Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@06:27:25 GMT

این شبه مخدر را در عطاری‌ها می‌فروشند!

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۵۶۸۵

این شبه مخدر را در عطاری‌ها می‌فروشند!

این روز‌ها بازار فروش یکسری قرص در عطاری‌ها داغ است. دارو‌هایی که گاهی برای درمان اعتیاد به مواد افیونی استفاده می‌شود و محرک است.

به گزارش همشهری، قرص ب۲ یکی از اینهاست و به طوریکه حتی برخی از افراد سالم نیز این قرص را مصرف می‌کنند و در مدت زمان کوتاه و بدون سر و صدا به این قرص معتاد می‌شوند.

قرص «بوپرنورفین» در ظاهر یک قرص ساده، اما شبه‌مخدر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قرص نه توسط فروشندگان موادمخدر و نه در بازار سیاه ناصرخسرو بلکه در عطاری‌ها به وفور پیدا می‌شود.

حالا اینکه این قرص چگونه به دست صاحبان عطاری‌ها می‌رسد؟ سوالی است که سعی کرده‌ایم در این گزارش به آن پاسخ دهیم. به گفته صاحبان عطاری‌ها و افرادی که تجربه استفاده از قرص ب۲ را دارند، افراد با مصرف این قرص در مدت زمان سه ماه به دام اعتیاد می‌افتند و وقتی متوجه می‌شوند که کار از کار گذشته و به این قرص عادت کرده‌اند.

قرص ب۲ چیست؟

«بوپرنورفین» نام قرصی است که در بازار بیشتر با نام «ب۲» شناخته می‌شود، این قرص شبه‌مخدر است و به درمان اعتیاد به اپیوئید‌ها (مواد افیونی) به کار برده می‌شود.

در حقیقت این دارو نوعی مُسکن قوی و ضد درد است که در برخی از مراکز ترک اعتیاد برای درمان از آن استفاده می‌شود و بسیاری از افراد سالم به دلیل آگاه نبودن از عوارض این قرص، از آن استفاده می‌کنند و در نهایت به این قرص معتاد می‌شوند. مصرف این قرص توسط افراد عادی عوارض جبران‌ناپذیری به دنبال دارد.

فروش زیرزمینی

برای کسب اطلاعات در این زمینه، راهی عطاری در خیابان گلبرگ می‌شویم. صاحب مغازه مردی است که وقتی از او می‌پرسیم قرص ب۲ دارید، با کمی تأمل می‌گوید: «نداریم». بعد از چند ثانیه مکث ادامه می‌دهد: «قرص ب۲ را کسانیکه اعتیاد دارند مصرف می‌کنند شما برای چه کاری می‌خواهی؟ خودت را بدبخت نکن اگر اعتیاد به مواد خاصی نداری الکی این قرص را نخور.»

از او می‌پرسیم مگر این قرص چه عوارضی دارد؟! او می‌گوید: «این قرص را افراد معتاد زیر نظر پزشک و طبق یک میزان خاص در یک دوره مشخص و محدود مصرف می‌کنند و بعد از پایان دوره، مصرف قرص قطع می‌شود. خود ما عطار‌ها تمایلی نداریم این قرص را در اختیار افراد سالم بگذاریم، اما چه کنیم که دخلمان با خرجمان نمی‌خواند.»

بعد سراغ عطاری دیگری در محله نارمک می‌رویم. «علی رحیمی» صاحب مغازه است و درباره مصرف قرص ب۲ می‌گوید: «این قرص، محرک است و البته با تجویز پزشک برای ترک اعتیاد استفاده می‌شود، اما میزان مصرف قرص باید توسط پزشک تعیین شود و عده‌ای از افراد سالم خودسرانه این دارو را مصرف می‌کنند. در صورتیکه اگر فرد اعتیاد داشته باشد این قرص را باید طبق قاعده خاصی مصرف کند و پس از ۵ روز از اولین مصرف یک چهارم از میزان مصرف قرص کم می‌کند. درحالی که، چون این قرص نشئگی بالایی دارد، فرد سالم به دلیل لذت بردن، قرص را به صورت کامل مصرف و در نهایت به این قرص اعتیاد پیدا می‌کند و به نوعی از چاله به چاه می‌افتد. در اکثر عطاری‌ها این قرص در دسترس است. البته فروش آن به صورت زیر زمینی است و تخلف محسوب می‌شود. اما عطاری‌ها به خاطر سودی که در فروش دانه‌ای قرص است آن را عرضه می‌کنند.»

قابل تهیه در عطاری

این قرص چگونه و در کجا عرضه می‌شود؟ با نگاه به قفسه‌های عطاری‌ها می‌توان دریافت که انواع و اقسام قرص لاغری، چاقی یا تقویتی در عطاری‌ها عرضه می‌شود درحالیکه بخشی از این قرص‌ها در داروخانه‌ها هم قابل تهیه است، اما از چند سال پیش قرصی به قفسه‌های زیرزمینی عطاری‌ها اضافه شده که ردی از آن در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود.

ب۲ قرصی است که این روز‌ها در عطاری‌ها مشتریان پر و پاقرص از جوانان دارد و در مراکز ترک اعتیاد توزیع می‌شود، چگونه از عطاری‌ها سر درمی‌آورد؟

رحیمی می‌گوید: «قرص ب۲ یک داروی محرک است و این قرص در برخی کمپ‌ها و مراکز ترک اعتیاد استفاده می‌شود و تاجایی که اطلاع دارم برخی از مراکز ترک اعتیاد با ارائه کد ملی فرد معتاد از مراجع مربوطه این قرص را تهیه می‌کنند و از طرفی به صورت آزاد و با قیمت بالاتر آن‌ها را در اختیار صاحبان عطاری قرار می‌دهند و صاحبان عطاری در بازار سیاه این قرص را می‌فروشند.»

ب۲ دانه‌ای ۵ تا ۱۰ هزار تومان

«این روز‌ها پیدا کردن قرص ب۲ در بازار سخت شده، چون قیمتش بالا رفته است.» این جمله را صاحب عطاری دیگری در حوالی محله عبدل آباد به محض پرسش درباره قرص ب۲ می‌گوید.

«مقداد آباد» صاحب عطاری ادامه می‌دهد: «قرص ب۲ در مغازه‌ام می‌فروختم، اما مدتی است کلا این قرص در عطاری‌ها کم پیدا می‌شود. این قرص را توسط یک شخصی که رابط بین خودم و یک مرکز ترک اعتیاد بود تهیه می‌کردم. برای مرکز ترک اعتیاد این قرص دانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان آب می‌خورد، اما آن‌ها در بازار سیاه آن را به قیمت دانه‌ای هزار و۵۰۰ تومان می‌فروختند. اما این روز‌ها برخی از دست‌اندرکاران مراکز ترک اعتیاد قرص ب۲ را دانه‌ای ۵ تا ۶ هزار تومان به عطاری‌ها می‌فروشند.»

اینکه چرا این دارو به صورت دانه‌ای عرضه می‌شود، سوالی است که آباد آن را اینطور جواب می‌دهد: «افرادی که به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند با ارائه کد ملی به صورت بسته‌ای و با قیمت بسیار مناسب این دارو را تهیه می‌کنند، اما افرادی که از عطاری این دارو را می‌خرند تا دو ماه پیش دانه ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ تهیه می‌کردند، اما در حال حاضر باید برای هر دانه قرص ۵ هزار تومان پرداخت کنند. البته عطاری‌های بالای شهر تا دانه‌ای ۱۰ هزار تومان این قرص را می‌فروشند. علت فروش دانه‌ای این دارو هم، سود بیشتر آن عطاری یا شخص است.»

جوانان مشتری پرو پاقرص

بر اساس بررسی‌های به دست‌آمده از عطاری‌ها، دو دسته از افراد بیش از بقیه مشتری قرص ب۲ هستند. «محسن مرادی» صاحب عطاری در محله هاشم‌آباد است و دراین‌باره می‌گوید: «افرادی که برای تهیه قرص ب۲ به اینجا مراجعه می‌کنند عموما دو دسته هستند یا اعتیاد دارند یا سالم هستند. دسته‌ای که اعتیاد دارند بین گروه سنی ۲۵ تا ۴۰ ساله‌اند که به صورت هفتگی به عطاری‌ها مراجعه و این قرص را تهیه می‌کنند، اما گروه دیگر جوانان ۱۶ سال به بالا هستند که این قرص را تهیه و مصرف می‌کنند. آن‌ها که اعتیاد دارند و قرص ب ۲ را درست یا غلط جایگزین مواد افیونی کرده‌اند. اما برخی برای دستیابی به حال خوب و لذت آنی به دام این قرص می‌افتند و رفته رفته به آن اعتیاد پیدا می‌کنند.»

اعتیاد در سه ماه

فردی که اعتیاد ندارد و برای اولین بار قرص ب۲ را می‌خورد حالت خلسه و نشئگی پیدا و تصور می‌کند خیلی راحت می‌تواند این قرص را کنار بگذارند، درحالیکه این تصور غلط است.

مرادی دراین‌باره بیشتر توضیح می‌دهد: «مشتری داشتم که اعتیاد نداشت و به صورت تفریحی بر اساس تبلیغات سوء دوستانش، ب۲ مصرف می‌کرد و مدام برای تهیه این قرص به این مغازه می‌آمد. در آن برهه این قرص را در مغازه نداشتم و سعی کردم آن مشتری را نسبت به عوارض این قرص آگاه کنم و به او بگویم که در صورت مصرف مداوم معتاد می‌شود که گوشش بدهکار نبود. بعد از ۶ ماه همان مشتری با رنگ و روی پریده، چشمانی گودافتاده به مغازه‌ام آمد و دوباره دنبال قرص ب۲ بود. متوجه شدم به قرص اعتیاد پیدا کرده است. در صورتیکه قرص ب۲ بیشتر از سه ماه مصرف شود شخص به آن معتاد می‌شود. اگر فرد معتاد زیر نظر پزشک این قرص را برای ترک موادمخدر مصرف کند باید با میزان مشخصی از دارو را در یک مدت زمان محدود استفاده کند، اما افراد عادی برای دستیابی به حالت نشئگی خودسرانه این دارو را مصرف می‌کنند و متاسفانه در دام اعتیاد به این دارو گرفتار می‌شوند.»

خطر مرگ

مصرف طولانی مدت قرص ب۲ توسط افراد عادی می‌تواند منجر به صدمات جبران ناپذیری شود. «ایمان. م» یکی از افرادی است که دو سال قرص ب۲ مصرف کرده و دراین‌باره می‌گوید: «سال ۱۳۹۶ شکست مالی خوردم و حال روحی مناسب نداشتم. به پیشنهاد یکی از دوستانم برای رهایی از فکر و خیال، قرص ب۲ مصرف کردم. مصرف من ادامه داشت تا اینکه به خودم آمدم و دیدم اعتیاد پیدا کرده‌ام.

من از فکر و خیال رها شده بودم و، اما مشکلات بدتری به سراغم‌آمده بود. مدام عصبی می‌شدم و تیک عصبی گرفته بودم. دستانم بی‌اختیار می‌پرید و تب و لرز داشتم. حدود دو سال دائم این قرص را مصرف کردم تا اینکه تصمیم گرفتم به پزشک مراجعه کنم تا بدانم چرا تیک عصبی گرفته‌ام. تمام مشکلات من به دلیل استفاده از قرص ب۲ بود بعد از قطع مصرف تا مدتی حال بدی داشتم و رفته رفته رو به بهبود رفتم.

هر چند من در آن دو سال مصرف، چند بار تا مرز مرگ پیش رفتم و دچار تشنج شدم که پزشکان علت آن را مصرف قرص ب۲ دانستند. افراد عادی که این قرص را مصرف می‌کنند دائما عرق سرد و تب و لرز دارند و پوست صورتشان سفید می‌شود و چشمانشان گود می‌افتد.»

اعتیاد جوانان

ب۲ قرصی نیست که به صورت معمول در داروخانه‌ها فروخته شود. «دکتر غلامرضا عظیمی» پزشک عمومی است و در زمینه ترک اعتیاد نیز فعالیت می‌کند.

او درباره توزیع قرص ب۲ در عطاری‌ها می‌گوید: «این دارو برای افرادی که اعتیاد دارند تجویز می‌شود و از طریق معاونت غذا و دارو به صورت سهمیه‌ای در اختیار مراکز ام ام تی (ترک اعتیاد) قرار می‌گیرد. متاسفانه این قرص از مراکز ترک اعتیاد یا از خود معاونت به بیرون مثلا عطاری‌ها می‌رسد و صاحبان عطاری‌ها هم با قیمت بالاتر و بدون هیچ حساب و کتابی این قرص در ختیار جوانان قرار می‌دهند و آن‌ها را به این قرص معتاد می‌کنند.»

او می‌افزاید: «نکته قابل توجه در مصرف قرص ب۲ توسط افرادی که اعتیاد دارند، میزان و نحوه مصرف قرص است. این قرص در سه نوع ب۲، چهار دهم و ب۸ در اختیار افراد معتاد قرار می‌گیرد. به نظرمن این قرص در درمان اعتیاد بسیار موفق‌تر از متادون و شربت تریاک عمل کرده است، اما نحوه مصرف آن باید فقط به صورت زیرزبانی باشد و در صورت جویدن و بلعیدن قرص، فرد دچار دل‌پیچه و بیرون‌روی می‌شود. ما برای تجویز این قرص برای افرادی که اعتیاد دارند مسائلی از جمله نوع اعتیاد، سن و جنسیت را لحاظ می‌کنیم و بر اساس آن به فرد می‌گوییم چه میزان قرص را مصرف کند تا دچار مشکل نشود. از طرفی در مراکز اعتیاد به صورت محدود این قرص به فرد معتاد داده می‌شود.»

این پزشک عمومی درباره تخلف عطاری‌ها هم می‌گوید: «برخی از عطاری‌ها به صورت زیر زمینی، قرص ب۲ می‌فروشند و عامل اعتیاد جوان‌ها می‌شوند، چون جوانان در عطاری‌ها به هر میزان که بخواهند می‌توانند به این قرص دسترسی داشته باشند و با قیمت بالا آن را تهیه کنند. از این رو بهتر است نظارت به فعالیت این مراکز بیشتر شود.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: مواد مخدر مراکز ترک اعتیاد اعتیاد دارند مصرف می کنند استفاده می شود اعتیاد پیدا عطاری ها قرص را مصرف عطاری ها عطاری ها هزار تومان افراد سالم افراد عادی روز ها مصرف قرص دانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۵۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی

بسیاری از افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند هرگز آن را نمی‌پذیرند، زیرا برای آن‌ها اینترنت جزئی از زندگی محسوب می‌شود ولی با وجود این روانشناسان بر این باورند که فرد معتاد به اینترنت دارای نشانه‌هایی است که می‌توان از این طریق به وابستگی فرد به اینترنت پی ببرد.

خبرگزاری ایمنا؛ فرزانه دهقانی، دکترای ارتباطات و رسانه در یادداشتی با موضوع آسیب‌های نوپدید فضای مجازی نوشت:

«گسترش جامعه اطلاعاتی و ارتباطی و نیز شکل شکل‌گیری جهان مجازی در کنار جهان واقعی فرایند زندگی را دستخوش تغییرات زیادی کرده است؛ افزایش تصاعدی ضریب نفوذ اینترنت در ایران و تأثیر استفاده بیش از حد بروی خانواده‌ها، چنانچه به‌صورت برنامه، برنامه‌ریزی و مدیریت نشده در این فضا قرار گیرند خانواده و جامعه را نیز دچار مشکل خواهند کرد، اما قسمت مهم این پژوهش مؤلفه اعتیاد مدرن و آسیب‌های نوپدید که به‌عنوان عنصر اساسی و اصلی است، در واقع استفاده بیش از حد و بیمار گونه از اینترنت که باعث دور شدن فرد از دوستان و خانواده خانواده‌اش شود و اختلالات رفتاری یا شخصیتی را در وی ایجاد کند، اعتیاد به اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی نامیده می‌شود، این اعتیاد که سرآمد همه اعتیادهای رفتاری است رشد روزافزونی پیدا کرده و عوارض ناگواری به همراه دارد. اعتیاد به اینترنت نیز با علائمی همراه است: همچون اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی قراری، تفکرهای وسواسی، کناره کناره‌گیری، اختلالات عاطفی و از هم گسیختگی روابط اجتماعی (علوی و جنتی فرد ،۱۳۹۰، ص .۲۲؛ سهراب زاده ،۱۳۸۹).

استفاده از اینترنت علاوه بر اینکه مزایای تأثیرگذار متعددی بر جوامع دارد ولی از سوی دیگر اثرات منفی از جمله اطلاع رسانی جهت‌دار و غیر منصفانه، نادیده گرفتن هویت ملی و دینی جوامع مختلف، تخریب باورهای اخلاقی، فرهنگی، آداب و سنن پیشرو و شبهه افکنی و تردید پردازی‌های کاذب، تزلزل بنیان خانواده، پوچی گرایی، القای ناهنجاری‌های انسانی، تضییع نیرو و استعدادهای انسانی، مشکلات جسمانی و… از جمله جنبه‌های منفی این شبکه‌های ارتباطی جدید است (علوی وجنتی فرد ،۱۳۹۰).

گسترش فضای مجازی و استفاده بیش از حد در حوزه فردی شامل تغییرات سبک زندگی به منظور گذراندن زمان بیشتر در شبکه و کاهش کلی فعالیت‌های بدنی و بی‌توجهی به سلامت فردی در نتیجه فعالیت اینترنتی، اجتناب از فعالیت‌های مهم زندگی، کمبود خواب و یا تغییر الگوهای خواب برای گذراندن زمان بیشتری در شبکه، کاهش معاشرت و در نتیجه ازدست دادن دوستان، غفلت از خانواده و دوستان، بی‌توجهی به مسئولیت‌های شغلی و شخصی، خشونت بیش از حد، پرخاشگری، تغییر عادت‌های رفتاری، بی توجهی به نظافت شخصی و… در حوزه رابطه فرزندان و والدین نیز تغییراتی به وجود آورده است که از جمله آن به کاهش نقش خانواده به عنوان مرجع، کاهش ارتباط والدین با فرزند، شکاف نسلی به دلیل رشد تکنولوژی، از بین رفتن حریم بین فرزندان و والدین و ایستادن در برابر یکی از والدین یا هر دو را می‌توان نام برد. در بحث ازدواج‌ها نیز مسائلی چون ناپایداری ازدواج‌ها، تغییر الگوی همسرگزینی، نداشتن مهارت‌هایی برای ازدواج ناتوانی والدین برای آموزش به فرزندان، افزایش روابط دختر و پسر در زمان نامزدی بدون عقد، تمایل به دریافت مهریه‌های سنگین، بالا رفتن سن ازدواج و افزایش تنوع‌طلبی جنسی مردان و … را می‌توان اشاره کرد (جعفری و دیگران ،۱۳۹۱؛ منایز ،۲۰۱۵)

بسیاری از افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند هرگز آن را نمی‌پذیرند، زیرا برای آن‌ها اینترنت جزئی از زندگی محسوب می‌شود ولی با وجود این روانشناسان از جمله سامسون و کین بر این باورند که فرد معتاد به اینترنت دارای نشانه‌هایی است که می‌توان از این طریق به وابستگی فرد به اینترنت پی ببرد، هرچند که این نشانه‌ها به تنهایی نمی‌توانند معیار مستقل و کاملی برای اعتیاد مجازی به شمار آیند، انجمن روانپزشکان آمریکا (APA ) معیارهایی را مشخص کرده است که فرد باید حداقل ۳ مورد از این معیارها را حداقل به مدت ۱۲ ماه داشته باشد:

۱- زمان پرداختن به امور شخصی خود را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کند؛ از جمله ساعات ضروری برای خواب را در این فضاها سپری می‌کند.

۲- تغییر عادت رفتاری؛ استفاده از اینترنت باعث می‌شود که شخص از سایر فعالیت‌هایی که قبلاً برای او لذت بخش بوده، دست بکشد.

۳- زمانی که باید تکالیف درسی یا کاری انجام دهد، در اینترنت سپری می‌کند. (رابرتس ،۱۳۹۲)

۴- چنانچه ارتباط با شبکه‌های اجتماعی به دلیلی قطع شود، احساس افسردگی، بی قراری و بدخلقی می‌کند.

۵-خسته‌تر و کج خلق تر از زمانی است که اینترنت جزئی از زندگی وی نبود . دامنه تنش‌های عصبی او بالاتر است و از سردردهای عصبی رنج می‌برد .

۶- بیش از حد خشونت نشان می‌دهد و پرخاشگری و قانون شکنی می‌کند.

۷-در زمان دل مشغولی‌های فکری و ذهنی، ساعات متمادی را صرف چک کردن شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند .

۸- هنگامی که فرد دسترسی به شبکه‌های اجتماعی ندارد دائم به استفاده مجدد از آن فکر می‌کند و ذهن خود را مشغول نوع فعالیت‌های موردنظر می‌کند.

۹- روزی چند بار و به‌طور مرتب شبکه‌های اجتماعی و گروه‌ها و کانال‌های خود رابررسی می‌کند.

۱۰-در حین اتصال به شبکه‌های اجتماعی ، زمان خود را از دست می‌دهد و متوجه گذشت زمان نیست.

۱۱- زمان بسیار کوتاهی برای وعده‌های غذایی صرف می‌کند و به علت از بین رفتن وعده‌های غذایی کمبود وزن پیدا می‌کند. (امیدوار و صارمی ،۱۳۸۱)

۱۲- هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی احساسی آمیخته به خوشنودی و گناه می‌کند

۱۳- ترجیح می‌دهد به اینترنت وصل شود تا اینکه با دوستان یا خانواده باشد. و به عبارتی دیگر به دوستان خانواده و کلیه مسئولیت‌های خود پشت پا می‌زند.

۱۴- روابط جدیدی با افرادی که هنگام ورود به شبکه‌های اجتماعی با آنها آشنا شده، تشکیل می‌دهد و بیشتر مایل است با آنها ارتباط برقرارکند .

۱۵- کمتر از خانه بیرون می‌رود و فعالیت‌های اجتماعی او کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

۱۶- راجع به اینکه چه مدت برخط بوده است یا در مورد میزان ساعات صرف شده در فضای شبکه‌های اجتماعی به خانواده، والدین، همسر و یا رئیس خود دروغ می‌گوید .

۱۷- دیگران از او به علت صرف زمان طولانی در اینترنت ناراحت هستند و مرتب از او گله می‌کنند.

۱۸- در موقعی تنهایی و خلوت و زمانی که کسی در خانه نیست، به سراغ فضا می‌رود.

۱۹- از محدودیت‌های زمانی که برای وی به منظور استفاده از اینترنت تعیین شده است، سرپیچی می‌کند.

۲۰- تمام تلاش‌ها برای محدود ساختن ساعات استفاده از اینترنت بی نتیجه مانده است. (جعفری و دیگران ،۱۳۹۱)

مخاطب ایرانی با رسانه‌های مدرن از قبیل اینترنت و تلفن همراه که مجهز به امکانات پیامک و بلوتوث است نیز مواجه است، سبد فرهنگی خانواده ایرانی دچار تغییرات فراوانی شده است که همگی به نوعی مروج سبک زندگی مدرن است که خاستگاه این نوع سبک زندگی تمدن غربی است و ترویج این شیوه از زندگی، لاجرم تمام مؤلفه‌های معرفتی تمدن غرب را شایع می‌سازد و موجب می‌شود بی‌سامانی در مسائل فرهنگی و اجتماعی در کشور افزایش یابد؛ در این خصوص مدیران و برنامه ریزان و سیاست گذاران اجرایی و کاربردی، لازم است که در راستای کاهش مشکلات ناشی از استفاده شبکه‌های اجتماعی با برگزاری دوره‌ها، جلسات کارگاهی، بازدیدهای علمی و آموزشی و تصویب سیاست‌ها، نظام‌های کنترل کیفی و فنی برنامه‌ریزی‌هایی انجام دهند.»

کد خبر 748386

دیگر خبرها

  • حمایت مجلس ؛ به مردم زمین رایگان بدهید | زمین اگر برای خود مردم باشد ماشین و طلای خودشان را می‌فروشند تا زمین‌شان را بسازند
  • توزیع کننده غیر مجاز دارو در فلاورجان دستگیر شد
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • درخواست دیه اولیای دم از قاتل مجنون
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید