Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ آنتی‌بیوتیک‌ها محصولات متابولیسم ثانویه میکروگانیسم‌ها هستند که توانایی از بین بردن باکتری‌ها و جلوگیری از رشد آن‌ها را دارند. این آنتی بیوتیک‌ها در کنترل و درمان بیماری‌های عفونی و تحریک رشد دام ها در خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اما وجود آنتی بیوتیک‌در شیر باعث می‌شود باکتری‌های مفید مورد استفاده در تولید پنیر و ماست و سایر فرآورده‌های تخمیری از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین وجود آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر علاوه بر ایجاد مشکل برای سلامتی، باعث کاهش کیفیت و میزان محصولات تولیدی می‌شود.

از این رو به منظور تعیین وجود یا عدم وجود آنتی‌بیوتیک در شیر خام، امروزه از تست کیت‌های خاصی استفاده می‌شود که علاوه بر دقت عمل، از سرعت بسیاری نیز برخوردار هستند. یکی از روش‌های سریع برای ارزیابی وجود آلودگی نمونه‌های شیر به آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین و بتالاکتام استفاده از کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک در شیر است.

این مشکل و وارداتی بودن کیت‌های تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر باعث شد یکی از  محققان ایرانی بعد از تحصیل در خارج از کشور به ایران بازگردد و برای رفع این نیاز موفق به طراحی و تولید کیت تشخیص سریع همزمان دو گروه آنتی بیوتیک تتراسایکلین و بتالاکتام در شیر شود.

محدثه حاجی عبدالوهاب مدیر عامل شرکت فناور دانش پژوهان فرتاک طب در گفت‌وگو با خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس درخصوص محصول فناورانه خود توضیح داد:محصول ما کیت‌های تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر است که می تواند دو گروه آنتی بیوتیک تتراسایکلین و بتالاکتام را در مدت زمان 5 دقیقه شناسایی کند.
وی در ادامه افزود: این محصول نمونه داخلی دیگری ندارد و ما اولین شرکت تولیدکننده این کیت‌ها در کشور هستیم.

 

حاجی عبدالوهاب با اشاره به مزیت‌های کیت تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر ایرانی نسبت به نمونه های چینی و اروپایی موجود در بازار گفت: صفر تا صد این کیت‌ها در داخل کشور تولید می شود. حتی مواد اولیه تولید آن هم در داخل کشور تامین می‌شود. از این رو مزیت کیت های ما نسبت به نمونه های خارجی، داشتن کیفیتی در سطح کیت های اروپایی با قیمتی پایین تر است که قابلیت رقابت با نمونه های اروپایی را دارد.

وی ادامه داد: یکی از مزیت‌های این فناوری، سرعت عمل آن است به طوری که در مدت زمان کمتر از 5 دقیقه می‌توان نتیجه را با حساسیت بالا به دست آورد. این کیت نیاز به آزمایشگاه نداشته و بدون‌ نیاز به افراد متخصص قابل استفاده است به طوری که حتی در منزل نیز می‌توان آن را برای تشخیص سالم بودن مواد غذایی به کار برد.
مدیرعامل این شرکت فناور با توضیح درخصوص کاربرد و نحوه استفاده از این کست های گفت: نحوه استفاده از این کیت های کاغذی به این صورت است که آن را در داخل ظرف شیر قرار می دهیم. اگر میزان آنتی بیوتیک‌‍های موجود در شیر از یک حدی بیشتر باشد روی کیت یک خط قرمز تشکیل می شود.

او ادامه داد: انجام این تست یه الزام برای شرکت های لبنیاتی است  برای اینکه اگر میزان آنتی بیوتیک شیر بالا باشد نمی‌توانند محصولات لبنیاتی دیگری مانند ماست و پنیر را از آن تولید کند چرا که این آنتی بیوتیک ها جلوی فعالیت‌های تخمیری می گیرد. از این رو برای کارخانه های لبنیاتی انجام این تست بسیار اهمیت دارد چرا که سود حاصل از فراورده های لبنی حاصل از شیر را از دست می دهند. علاوه بر این شیرهایی که دارای حد بالایی از آنتی بیوتیک را دارند می توانند با ایجاد واکنش های آلرژیک و حتی سرطان سلامت انسان را به خطر بیاندازد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کیت تشخیصی آنتی بیوتیک شیر خبرخوب لبنیات تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر آنتی بیوتیک ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۲۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر دهقانی در مراسم رونمایی از این موتور با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه افزود: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق ۴ ساله، در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و امرز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دکتر دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آنها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده است، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

وی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرده است.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این طرح، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این طرح موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات این گروه تحقیقاتی و فناور می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سامانه راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالوژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • بومی‌سازی دستگاه مورد نیاز گلخانه‌های صنعتی
  • سریع ترین شناگر ایران رکورد ۱۰۰ متر آزاد را شکست
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • پیشرفت چشمگیر ایران در کنترل بیماری مالاریا / پیشتازی در گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • بومی سازی قالب پنجره
  • یک ترفند ساده و سریع: چگونه بادمجان شیرین رو از بادمجان تلخ تشخیص بدیم (فیلم)
  • برگزاری رویداد مانوین با رویکرد بومی سازی فناوری نرم