Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی گفت: ۱۰ درصد از اعتبارات استان مرکزی به حمایت از پروژه‌های دانش‌بنیان تخصیص یافت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، نوربخش عسگری شامگاه شنبه در کارگروه توسعه اشتغال و برنامه‌ریزی استان مرکزی با اشاره به پروژه‌های دانش‌بنیان استان اظهار داشت: کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان باید مورد توجه باشد و دستگاه‌های ذیربط باید با هماهنگی دبیرخانه بتوانند برنامه‌های خود را ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: 10 درصد از اعتبارات استان به عنوان حمایت از پروژه‌های دانش‌بنیان مولد که محرک رشد اقتصادی هستند مصوب کردیم و به سبب اینکه نخستین بار است که این اعتبارات با توجه به شعار سال اختصاص میابد امیدواریم پروژه‌های خوبی داشته باشیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی اکثر شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا هستند، گفت: باتوجه به اینکه دانشگاه اراک مرکز فرماندهی دانش‌بنیان است تلاش می‌کنیم تا در ارائه پروژه‌ها وحدت‌رویه داشته باشیم.

عسگری تصریح کرد: جلسه کارگروه اشتغال و برنامه‌ریزی استان پس از چند بار برای نخستین بار تشکیل شده که چند دستورکار داشت به طوری که یک دستور کار این است که در ماده 34 ضوابط اجرایی حدود 49 میلیارد تومان به عبارتی 10 درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌گذاری‌های استان برای حمایت طرح‌های دانش‌بنیان مولد که محرک رشد اقتصادی هستند، درنظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: در این جلسه چارچوب و فرایندها تصویب شد و قرار شد با محوریت دانشگاه اراک به عنوان رئیس کمیته و اعضایی که تعیین شد این 10 درصد اعتبارات به شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت اختصاص پیدا کند که مورد تصویب اعضا قرار گرفت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: دستورکار دوم درباره عملکرد تبصره ماده 16 در زمینه تسهیلات اشتغالزایی است که برای دستگاه‌های مختلف از جمله بسیج سازندگی، بنیاد شهید، کمیته امداد و بهزیستی بود که در سال 1400 طرح‌هایی که به بانک معرفی شد و مورد تصویب قرار گرفت حدود هزار و 600 طرح مصوب بود که نزدیک به 70 درصد این طرح‌ها با اشتغالزایی حدود هزار و 100 نفر پرداخت انجام شد.

شرکت‌های دانش بنیان در معرفی آثار تمدنی سیستان و بلوچستان نقش مهمی دارندتصویب آیین‌نامه‌های حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه‌های اقتصاد، علوم و صنعت

عسگری عنوان کرد: برای بند الف تبصره 18 حدود هزار و 433 میلیارد تومان اعتبار برای استان اختصاص پیدا کرده که دستورالعمل و شرح وظایف برای اعضا تشریح شد.

وی با اشاره به عملکرد تبصره 18 در سال 1400 گفت: هزار و 600 طرح با 122 میلیارد تومان و اشتغالزایی هزار و 600 نفر به بانک‌ها معرفی شد که هزار و 117 طرح با 90 میلیارد تومان تصویب شد و هزار و 73 طرح با 98 میلیارد تومان پرداخت انجام شد و به عبارتی حدود 72 درصد این اعتبارات توسط بانک‌ها پرداخت شده که پیگیری می‌کنیم تا بقیه را نیز انجام دهند و در سال 1401 اعتبار تبصره 16 که به استان ابلاغ شده را بتوانیم هزار و 433 میلیارد تومان را با مدیریت خوب انجام دهیم.

انتهای پیام/713/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برنامه ریزی استان مرکزی پروژه های دانش بنیان میلیارد تومان پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۲۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه قرار است امسال یک گام بلند بردارد، گامی که نقش مهمی در آینده اقتصادی استان ایفا می‌کند. این گام مهم و سرنوشت ساز رسیدن به رشد اقتصادی هفت درصدی در سال جاری است.

شاید این میزان رشد در نگاه اول چندان زیاد به نظر نرسد، اما همین رشد چند درصدی با تحولات بسیاری برای استان همراه است، از جمله احیای تعداد زیادی از واحدهای صنعتی راکد استان، توسعه سطح کشت و تولید محصولات کشاورزی، بهبود معیشت و افزایش رفاه جامعه، ایجاد چندین هزار شغل در استان، توسعه خدمات، افزایش واحدهای فناور و دانش بنیان، توسعه صنعت گردشگری استان و ...

اینها تنها بخشی از دستاوردهایی است که با همین رشد چند درصدی برای استان حاصل می‌شود و حالا کرمانشاه در حال فراهم کردن مقدمات برداشتن این گام بزرگ است. گامی که قرار است بخشِ مهم آن توسط سازمان جهاد دانشگاهی استان انجام شود.

سازمان جهاد دانشگاهی نهادی است با ماموریت‌های حساس و مهم، ماموریت‌هایی که هر کدام قرار است خلاهای موجود در جامعه را رفع کرده و کشور و استان را یک گام به جلو پیش برد.

یکی از ماموریت مهم این سازمان حمایت از شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان است، طوری که در استان طی سالهای اخیر بیش از ۷۷۰ واحد فناور و دانش بنیان تحت حمایت‌های این مجموعه قرار گرفته‌اند و ۳۳۰ واحد همچنان تحت حمایت قرار دارند. واحدهایی که بیش از ۲۷۰۰ نفر در آنها مشغول به کارند.

این سازمان زیرساخت های مهمی را هم در توسعه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه دارد که از جمله آنها می‌توان به ۱۴ زیرساخت فناورانه شامل شتابدهنده صنایع شیمیایی، مرکز نوآوری کشاورزی هوشمند، مرکز نوآوری طراحی و معماری داخلی، مرکز نوآوری ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، مرکز نوآوری حوزه زیستی، مرکز نوآوری گیاهان دارویی و... اشاره کرد.

این سازمان همچنین صاحب بزرگترین «برج فناوری» کشور است، برجی که توانسته بستر کار برای بیش از ۱۱۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان را فراهم کند.

«مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه» هم یکی دیگر از زیرساخت‌های مهم این مجموعه است که فضای کارگاهی برای فعالیت ۲۱ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان را فراهم کرده است.

با وجود این زیرساخت‌های مهم و حمایت‌های صورت گرفته، حالا بیش از ۷۲۱ محصول تجاری سازی شده فناورانه در شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان تحت حمایت سازمان جهاد دانشگاهی تولید می‌شود. محصولاتی که جدای از رفع نیازهای داخل، به سایر کشورها هم صادرات شده و توانسته ارزآوری مطلوبی برای کشور داشته باشد، طوری که در سال ۱۴۰۱ این شرکت‌ها ۱۷.۲ میلیون دلار صادرات داشته اند و پیش‌بینی می‌شود این میزان با رشد ۲۰ درصدی در سال گذشته همراه بوده باشد.

همچنین با حمایت‌های جهاددانشگاهی بیش از ۷۰ درصد شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیانِ تحت حمایت، به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیده‌اند و از محصولات متنوع تولیدی این شرکت‌ها ۲۰ محصول فناورانه بصورت انحصاری در کرمانشاه تولید می‌شوند، یعنی شرکت‌های کرمانشاهی تنها تولیدکننده این محصولات در کشور هستند.

این توانمندی‌های و زیرساخت‌های مطلوب موجب شده که حالا ماموریت جدیدی به این نهاد واگذار شود، ماموریتی که نقش مهمی در آینده اقتصادی استان دارد.

طبق برنامه‌ریزی و هدفگذاری صورت گرفته ۲۰ درصد از سهمِ رشد اقتصادی هفت درصدی استان در سال جاری به سازمان جهاد دانشگاهی واگذار شده تا این بار هم این سازمان با قابلیت‌های خاص خود بتواند زمینه این رشد مهم و سرنوشت ساز را برای کرمانشاه فراهم کند.

برای انجام ماموریت آماده‌ایم/ نیازمند حمایت ویژه مسئولین استان و همکاری سایر دستگاه‌ها هستیم

دکتر مسلم حدیدی رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در تشریح ماموریت جدید این سازمان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: طبق هدف‌گذاری صورت گرفته کرمانشاه امسال باید به رشد اقتصادی هفت درصدی برسد و قطعا لازمه تحقق این رشد چشمگیر هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌های استان است.

وی افزود: در میان نقش‌آفرینی که تمام دستگاه‌های استان در تحقق این رشد خواهند داشت، بخش اصلی کار به سازمان جهاددانشگاهی واگذار شده و این سازمان ماموریت دارد که ۲۰ درصد از این رشد اقتصادی را در استان محقق کند.

حدیدی گفت: برای تحقق این سهم ارزشمند، ماموریت‌هایی به سازمان واگذار شده که از جمله مهمترین آنها می‌توان به حمایت از توسعه شرکت‌های دانش بنیان و فناور، افزایش کمی و کیفی محصولات فناورانه، ایجاد و توسعه زیرساخت‌های فناوری استان، تکمیل زنجیره‌های ارزش در زیست بوم نوآوری استان و توسعه ساختارهای فناورانه اشاره کرد.

توسعه فعالیت‌های نوآورانه و تجاری سازی محصولات فناورانه، شناسایی و حل مسائل استانی- منطقه‌ای با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و فناور، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناوری‌های راهبردی جهت رفع چالش‌های استان، تقویت فعالیت‌های تحقیق و توسعه بنگاه های بزرگ اقتصادی و ارتقا بازار شرکت‌های دانش بنیان و فناور با تاکید بر استفاده از ظرفیت طرح‌های توسعه‌ای استان هم از دیگر ماموریت‌های سازمان جهاد دانشگاهی در تحقق این رشد هفت درصدی است که حدیدی به آنها اشاره کرد.

وی با تاکید بر پیگیری جدی ماموریت های جدید سازمان گفت: قطعا از هیچ تلاشی در این مسیر فروگذار نمی‌کنیم، اما تحقق این ماموریت‌ها و به سرانجام رساندن آنها نیازمند حمایت‌های ویژه از سوی مسئولین استان و همکاری همه دستگاه‌هاست.

وی افزود: اگر بخواهیم شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور را توسعه دهیم قطعا نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و بستر فعالیت این شرکت‌ها هستیم و این درحالیست که برج فناوری به تنهایی جوابگوی نیاز شرکت‌ها نیست.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، شرکت‌ها به محیط‌های کارگاهی و صنعتی برای تولید محصولات خود نیاز دارند که باز هم این کار نیازمند توسعه زیرساخت‌هاست.

حدیدی با تاکید بر نیاز استان به راه‌اندازی «شهرک فناوری»، گفت: با راه‌اندازی این شهرک، بستر لازم برای فعالیت بیشتر واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان استان فراهم شده و این امر گامی در راستای جهش تولید خواهد بود. 

وی بر لزوم توسعه بازار شرکت‌های دانش بنیان هم تاکید کرد و افزود: یکی از ماموریت‌های ما در تحقق سهم ۲۰ درصدی از رشد اقتصادی هدفگذاری شده استان در سال جاری، ارتقاء بازار شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور است که ارتقاء و توسعه این بازار نیازمند حمایت ویژه دستگاه‌های دولتی است. اگر شرایطی فراهم شود که تجهیزات و اقلام مورد نیاز دستگاه‌ها از شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور خریداری شود، قطعا گام مهمی در توسعه بازار این شرکت ها برداشته می‌شود.

وی افزود: از طرفی برای توسعه زیرساخت‌های فناورانه استان بازهم نیازمند حمایت‌های ویژه مسئولین استان هستیم تا بتوانیم بستر لازم برای توسعه این زیرساخت‌ها را فراهم کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • برنامه ریزی برای واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود