Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@04:09:55 GMT

عوامل تاثیرگذار در ابتلا به اوتیسم کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۵۶۲۹

عوامل تاثیرگذار در ابتلا به اوتیسم کدامند؟

ایسنا/خراسان رضوی در تحقیقات گذشته مشخص شده آلودگی هوا با افزایش خطرات اختلالات عصبی مانند اسکیزوفرنی و اوتیسم مرتبط است. با توجه به اینکه ۹۹ درصد از مردم سراسر جهان در شهرهایی زندگی می‌کنند که کیفیت هوا در آن جای بحث دارد، این موضوع باعث تعجب است که از هر ۴۴ کودک تنها یک کودک مبتلا به اوتیسم تشخیص داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از ارث، در تحقیقی جدید که شامل قرار دادن موش‌های باردار در معرض آلودگی هوا به شکل ذرات اگزوز دیزل بود، تعدادی موش در اواخر دوره بارداری با یک عامل استرس‌زا مواجه شدند و مواد کافی برای ساختن لانه برای فرزندان‌شان به آنان داده نشد. این استرس اضافه موقعیتی را ایحاد کرد که بسیاری از افراد در طول زندگی عادی خود در آن قرار می‌گیرند.

محققان در پاسخ این سوال که چرا هر کودکی که در یک شهر آلوده به دنیا می‌آید، به اوتیسم مبتلا نمی‌شود، توضیح دادند سموم محیطی برای برخی افراد بدتر از دیگران است و همیشه این آسیب‌پذیرترین جمعیت‌ها هستند که تحت‌تاثیر آن قرار می‌گیرند.

در مورد اوتیسم و آلودگی هوا محققان بر این باورند که حلقه مفقوده استرس مادر ناشی از فقر و ناامنی مسکن است.

باید توجه داشت اینطور نیست که افراد ثروتمند استرس نداشته باشند اما زمانی باید نگران این موضوع بود که موضوع به محیط زندگی مربوط باشد. به عنوان نمونه اینکه آیا یک فرد در خانه خود ایمن است یا خیر، نتایج متفاوتی در پی دارد.

دلیل اینکه چرا مواد لانه‌سازی برای موش‌های باردار که قبلا در معرض هوای آلوده قرار گرفته بودند، محدود شد، این است که ترکیبی از این شرایط هر روز برای افراد زیادی ایجاد می‌شود و همین شرایط می‌تواند تاثیراتی بر رشد مغزی کودکان آنان داشته باشد.

نتایج تحقیق مزبور نشان داد اگرچه موش‌های تحت استرس والدین نمونه‌ای بودند که به اندازه آن‌هایی که از عوامل استرس‌زای دوران بارداری در امان بودند، از نوزادان خود پرستاری و مراقبت می‌کردند اما تحت تاثیر آزمایش‌هایی که ذکر آن رفت، فرزندان مذکر آن‌ها رفتار اجتماعی غیرعادی و شبیه اوتیسم از خود نشان دادند.

این یافته‌ها در مجله Cell Reports منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اوتيسم بارداری آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • برگزاری جشنواره ورزشی فرزندان اوتیسم در کرج
  • عوامل تاثیرگذار بر کپک زدن فرش
  • برگزاری رویداد «هم‌مسیر اوتیسم» در ۳ شهر ایران
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پل قویون ارومیه
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند