Web Analytics Made Easy - Statcounter

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد و سخنگوی ستاد اربعین در عراق از زائران ایرانی اربعین حسینی خواست به ویژه در فصل گرمای شدید این کشور، نکاتی را به صورت جدی رعایت کنند.

حجت الاسلام و المسلمین «غلامرضا اباذری» در گفت و گو با خبرنگار ایران اکونومیست در بغداد تصریح کرد که دومین نشست ستاد اربعین عراق در نجف اشرف با حضور دستگاه ها و نهادها و کمیته های مرتبط با موضوع اربعین اعم از برخی نمایندگان ستاد مرکزی اربعین در ایران و نیز اعضای ستاد اربعین عراق شامل مجموعه های قرارگاهی و کمیته های مختلف فرهنگی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست، آخرین وضعیت، بررسی و تدابیر لازم برای برگزاری اربعین پیش بینی شد و هماهنگی های لازم در بخش های مختلف از جمله حمل و نقل، درمان، اسکان، اومور فرهنگی و امنیتی صورت گرفت.

در این نشست،  گرما یکی از مهمترین مسائل نیازمند تمهیدات لازم، با توجه به فصل گرمای شدید در عراق بود اما این موضوع مستلزم  توجه خاص و رعایت ملاحظاتی از سوی خود زائران اربعین هم هست .

غلامرضا اباذری، سخنگوی ستاد اربعین در عراق 

با گرمای هوا چه کنیم؟

غلامرضا اباذری در این گفت و گو تاکید می کند: مهمترین موضوع ما در اربعین ۱۴۰۱ بحث گرمای هوا است. بعد از فروکش کردن موج کرونا در هر دو کشور ایران و عراق، اربعین حالا (با محدودیت های کرونایی کمتر) در حالی برگزار می شود که فصل گرما و حرارت شدید هوا یک مساله جدی است.

اباذری می گوید: در این هوای گرم، هم نیاز به پیش بینی های لازم در کمیته های بهداشت و درمان داریم و هم زائران اربعین حسینی باید چند توصیه را در این باره جدی بگیرند تا زیارت و پیاده روی مطلوبی داشته باشند. توصیه می شود که زائر اربعین، برخی چیزهای ضروری را همراه خود داشته باشد از جمله آب خنک مخصوصا در پیاده روی و مقداری یخ برای پیشگیری یا درمان گرمازدگی.

وی می افزاید: زائر اربعین باید سعی کند در زمان هایی که آفتاب مستقیما از بالای سر می تابد و دمای هوا نیز با شدت بیشتری گرم است، حرکت نکند و پیاده روی را عمدتا در ساعت های غروب و صبح زود (پیش از بالا آمدن خورشید) انجام دهد و زائران تلاش کنند همراه خود سایه بان یا چتری برای ممانعت از تابش مستقیم آفتاب داشته باشند.

سخنگوی ستاد اربعین در عراق توصیه می کند که «اگر زائر، احساس گرمازدگی کرد حتما توصیه های پزشکی را به کار گیرد از جمله استفاده از یخ برای کاهش دما در برخی اعضای بدن؛ زیرا گرمازدگی اگرچه به آسانی قابل درمان است اما بی توجهی به آن می تواند خطرناک هم باشد. از زوار عزیز تقاضا داریم که راجع به گرمازدگی پیش از سفر زیارتی اربعین، اطلاعات لازم را کسب کنند.»

مساله تهیه یخ

توصیه بعدی غلامرضا اباذری به مواکب با این عبارت ها است:  «توصیه می شود هر موکبی آب خنک و یخ داشته باشند. هر چند مسئولان عراقی نهایت تلاش خود را برای برگزاری کامل و مطلوب اربعین با فعال سازی صد در صد ظرفیت کارخانه های یخ سازی می کنند اما از خیران و کسانی که می خواهند در اربعین امسال سهم و کمکی داشته باشند تا حد امکان، در مساله تامین یخ و آب خنک موکب ها مشارکت کنند اعم از موکب های ایرانی، عراق و مشترک.»

کوتاه کردن مدت زیارت

رایزن فرهنگی ایران در بغداد می گوید «توصیه دیگر این است که با توجه به فصل گرما، زائران، مدت زیارت را تا حد امکان، کمتر کنند. ضرورتی ندارد که زائران لزوما در روز اربعین و در شلوغی آن روز حضور داشته باشند و مراجع عظام نیز بر این نکته تاکید دارند که در همه ایام اربعین، این زیارت، انشاالله ماجور و مقبول خواهد بود.»

 بهداشت فردی و محیطی؛ ضروری تر از هر زمان دیگری

سخنگوی ستاد اربعین در عراق ادامه می دهد: مساله دیگر، رعایت بهداشت فردی و محیطی است که با توجه به هوای گرم، ضرورت رعایت دقیق نکات بهداشتی در اربعین بیش از هر زمان دیگری احساس می شود تا زائران، دچار بیماری های عفونی، ویروسی و گوارشی نشوند. افراد سالخورده و نیز اشخاص دارای بیماری های زمینه ای و کسانی که توان تحمل گرما را ندارند حتما زیارت خود را به زمان های خلوت تر موکول کنند.

برای مطالعه بیشتر درباره مسائل بهداشت و سلامت در اربعین می توانید جزوه آموزشی را از این لینک دریافت کنید.

ضرورت توجه زائران به هزینه های پولی احتمالی و نیازهای پیش بینی نشده

اباذری تاکید می کند که «هرچند مردم عراق از هیچ خدمتی به زوار اربعین دریغ نمی کنند اما بعضی نیازهای شخصی هم وجود دارد که احتمالا نیاز به هزینه کرد داشته باشد لذا هر زائری باید به فکر مسائل مالی احتمالی و نیاز به پول برای موارد غیرقابل پیش بینی هم باشد. گاهی ممکن است یک زائر، ناچار به هزینه هایی مانند خورد و خوراک خاص یا حمل و نقل با توجه به ازدحام روزهای اربعین شود؛ امکاناتی که ممکن است در همه مواکب در دسترس نباشد.»

درباره تخصیص ارز به زوار اربعین

رایزن فرهنگی ایران و سخنگوی ستاد اربعین در عراق از یک ملاحظه جدی درباره زیرساخت های تخصیص ارز به زوار اربعین می گوید و توضیح می دهد: تجربه ما این است که چون در اربعین، سیستم توزیع ارز و ساختاری برای این کار در عراق نداریم، این اقدام (در عراق) نتیجه مطلوبی نمی دهد و تبدیل به معضل می شود؛ بنابراین هر اقدامی در این باره باید در خود جمهوری اسلامی ایران انجام شود. تجربه های سابق هم نشان داد که عراق امکانات، ساختار و ظرفیت هایی کافی مانند شعب پرداخت ارز و خودپرداز و ... را نمی تواند فراهم کند و ایام اربعین هم آنقدر شلوغ هست که هم امکان جابجایی زائران برای دسترسی به شعب در خیابان های مختلف، دشوار و حتی بانک ها هم تعطیل است. زائر هم معمولا آدرسی ندارد و با جایی آشنا نیست که بتواند به راحتی و بدون ازدحام، مراجعه کند. بنابراین تحویل ارز به زائران در عراق، اشتباه بسیار بزرگی است که پیشتر هم تجربه شد، شکست خورد و باعث پایین آمدن شأن زوار و موجب وهن زائران اربعین شد.

شرایط امنیتی عراق بسیار خوب است

اباذری شرایط امنیت عراق را «بسیار خوب» توصیف می کند و می گوید: عراقی ها تمام تلاش خود را به کار بسته اند که شرایط امنیتی مطلوبی را برای زوار رقم بزنند از ارتش عراق گرفته تا نیروهای پلیس و تشکیلات امنیتی و حشدالشعبی.

رایزن فرهنگی ایران در پایان، اضافه می کند: درباره موضوع فرهنگی توصیه ما این است که زوار به اصل زیارت بپردازند زیرا در جریان اربعین، اصل بر فرهنگ و بهره بردای معنوی است و همه این خدمات هم برای همین توشه معنوی است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ستاد اربعین ، عراق ، اربعین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ستاد اربعین عراق اربعین سخنگوی ستاد اربعین در عراق رایزن فرهنگی داشته باشند پیش بینی فصل گرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۸۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی

علی المؤید رئیس سازمان رسانه و ارتباطات این کشور امروز (شنبه) با «فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و هیاتی به نمایندگی از نهاد‌های مهم رسانه‌ای این کشور دیدار و درباره همکاری‌های مشترک تبادل نظر کرد.

در این نشست که در بغداد برگزار شد، تقویت همکاری‌ها در حوزه رسانه، تولید محتوای رسانه‌ای که به انتقال تصویر حقیقی دو کشور کمک می‌کند و توسعه و سازماندهی کار شبکه‌های اجتماعی دیجیتال پیشرفته از طریق تولید مطالبی که همگام با پیشرفت‌های دنیای ارتباطات باشد و با فرهنگ و مطالب مورد علاقه مردم دو کشور سازگار باشد، بررسی شد.

همچنین در این نشست، پوشش رسانه‌ای سفر زیارت اربعین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات ایرانی از سازماندهی عراق در برگزاری مراسم اربعین طی سال‌های گذشته و موفقیت بزرگ و برجسته این کشور در پوشش رسانه‌ای سفر اربعین سال گذشته تقدیر کرد و پیشنهاد داد که از تجربه ایرانیان در حوزه سازمان رسانه‌ای عتبات عالیات استفاده شود.

در بخش دیگری از این نشست، راهکار‌های همکاری مشترک دو کشور برای مبارزه با اخبار جعلی و راه‌های مبارزه با این اخبار از طریق تشکیل کمیته‌های مشترک که به کاهش شایعات گمراه‌کننده و محتوای جعلی که به روابط بین دو کشور آسیب می‌زند، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، هیات ایرانی امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در جمهوری اسلامی ایران از سوی دانشگاه‌های متخصص در حوزه رسانه و ارتباطات و همچنین دانشکده‌های آموزشی مامور به این حوزه را پیشنهاد کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • ارز مسافرتی برای زائران اربعین پیش بینی شده است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • هرگونه صدور ویزا برای اربعین باید در خارج از استان خوزستان باشد
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی