Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@06:25:20 GMT

بررسي بسته‌هاي مواد غذايي رشد يافته در فضا

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۲۷۵۹

خبرگزاری آریا-بسته‌هایی که از آخرین سفر فضایی طولانی‌مدت چینی‌ها به زمین بازخواهند گشت، شامل برنج، دانه‌های سویا و سبزیجات و انواع گونه‌های باکتریایی ضروری برای نگهداری مواد غذایی است.
به گزارش خبرگزاری آریا، چندی پیش سه خدمه مأموریت شنژو-14 به نام‌های چن دونگ (Chen Dong) فرمانده ماموریت، لیو یانگ (Liu Yang) و کای شوژ (Cai Xuzhe) به ایستگاه فضایی تیانگونگ فرستاده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است این فضانوردان، شش ماه در آنجا بمانند تا فرایند مونتاژ این ایستگاه فضایی عظیم را تکمیل کنند. تاکنون بیش از 70 روز است که این سه فضانورد در فضا حضور دارند.
بسته‌هایی که از آخرین سفر فضایی طولانی‌مدت چینی‌ها به زمین بازخواهند گشت، شامل برنج، دانه‌های سویا و سبزیجات و انواع گونه‌های باکتریایی ضروری برای نگهداری مواد غذایی است. انتخاب این مواد توسط "Beijing Capital Agribusiness & Foods Group " انجام شده است که هدف آن پرورش گیاهان و میکروارگانیسم‌ها در مدار و استفاده از آن‌ها در تولید غذا و نوشیدنی است.
فرآیند پرورش مواد در فضا به قرار دادن دانه‌ها در معرض تشعشعات کیهانی و ریزگرانش برای ایجاد جهش‌های ژنتیکی اشاره دارد.
پس از بازگرداندن این مواد غذایی به زمین، دانشمندان جهش‌های ژنتیکی را بررسی و ارزیابی خواهند کرد. غذای پرورش‌یافته در فضا برای مصرف انسان بی‌خطر است. "ژائو هوی"، کارشناس آکادمی فناوری فضایی چین گفت که جهش در دانه‌های پرورش‌یافته در فضا فقط در ماده ژنتیکی خود آن‌ها رخ می‌دهد.
چین که در حال حاضر پرجمعیت‌ترین کشور جهان است، اولین آزمایش پرورش مواد غذایی در فضا را در سال 1987 انجام داد و بسته‌هایی از دانه‌ها را روی یک ماهواره پرتاب کرد و پس از قرار گرفتن آن‌ها در معرض تشعشعات کیهانی، آن‌ها را به زمین بازگرداند. از آن زمان، صد‌ها دانه گیاهی سوار بر ده‌ها ماهواره و فضاپیما به فضا ارسال شدند.
در سفر فضایی، بذر‌های گیاهان در معرض تشعشعات کیهانی و ریزگرانش قرار می‌گیرند که این امر به جهش‌های ژنتیکی منجر می‌شود. سفر در فضا مرحله مهمی از پرورش فضایی است و به دنبال آن آزمایش‌های پرورشی روی زمین انجام می‌شود.
ایستگاه فضایی چین در حال حاضر از ماژول اصلی تیانه، ماژول آزمایشگاهی ونتیان، فضاپیمای شنژو-14 و فضاپیمای باری تیانژو-4 تشکیل شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مواد غذایی مواد غذایی دانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۲۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

نظرسنجی انجام شده توسط این تیم نشان داد که ساکنان نیوهمپشایر غذا‌های دریایی را با نرخی بالاتر از میانگین ملی مصرف می‌کنند، به این معنی که ممکن است خود را در معرض PFAS و عوارض سلامتی مرتبط با مواد شیمیایی قرار دهند.

به گزارش جی پلاس، در حالی که محققان سطح PFAS شرکت‌کنندگان را آزمایش نکردند، یک مطالعه جداگانه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که آمریکایی‌های آسیایی آمریکایی که اغلب رژیم غذایی سرشار از غذا‌های دریایی دارند، سطح PFAS در خونشان ۸۹ درصد بیشتر از سایر نژاد‌ها بود.

این مطالعه نشان داد که یک رژیم غذایی غنی از غذا‌های دریایی می‌تواند مقصر باشد، زیرا ماهی منبع اصلی آلودگی PFAS است.

مگان رومانو، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: ما خوردن غذا‌های دریایی را که منبع عالی پروتئین بدون چربی و اسید‌های چرب امگا هستند، توصیه می‌کنیم، اما همچنین منبع بالقوه‌ای برای قرار گرفتن در معرض PFAS هستند مزایای مصرف غذا‌های دریایی برای افرادی که "در مورد رژیم غذایی تصمیم می‌گیرند، به ویژه برای جمعیت‌های آسیب پذیر مانند زنان باردار و کودکان مهم است.

PFAS‌ها مواد میکروسکوپی هستند که هزاران سال طول می‌کشد تا در محیط و بدن انسان تجزیه شوند و نام "مواد شیمیایی برای همیشه" را برای آن‌ها به ارمغان آوردند. آن‌ها در منسوجات، فوم آتش نشانی، ظروف نچسب، لباس و بسته بندی مواد غذایی یافت می‌شوند و به منابع آب، خاک و هوا نفوذ می‌کنند.

از آنجایی که PFAS تقریباً در همه جای محیط زیست یافت می‌شود، محققان گفتند که دانستن چگونگی رسیدن این مواد شیمیایی به ماهی در زنجیره غذایی دریایی دشوار است.

در مطالعه‌ای که در مجله Exposure and Health منتشر شد، محققان حدس زدند که صدف‌ها می‌توانند بیشتر در معرض خطر آلودگی PFAS باشند، زیرا در کف دریا، نزدیک‌تر به منابع PFAS در نزدیکی ساحل، تغذیه می‌کنند و زندگی می‌کنند. موجودات دریایی بزرگتر ممکن است PFAS را با خوردن گونه‌های کوچکتر آلوده به آن‌ها بخورند.

هیچ سطح امنی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی وجود ندارد و چندین مطالعه آن‌ها را با صد‌ها نوع سرطان، مشکلات ناباروری، ناهنجاری‌های جنینی و مجموعه‌ای از بیماری‌های دیگر از جمله اوتیسم مرتبط می‌کند.

محققان گفتند این یافته‌ها بر نیاز به دستورالعمل‌های بهداشت عمومی سختگیرانه‌تر برای تعیین مقادیر ایمن مصرف غذا‌های دریایی برای کاهش قرار گرفتن در معرض PFAS تاکید می‌کند.

دیگر خبرها

  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟