Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در پژوهشی به بررسی فلور مخمری نمونه های سنتی کفیر استان های کشور پرداختند و به سویه های مخمری با پتانسیل پروبیوتیکی از نمونه های سنتی کفیر بر پایه شیر تولیدی استان های مختلف کشور دست یافتند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، دکتر شقایق نصر عضو هیات علمی مرکز در خصوص این سویه های مخمری گفت: کفیر برپایه شیر یک نوشیدنی تخمیری با ترکیب پیچیده ای از فلور میکروبی یوکاریوتی و پروکاریوت است که خصوصیات فراسودمند بسیاری به آن نسبت داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصر افزود: محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در مطالعه ای به بررسی فلور مخمری نمونه های سنتی کفیر از استان های مشهد، زنجان و تهران پرداختند. در این پژوهش ۲۶ سویه مخمری به دست آمد. شناسایی مولکولی این ایزوله ها نشان داد جنس های غالب شامل اعضای جنس کلورومایسس، ساکارومایسس و پیچیا بوده اند.

وی در ادامه گفت: در گام بعدی این پژوهش، ایزوله های جداسازی شده بر طبق استاندارد ملی ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی برون تن شماره ۱۹۴۵۹ و با بررسی قابلیت رشد آنها در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد، ناتوانی در انجام فعالیت همولیتیک، تحمل شرایط اسیدی دستگاه گوارش، تحمل غلظت نرمال نمک های صفراوی در دستگاه گوارش، تحمل آنزیم های هضم کننده موجود در دستگاه گوارش (پپسین و تریپسین) مورد ارزیابی قرار گرفتند.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: قابلیت اتصال آنها از طریق ارزیابی برهمکنش سلول های مخمری با ترکیبات مختلف مانند n- هگزادکان، زایلن، کلروفرم و اتیل استات مورد سنجش قرار گرفت. علاوه بر آزمون های ذکر شده قابلیت سلول های مخمری در تجمع خودبخودی (اتو اگریگیشن) و نیز توانایی اتصال این سلول ها به رده سلولی دستگاه گوارش Caco-۲ مورد بررسی قرار گرفت.

عضو هیات علمی مرکز بیان کرد: یافته های این پژوهش نشان داد از مجموع ۲۶ سویه بررسی شده، سه سویه ساکارومایسس سرویزیه و یک سویه پیچیا فرمنتانس ویژگی های مناسب از جهت بقا در شرایط دستگاه گوارش، تحمل دمای بدن انسان و قابلیت اتصال به سلولهای دستگاه گوارش را دارا هستند و کاندید مناسبی برای معرفی به عنوان سویه مخمری پروبیوتیک محسوب می شوند.

 یافته های این پژوهش که در مجله معتبر Letters in Applied Microbiology به چاپ رسیده است، بیانگر این موضوع است. سویه های  کاندید در گام بعدی  باید از لحاظ نداشتن ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی مورد ارزیابی قرار گیرند تا برای ارزیابی های فراتر وارد بخش آزمون های میدانی شوند. چنانچه این سویه ها آزمون های فوق را با موفقیت پشت سر بگذارند، مسیر آنها برای ورود به صنعت پروبیوتیک کشور هموارتر خواهد شد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: پژوهش ، تغذیه سالم ، ژنتیک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پژوهش تغذیه سالم ژنتیک دستگاه گوارش سویه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۶۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد

به گزارش خبرنگار مهر، سی و یکمین مراسم تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری صبح امروز با حضور محمد علی علی زلفی گل، برخی از معاونان این وزارتخانه و تعدادی از روسای دانشگاه ها در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

حسن زمانیان رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در این مراسم با تبریک روز معلم گفت: عملیات وعده صادق غزوه خیبر دیگر بود و پیروزی بزرگ دیگر برای رزمندگان اسلام. زوایای پیدا و پنهان این عملیات باید توسط اندیشکده ها تحلیل شود.

وی با اشاره به مراسم استاد نمونه کشوری گفت: به این مراسم از سه جنبه توجه شده است اول رشد فزاینده این اساتید طی سال های گذشته است. از ۱۰ استاد به ۶۰ الی ۷۰ استاد رسیده ایم و میزان تعداد گروه و جایزه ها هم افزایش یافته است. همچنین به اساتید نمونه کشوری که با همکاری اساتید این سازمان در محورهای پژوهشی سازمان پروپوزال داشته باشد یک میلیارد تومان گرفت تعلق می‌گیرد.

رییس سازمان پژوهش های علمی صنعتی افزود: ما آینده پژوهشی دنیا را تا سال ۲۰۵۰ بررسی کردیم مسائل پژوهشی که مطرح است شامل میکرو الکترونیک، کوانتوم، هوش مصنوعی، امنیت غذایی، سوخت پاک هیدروژن و موارد دیگر است که سازمان پژوهش ها روی آن‌ها کار می کند.

وی افزود: هر استاد نمونه کشوری که در این زمینه ها پروپوزال داشته و با همکاری اساتید سازمان روی آن کار کند و این طرح را پیش ببرد تا یک میلیارد تومان گرنت به آن اختصاص می یابد.

کد خبر 6092762

دیگر خبرها

  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • سرآمدان آموزشی ‌دانشگاه‌ شهید چمران اهواز تجلیل می‌شوند
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • نحوه انتخاب و معرفی اساتید نمونه کشوری
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه