Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزارت آموزش و پرورش از ورود سازمان بازرسی کشور به موضوع تنوع مدارس خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ قاسم احمدی لاشکی امروز در نشست خبری با رسانه‌ها اظهار کرد: از روز شنبه 28 مرداد تا روز سه‌شنبه 31 مرداد اجلاس روسای آموزش و پرورش برگزار می‌شود که 32 مدیرکل آموزش و پرورش، 31 مدیر نوسازی مدارس، 31 روسای دانشگاه فرهنگیان و همین تعداد مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالن اجلاس سران حضور می‌یابند و شعار امسال آموزش و پرورش دانش‌بنیان و تحول‌آفرین پیشران ایران قوی است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این اجلاس روسای قوا و برخی وزرا حضور خواهند داشت، نخستین هدف اجلاس، ارتقای جایگاه تعلیم و تربیت و معلم و نقش تاثیرگذار آموزش و پرورش در جامعه است. دومین هدف که نقشه راه یک‌سال تحصیلی است، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در برنامه‌ریزی اجرای سند تحول و آغاز سال تحصیلی جدید است. 

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: هدف سوم اجلاس، تقویت تعامل و همکاری متقابل با دستگاه‌ها و نهادهای حاکمیتی برای حل مسائل آموزش و پرورش است و باید سند تحول را با همراهی آنها عملیاتی کنیم؛ از سوی دیگر کرونا آسیب جدی به حوزه آموزش و تربیت کشور زد، به همین دلیل یکی از اهداف دیگر در اجلاس، بررسی آسیب‌های ناشی از دوره شیوع کرونا و اتخاذ تدابیر لازم برای ترمیم آن است که چگونه باید افت تحصیلی را جبران کنیم، دانش‌آموزی که در مدرسه غیردولتی و سمپاد بود قطعا آموزش مجازی با کیفیت‌تری را دریافت کرده است.

احمدی لاشکی با اشاره به اینکه آموزش و توانمندسازی مدیران و معلمان هدف دیگر است و در اجلاس 5 کمیسیون تشکیل می‌شود، مطرح کرد: روسا و مدیران در گروه‌های 150 نفره تقسیم می‌شوند و همه باید در کمیسیون‌ها شرکت کنند.

وی درباره کمیسیون‌ها گفت: کمیسیون الگوی حکمرانی و اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کمیسیون عدالت تربیتی و تاکید بر نصیب برابر آموزشی و آماده شدن برای سال تحصیلی جدید، کمیسیون پایش و سنجش کیفیت یادگیری، نوآوری در محتوا و روش‌های آموزشی مبتنی بر فناوری‌های نوین، کمیسیون ایجاد فرصت‌های نوین تربیتی و پرورشی، تحکیم رابطه خانواده و مدرسه و صیانت از کودک در برابر آسیب‌های فضای مجازی و کمیسیون مردمی‌سازی آموزش و پرورش، تأمین اقتصاد پایدار و ارتقای صلاحیت حرفه‌ای معلمان است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: بیش از یک هزار ملک در آموزش و پرورش داریم که موضوعات مولدسازی، استفاده از خیران و رتبه‌بندی معلمان در کمیسیون مردمی‌سازی آموزش و پرورش و تأمین اقتصاد پایدار بررسی می‌شود.

احمدی لاشکی گفت: برای اجرایی شدن رتبه‌بندی باید سامانه‌‌ای اختصاصی طراحی می‌شد تا اطلاعات توسط معلمان بارگذاری شود و اکنون در مرحله تست است و هزاران نفر از معلمان با هماهنگی سازمان اداری و استخدامی به عنوان ارزیابان حرفه‌ای در حال آموزش دیدن هستند تا با همکاری اعضای شورای مدرسه، انجمن اولیا و مربیان و گروه‌های آموزشی در شایستگی‌های عمومی، تخصصی، حرفه‌ای و تجربه امتیازات را بررسی کنند.

وی بیان کرد: برای صرفه‌جویی در اقامت تصمیم گرفتیم از آنچه داشتیم، استفاده کنیم؛ بنابراین استان‌ها توزیع شده‌اند، بیشترین حضور برای استان فارس به تعداد 64 نفر، خراسان رضوی 52 نفر، آذریایجان شرقی 46 نفر، خوزستان و اصفهان 45 نفر و کمترین استان البرز و قم با تعداد 12 نفر و خراسان شمالی 13 نفر است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: سابقه کاری مدیران آموزش و پرورش در اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرور، 24 سال است که در حال بررسی هستیم که برای سال بعد این عدد چه میزان باشد. از بین مدیران آموزش و پرورش، 39 نفر خانم و مابقی آقا هستند. از نظر مدرک تحصیلی نیز 5 درصد دارای مدرک دکتری، 10 درصد دارای مدرک لیسانس و حدود 85 درصد دارای مدرک کارشناس ارشد هستند.

احمدی لاشکی با تاکید براینکه بخشی از منزلت معلم به معیشت مربوط است، متذکر شد: معلم را با 5 میلیون و 600 هزار تومان استخدام می‌کنیم و گاهی در مناطق محروم مسیری طولانی را باید طی کنند که بخشی زیادی صرف هزینه می‌شود، معتقدم معیشت معلم باید از طریق بند 10 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری دنبال شود چرا که رتبه بندی دنبال جایگاه معلم است.

 وی در پاسخ به پرسش تسنیم درباره هزینه‌های اجلاس روسای آموزش و پرورش، عنوان کرد: باید این پرسش را مطرح کرد که آیا اساسا اجلاس ضرورت دارد یا خیر، در بررسی که انجام دادیم متوجه شدیم شکافی که در این مدت ایجاد شده است بیش از پیش به آموزش و پرورش لطمه زد بنابراین برگزاری اجلاس ضرورت داشت، در بحث هزینه فقط هزینه‌‌های سه روز سالن اجلاس سران را داریم و مابقی استفاده از ظرفیت داخلی است و حتی گفتیم از امکانات اقامتی آموزش و پرورش استفاده شود و برای تغذیه نیز پخت و پز مستقیم در اردوگاه باهنر انجام می‌شود و بین 5 نقطه‌ای که افراد مستقر شده‌اند، توزیع می‌شود. 

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش درباره مردمی سازی آموزش و پرورش متذکر شد: بله درست است که این موضوع یک کلام کلی است و بسیاری از موضوعات در آن نقش دارند، اینکه تعداد مدارس غیردولتی اضافه شود یا خیر، جزو مقوله‌های مردمی سازی است البته نتایج کنکور امسال نشان داد بیشتر رتبه‌های برتر از مدارس سمپاد و غیردولتی هستند، بنده مخالف تنوع مدارس بوده و به آن نقد دارم، مردمی سازی تمام این موضوعات را شامل می‌شود که باید برای آنها تدبیری کرد همچنین استفاده از خیران برای حل مشکلات فضاهای آموزش و پرورش نیز مطرح است.

احمدی لاشکی درباره عدالت آموزشی متذکر شد: مجلس در گذشته مصوبه‌ای برای حذف تنوع مدارس داشت اما به دلیل ناپخته بودن توسط شورای نگهبان رد شد هم‌اکنون سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده است. معتقدم کاهش مدارس کشور را به سمت عدالت می‌برد، هم‌اکنون مدارس شاهد، غیردولتی، سمپاد، وابسته و.... را داریم که تعداد محدودی از دانش‌آموزان را شامل می‌شود و نتیجه این شده که 12.5 میلیون دانش‌آموز مدارس دولتی بی‌پناه هستند، با ورود سازمان بازرسی باید اصلاحیه‌ای در این باره انجام شود.

وی درباره کمبود معلم برای سال تحصیلی جدید گفت: کمبود معلم در 5 استان سیستان و بلوچستان، شهرستان‌های تهران، خوزستان، خراسان رضوی و اصفهان حاد است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش سازمان بازرسی روسای آموزش احمدی لاشکی اجلاس روسای سال تحصیلی مردمی سازی تنوع مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در یزد
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی