Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@19:49:18 GMT

پايان مرمت امامزاده سلطان سيد احمد هزاوه

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۶۶۴۵

خبرگزاری آریا-رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اراک از پایان مرمت بنای تاریخی امامزاده سلطان سید احمد در روستای هزاوه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، محمدعلی آقازیارتی گفت: عملیات مرمت امامزاده سلطان احمد هزاوه در دو مرحله و با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 500 میلیون ریال به پایان رسید.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان اراک افزود: مرمت بنای این امامزاده از ابتدای سال جاری آغاز و در دو مرحله شامل مرمت و دفع نم (زهکش و ناکش) در حدفاصل دیوار‌های سازه‌ای بیرونی بنا و ایزوله از ناحیه پی، دوخت و دوز ترک‌های موجود در زیر بازشوها، خالی کردن بند‌های فرسوده در نما، مرمت موردی آجر‌های فرسوده، اجرای بندکشی با استفاده از ملات سنتی (با افزودن شیره آهک)، برداشت کف فرش آجری اطراف و اجرای کف‌فرش جدید با توجه به ایزوله کردن سراسری محوطه انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مرحله سوم مرمت این بنای تاریخی کف‌سازی و سنگ فرش محوطه دور امامزاده بود که عمده آسیب آن بر اثر رطوبت و احداث استخر و کانال آب انتقالی برای شرب مزارع وابسته به بقعه بود که تمام موارد رفع و اصلاح شد.
آقازیارتی گفت: این بنای تاریخی مربوط به دوره ایلخانی است که در دوره قاجار بخش‌هایی به آن الحاق شده است، بنا از یک فضای چهارضلعی تشکیل شده و عمده تزئینات آن آجرکاری و کاشی‌کاری است.
امامزاده سید احمد روستای هزاوه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مرمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۶۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی