Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مراسم سردار نظری نماینده شهر خمین در استان مرکزی و دکتر خدابخشی نماینده الیگودرز از استان لرستان حضور داشتند، نکته تامل برانگیز عدم حضور مسئولین و نمایندگان مناطق غرب و جنوبی کشور یعنی چهارمحال بختیاری و خوزستان بود، مسئله ای که نشان دهنده غفلت مسئولین محلی خوزستانی و افکار عمومی این دو استان از فرصت بی نظیری است که این جاده می تواند در دل کریدور جهانی شمال – جنوب برای توسعه و شکوفایی اقتصادی مناطق مذکور ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کریدور موسوم به شمال – جنوب، اهمیت خود را در منازعه اخیر اوکراین و زمانی نشان داد که بنادر روسیه در دریای سیاه مورد تهدید قرار گرفتند، این کریدور هم اکنون و با همین بضاعت موجود موجب کاهش بیست روزه در حمل کالا از هند به روسیه و اروپا شده است، این کریدور از چابهار تا بندر عباس و بندر ماهشهر تا بنادر شمالی ایران در دریای خزر ، ارمنستان و آستارخان مسیری ایمن است که می تواند کشورهای بزرگ صاحب کالا همچون چین و هند و کشورهای صاحب غله و انرژی جهان همچون روسیه و قزاقستان و همه پهنه شوروی سابق تا شرق اروپا و کشورهای جنوب خلیج فارس را از امکانات حمل و نقل خود بهره مند کند، این کریدور که حتا پیش از جنگ در شرق اروپا و نا امنی بنادر روسیه در دریای سیاه، مورد توجه بود، اینک با بحران انرژی و بحران غله ناشی از جنگ اوکراین ، اهمیت ژئو استراتژیک خود را نمایان تر کرده است .
جنگ اکراین و صف آرایی های جدیدتر جهانی ناشی از نظام چند قطبی کشورهای هند، پاکستان، چین و روسیه را به استفاده از راه های جایگزین و ایمن تر از جمله احیای کریدور شرقی – غربی تحت عنوان جاده ابریشم و کریدور شمال – جنوب ، متمایل کرده است، کریدوری که به عنوان شاهراه تبادل کالا، انرژی و غله جهان پیش بینی می شود و منافع مشترکی که ایجاد می کند، یک همبستگی ناگزیر امنیتی را برای کشورهای مربوط به آن رقم می زند ، این کریدور به عنوان جایگزین مسیر دریایی کانال سوئز به اروپا از دوسال گذشته، مورد توجه قرار گرفته است و رقابتها و نزاع های آشکار و پنهانی بر سر آن در حال رقم خوردن است، برای نمونه جنگ قره باغ تنها تابعی از این نظامات جدید اقتصادی است که از جمله مهمترین اهداف آن کسب موقعیت فرادستی در راه های مواصلاتی جدید است ، جنگ افغانستان، جنگ سوریه، جنگ اوکراین و جنگ قره باغ، هریک بنحوی مسئله صف بندی های جدید جهانی و بازبینی مسیرهای حمل و نقل را در نظر دارد، نشستهای مکرر سران کشورهای آسیایی در خصوص حمل و نقل و باز آرایی صحنه تجارت، موید اهمیت تطبیق با شرایط راه های مواصلاتی جدید است، اخیرا بندرگاه های زیادی در روسیه و ایران در دریای سیاه، دریای مازندران، خلیج فارس و دریای عمان در حال تجهیز است تا حمل کالا در کریدور شمال – جنوب بهبود یافته و تبادل کالا در آن روانتر گردد ، از این رو اصلاح شبکه ای از راه های داخلی همچون بزرگراه رشت – آستارا هم در دستور کار قرار گرفته اند ، اگر نخبگان خوزستان غفلت نکنند، احداث جاده الیگودرز – خوزستان که ظرفیت و امکان کاهش ۲۰۰ تا۲۴۰ کیلومتری فاصله بنادر خوزستان به تهران را دارد، می تواند در مرکز این پروژه به عنوان یکی از راه های متعدد تحقق کریدور شمال – جنوب نقش آفرینی کند.
پیگیری و احداث یک مسیر ایمن و کوتاهتر میان تهران و بنادر جنوب از مسیر آستارا – رشت – قزوین – تهران – خمین – الیگودرز به خوزستان نیازمند هوشیاری، عزم و اراده ی نخبگان محلی و مسئولین استان های همجوار آن است، هوشیاری و اراده ای که در مراسم آغاز بکار قطعه نهایی جاده الیگودرز – مسجدسلیمان مشخص شد، از جانب نماینده خمین و نماینده محترم الیگودرز به درستی تشخیص داده شده است، اما متاسفانه از جانب خوزستان وضعیت مطلوب نیست.
طی ماه های اخیر احداث بخشی از این مسیر با استفاده از امکانات محلی استان لرستان، شتاب بیشتری گرفته است و با احداث چندین تونل و پل مسیر بزنوید – لبد را به جاده مسجدسلیمان – شهرکرد متصل می کند. احداث این جاده هم اینک و با وضعیت موجود هم علاوه بر خارج کردن مناطق محروم استانهای خوزستان، لرستان ، اصفهان و چهارمحال بختیاری ، می تواند موجب کاهش فاصله اهواز – تهران شود، اگر مسئولین خوزستان و متولیان محلی در این استان همچون مسئولین استان لرستان و استان مرکزی، تیزهوشی و اراده و انگیزه کافی برای اجرای قطعات باقی مانده در حوزه مسئولیت خود را داشته باشند، مسیر الیگودرز به خوزستان می تواند از بودجه های ملی و فاینانس های بین المللی برای تسریع در احداث ، بهره مند باشد، متاسفانه تاخیرات دهساله در احداث قطعاتی چون تونل های تاراز ۱و ۲ و جاده میانبر اهواز – مسجدسلیمان که نتیجه ملاحضات و تعارض منافع نیروهای سیاسی محلی در استان خوزستان است، اکنون به مهمترین سد ومانع برای عبور دادن کریدور جهانی شمال -جنوب از این مسیر تبدیل شده اند.
لذا مطالبه عمومی و آگاهی بخشی در این خصوص می تواند قسمتهای بر زمین مانده پروژ مذکور را تحقق بخشد.

46

کد خبر 1664472

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان کریدور شمال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۳۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رییس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: فراجا مسوولیت‌های متعددی و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی اضافه کرد: معقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، مطرح کرد: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

کد خبر 6090500

دیگر خبرها

  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت
  • جوی آرام و ترافیک روان در جاده‌های شمال
  • ترافیک سنگین در محورهای شمال شرق پایتخت
  • تسریع در تکمیل جاده پلدختر - خرم‌آباد مطالبه مردم است
  • لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان