Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@14:38:10 GMT

وضعیت آبی سد الغدیر در حال بحرانی شدن است

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۵۰۲۸

وضعیت آبی سد الغدیر در حال بحرانی شدن است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: وضعیت آبی سد الغدیر ساوه به سمت شرایط بحرانی در حرکت است.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، عزت الله آمره ای در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت آبی استان، بیان کرد: در بارندگی اخیر، ۱۳ میلیمتر بارش به صورت میانگین برای کل استان دریافت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر وضعیت سد ساوه به سمت شرایط بحرانی در حرکت است و حدود ۲۶ درصد سد، دارای آب است. در حال مدیریت این منبع آبی هستیم و امیدواریم بارندگی پاییز بتواند این کم آبی را جبران کند، البته ۵۰ درصد سد کمال صالح پر است و نگرانی برای تامین آب شرب اراک وجود ندارد.

آمره ای اضافه کرد: در بارندگی های اخیر ورودی به سد کمال صالح نداشتیم، اما برای سد الغدیر حدود ۲.۵ میلیون مترمکعب از آب سیلاب وارد سد شد.

وی با بیان اینکه امسال آزادسازی ۲.۵ میلیون مترمکعب آب از سد کوچری انجام شد که رودخانه های مسیر را پرآب کرد، گفت: بر استفاده از پساب در صنعت بسیار تاکید شده است و در استان نیز باید نسبت به این امر اهتمام ویژه ای صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در خصوص اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی با اشاره به اینکه امسال ۲۵ حلقه چاه پر و ۱۲۵ عدد کنتور نیز نصب شده است، گفت: عمده کار در جهت پر کردن چاه های غیرمجاز در نیمه دوم سال انجام می شود و تامین منابع مالی نیز مانعی برای سرعت گرفتن اجرای طرح نصب کنتور شده است، سال گذشته حدود ۷۰۰ حلقه چاه پر شد و شاید امسال هم به چنین رقمی برسیم. آمادگی داریم که با نصب کنتور به شکل اقساطی و با کمک تسهیلات بانک کشاورزی اجرای این طرح را سرعت ببخشیم هر چند متاسفانه کشاورزان نسبت به نصب کنتور راغب نیستند. 

وی در خصوص مهندسی رودخانه ها و تعیین تکلیف ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و مسیل ها اظهار کرد: طبق نظر رییس سازمان مدیریت بحران کشور، ساماندهی رودخانه در داخل شهرها، در حیطه وظایف شهرداری هاست. در استان ۹ هزار کیلومتر رودخانه فصلی، دائمی و غیردائمی وجود دارد که از این میزان، ۲۷۰۰ کیلومتر اولویت دار هستند و باید مورد مطالعه قرار گیرند که تاکنون ۲۵۰۰ کیلومتر از این رودخانه ها مورد مطالعه قرار گرفته اند، اما در ساماندهی و احداث دیواره های ساحلی نیازمند تامین اعتبار و تلاش بیشتری هستیم.

آمره ای با تاکید بر اینکه نقاط حادثه خیز و سازه های تقاطعی در رودخانه های استان به جهت مدیریت سیلاب شناسایی شده اند، افزود: تا امروز ۱۲۵ نقطه حادثه خیز شناسایی شده است البته پس از سیل سال ۱۳۹۸، بخشی از این نقاط رفع شد، اما لازم است که مجدد این نقاط مورد بازنگری قرار گیرند.

وی در خصوص سیل روستای آهنگران شهرستان فراهان بیان کرد: روستای آهنگران در واقع یک نقطه کور بود و در دشتی مسطح، بارانی با حجم بالا اتفاق افتاد و آب بهترین مسیر برای حرکت خود را دو طرف جاده و در مسیر شیب زمین انتخاب کرد و عملا این روستا درگیر سیل شد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا خشکسالی کم آبی سد الغدیر سد ساوه سد الغدیر ساوه افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا رودخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند

مجید زارع بیدکی رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد و اشکذر و زارچ گفت: در راستای طرح احیا و تعادل بخشی و با همکاری کلیه بهره برداران ۱۰۰ درصد از چاه‌های کشاورزی و ۹۸ درصد از چاه‌های صنعتی شهرستان‌های یزد، اشکذر و زارچ به کنتور هوشمند مجهز شده اند.

وی افزود: همچنین با تلاش گروه گشت و بازرسی این اداره، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی و ۲۹ حلقه چاه غیر مجاز که تعدادی از آن‌ها مربوط به چاه‌های شناسایی شده سال‌های گذشته بوده است، پر و مسدود شدند که این امر صرفه جویی ۲۹۴ هزار متر مکعب آب را در پی داشت. 

رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد، اشکذر و زارچ با بیان اینکه در سال گذشته ۱۴۸ مورد اقدام حفاظتی از سوی ابن اداره انجام شده است، گفت: ۴ دستگاه حفاری و ادوات غیر مجاز نیز در این مدت توقیف شدند. 

وی با اشاره به همکاری خوب دستگاه قضایی و انتظامی این دو شهرستان برای برخورد با متخلفان و متجاوزان به منابع آب زیر زمینی و سطحی اظهار داشت: این اداره با هرگونه تخلف در زمینه منابع آبی برخورد قانونی و جدی خواهد داشت. 

 رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد، اشکذر و زارچ یزد بیان کرد: ۲۸ کنتور هوشمند چاه‌های کشاورزی و صنعتی در سطح شهرستان نیز با پیگیری این اداره رفع عیب شدند. 

زارع بیدکی در پایان با بیان اینکه در این مدت ۴۵ مورد تمدید پروانه بهره برداری صورت گرفته است، ابراز کرد: ۱۵۱ مورد مجوز مربوط به بهره برداری از منابع آبی نیز صادر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • نصب یک هزار و ۹۲۶ کنتور هوشمند برق در شاهرود
  • تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند
  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • تجلیل از خانواده شهدای فرهنگی در استان یزد
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • برآورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل در شهرستان زیرکوه
  • بر آورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!