Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد نماینده شورای اسلامی شهر یزد در شهرداری منطقه بافت تاریخی خانه های خالی از سکنه و متروکه و نیز ضعف در شیب بندی صحیح و مدیریت آب های جاری در سطح معابر را از عوامل اصلی تخریب بناهای بافت تاریخی در سیل اخیر خواند و بر ضرورت دریچه های یک طرفه برای شبکه های فاضلاب تاکید کرد.

«مجید تجملیان» گفت: متاسفانه در هفتم و هشتم مرداد ماه بارندگی شدید سامانه مانسون که معمولا در اقیانوس هند و مناطق جانبی از جمله هند و پاکستان رخ می‌داد در یک تحولی که بسیاری از متخصصان به دلیل  تغییرات اقلیمی ناشی از رفتار اشتباه بشر کنونی با محیط زیست می‌دانند، به سمت اراضی نواحی شمالی تر آمد و مناطق مرکزی ایران از جمله استان یزد را تحت تاثیر قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بررسی‌های کارشناسی که انجام شده نشان میدهد که میزان تاب آوری شهر یزد در برابر بارندگی در یک شبانه روز ۱۸ میلی متر است یعنی اگر حداکثر تا ۱۸ میلیمتر در یک شبانه روز بارندگی داشته باشیم، شهر با مشکل خاصی بر نمی‌خورد و ساختار دفع آب های سطحی جوابگو است ولی در روز های هفتم و هشتم مردادماه در ۳ تا ۴ ساعت حدود ۸۳ میلیمتر بارندگی داشتیم که بی سابقه بود و در حقیقت با یک شرایط عادی مواجه نبودیم.

عضو شورای اسلامی شهر یزد  تصریح کرد: البته در بافت تاریخی در مقایسه با دیگر مناطق شهرداری، کمترین میزان مشکل ناشی از سیل را داشتیم و موضوع اصلی که در بافت مشکل ایجاد کرد ساختمان‌های نا ایمن، خالی از سکنه و متروکه بودند که علاوه بر مشکلی که برای بنا درست کرد برای همسایگان نیز باعث بروز مشکل و خطر شد.

ویبا بیان این که خالی از سکنه و متروکه بودن باعث تخریب ساختمان می‌شود، ادامه داد: آب‌های سرگردان سطحی نیز در بافت ایجاد شد که مربوط به ورود سیلاب از بیرون از شهر نبودند. در منطقه‌ای در بافت تاریخی مشاهده شد شیب بندی کوچه ها طوری است که شیب همه انها به سمت یک کاروانسرای تاریخی داخل شهر است و زمان بارندگی آب ها هدایت شده و به آن کاروانسرا سرازیر می‌شوند که این موضوع نشان می‌دهد هنگام آسفالت معابر در بافت به شیب بندی صحیح و مدیریت آب های جاری در سطح معابر همچنین حفر چاه های جذبی با عمق مناسب دقت نشده است.

تجملیان در رابطه با فرآیند های استمراری که باید انجام شود، گفت:  باید طی یک فرآیند مستمر در چند روز قبل از بارندگی تمام معابر جارو و حفره ها در داخل چاه‌های فاضلاب پاکسازی شود.

وی ادامه داد: متاسفانه چاه های جذبی بافت تاریخی دریچه های مناسب یا عمق مناسب ندارد بعضی چاه ها نیز به قنوات شهر متصل شده‌اند که خطر ساز است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر یزد، تجملیان افزود: معضل دیگری که وجود دارد این است که زمانی که شبکه فاضلاب شهر طراحی و اجرا شده است دقت نشده که باید در خروجی ساختمان و شبکه فاضلاب دریچه‌های یک طرفه قرار دهند که زمانی که شرایط بحرانی رخ می‌دهد و شبکه نمی‌تواند آب ها را دفع کند، فاضلاب داخل منازل وارد نشود و سازمان ابفا در این خصوص موظف است به نمایندگان  مردم در شورا پاسخگو باشد و این مشکل پیگیری و رفع شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سیل تابستانی سیل یزد بافت تاریخی یزد شوراي شهر يزد بافت تاریخی شیب بندی شهر یزد چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند

محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی موجود در بافت‌های فرسوده کشور آغاز شده است بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پیش‌بینی می‌شود از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه  پرداخت تسهیلات به حوزه نوسازی بافت های فرسوده  در صورت صنعتی سازی افزایش خواهد یافت: بانک ها در صورت پرداخت تسهیلات بافت های فرسوده می‌توانند زمینه ساز ورود بیشتر سازندگان به این طرح ها شوند.

آیینی اظهار کرد: نوسازی ۲۶۰ هزار خانه در دولت سیزدهم و در طی دو سال گذشته انجام شده است گفت: ۲۵ هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده کشور در آینده‌ای نزدیک با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اظهار کرد: حدود ۵۵ درصد بافت فرسوده در وسعت ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار را بافت تاریخی تشکیل می‌دهد که نوسازی این مناطق نیازمند همراهی و تعامل بیش از پیش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای جذب سرمایه‌گذران است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی خود نقش بسیار موثری در بهبود و تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارد و این امر خود می تواند در فرهنگ سازی نوسازی بافت های فرسوده کشور موثر باشد.

او گفت: پرداخت تسهیلات ساخت و همچنین حمایت از بخش خصوصی و مالکان یکی از عواملی است که می تواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند و این موضوع را دولت در دستور کار خود قرار داده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • محور یزد - دربید همچنان مسدود است/تخریب ۳ کیلومتر در بارندگی ها
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • قبور آسیب‌دیده خلدبرین ترمیم می‌شود
  • ترمیم قبور آسیب‌دیده خلدبرین
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر