Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@18:12:47 GMT

۲۱۰ هزار مترمکعب آبخیزداری در غرب مازندران انجام شد

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۳۸۶۷

۲۱۰ هزار مترمکعب آبخیزداری در غرب مازندران انجام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سید امین زکی با بیان اینکه علاوه بر عملیات مکانیکی آبخیزداری، عملیات بیولوژیک در سطح ۲۰ هزار هکتار به انجام رسید، گفت: به منظور جلوگیری از تشدید خسارات وارده ناشی از سیل به مراکز جمعیتی شهری و روستایی بواسطه آورد تنه و سرشاخه‌های درختان ریشه کن و افتاده، ۱۰ سازه بند مشبک سرشاخه گیر بر روی رودخانه‌های طغیانی غرب مازندران احداث شد که عمده اعتبارات این بخش از صندوق توسعه ملی تأمین و به مصرف رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره کنترل سبلاب و آبخوانداری منابع طبیعی نوشهر همچنین درباره وقوع سیل اخبر در مناطق کوهستانی چالوس اظهار داشت: بروز و ظهور سیل تحت تأثیر عوامل متعدد طبیعی بوده که از جمله می‌توان به پارامترهای اقلیمی شامل مقدار، شدت و مدت بارندگی و پارامترهای فیزیکی حوزه آبخیز شامل وضعیت توپوگرافی، شیب، شکل حوزه، نوع و جنس خاک و سازند زمین شناسی اشاره کرد.

وی تصریح کرد: بررسی و بازدیدهای میدانی پس از سیل ششم مردادماه و تحلیل آمار بارندگی و دبی ایستگاه‌های مختلف درون و اطراف زیرحوزه های تحت تأثیر سیل نشان می‌دهد که علیرغم کم بودن میزان بارندگی، شدت بارندگی بالا بوده است.

زکی ادامه داد: در مناطق بالادست به دلیل شیب زیاد و فقر پوشش گیاهی، عمده بارش رخ داده تبدیل به رواناب و موجب بروز سیل گردید که بارش در زیرحوزه آسیابرود و بخشی از زیرحوزه دلیر قابل توجه نبوده و با توجه به اقدامات آبخیزداری انجام شده در این حوزه‌ها خسارات وارده حداقلی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در آبراهه اصلی زیرحوزه دلیر علاوه بر شکل گیری رواناب ناشی از بارندگی، بخشی از یخچال طبیعی واقع در بالادست در اثر گرمای هوا در چند روز قبل از وقوع سیل سست شده بود خاطر نشان کرد: در اثر بارندگی رخ داده تبدیل برف آ ب و تجمیع رواناب ناشی از بارندگی و ذوب یخچال منجر به شکل گیری حجم قابل توجه رواناب شد.

به گفته رئیس اداره کنترل سیلاب و آبخونداری منابع طبیعی نوشهر، طبق اعلام شرکت آب منطقه‌ای استان مازندران دبی سیل اخیر برابر ۲۰۰ متر مکعب در ثانیه رسیده که در نوع خود بی سابقه بوده است.

وی در ادامه افزود: برابر آمار شرکت آب منطقه‌ای، حداکثر دبی ثبت شده در ایستگاه هیدرومتری "واسپول "در طی ۲۷ سال گذشته، ۶۰ مترمکعب بر ثانیه بوده که دبی سیل اخیر حدود ۳.۵ برابر حداکثر دبی ثبت شده در سنوات گذشته بوده است.

زکی تصریح کرد: با توجه به وسعت کم روستاهای "پولادکوه و واسپول"، این روستاها در امتداد مسیر رودخانه گسترش یافته و عمده ساخت و سازه‌ها نیز در حریم و بستر رودخانه شکل گرفته بود که این امر منجر به ایجاد خسارات فراوان جانی و مالی گردید.

این مقام مسئول کمبود اعتبارات بخش آبخیزداری به ویژه از محل اعتبارات استانی و مدیریت بحران را مانعی مهم در راستای توسعه اقدامات آبخیزداری در حوزه غرب مازندران برشمرد.

میزان خسارت نهایی ناشی از خرابی‌های به بار آورده از سیل اخیر در بخش مرزن آباد چالوس یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است.

کد خبر 5565429

منبع: مهر

کلیدواژه: سیلاب منابع طبیعی مازندران پروژه آبخیزداری بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه اربعین حسینی آمار کرونا گرگان محرم 1401 روز خبرنگار لیگ برتر فوتبال ایران سفر استانی اربعین 1401 اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۳۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی کانال آب‌های سطحی شهرک سعدی

ایسنا/فارس شهردار منطقه ۳ شیراز گفت: در پی بارش‌های اخیر بیش از ۱۰۰ سرویس کامیون گل و لای و زباله از کانال آب‌های سطحی سعدی خارج شد.

سیدمحمد جواد افضلی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه گفت: عملیات لایروبی و پاکسازی مجدد کانال‌های روباز و روبسته در شهرک سعدی بلافاصله پس از بارندگی ۵ اردیبهشت در شیراز توسط نیروهای خدمات شهری این شهرداری انجام شد.

وی تصریح کرد: مسیل‌های آب‌های سطحی محدوده شهرداری منطقه ۳ شیراز  به‌ویژه در شهرک سعدی پس از بارندگی‌های روزهای گذشته در شیراز مجددا پاکسازی شدند.

افضلی افزود: در پی بارش‌های سیل آسای ۵ اردیبهشت در شیراز حجم عظیمی از مخلوط رودخانه‌ای، گل و لای و زباله از بالادست شهرک سعدی وارد این کانال‌های روباز و روبسته آب‌های سطحی این شهرک شده بودند که بلافاصله پس از پایان بارندگی، یعنی از مسیر مقابل آتش نشانی جاده خرامه تا کوچه ۱۹ بلوار شهید وفایی مجددا لایروبی و پاکسازی شد که طی این عملیات بیش از ۱۰۰ سرویس کامیون گل و لای، مخلوط رودخانه‌ای و زباله از این کانال‌ها خارج و به بیرون از محدوده منتقل شد.

شهردار منطقه ۳ شیراز با بیان اینکه بیش از ۳۰ نیروی خدمات شهری این شهرداری بلافاصله پس از بارندگی به مدت ۴ روز با استفاده از  ماشین‌آلات سبک و سنگین عملیات پاکسازی را به انجام دادند، تاکید کرد: با اجرای این عملیات، شرایط لازم برای آمادگی در برابر بارندگی‌های بعدی، کاملا فراهم شده است.

افضلی اضافه کرد: عملیات پاکسازی کانال‌ها و تمامی مجاری عبور آب در سطح منطقه ۳ شهرداری خصوصا در شهرک سعدی در حالی از سوی نیروهای خدمات شهری شهرداری منطقه ۳ انجام شد که از ماه‌ها قبل عملیات لایروبی تمامی منهول‌ها، کانال‌های روباز و روبسته و مسیل‌های آب‌های سطحی منطقه خصوصا شهرک سعدی بصورت مکرر انجام شده بود.

شهردار منطقه ۳ شیراز با اشاره به اینکه شدت بارندگی روزهای گذشته در مقایسه با سال ۹۸ چند برابر بوده است، افزود: علی‌رغم شدت و مدت زمان بارش‌های سیل‌آسای روزهای گذشته، اجرای پروژه‌های زیرساختی نظیر سیل‌بند سعدی و همچنین تلاش شبانه‌روزی نیروهای خدوم شهرداری باعث شد تا شهرک سعدی و شهروندان عزیز این شهرک از خطرات ناشی از سیلاب در امان باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لایروبی کانال آب‌های سطحی شهرک سعدی
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت