Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک محبوب علیلو در حاشیه همایش سنددار کردن اراضی کشاورزی در مجتمع شهید کسایی تبریز در گفتگو با خبرنگاران با تأکید بر سنددار کردن اراضی کشاورزی، اظهار کرد: تثبیت وضعیت موجود اراضی کشاورزی مطمئناً در کاهش بسیاری از جرایم و تخلفات نیز مؤثر است.

وی با بیان اینکه سنددار کردن اراضی کشاورزی از خرد شدن این اراضی جلوگیری خواهد کرد و در رسیدگی قضائی به پرونده‌های مرتبط به دستگاه قضائی کمک شایانی می‌کند صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی به نفع مالکان است چرا که یک حدود قانونی را مشخص و باعث دوری از اختلاف و منازعه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در ارتباط با اختلافی که بعضاً بین اشخاص حقیقی یا حقوقی در مورد اراضی ملی ایجاد می‌شود و منجر به طرح پرونده‌های حقوقی در محاکم می‌شود، کمیسیونی به نام کمیسیون رفع تداخل در استان و شهرستان‌ها با مسئولیت جهادکشاورزی تشکیل شده است و این کمیسیون به طور منظم و مرتب باید جلسات خود را تشکیل و با در نظر گرفتن حقوق اشخاص حقیقی و یا بیت المال در دولت تصمیمی بگیرند که منجر بر رفع تداخل در حدود اراضی ملی و کشاورزی شود. در استان اقدامات خوبی در این ارتباط صورت گرفته و این کار باید به سرعت در شهرستان‌ها نیز اجرا شود که تا پایان سال جاری بتوانیم به نتایج مطلوب و قابل قبولی دست یابیم.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات دیگری که باید به آن توجه اساسی شود ممنوعیت تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی است. اراضی زراعی و باغی از حیث تأمین امنیت غذایی برای کشور از اهمیت و حساسیت فوق العاده ای برخوردار است بر این اساس ما باید سعی کنیم از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی به جد اجتناب بکنیم مگر در مواردی که ضرورت اقتضا می‌کند و این ضرورت را خود قانون گذار پیش بینی کرده است.

علیلو اضافه کرد: اگر در مواقعی نیاز به تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی از سوی مالک زمین بوده باشد، در این صورت باید تقاضای خود را به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان‌ها و مدیریت امور اراضی استان ارائه بکنند تا در کمیسیون خاصی که برای تغییر کاربری اراضی در این خصوص دارای صلاحیت شناخته شده مطرح و تصمیم گیری شود.

وی ادامه داد: اگر از نظر قانونی این مراحل و ترتیب رعایت نشود مالک زمینی مبادرت به تغییر کاربری اراضی کند مجرم محسوب می‌شود و باید علاوه بر تحمل مجازاتی که از جنبه عمومی مد نظر است، ساخت و سازهایی که انجام داده تخریب و اراضی به حالت اولیه خود برگردد. لذا از مردم درخواست داریم زمانی که احساس نیاز می‌کنند خانه باغی احداث کنند قبل از اقدام به کار نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند.

کد خبر 5566098

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی محبوب علیلو ساخت و ساز بوشهر ویروس کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان آمار کرونا اربعین 1401 اردبیل روز خبرنگار آزادگان جنگ تحمیلی لیگ برتر فوتبال ایران شیوع کرونا هفته دولت ایلام تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی اراضی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۰۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر ناصر عتباتی با اعلام این خبر بیان داشت: در سال ۱۴۰۲ دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف نمود.
عتباتی ادامه داد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در ۱۱۳۷ فقره به مساحت بیش از ۱۲۴۷ هکتار بود.
رئیس کل دادگستری استان همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در سال ۱۴۰۲ نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲۶۸۶ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار با تعداد ۱۰۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.
مقام ارشد قضایی استان همچنین به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و گفت: در سال ۱۴۰۲ از بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است.

دیگر خبرها

  • ۱۷۵هکتار اراضی کشاورزی چهارباغ آزاد سازی شد
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد