Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «سارباناندا سونوال» وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های هند پیش از ظهر امروز (یکشنبه ۳۰ مردادماه) با «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر راه و شهرسازی ضمن خوشامدگویی به وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های هند، آمادگی دولت ایران را برای انعقاد قراردادی بلندمدت با هدف سرمایه‌گذاری هندی‌ها در بندر چابهار جهت فعال‌تر کردن کریدور شمال - جنوب و توسعه ترانزیت کالا از این بندر اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمی با بیان اینکه بندر چابهار ظرفیت‌های بسیار بزرگی دارد، گفت: ایران می‌تواند با کمک هند این ظرفیت‌های بالقوه را به بالفعل دربیاورد.

وی پیشنهاد کرد: ظرف دو ماه فرآیند بررسی‌های فنی، حقوقی و کارشناسی برای انعقاد قراردادی بلندمدت انجام و پس از حصول توافقات اولیه بین کارشناسان دو طرف، قرارداد یادشده بین وزرای حمل و نقل ایران و هند منعقد شود.

وی هند را کشوری مهم و بزرگ خواند که نقشی اساسی در ترانزیت کالا در منطقه می‌تواند ایفا کند و ابراز امیدواری کرد: ظرف مدت یادشده قرارداد یادشده بین دو کشور با موضوع سرمایه‌گذاری در بندر چابهار انعقاد یابد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در موضوع پسکرانه بندر، ما دو مسیر جاده‌ای و ریلی را در دست ساخت داریم، البته سرعت پیشرفت آن کم است؛ با این حال چنانچه هندی‌ها آماده باشند، امکان سرمایه‌گذاری در این بخش وجود دارد.

هند: به دنبال سرمایه‌گذاری بندر چابهار هستیم

در این نشست همچنین سارباناندا سونوال وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های هند با اشاره به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و تمدنی ایران و هند، سفر خود به ایران را تاکیدی بر اهمیت بندر چابهار برای توسعه ترانزیت کالا در منطقه خواند و گفت: ما در این مدت در زمینه تبلیغات جهت کشتیرانی در چابهار فعالیت‌های زیادی داشته‌ایم که شرکت‌هایی از ژاپن و کره جنوبی از این روند استقبال کرده‌اند.

وی افزود: بندر چابهار می‌تواند مسیر، هزینه و زمان حمل و نقل کالاها را در منطقه کاهش دهد. ما با دستور رئیس جمهوری هند، آقای مودی، به دنبال ارتقای روابط اقتصادی از طریق سرمایه‌گذاری در این بندر هستیم و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک بندر چابهار را به یکی از بنادر مهم جهان تبدیل کنیم.

همچنین گددام دارمندرا، سفیر هند در ایران در این نشست با اشاره به اهمیت توسعه تجارت دریایی برای هند، بندر چابهار را نقطه‌ای مهم در ترانزیت کالا برای این کشور توصیف کرد و گفت: ما در حال افزایش اطلاعات خودمان درباره کاربردهای بندر چابهار برای ترانزیت کالا هستیم.

انتظار دولت ایران افزایش سرعت همکاری مشترک با هند در این رابطه است

همچنین علی‌اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در این نشست گفت: با توجه به گذشت ۶ سال از شروع همکاری با هند در بندر چابهار، ضروری است ظرفیت‌های این بندر برای هر دو کشور به صورت بالفعل درآید.

وی با بیان اینکه انتظار دولت ایران افزایش سرعت همکاری مشترک با هند در این رابطه است، افزود: با توجه به حجم گسترده‌ای که در تجارت خارجی بین روسیه و هند وجود دارد، توقع ما این است که بخشی از این تجارت از طریق بندر چابهار صورت گیرد؛ کما اینکه بندر چابهار با سرمایه‌گذاری قریب به یک میلیارد دلاری ایران، دارای امکانات زیربنایی و روبنایی مناسبی شده است.

قرارداد بلندمدت بین هند و ایران امضا می‌شود

صفایی گفت: در قرارداد بلندمدت که در آینده بین دو کشور منعقد می‌شود، مباحث سرمایه‌گذاری و افزایش ترانزیت بندر به عنوان عاملی برای افزایش ترانزیت کالا باید مد نظر قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران گفت: هندی‌ها تاکنون ۶ دستگاه جرثقیل وارد بندر چابهار کرده‌اند که حجم اعتبار این ماشین‌آلات حدود ۲۰ میلیون دلار است، اما نسبت به توقعی که در رابطه با سرمایه‌گذاری طرف هندی وجود دارد، بسیار کم است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: این سرمایه‌گذاری هم در زیرساخت‌ها و هم در روساخت‌ها و تجهیزات و همچنین در حمل و نقل چندوجهی در رابطه با زیربناهای ریل و جاده باید بسیار بیشتر از آنها افزایش پیدا کند تا بتوانیم یک بندر بهره‌ور با پسکرانه‌های بسیار موثر داشته باشیم.

در پایان این نشست، یادداشت تفاهم در خصوص به رسمیت شناختن متقابل گواهینامه‌های شایستگی دریانوردان در سفرهای نامحدود بین دولت جمهوری هند و دولت جمهوری اسلامی ایران، بین وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های هند مبادله شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایران هند وزیر راه و شهرسازی سرمایه گذاری ترانزیت کالا بندر چابهار وزیر بنادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۶۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان

ایسنا/گلستان سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان با اشاره به استقبال گردشگران از ناودگان دریایی مسیر بندرترکمن به آشوراده گفت: این مسیر نیازمند علائم کمک ناوبری جهت ایمن‌سازی آبراه بوده که با همکاری واحد دریایی بنادر گلستان با واحد دریایی بندر امیرآباد به زودی در مسیر تردد شناورها قرار خواهد گرفت.

سیدمحسن طیرانی صبح جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در نشست مشترک مدیرکل بندر امیرآباد با مدیرکل و کارکنان بنادر استان گلستان ضمن بررسی روند همکاری بین دو بندر همجوار شمالی کشور، مشکلات و نقاط ضعف و قوت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و راهکارهای لازم برای ارتقای کیفیت خدمات رسانی ارائه شد.

وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ سانتی‌متری ارتفاع سطح آب خلیج گرگان باعث کاهش شوری آب و مهاجرت پرندگان به خلیج گرگان شده است، ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده حدود ۴۰۰ متر به پهنای سواحل اضافه کرده است.

سرپرست بنادر و دریانوردی استان گلستان ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده و تبادل آب بین دریا و خلیج موجب شده تا شناورهای سبک به راحتی در خلیج گرگان تردد داشته باشند.

سیدمحسن طیرانی در ادامه با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ بیشترین جذب مسافر در سفرهای دریایی از مسیر اسکله بندرترکمن به جزیره آشوراده انجام شد، افزود: در این ایام حدود ۴۱ هزار و ۴۹۰ نفر مسافر و گردشگر تردد داشته‌اند که نیاز به علائم کمک ناوبری جهت ایمن سازی آبراه بوده  و با هماهنگی بعمل آمده واحد دریایی بنادر گلستان با واحد دریایی بندر امیرآباد فراهم شده و به زودی در مسیر تردد شناورها قرار خواهد گرفت.

به گفته سرپرست بنادر گلستان، یکی از اتفاقات مهمی که در نوروز ۱۴۰۳ محقق شد، قرار دادن شناور جستجو و نجات دریایی توسط واحد دریایی بندر امیرآباد برای اسکله‌های بندرترکمن و بندرگز بود که در تامین امنیت ترددهای دریایی بسیار مثمرثمر بود.

به گزارش ایسنا، در نشست مشترک مدیرکل بندر امیرآباد و سرپرست بنادر استان گلستان، بر افزایش همکاری‌ها بین بنادر این دو منطقه تاکید شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا
  • آمادگی ایران برای تعمیر هواپیما و صدور خدمات مهندسی به کوبا
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد