Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ائتلاف فتح در ادامه رایزنی‌های خود با گروههای سیاسی با رئیس پارلمان و نیز رئیس ائتلاف «عزم» عراق دیدار و  گفتگو کرد.

به گزارش گروه بین الملل ایران اکونومیست، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان و «هادی العامری» رئیس ائتلاف فتح عراق اوضاع سیاسی این کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

بر اساس بیانیه کوتاه دفتر رئیس مجلس نمایندگان عراق که در ساعات پایانی شب گذشته منتشر شده، «هادی العامری»، رئیس ائتلاف فتح، با «محمد الحلبوسی»، رئیس مجلس نمایندگان عراق، دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این بیانیه در این دیدار اوضاع سیاسی کشور بررسی شد.

هشدار درباره بسته شدن تفاهم

همچنین «عبدالصمد السامرائی» رئیس ائتلاف «عزم» هم با هادی العامری رئیس ائتلاف فتح عراق دیدار و گفتگو کرد.

در جریان این دیدار السامرائی که نمایندگان و رهبران ائتلاف عزم هم حضور داشتند درباره بستن شدن باب گفتگو و تفاهم هشدار داد.

وی تاکید کرد: راه برون رفت از بحران کنونی نشستن گروههای سیاسی دور یک میز و گشودن باب تفاهم به منظور حل مشکلات و رساندن کشور به سرمنزل امنیت در چارچوب قانون اساسی است.

یک گروه نمی‌تواند نظرش را بر دیگران تحمیل کند

از سوی دیگر «فاضل موات» از رهبران ائتلاف دولت قانون عراق به بغداد الیوم گفت: عراق با مشارکت و توازن میان همه گروهها و احزاب سیاسی اداره می شود و یک گروه نمی‌تواند اداره کننده عراق باشد.

وی افزود: به یک گروه خاص اجازه داده نخواهد شد که آنچه می‌خواهد را برای همه گروه‌ها و احزاب سیاسی عراق تحمیل کند.

موات تاکید کرد: عراق با شراکت و تفاهم و توافق به پیش می‌رود و هرگونه تحرک یکجانبه از سوی گروه‌های سیاسی مردود است و این هرگز تحقق نخواهد یافت و تلاش‌های برخی در این زمینه راه به جایی نمی‌برد.

«ایسر الجادری» عضو جریان حکمت ملی عراق هم گفت: ، تحصن هواداران چارچوب هماهنگی با هدف حمایت از مشروعیت نظام و شتاب در تشکیل دولت جدید عراق و نشستن نیروهای سیاسی بر سر میز مذاکره ، صورت گرفته است.

وی افزود : تحصن هواداران چارچوب هماهنگی ، اقدامی قانونی است که نمایانگر اراده مردم برای تشکیل یک دولت خدمات رسانی ملی و تسریع در تصویب قانون بودجه سال جاری عراق است.

الجادری بیان کرد: چارچوب هماهنگی طرح‌ها و پیشنهادهای زیادی برای پایان دادن به بن بست سیاسی کنونی در عراق ارائه داده است ، اما طرف مقابل سعی می‌کند از تظاهرات خیابانی برای بدتر کردن اوضاع عراق بهره برداری کند و بزرگترین فراکسیون پارلمانی را از حق قانونی خود برای تشکیل دولت محروم سازد.

وی تاکید کردکه چارچوب هماهنگی اکنون منتظر است تا کردها بر سر نامزد خود برای تصدی منصب ریاست جمهوری عراق به توافق برسند و سپس برای تشکیل دولت جدید اقدام کند.

تاکید بر لزوم از سرگیری فعالیت موثر پارلمان

«عماد الاسدی» از رهبران چارچوب هماهنگی عراق گفت: خواسته ما تسریع در تشکیل دولت خدمت ملی با اختیارات کامل مطابق قانون اساسی برای احیای اعتبار کشور است. ما همچنین از رئیس پارلمان می‌خواهیم که تحرک موثری برای تخلیه پارلمان و فعالیت قانونگذاری انجام دهد و به تعلیق کار مجلس پایان دهد.

موافقت مشروط حزب دموکرات با برگزاری انتخابات زودهنگام

حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی، نسبت به بحران سیاسی در عراق که وخیم شده است، ابراز نگرانی شدید کرد.

دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان در بیانیه‌ای تاکید کرد که از زمان اعلام نتایج انتخابات پارلمانی که در اکتبر 2021 برگزار شد، سنگ اندازی‌ها و مداخلاتی، در پی آن برای جلوگیری از تشکیل دولت براساس چارچوب‌های قانونی در نظام سیاسی عراق رخ داد که کشور را به این بن بست خفقان آور رساند.

حزب دموکرات کردستان تاکید کرد که همه سران عراق باید به مسئولیت خود برای نجات کشور از خطرات  عمل کنند.

این حزب همه طرف‌ها را به گفت‌وگوی سازنده برای اتخاذ اقدامات ضروری جهت اصلاح وضعیت براساس چارچوب‌های قانونی و طبق نتایج گفت‌وگوی سازنده دعوت کرد.

حزب دموکرات در این بیانیه اشاره کرد که برای تحقق اصلاحات می‌توان بر برگزاری انتخابات زودهنگام توافق کرد؛ اما همه طرف‌ها باید به پذیرش نتایج نهایی آن پایبند باشند و تجربه انتخابات گذشته تکرار نشود.

مذاکرات مربوط به انتخاب رئیس جمهور به کجا رسید؟

«محمود خوشناو» عضو اتحادیه میهنی کردستان با اشاره به اینکه دو حزب اصلی کُرد همچنان به نامزدهای خود برای تصدی منصب ریاست جمهوری عراق پایبند هستند ، از احزاب سیاسی خواست برای برون رفت از بحران کنونی عراق از راه‌های گفتگو و تفاهم تلاش کنند.

وی با بیان اینکه دو حزب دموکرات و اتحادیه میهنی همچنان به نامزدهای خود برای تصدی منصب ریاست جمهوری عراق پایبند هستند، گفت: بحران سیاسی کنونی عراق تنها به نامزد ریاست جمهوری این کشور محدود نمی‌شود، زیرا مسائل زیاد دیگری وجود دارند که باعث تاخیر در تکمیل استحقاقات قانون اساسی از جمله مسئله منصب نخست وزیری عراق و اختلاف نظر بین چارچوب هماهنگی و جریان صدر و دیگر نیروهای سیاسی در این خصوص شده اند.

خوشناو با اشاره به اینکه عراق اکنون از بحرانی واقعی رنج می‌برد که شرایط اقتصادی و امنیت اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده است، از همه احزاب سیاسی در این کشور خواست تا برای حل مشکلات کنونی این کشور به گفتگو و تفاهم بپردازند.

وی افزود: حزب دموکرات برای کنار زدن اتحادیه مهینی از عرصه به مقتدی صدر متوسل شده است. این هرگز محقق نخواهد شد زیرا اتحادیه میهنی حزبی تاریخی است.

یادآور می‌شود که با گذشت مدت مدیدی از برگزاری انتخابات در اکتبر سال گذشته میلادی هنوز بن بست سیاسی در عراق وجود دارد. برگزاری جلسه انتخاب رئیس جمهوری جدید طبق حکم دادگاه عالی فدرال مستلزم حضور دوسوم نمایندگان پارلمان (220 نماینده از مجموع 329 عضو پارلمان) است.

اهمیت انتخاب رئیس جمهوری جدید آنجاست که وی بر اساس قانون اساسی مسئول مامور کردن نامزد فراکسیون اکثریت برای تشکیل کابینه است.

منصب ریاست جمهوری عراق دارای هیچگونه اختیارات اجرایی نیست و بر اساس قانون اساسی مصوب سال 2005 میلادی که به همه‌پرسی مردمی گذاشته شد، همه اختیارات اجرایی به رئیس دولت (نخست وزیر) اعطا شده است و رئیس جمهوری وظایف تشریفاتی نظیر امضای قوانین، اعطای نشان‌های حکومتی، ارائه پیش نویس قوانین، نمایندگی عراق در محافل بین المللی و معرفی نامزد فراکسیون اکثریت در پارلمان برای تشکیل دولت را برعهده دارد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: منصب ریاست جمهوری عراق رئیس ائتلاف فتح چارچوب هماهنگی حزب دموکرات انتخاب رئیس قانون اساسی احزاب سیاسی برای تشکیل تشکیل دولت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۳۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در پنجمین مراسم تحلیف خود به عنوان رئیس جمهور این کشور اظهار کرد: منافع امنیت مردم روسیه بیش از هر چیز برای من اهمیت خواهد داشت. سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان به خاطر نسل های امروز و آینده تعیین خواهیم کرد.

وی افزود: انتخاب روس ها تاکیدی بر عزم آنها برای دفاع تزلزل ناپذیر از آزادی و منافع ملی روسیه است.

پوتین با تأکید بر اینکه روسیه گفت‌وگو با کشورهای غربی را رد نمی کند، انتخاب با آنهاست، اظهارکرد: گفت‌وگو درباره مسائل امنیتی و ثبات راهبردی امکان پذیر است، اما نه از موضع قدرت، بلکه فقط در شرایط مساوی. 

رئیس جمهور روسیه گفت: روسیه به همکاری با شرکای خود برای تشکیل نظم جهانی چندقطبی ادامه خواهد داد. اطمینان داریم که روسیه این دوره دشوار و حساس را با عزت پشت سر خواهد گذاشت و حتی قوی تر خواهد شد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک ملیون شغل عمل کرده است
  • رئیسی:تورم روز به روز کاهشی می‌شود/ فرآیند تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن اجرایی شده است/گشت ارشاد مدیران عملیاتی شده است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
  • افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیه
  • پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد
  • رئیس‌جمهور دستور داد؛ متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • ۸۰۰ روستای خوزستان آسفالت شد
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • رئیس جمهور در نشست مشترک هیأت دولت با استانداران: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است