Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@03:40:38 GMT

درمان ناشنوایی جنین در رحم مادر

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۱۰۵۷

ژن درمانی جدید می‌تواند از کاهش شنوایی ژنتیکی جلوگیری کند. ناطقان: محققان موسسه سالک (Salk) به پیشرفتی دست یافته اند که می‌تواند به درمان‌های جدیدی برای کاهش شنوایی ژنتیکی منجر شود.

ژن درمانی که پروتئین خاصی را ارائه می‌کند می‌تواند از رشد صحیح سلول‌های موی معیوب اطمینان حاصل کند و به بهبود شنوایی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سلول‌های موی حسی بخش مهمی از سیستم شنوایی ما هستند. آن‌ها سطح حلزون گوش را با ساختارهای بلندی به نام استریوسیلیا می‌پوشانند که در پاسخ به امواج صوتی مرتعش می‌شوند و سیگنال‌های الکتریکی تولید می‌کنند که سپس به مغز ارسال می‌شود.

اما یکی از انواع ناشنوایی ژنتیکی به دلیل کمبود پروتئینی به نام EPS۸ ایجاد می‌شود که طول این سلول‌های مو را تنظیم می‌کند. بدون این پروتئین، آن‌ها خیلی کوتاه هستند تا به درستی کار کنند.

برای  مطالعه جدید، محققان بررسی کردند که آیا بازیابی EPS۸ می‌تواند به رشد آن سلول‌های مو به طول طبیعی و بهبود شنوایی کمک کند.

این تیم با کار روی موش‌هایی که فاقد EPS۸ مهندسی شده بودند و به همین دلیل ناشنوا بودند، با استفاده از یک ویروس مرتبط با آدنو به عنوان وسیله‌ای برای رساندن پروتئین به گوش داخلی حیوانات آزمایش کردند.

مطمئناً، آن‌ها دریافتند که EPS۸ اضافه شده باعث می‌شود استریوسیلیا طولانی‌تر شود و برخی از عملکردها را به سلول‌هایی که صداهای فرکانس پایین‌تر را دریافت می‌کنند بازگرداند.

با این حال، برخی از هشدارها وجود دارد. این درمان در موش‌ها بعد از یک سن خاص جواب نداد، که این مطلب نشان می‌دهد، انجام چنین درمانی قبل از بلوغ سلول‌های مو ضروری است.

در انسان، این روش نیاز به استفاده از ژن درمانی در رحم دارد، زیرا با تولد خیلی دیر شده است.اما این تیم امیدوار است که با مطالعه بیشتر، این پنجره برای درمان گسترده شود.

یوری مانور، یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه گفت: EPS۸ یک پروتئین با عملکردهای مختلف است و ما هنوز مطالب بیشتری در مورد آن باید کشف کنیم.من متعهد به ادامه مطالعه کم شنوایی هستم و خوشبین هستم که کار ما می‌تواند به ژن درمانی کمک کند که شنوایی را بازیابی می‌کند.

تیم‌های دیگر در بازگرداندن شنوایی از طریق ژن درمانی با هدف قرار دادن ژن‌های دیگر نوید یافته اند.این تکنیک شامل رشد مجدد سلول‌های موی درونی یا بیرونی، اصلاح جهش‌هایی که باعث به هم ریختگی آن‌ها می‌شود، یا ترمیم آسیب‌های مربوط به سن به سایر ساختارها می‌شود.


تحقیق جدید در مجله Molecular Therapy – Methods & Clinical Development منتشر شده است. منبع: مشرق برچسب ها: درمان ، ناشنوایی ، جنین ، رحم مادر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درمان ناشنوایی جنین رحم مادر ژن درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی

به گزارش خبرگزاری مهر، میترا قالیبافیان متخصص رادیوانکولوژی و مسئول فنی بخش رادیوانکولوژی بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک، درباره اهمیت پرداختن به تومورهای شایع مغزی، افزود: طی سال‌های اخیر در بیمارستان محک کارگروه نوروانکولوژی بر درمان تومورهای مغزی متمرکز شده است. این کارگروه با جدیت هرچه تمام‌تر، برنامه‌های درمانی مؤثرتر و به‌روزتری را برای درمان تومورهای مغزی کودکان بر اساس علم مبتنی بر شواهد (evidence based medicine) و آموخته‌های توموربورد یا همایش‌های علمی، پیشنهاد می‌دهد. همچنین جلسات توموربورد بر خردِ جمعی و بررسی همه‌جانبه و هم‌زمان بیماری توسط گروه‌های مختلف درمانی متمرکز است و احتمال خطاهای پزشکی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: تومورهای مغزی در کودکان به دلیل نوع تومور و درمان آن با تومورهای مغزی بزرگسالان متفاوت است و از این منظر هدف نخست کنگره نشان دادن تفاوت نوع تومورهای مغزی و درمان آن میان کودکان و بزرگسالان است.

هادی موسی‌خانی فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی کودکان، نیز با بیان اینکه بیش از ۲۰ درصد کودکان مبتلا به تومورهای مغزی کودکان در بیمارستان محک به صورت مستقیم درمان می‌شوند و بیماران دیگر نیز در ۴۱ مرکز درمانی در سراسر کشور تحت حمایت مؤسسه محک قرار دارند افزود: بر همین اساس کنگره با تمرکز بر رویکرد چند تخصصی در درمان تومورهای مغزی کودکان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نقش و اهمیت پروفسور پروانه وثوق در حوزه انکولوژی کودکان در ایران بیان کرد: بسیاری از انکولوژیست‌ها در ایران به صورت مستقیم و غیر مستقیم شاگرد پروفسور پروانه وثوق بودند و با توجه به نقش ایشان در درمان انکولوژی کودکان این کنگره با یادبود پروفسور پروانه وثوق برگزار می‌شود.

موسی خانی در ادامه با بیان اینکه بیمارستان محک در پیگیری رویکرد درمان چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان در ایران پیشرو است افزود: گرچه در سایر مراکز درمانی به صورت غیرمستقیم رویکرد درمان چند تخصصی در انکولوژی کودکان دنبال می‌شود اما بیمارستان محک با برگزاری جلسات درمان چند تخصصی از سال ۱۴۰۱ تاکنون در این باره پیشگام است و امیدواریم که سایر مراکز درمانی نیز با الگوگیری از بیمارستان فوق تخصصی محک بتوانند رویکرد درمان چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان را به صورت مستقیم اجرا کنند.

کد خبر 6090555 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد