Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی گفت: نهضت بزرگی باید برای تولید محتوا و معرفی ظرفیت‌های پایگاه‌های ملی و جهانی تشکیل شود و در حوزه میراث‌فرهنگی باید بتوانیم با قدرت با کمک مدیران پایگاه‌ها به تولید محتوا بپردازیم.

به‌ گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایران اکونومیست، علی دارابی روز یکشنبه -۲۳ مرداد ۱۴۰۱- در پنجمین همایش افق تحول که با حضور مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی در محل سالن اجتماعات وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، در ابتدای صحبت‌های خود با تبریک فرارسیدن روز خبرنگار گفت: خبرنگاری در حقیقت حرکت در میدان خطر و میدان مین است و خبرنگاران هستند که بسیاری از خطرها را برای اطلاع‌رسانی، آگاه‌سازی و شفاف سازی به جان‌ می‌خرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در این وزارتخانه شکایتی نسبت به خبرنگاری نخواهیم داشت، مدیران استان‌ها و شهرستان‌ها باید سطح تعامل و مدارا را بالا ببرند و اگر خبرنگاری در مورد مسائل شخصی، پرسشی دارد براساس وظیفه‌اش عمل می‌کند، شکایت از خبرنگاران جزو سیاست‌های این وزارتخانه و مهندس ضرغامی نیست.

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی اضافه کرد: ما باید به درک مشترک برسیم و اهداف بلندی را که داریم با تعامل باهم جلو ببریم. تاریخ ایران پهلو به تاریخ دنیا می‌زند، این ‌ملت با فرهنگ در گذشته تلاش‌های زیادی برای حفظ میراث‌فرهنگی داشته است. در طول تاریخ قوانین متعددی داریم و در طول تاریخ میراث‌فرهنگی کشورمان را حفظ کردیم که البته شاهکار ما در دوران دفاع مقدس بود که آثار تاریخی ما حفظ شد، در اوج جنگ سازمان میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود و قوانین عالی برای صیانت از میراث‌فرهنگی تدوین می‌شود که واقعا جای قدردانی و تشکر دارد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور ادامه داد: ۱۵۰ پایگاه ملی و جهانی داریم که هر کدام در جای خود ارزشمند است. فلسفه وجودی پایگاه‌ها را می‌توان با نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب نیز بررسی کرد چرا که امروز نگاه توسعه‌ای به پایگاه‌ها داریم و آن تقدم کیفیت‌بخشی به کمیت است، بر همین اساس پایگاه‌ها در چشم‌انداز پیش‌رو، نهادی هستند که دارای جایگاه و ارزش بالایی هستند، به عنوان مثال ما قائل به این هستیم که حفاظت از میراث‌فرهنگی امری فرابخشی است و پیشران این موضوع در خط مقدم پایگاه‌ها هستند و بر همین اساس پایگاه‌ها با قوت و حفظ شان و منزلت به فعالیت‌های خود ادامه خواهند داد.

دارابی یادآور شد: با این حال این مسائل دلیلی بر این ‌نمی‌شود که ما آسیب‌شناسی نکنیم بلکه مسائل مختلف باید احصا و بررسی شود و جلسه امروز و فردا برای همین است که با کمک شما مدیران پایگاه‌ها به یک سازوکار برسیم. در دوره مدیریت مهندس ضرغامی رویکرد وزارتخانه بر چهار اصل تغییر، تحول، توسعه و فناوری است. پایگاه‌های میراث ملی و جهانی نیز باید بر اساس این چهار موضوع خود را به روزرسانی کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: ارتباط و پیوند پایگاه‌ها با ادارت کل، پیوند موثر پایگاه‌ها با سایر دستگاه‌ها، جوامع محلی و مردم باید مشخص و معین شود چرا که ارتباط پایگاه‌ها با جوامع محلی و مردم رگ ارتباطی است که نباید قطع شود. ما بدون مردم نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. مقدمات تشکیل انجمن خیران میراث‌فرهنگی انجام شده و امید داریم این انجمن به زودی تشکیل شود.

دارابی در ادامه گفت: نهضت بزرگی باید برای تولید محتوا و معرفی ظرفیت‌های پایگاه‌های ملی و جهانی تشکیل شود و در حوزه میراث‌فرهنگی باید بتوانیم با قدرت با کمک مدیران پایگاه‌ها به تولید محتوا بپردازیم. ضمن این که از نظر من پایگاه‌ها مرکز تربیت نیروهای متخصص در حوزه میراث‌فرهنگی است و باید کارگاه‌های آموزشی به طور منظم در پایگاه‌ها برگزار شود و کادرسازی و تربیت نیرو در پایگاه‌ها انجام شود.»

معاون میراث‌فرهنگی کشور در ادامه با اشاره به تجربه خوب برگزاری برنامه‌ها و رویدادهای نوروز ۱۴۰۱ در پایگاه‌ها گفت: یکی از موضوعاتی که در پایگاه‌ها باید به آن توجه شود تدوین تقویم رویدادها است. یکی از مسئولیت‌های ما در حوزه میراث‌فرهنگی اجرای برنامه‌های با نشاط و مفرح است و در این میان پایگاه‌ها نقش مهمی دارند تا مانند نوروز ۱۴۰۱ با تدوین تقویم رویدادها برنامه‌های جذابی را برای گردشگران برگزار کنند.

دارابی در ادامه به مهمترین برنامه‌های معاونت میراث‌فرهنگی برای پایگاه‌ها اشاره کرد و افزود: «کی از برنامه‌های این معاونت توجه به نیروی انسانی تخصصی است. در معاونت میراث‌فرهنگی باید بتوانیم نخبه‌ترین و تخصصی‌ترین نیروها را جذب کنیم. البته می‌دانیم که موضوع حقوق و دستمزد نیروهای انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است و برای همین مهندس ضرغامی در ماه دوم مسئولیت خود در این وزارتخانه نامه‌ای را به رئیس‌جمهوری در این باره نوشتند و خوشبختانه با دستور آیت‌الله دکتر رئیسی حقوق‌های کارکنان و مدیران پایگاه‌ها که قبلا با تاخیر پرداختمی‌شد از فروردین سال جاری به موقع در حال پرداخت است.

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: نهضت روایتگری در پایگاه‌های میراث‌فرهنگی باید آغاز شود. ضمن این که با توجه به اهمیت نظم باید شاهد یکپارچگی نظم و تکریم در پایگاه‌ها از ابتدای بازدید گردشگران تا انتهای آن باشیم. ضمن این که یکی از موضوعات مهم اکنون در دنیا دیپلماسی عمومی است که زبان این دیپلماسی فرهنگ است که باید بتوانیم از این طریق به معرفی فرهنگ و هویت کشور کمک کنیم.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: گردشگری ، علی دارابی ، میراث فرهنگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گردشگری علی دارابی میراث فرهنگی حوزه میراث فرهنگی میراث فرهنگی مدیران پایگاه ها میراث فرهنگی باید بتوانیم پایگاه ها پایگاه ها تولید محتوا ملی و جهانی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۷۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام رستمی، مدیر اجرایی امامزاده قاسم(ع) طی سخنانی در دومین روز برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف با اشاره به موضوع جوانان و رسانه گفت: آستان امامزاده قاسم(ع) با توجه به انتسابی که به قاسم بن الحسن(ع) دارد، رویکرد خود را مبتنی بر نوجوانان و جوانان دارد.

وی با بیان اینکه روایات فراوان ما را به سوی توجه به نوجوانان و جوانان سوق داده است، اظهار کرد: آستان امامزاده قاسم(ع) در دربند پایگاه ویژه برای نوجوانان است و به واسطه حمایت سازمان اوقاف مجموعه امامزاده قاسم به عنوان مجموعه فعال حوزه نوجوان مطرح شده است.

حجت الاسلام رستمی بیان کرد: در یکسال دو دوره اعتکاف دانش آموزی برگزار کرده ایم و ۶ هزار نفر متقاضی داشتیم. در دوره هایی که برگزار می کنیم، دانش آموز یک شب در امامزاده بیتوته می کند و برنامه فرهنگی برگزار می شود. در هر بیتوته بالغ بر ۱۵۰۰ نفر متقاضی داریم.

وی افزود: در برنامه روزه اولی ها، چند ده هزار نفر حضور داشتند. اینکه این مجموعه به عنوان مجموعه فعال حوزه نوجوان مطرح شده بخاطر فعالیت رسانه ای خوب است. وقتی رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلا ب به شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن اشاره می کنند، راهکارش توجه به مقوله رسانه است
تاکنون چندین مستند ارائه کرده ایم برای هر کار پیوست رسانه ای در نظر می گیریم.
 
 مدیر اجرایی امامزاده قاسم(ع) گفت: ما به واسطه اقدامات رسانه ای ۵۰۰ درصد افزایش زائر داشته ایم و افزایش زائر یعنی افزایش خیر و رشد و بالندگی آستان، لذا عرصه رسانه به شدت اهمیت دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود