Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@07:35:19 GMT

کاهش شکاف طبقاتی در دولت سیزدهم

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۲۴۶۷

کاهش شکاف طبقاتی در دولت سیزدهم

درسال گذشته با سبقت گرفتن درآمد خانوارها از هزینه‌ها، وضعیت اقتصادی مردم بهبود قابل توجهی را نشان می‌‌دهد. گزارش جدید مرکز آمار ایران از هزینه و درآمد خانوار در سال 1400 نشان می‌‌دهد که میزان درآمد خانوار در سال گذشته نسبت به هزینه‌ها، بیشتر بوده و در برخی استان‌ها نیز درآمدها از 100 میلیون تومان درسال عبور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران:  طبق داده‌های ارائه شده از سوی مرکز آمار، هزینه کل خالص سالانه خانوار شهری در سال 1400 به 92 میلیون و 500 هزار تومان و هزینه ناخالص نیز 94 میلیون و 135 هزار تومان بوده که هزینه‌های خالص به میزان 48,9 درصد و هزینه‌های ناخالص نیز 48,3 درصد نسبت به سال 99، افزایش داشته است. بررسی ارقام ارائه شده در بخش هزینه‌های کل خانوار شهری برای سال 99 نیز نشان می‌‌دهد که میزان هزینه خالص خانوار در این سال 62 میلیون و 139 هزار تومان و هزینه‌های ناخالص نیز 63 میلیون و 468 هزار تومان بوده است. این درحالی است که در بخش مربوط به درآمد خانوار شهری ارقام حاکی از رشد بالایی است، به طوری که درآمد سالانه هر خانوار شهری کشور درسال 1400 رقم 112 میلیون و 242 هزار تومان بوده که نشان‌دهنده رشد 50,5 درصدی درآمدها در این سال است. در سال 99 میزان درآمد خانوار شهری کشور 74 میلیون و 676 هزار تومان بوده است. بدین ترتیب مقایسه درآمد و هزینه خانوارهای شهری در این سال نشان از دخل و خرج مثبت آنها دارد به طوری که درآمد سالانه خانوارها بیش از 20 میلیون تومان از هزینه‌ها بیشتر بوده است.  محاسبه ماهانه میزان درآمد خانوارهای شهری نیز نشان می‌‌دهد که در سال گذشته هر خانوار به صورت متوسط ماهانه 9 میلیون و 353 هزار تومان درآمد داشته است، درحالی که این رقم در سال 99 به میزان 6 میلیون و 223 هزار تومان بود. با این وجود، متوسط درآمد ماهانه در برخی استان‌ها مانند تهران رقم 13 میلیون و 323 هزار تومان بوده که این رقم نسبت به متوسط کشوری، فاصله قابل توجهی دارد.


روستاها با درآمد 63,7 میلیونی و هزینه 52,9 میلیون تومان
همچنین ارقام مربوط به هزینه‌های کل خانوار روستایی کشور نیز نشان می‌‌دهد که در سال گذشته هزینه هر خانوار روستایی کشور به صورت خالص 51 میلیون و 911 هزار تومان و رقم هزینه‌های ناخالص نیز 52 میلیون و 914 هزار تومان بوده است. در بخش مربوط به هزینه‌های کل خانوار روستایی کشور طی سال گذشته به صورت خالص 52,4 درصد و ناخالص نیز 51,7 درصد رشد داشته است. میزان درآمد خانوارهای روستایی کشور در سال گذشته رقم 63 میلیون و 713 هزار تومان بوده که این رقم نسبت به 42 میلیون تومان سال 99، دارای 51,5 درصد رشد است.


درآمد بیش از 100 میلیون تومانی 12 استان
این گزارش حاکی است که آمار مربوط به هزینه و درآمد خانوارهای شهری به تفکیک استان‌ها نشان می‌‌دهد که در سال 1400، تعداد 12 استان کشور دارای درآمد سالانه بیش از 100 میلیون تومان بوده و در این بین، بیشترین میزان درآمد سالانه خانوار مربوط به استان تهران با 159 میلیون و 884 هزار تومان بوده است. در عین حال، تهرانی‌ها در سال گذشته بیشترین میزان هزینه را نسبت به سایر استان‌های کشور با 137 میلیون و 690 هزار تومان داشته‌اند. به نظر می‌‌رسد با توجه به اقدامات اخیر دولت سیزدهم در بهبود وضعیت معیشتی جامعه و افزایش مبالغ یارانه‌های نقدی به 300 و 400 هزار تومان که باعث افزایش قدرت خرید خانوار و حذف رانت ارز 4200 تومانی شده است، در ماه‌های پیش رو شاهد ادامه روند بهبود میزان درآمد خانوار و حفظ تراز مثبت درآمدها نسبت به هزینه‌ها باشیم. کارشناسان می‌‌گویند بازار در حال حاضر از شرایط هیجانی مقطعی ناشی از حذف ارز 4200 تومانی فاصله گرفته و دولت در ماه‌های پیش رو، امکان بهتری برای مدیریت بر بازارها و تقویت قدرت خرید خانوار خواهد داشت. همچنین از سیاست‌های اصلی دولت در بخش اقتصادی، کاهش شکاف طبقاتی و بهبود وضعیت نابرابری درآمدی جامعه است. همان گونه که عنوان شد با اقدامات مؤثر دولت در این زمینه، شاهد کاهش فاصله طبقاتی و بهبود ضریب جینی در سال 1400 بودیم که این مسأله می‌‌تواند نویدبخش ادامه روند کاهش فاصله طبقاتی در ماه‌ها و فصول آینده و بهبود وضعیت معیشتی و قدرت خرید جامعه باشد.


کاهش فاصله طبقاتی
از نکات حائز اهمیت در گزارش مربوط به هزینه – درآمد خانوار درسال 1400، کاهش فاصله طبقاتی و به بیانی دیگر، بهبود عدالت در دسترسی دهک‌های مختلف اجتماعی به منابع است به نحوی که میزان ضریب جینی خانوار از 0,4006 در سال 99 به 0,3938 در سال 1400 کاهش یافته است.
بهبود نابرابری درآمدی در سال گذشته در بخش شهری از 0,3835 به 0,3757 رسید. همچنین ضریب جینی روستایی نیز از 0,3590 به 0,3594 رسید.


درصد خانوارهای مالک
براساس گزارش مرکز آمار ایران شرایط دسترسی خانوارهای شهری و روستایی به اتومبیل شخصی بهبود یافته است، به نحوی که در سال گذشته 53,9 درصد از خانوارهای شهری کشور و 35,9 درصد خانوارهای روستایی دارای اتومبیل شخصی بوده‌اند. آمار بخش مسکن نیز نشان می‌‌دهد که در سال 1400 در بخش شهری، 68,34 درصد خانوارها مالک مسکن بوده‌اند که این میزان در بخش روستایی نیز به میزان 87,06 درصد بود.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۲۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تورم نقطه به نقطه فروردین ماه در آذربایجان شرقی

ذوقی با بیان اینکه تورم نقطه به نقطه درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می‌دهد گفت: تورم نقطه به نقطه فروردین ماه ۱۴۰۲ در استان آذربایجان شرقی که به ۶۳.۹ درصد رسید در فروردین ماه ۱۴۰۳ به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یافت.

 ذوقی اظهار کرد: نتایج حاصل از گزارش شاخص قیمت مصرف کننده حاکی از آن است که خانوار‌های آذربایجان شرقی سال جدید را با کاهش تورم آغاز کردند.

وی افزود: براساس این شاخص خانوار‌های استان در فرودین ماه ۱۴۰۳ به طور میانگین حدود ۲۹.۹ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان» هزینه کردند.

ذوقی با بیان اینکه تورم ماهانه خانوار‌های استان نشان دهنده درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه قبل است گفت: در فروردین ماه ۱۴۰۳ تورم ماهانه خانوار‌های استان برابر ۲.۹ درصد بود که در مقام مقایسه با اسفند ماه سال گذشته ۰.۹ درصد افزایش داشت که به نظر می‌رسد به دلیل مصادف شدن با تعطیلات عید نوروز و تغییر در سطح ارائه خدمات و کالا‌ها باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • کاهش تورم نقطه به نقطه فروردین ماه در آذربایجان شرقی