای هیئت مدیره آنها توسط دولت تعیین می‌شود جلوگیری شد و به درستی جلوی این کار گرفته شد و مجامع اینها برگزار نشد.

در نهایت هم گره برگزاری مجامع سهام عدالت سال گذشته باز شد و اولین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ برای استان خراسان شمالی برگزار و بنابر اعلام سازمان بورس با حضور ۵۲.۱ درصد از سهامداران همراه شد دومین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد و در این مجمع نیز ۶۳.۲ درصد از سهامداران مشارکت داشتند. مجامع سهام عدالتی که مجید عشقی رئیس سازمان بورس در خصوص شکل برگزاری آن هم مطرح کرده بود: مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم حضوری و هم الکترونیکی و از طریق سامانه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خواهد بود، اما رای‌گیری کاملا الکترونیکی است.

در ادامه هم حمید رضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: طبق مصوبه شورای عالی بورس تا ابتدای شهریور سال ۱۴۰۳ کل مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باید برگزار شود.

اما اهمیت مشارکت و حضور سهامداران در مجامع سهام عدالت چیست؟ موضوعی که مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امیدواریم سهامداران مشارکت خوبی را در این انتخاب داشته باشند چرا که انتخاب آنها سبب می‌شود هیات مدیره خوب و قوی انتخاب شود که این موضوع می‌تواند بر سودآوری سهام آنها اثرگذار باشد.

مهدی حاجی‌وند افزود: هر چقدر هیات مدیره کاربلدتر و توانمندتر باشد قطعا شرکت بهتر مدیریت می‌شود و با عملکرد مطلوب‌تر سودآوری سهامدار هم افزایش پیدا می‌کند. در کل مشارکت در تصمیم گیری از جمله مواردی است که افراد با حضور در انتخابات سهام عدالت می‌توانند در آن نقش داشته باشند.

همانطور که پیش‌تر اعلام شد بر اساس مصوبه شورای عالی بورس باید مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تا ابتدای شهریور امسال برگزار شود بر این اساس باید چراغ برگزاری مجامع سهام عدالت یکی پس از دیگری روشن شود در همین راستا هم، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرکت سرمایه‌گذاری استانی گیلان سهامداران خود را برای ۱۶ فروردین جهت شرکت در مجمع دعوت کرده است بنا است استان خراسان جنوبی هم از سهامداران خود برای مجمع دعوت کند. نحوه برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تغییری نکرده و مشابه دو مجمع دیگر برگزار خواهد شد.

جعفری در پاسخ به این پرسش که مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان‌ها تا شهریور ۱۴۰۳ به پایان خواهد رسید؟ می‌گوید: حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم و جلسات توجیهی را با استان‌ها برگزار کردیم جلسه توجیهی با حدود ۱۰ استان در سال ۱۴۰۲ داشتیم در نهایت حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم که در چارچوب مصوبه شورای عالی بورس مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت برگزار شود.

در نهایت گفتنی است، مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالتی، برای سهامدارانی است که روش غیر مستقیم را برگزیده‌اند و بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان بورس در حال حاضر بالغ بر ۵۰ میلیون نفر، سهامدار سهام عدالت هستند که حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳۰ میلیون نفر به صورت غیر مستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سهام عدالت خود را مدیریت می‌کنند و حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در شهریورماه امسال به ایستگاه پایانی خود خواهد رسید؟

tags # سهام عدالت سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت