Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی پازوکی، اقتصاددان، در کلاب هاوس خبرآنلاین که با موضوع " بازارها و برجام؛ بازارها به کدام سو می روند؟ " برگزار شد؛ گفت: اقتصاد مجموعه‌ای است از بازارها اگر عدم تعادلی در بازاری اتفاق بیافتد در سایر بازارها تاثیر خود را می‌گذارد؛ بازارهای اصلی عبارتند از بازار کالا و خدمات، کار، سرمایه و بازار پول.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر عدم تعادلی خصوصا عدم ثبات و عدم امنیت بر بازارها تاثیر گذار هستند همان‌طور که در دوره قبل که ما برجام را پذیرفتیم بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی روند شاخص های اساسی اقتصاد مثبت شد که شامل نرخ رشد اقتصادی و نرخ سرمایه گذاری می‌شود و از طرفی نرخ تورم کاهنده شد و عکس آن زمانی که ترامپ در اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد روند شاخص ها منفی شد و این اتفاق به عنوان یک نمونه عینی ثابت می کند که بازارها و اقتصاد به شدت از بی ثباتی تاثیر می‌پذیرند و به همین دلیل است که آدام اسمیت پدر علم اقتصاد گفته است که یکی از مهمترین وظایف حکومت ها و دولت ها ایجاد امنیت، ثبات و آن نظم است و اگر دولت به وظیفه اساسی خود که ایجاد امنیت و ثبات در اقتصاد است بپردازد و از دخالت کمتر در اقتصاد و تصدی گری به کنار باشد به نفع اقتصاد است.

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: در دولت آقای احمدی نژاد بر اساس گزارش بانک مرکزی بدون احتساب میعانات گازی بالغ بر ۵۹۵ میلیارد دلار تنها نفت خام فروخته شد که احمدی نژاد قیمت بنزین را از ۱۰۰ تومان به ۵۰۰ تومان افزایش داد و رشد ۴۰۰ درصدی را برای آن رقم زد؛ از آنجا که درآمد ارزی دولت خوب بود دولت سعی کرد در بازار ارز دخالتش را حفظ کند و ارز را در محدوده هزار تا هزار و ۲۰۰ تومان نگه داشت اما به مجرد اینکه شوک های نفتی شروع شد و قیمت نفت در سال‌های ۹۰ و ۹۱ پایین آمد و تحریم های ناجوانمردانه آغاز شد درآمدهای ارزی ایران به شدت کاهش پیدا کرد و قیمت ارز هزار و ۲۰۰ تومانی سه برابر شد و به ۳ هزار و ۶۰۰ تومان افزایش یافت.

پازوکی در ادامه در خصوص دلایل این اتفاق افزود: زمانی که در بازار کالا و خدمات افزایش قیمت‌ها را اجرایی می کنید اما در بازار ارز تلاش می کنید مصنوعی قیمت را پایین نگه دارید، نرخ ارز منتظر یک شوک اقتصادی است و زمانی که در سال ۹۰ و ۹۱ به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه شوک اقتصادی به بازار وارد شد، کاهش درآمد نفتی دولت اثرش را بر بازار ارز گذاشت.

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: در نتیجه ثبات نقش بسزایی در اقتصاد دارد و یک بازار را به صورت مصنوعی تنها برای کوتاه مدت می توان حفظ کرد و در حال حاضر بنده در بین امیدوارن قرار می‌گیرد و اعتقاد دارم که دولت ایران برجام را می‌پذیرد چراکه اگر نپذیرد نرخ ارز سر به فلک خواهد کشید.

پازوکی در ادامه در این خصوص که برجام چقدر از مشکلات اقتصاد ایران را رفع خواهد کرد؛ افزود: اگر مشکلات را صد در نظر بگیریم ۲۰ درصد آن به برجام مربوط می شود و بخش عمده آن به نظام تدبیری و حکمرانی خوب باز میگردد و فعالیت‌هایی که پس از برجام باید اجرایی شود مانند اینکه سیستم بانکی ایران با دنیا وارد کار شود و مقررات جهانی پذیرفته شود و ما وارد بازارهای بین المللی شویم.

خط قرمز مدیریت اقتصادی باید منافع ملت باشد

این کارشناس اقتصادی در ادامه با مخالفت در خصوص چرخش اقتصاد ایران به طور کامل به یکی از بلوک غرب و شرق؛ گفت: خط قرمز مدیریت کلان اقتصادی باید منافع ملت ایران باشد و ما نباید خود را از بازارهای بین المللی محروم کنیم خصوصا طیف حاکم گرایش بیشتری به روسیه دارد و بازارهای اروپا و آمریکا و استرالیا و کانادا و به عبارتی غرب را در نظر ندارد و در نتیجه ما باید تمام بازارها را داشته باشیم و تعامل با جامعه بین المللی باید در دستور کار قرار گیرد و خیلی خیلی به ثبات و امنیت اقتصادی کشور کمک می کند.

ارز ۱۰ هزار تومانی یک آرزو است

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: بنده بعید می دانم اگر سفارت آمریکا در تهران نیز باز شود قیمت دلار به زیر عدد ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان بیاید؛ قیمت ارز در بازار ارز به وسیله عرضه و تقاضا ارز تعیین می شود. وزیر نفت در برنامه هفتم ۲۰۰ میلیارد دلار قراره سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت ایران کند و رقمی از آن به صندوق توسعه ملی می رود که به خصولتی ها وام می دهد و اینها واقعیت‌هایی از اقتصاد ایران است و در نتیجه ارز ۱۰ هزار تومانی یک آرزو است و در صورتی که برجام پذیرفته نشود وضعیت وحشتناک خواهد شد به خصوص با سیاست‌های نابخردانه‌ای که دولت در یک سال گذشته داشته است.

پازوکی در ادامه افزود: تصمیمات نابخردانه تعادل را در بازار ایران بر هم زده است. هر کجا می روید قیمت‌ها فزاینده افزایش پیدا کرده و عامل بیکاری شده است. دولت برنامه ای ندارد و استراتژی آن مشخص نیست و یک سال و ۱۰ روز از روی کار آمدن این دولت گذشته است و سیاست‌های کلی برنامه هفتم را در نیاورده اند و برای اینکه بخواهیم برسیم به اهدافمان باید وضع موجود را برای رسیدن به کمال مطلوب بررسی کنیم.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: بنده فکر می کنم مهمترین نکته در اقتصاد ایران این است که دولت برنامه اش را مشخص کند؛ بنده طرفدار پذیرش برجام هستم اما این دولت باید این درخواست مدنی که سعی کند از نیروی انسانی متخصص استفاده کند را اجرایی کند. مدیریت هر ستاد اجرایی اقای رئیسی کوتوله شده است و اقتصاد ایران به شدت از بی انضباطی اقتصادی رنج می برد که شامل سه بی انضباطی پولی در سیستم بانکی، بی انضباطی در سند بودجه و در دولت است.

پازوکی در ادامه افزود: در حال حاضر دولت باید ۶۰۰ هزار میلیارد تومان در بودجه اش نفت بفروشد تا کسری بودجه نداشته باشد و تاکنون زیر ۷۰۰ هزار بشکه نفت فروخته ایم و اقتصاد ایران نیاز دارد که حداقل پول ایرانیان خارج از کشور را که دو تریلیون دلار تخمین زده شده است بازگرداند و ۱۰ درصد این پول اگر وارد اقتصاد ایران شود ، برای اقتصاد ایران بسیار اثرگذار خواهد بود. دلار های این مملکت که باید کارخانه و تکنولوژی وارد می شده است از کشور خارج شده است.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: عراق امروز در اوپک جای ما را گرفته است و بعد از عربستان سعودی دومین صادر کننده نفت اوپک است و شرکت‌های آمریکایی در آنجا سرمایه گذاری کرده اند و از ما در حال جلو زدن است و ما امروز باید این را از دولت ایران مطالبه کنیم و از این فرصت اوکراین استفاده کنیم و گاز خود را صادر کنیم.

این کارشناس اقتصادی در آخر گفت: به نظر بنده آقای رئیسی به جای اینکه در روزهای جمعه و پنجشنبه به شهرهای مختلف برود فکر کند و از اقتصاددانان بهره گیرد.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1662374

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اقتصاد ایران تورم ارز برجام توافق هسته ای ایران توسعه پایدار مذاکرات وین کارشناس اقتصادی در ادامه پازوکی در ادامه اقتصاد ایران هزار تومان بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • مراسم فرهنگی ایرانیان در دوبلین
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟