Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مرزبان روز چهارشنبه در نشست بررسی طرح جامع باز اراک افزود: اعتبار مورد نظر برای مرمت بازار تاریخی اراک با هدف حفظ این اثر ارزشمند در یک‌سال گذشته چندبرابر افزایش یافته است و لازم است برای شتاب‌بخشی به این فرآیند از اعتبارات ملی نیز بهره گرفت.

وی اظهار داشت: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اقدامات مختلفی برای بازار اراک انجام داده اما شاخص ترین آن کف سازی و مرمت سراهای این مجموعه تاریخی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: اکنون مرمت سرای صندوق سازهای بازار تاریخی اراک در حال انجام است.

مرزبان افزود: از یک سال گذشته این اداره کل مهمترین فعالیت خود را بر مرمت و احیا بناهای تاریخی اراک قرار داده است.

وی اظهار داشت: از سال۹۷ قرار داد با مشاور منعقد و با انجام برخی اقدامات بعد از سه سال اعتبارات بازار تاریخی اراک حذف شد تا اینکه مجدد مرمت و احیای بازار به تصویب رسید که در سه مرحله شامل شناخت، نقشه برداری و اجرا تایید شده است.

رییس شورای اسلامی اراک نیز گفت:  شورای شهر در دوره ششم، بازار تاریخی اراک را به عنوان نماد و عنصر تاریخی مورد توجه قرار داده است.

پیمان عین‌القضاتی افزود: بازار در کشورهای اسلامی عنصر هویتی به شمار می‌رود که در اراک این ظرفیت ارزشمند وجود دارد و باید برای حفظ آن از همه امکانات استفاده شود.

رییس شورای اسلامی اراک گفت: تلاش می‌شود از ظرفیت میراث فرهنگی، هیات امنا بازار، بازاریان و شهرداری در اجرای طرح جامع بازار تاریخی اراک استفاده شود.

عین القضاتی در ادامه افزود: خانه‌های تاریخی از عنصرهای هویت ساز هستند و نماد گردشگری محسوب می شوند اما درحال از بین رفتن هستند و برخی مالکان تلاش هایی برای تخریب با هدف سودجویی از این مجموعه ها دارند که باید متوقف شود. 

وی اظهار داشت: باغات و قنوات اراک از دیگر عناصر هویتی هستند که می توانند در جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم اثرگذار باشند.

رییس شورای اسلامی اراک گفت: تلاش می‌شود در مدت زمان مشخص در ۲ بخش مرمت و احیای بازار در دستور کار قرار گیرد.

عین القضاتی افزود: سال گذشته ۴۰ میلیارد ریال و امسال ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی و مرمت بازار تاریخی اراک تخصیص داده شد اما باید این اعتبارات به درستی هزینه و به خروجی آن توجه شود.

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز گفت: بازار تاریخی اراک نیازمند نگهداری مستمر است و این مهم منحصر به یک زمان و تاریخ نمی‌شود.

حمیدرضا نوازنی افزود: این بنای تاریخی ۲۰۰ ساله باید به طور دایم توسط متولیان نگهداری شود و رویکرد اصلاح و حرکت به جلو باید در طرح جامع بازار اراک مورد توجه قرار گیرد تا طرح جامع به نحو مطلوب اجرایی شود.

وی اظهار داشت: برای اینکه بازار تاریخی اراک در فهرست ثبت جهانی قرار گیرد باید اقدامات زیادی اجرایی شود و اضافه و کم کردن بنایی به این مجموعه تاریخی، مانع خواهد شد تا بازار تاریخی اراک در فهرست جهانی قرار نگیرد.

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی گفت: رفع نواقص و مناطق حادثه خیز در این مجموعه تاریخی باید در اولویت اجرای طرح جامع قرار گیرد.

در این جلسه برخی از بازاریان نقاط قوت و ضعف اجرای طرح جامع مرمت بازار اراک را یادآور شدند.

مجموعه تاریخی بازار اراک با قدمت بیش از ۲۰۰ سال در زمان فتحعلی شاه قاجار به دست یوسف‌خان گرجی بناگذاشته شد که به نوعی هسته اولیه شهر سلطان‌آباد را در خود داشت.

برچسب‌ها اراک استان مرکزی آثار تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراک استان مرکزی آثار تاریخی اراک استان مرکزی آثار تاریخی بازار تاریخی اراک مجموعه تاریخی میراث فرهنگی استان مرکزی بازار اراک مرمت بازار قرار گیرد طرح جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۶۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد

ایسنا/مرکزی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری آئین روز ملی قنات با حضور جمعی از کشاورزان دشت بهریار شهرستان دلیجان خبر داد.

محمود مرادی امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ گفت: کشاورزان در این مراسم به مناسبت  گرامیداشت روز ملی قنات ایرانی، مظهر قنات تاریخی بهریار را به امید فزونی برکت، گلریزان و گلاب افشان کردند.

وی گفت: ایرانی‌ها با ابداع فن قنات در سرزمین نیمه خشک ایران بزرگترین تمدن‌ها را ایجاد کردند و در واقع با مدیریت منابع آب آبادانی را به ارمغان آوردند، لذا وظیفه همه ما این روزها حفاظت از این میراث معنوی است تا نسل‌های آینده از ما به نیکی یاد کنند.

او با بیان اینکه قنات بهریار به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی مربوط به دوره صفوی در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۳۹۴ به شماره ۳۱۲۳۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: امسال مراسم روز ملی قنات برای سومین سال متوالی در راستای انجام مقدمات ثبت جهانی این میراث ارزشمند تاریخی دلیجان برگزار شد.

مرادی افزود: قنات بهریار یکی از کهن‌ترین میراث ارزشمند شهر دلیجان است که با تلاش سعید اصغری، محقق و تاریخ نویس دلیجانی در میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: متاسفانه قنات بهریار حال خوبی ندارد و لازم است مدیریت شهری دلیجان این مهم را درک کند که یکی از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی شهر در معرض نابودی است و باید اقدامات ضروری برای نجات آن را در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام    

دیگر خبرها

  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است