Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@10:42:47 GMT

مهمترین شایعات فضای مجازی در هفته گذشته

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۵۸۱۳

مهمترین شایعات فضای مجازی در هفته گذشته

هفته گذشته فضای رسانه‌ای و مجازی کشورمان شایعات زیادی را به خود دید از شایعه درگیری مرزی ایران و طالبان تا شایعه هک خبرگزاری فارس؛ در ادامه نگاهی به مهمترین شایعات هفته گذشته می‌اندازیم.

* درگیری مرزی ایران و طالبان

در هفته گذشته شایعه درگیری مرزی ایران و طالبان در تایباد در فضای مجازی دست به دست شد، اما معاون استاندار خراسان رضوی با رد این شایعه گفت: هیچگونه درگیری مرزی در خراسان رضوی با نیرو‌های طالبان در مرز افغانستان رخ نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از انتشار این نوع اخبار ایجاد خدشه بر روابط پایدار مرزی بین ایران و افغانستان در محدوده خراسان رضوی است و در حال حاضر تعاملات مرزی بین ایران و حاکمیت کنونی افغانستان در جریان است.

بیشتربخوانید:

گزارش سوخته شبکه سعودی "اینترنشنال" از یک پرونده خودرویی که متهمان آن محکوم شده‌اند

* شایعه هک خبرگزاری فارس

برخی رسانه‌ها شامگاه یکشنبه هفته گذشته از هک خبرگزاری فارس توسط یک گروه هکری وابسته به رژیم صهیونیستی خبر دادند.

اما گروه فنی خبرگزاری فارس با رد این شایعه اعلام کرد: وب سایت خبرگزاری فارس معمولاً به صورت روزانه مورد حمله سایبری از خارج کشور قرار می‌گیرد، اما تاکنون این حملات نتوانسته خللی در سرویس‌دهی خبرگزاری فارس ایجاد کند و سایت خبرگزاری فارس به آدرس Farsnews.ir بدون هیچ مشکلی در دسترس است.

* تقدیر معاون رییس جمهور از جانی دپ!

انتشار تصویر یکی از عزاداران مراسم سوگواری سیدالشهدا با جانی دپ بازیگر هالیودی واکنش‌هایی را در فضای مجازی در پی داشت. پس از انتشار این تصویر توییتی به نقل از مخبر معاون اول رییس‌جمهور با مضمون تقدیر از حضور او منتشر شد.

این درحالی است که بار‌ها اعلام شده، معاون اول رئیس جمهور در توییتر هیچ صفحه‌ای ندارد.

* تکذیب مصاحبه اسکوچیچ علیه برانکو

در ابتدای هفته نیز مصاحبه‌ای از اسکوچیچ سرمربی کنونی تیم ملی فوتبال کشورمان علیه برانکو (مربی سابق پرسپولیس و تیم ملی ایران) منتشر شد که به سرعت فضای مجازی را فراگرفت. در این گفتگو سرمربی تیم‌ملی در واکنش به صحبت‌های ایوانکوویچ گفته: اصلا برانکو کیست؟ صحبت‌هایش برایم مهم نیست. من روی کار خودم متمرکز هستم، اما بررسی‌ها از فدراسیون فوتبال نشان داد که این مصاحبه ساختگی بوده و صحت نداشته است.

* ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای دو هیئت عزاداری در یزد

شایعه ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای دو هیئت عزاداری در یزد هم شایعه‌ای بود که در هفته گذشته منشر شد، اما سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد: این دو هیئت مانند ۷۰ هیئت دیگر، درخواست پوشش پخش زنده از صداوسیما را دارند، اما از انجام هماهنگی‌ها قبل از اجرا، امتناع می‌کنند؛ به همین دلیل به طور طبیعی در برنامه پخش زنده قرار نگرفته‌اند.

* شایعه اخراج دسته جمعی خبرنگاران ایرنا

درحالی عده‌ای شایعه اخراج دسته جمعی خبرنگاران ایرنا را مطرح کردند که محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه چهارشنبه هیات دولت در مورد اخراج خبرنگاران خبرگزاری دولت گفت: هیچ اخراجی در خبرگزاری ایرنا نداشتیم، بحث تعدیل مربوط به همکارانی بودند که حق التحریر کار میکردند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رسانه های معاند شایعه در فضای مجازی خبرگزاری فارس درگیری مرزی هفته گذشته فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۵۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش

هرچند وقت یک‌بار خبری جعلی یقه هنرمندان را می‌گیرد و در این میان استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، از ۱۴ دی ۱۴۰۱ که ترانه علیدوستی با قرار وثیقه آزاد شد، دیگر کمتر مثل سابق با جنجال سر زبان‌ها بود، تا اینکه این اواخر نادره حکیم الهی، مادر ترانه علیدوستی بدون اینکه نامی از بیماری دخترش ببرد، گفت که ترانه به بیماری سختی مبتلا شده، که اکنون حالش خوب است. او بدون اینکه نامی از بیماری ببرد، گفت: منشا بیماری دخترش مشخص نیست.

چند روز بعد تصاویری از ترانه علیدوستی و ملاقات پدرش و بازیگران با او در فضای مجازی منتشر شد، که مشخص شد این تصاویر متعلق به بستری شدن الناز شاکردوست است، که چند سال پیش سر صحنه فیلمبرداری دچار حادثه شده بود.

بر اساس ماده ۱۶، قانون جرائم رایانه‌ای، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، متهم به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۷، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

سید رضا نقی‌نژاد اورنگ، کارشناس و منتقد سینما در واکنش به خبرسازی‌های جعلی که چند وقت یکبار یقه هنرمندان را می‌گیرد، گفت: متاسفانه بعضی از شبه هنرمندان و شبه بازیگران برای اینکه توی چشم باشند، برای خودشان شایعه درست می‌کنند، یا به افرادی پول می‌دهند تا برایشان اینکار را کند. وقتی خبر منفی درباره آن‌ها منتشر شد، ناگهان سر زبان‌ها می‌افتند. چون آن‌ها نمی‌توانند با هنرشان دیده شوند، دست به دامن اخبار جعلی می‌شوند.

اورنگ ادامه داد: بعضی از فعالان فضای مجازی به دنبال خوراک می‌گردنند. آن‌ها وقتی می‌بینند خوراکی ندارند، از صدا، تصویر و فیلم افراد سوء استفاده می‌کنند. افراد باید به حریم یکدیگر احترام بگذارند. اگر بنا به کنترل فضای مجازی است، باید نظارت‌ها شدید باشد تا دیگر شاهد این سوء استفاده‌ها نباشیم. وقتی ناگهان در فضای مجازی اعلام می‌شود که فلان شخص فوت کرده یا در بیمارستان بستری است و بلافاصله تکذیب می‌شود، با جان مردم بازی می‌کند. الان فضای مجازی به گونه‌ای شده که آدم‌ها فکر می‌کنند هر کاری می‌توانند انجام دهند و دیده نمی‌شوند.

به گفته این کارشناس سینما، وقتی یک خبرنگار مطلبی را می‌نویسد، همه نهاد‌ها به سراغش می‌روند و شکایت می‌کنند. چرا برای بی‌سامانی فضای مجازی کاری نمی‌شود؟ حتماً باید سوء استفاده رخ دهد؟ ما باید به دنبال پیشگیری باشیم. از طرفی، استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج