Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@22:09:55 GMT

ترفند تازه نگه داشتن آبلیموی خانگی و طبیعی

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۷۵۶۸

ترفند تازه نگه داشتن آبلیموی خانگی و طبیعی

توصیه های طلایی برای نگهداری آبلیموی خانگی چطور در خانه آبلیمو بگیریم؟ برای از بین بردن تلخی آبلیمو چه کار کنیم؟ ترفند‌هایی برای درست کردن آبلیمو طبیعی و جلوگیری از خراب شدن آن روش سنتی نگهداری آبلیمو طبیعی استفاده از چسب برای درب آبلیمو استفاده از روغن روی آبلیمو جوشاندن شیشه‌های حاوی آبلیمو منجمد کردن آبلیمو نکات مهم برای سالم ماندن آبلیمو برای مدت طولانی چه کنیم کیفیت آب‌لیموی خانگی بالا برود؟ توصیه های طلایی برای نگهداری آبلیموی خانگی

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تبیان؛ آبلیموی تازه نه تنها خواص بیشتری دارد بلکه طعم آن نیز نسبت به آبلیمو‌های صنعتی بهتر است، لیموترش، از مواد غذایی انرژی‌زا بوده و درمانگر بسیاری از بیماری‌ها مانند آسم و سردرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهیه آبلیموی در منزل برای بهره‌مندی از خواص بی‌نظیر لیمو و همچنین اطمینان از سلامت آن بسیار مناسب است، به همین دلیل؛ برای این که آبلیمو خواص اولیه خودش را حفظ کرده و طعم آن مناسب باشد، باید با روش‌های نگهداری آبلیمو طبیعی و خانگی آشنا شوید.

در این زمینه بخوانید؛

ظرفی که نگهداری آبلیمو در آن خطرناک است

بهترین آنتی بیوتیک های طبیعی را بشناسید

ترفندهای ساده برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره و آبلیمو

چطور در خانه آبلیمو بگیریم؟

لیمو‌های ترش و تازه بسیاری را وسوسه می‌کنند تا برای در دسترس داشتن یک آبلیموی خوش‌طعم و سالم، نسبت به تهیه آبلیموی خانگی اقدام کنند. آبلیموی تازه را می‌توانید هم برای طبخ غذا‌های مختلف و هم برای طعم دادن به سالاد‌های متنوع استفاده کنید.

برای گرفتن آبلیمو اول از همه لیمو‌هایی را انتخاب کنید که باتوجه به حجمشان سنگین‌تر هستند، زیرا هرچه سنگین‌تر باشند آبدار‌تر هستند.

برای درست کردن آبلیمو طبیعی در منزل می‌بایست یک شب تا صبح لیمو‌ها را در آب ولرم خیس کنید، لیمو‌ها را داخل تشت بریزید و روی آن‌ها را تا حدی که آب روی همه لیمو‌ها را بگیرد، آب بریزید.

با این ترفند شما می‌توانید از لیمو‌ها آب بیشتری بگیرید و همچنین لیمو‌هایی که خشک شدن دوباره نرم و آبدار می‌شوند، حالا لیمو‌ها برای آب گیری آماده شدند.

اگر مقدار آن‌ها کم است، خودتان در خانه با آبمیوه‌گیری دستی، لیمو‌ها را که از وسط قاچ کرده‌اید؛ آب بگیرید و اگر مقدار آن‌ها زیاد است معمولاً در هرشهر یا محله‌ای مغازه‌هایی هست که دستگاه آبلیموگیری دارند، شما با هزینه کم می‌توانید آب تمام لیمو‌ها را بگیرید.

نکته مهم: برای اینکه آبلیمو ترش داشته باشید بهتر است از لیمو‌های کوچک برای درست کردن آبلیمو طبیعی استفاده کنید، لیمو‌های کوچک ترش‌تر از لیمو‌های بزرگ هستند.

اگر قصد دارید آبلیمو را برای مدت طولانی نگه دارید (بیشتر از یک ماه) وجود تفاله لیمو در داخل آبلیمو باعث می‌شود آبلیمو زودتر خراب شود، بنابراین برای جلوگیری از خراب شدن آبلیمو حتماً تقاله‌های لیمو را از آبلیمو جدا کنید و آبلیمو را صافی تمیز و خشک با سوراخ‌های کوچک مقل الک عبور دهید.

نکته مهم: تفاله‌ها را دور نریزید آن‌ها را داخل پلاستیک فریزر قرار دهید، مثل گوشت چرخکرده آن‌ها را پهن کنید و داخل فریزر بگذارید، همچنین می‌توانید از پوست لیمو‌ها هم یک خوراکی خوشمزه درست کنید.

بطری‌هایی که می‌خواهید آبلیمو را در آن بریزید؛ خوب بشویید، بگذارید در معرض آفتاب تا کاملاً خشک شوند. بعد آبلیمو را در بطری بریزید و درب آن را کاملاً محکم کنید، اگر درب بطری را محکم نکنید، اکسیژن هوا باعث خراب و سیاه شدن آبلیمو می‌شود.

گفته می‌شود برای جلوگیری از خراب شدن آبلیمو بعد از گرفتن آب لیمو آن را بجوشانید، اما اینکار خواص و ویتامین C لیمو را از بین می‌برد.

برای از بین بردن تلخی آبلیمو چه کار کنیم؟

داخل آبلیمو نباید به هیچ وجه هسته باشد.

وقتی بطری آبلیمو را پر کردید اندازه یک قاشق از سر بطری را خالی بگذارید. داخل هر بطری یک لیتری آبلیمو یک قاشق مربا خوری پُر نمک بریزید تا تلخی آبلیمو را بگیرد و ماندگاری آن را بیشتر کند. بعد درب آن‌ها را محکم ببندید تا هوا وارد بطری نشود.

ممکن است وقتی با دستگاه آبلیمو می‌گیرید هسته‌ها له شوند و موجب تلخی آبلیمو می‌شود، اگر آبلیمویی که گرفتید خیلی تلخ است برای گرفتن تلخی در هر یک شیشه یک لیتری یک هویچ متوسط را پوست بکنید داخل شیشه آبلیمو بیندازید، یک شبانه روز داخل شیشه بماند، بعد آن را از آبلیمو خارج کنید. (هویچ تلخی آبلیمو را می‌گیرد و به خودش جذب می‌کند.)

ترفند‌هایی برای درست کردن آبلیمو طبیعی و جلوگیری از خراب شدن آن

اولین نکته نگهداری آبلیمو طبیعی در خانه این است که لیمو را به خوبی شسته و خشک کنید و سپس آب آن را بگیرید. همچنین ظروفی که برای نگهداری از آبلیمو در نظر گرفته‌اید باید تمیز و استریل باشد.

در صورتی که این اصول را رعایت کنید و روش درستی را برای نگهداری این ماده غذایی در نظر داشته باشید، آبلیمو طبیعی را می‌توانید تا ماه‌ها در خانه سالم نگه دارید و استفاده کنید. روش‌های کاربردی برای نگهداری آبلیمو در محیط خانه در ادامه معرفی شده است.

روش سنتی نگهداری آبلیمو طبیعی

آبلیمو به دلیل خاصیت اسیدی که دارد معمولاً کپک نمی‌زند. برای نگهداری این ماده غذایی طبق رسمی که از دیرباز مرسوم است، آبلیمو را درون شیشه‌های درب دار می‌ریزند و درب آن را محکم می‌بندند.

در این روش باید شیشه‌ها را از قبل شسته یا درون آب جوش قرار داده و سپس بشویید و خشک کنید. این روش سبب میکروب‌کشی شیشه‌ها شده و آبلیمو را از کپک زدن محفوظ نگه می‌دارد.

در روش سنتی نگهداری، آبلیمو‌ها را در مکان‌های تاریک قرار می‌دادند، این روش سبب می‌شود که آبلیمو همیشه خوشرنگ باشد و هنگام استفاده طعم و مزه‌ای مانند روز‌های اول داشته باشد.

استفاده از چسب برای درب آبلیمو

با وجود این که روش سنتی نگهداری از آبلیمو هنوز هم استفاده می‌شود، اما یکی از مشکلات این روش این است که احتمال دارد به آبلیمو هوا برسد و کپک بزند.

برای پیشگیری از این کار می‌توانید درب آبلیمو را با چسب نواری به خوبی محکم کنید، سپس زمانی که نیاز به آبلیمو داشتید این چسب نواری را باز کرده و از آن استفاده کنید.

استفاده از روغن روی آبلیمو

برای پیشگیری از کپک زدن و خراب شدن آبلیمو، آبغوره و رب تازه‌ای که در خانه تهیه می‌کنید، می‌توانید از روغن استفاده کنید.

پس از این که آبلیمو آماده شده و آن را درون ظرف‌های شیشه‌ای قرار دادید، باید روی آبلیمو یک قاشق روغن بریزید و شیشه را حرکت دهید تا روغن به تمام قسمت‌های روی ماده برسد، با این روش می‌توانید مانع از رسیدن هوای آزاد به آبلیمو شده و جلوی کپک زدن آن را بگیرید.

جوشاندن شیشه‌های حاوی آبلیمو

روش دیگری که برای حفظ و نگهداری آبلیمو وجود دارد جوشاندن شیشه حاوی آن است. در این روش باید از شیشه‌هایی برای نگهداری آبلیمو استفاده کنید که در برابر گرما و حرارت مقاوم باشند. در اولین مرحله از انجام کار، باید آبلیمو را درون شیشه ریخته و درب آن را خوب ببندید.

سپس قابلمه را تا نیمه پر از آب کرده و اجازه بدهید تا آب به نقطه جوش برسد، در این مرحله شیشه‌های حاوی آبلیمو را درون آب قرار دهید، باید حدود ۱۰ دقیقه یا ۱۵ دقیقه شیشه‌ها را در آب در حال جوشیدن نگه دارید، سپس آبلیمو به حالت استریل در می‌آید و می‌توانید تا مدت زمان نسبتاً طولانی از آن نگهداری کنید.

توجه داشته باشید که پس از جوشاندن شیشه‌های آبلیمو درون آب، باید تا زمانی که آب مقداری سرد شود صبر کرده و سپس شیشه‌ها را با احتیاط با کمک انبر یا دستمال از درون قابلمه خارج کنید.

منجمد کردن آبلیمو

اگر فریزی که دارید بزرگ است می‌توانید آبلیمو را به صورت فریز شده نگهداری کنید. در این روش می‌توانید آبلیمو را درون قالب‌های مخصوص یا ظروف یکبار مصرف کوچک ریخته و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند.

سپس قالب‌ها را از درون فریز در بیاورید و آبلیمو‌های منجمد را از درون آن‌ها خارج نمایید، با نگهداری آبلیمو درون پاکت‌های فریزی می‌توانید هر زمان که نیاز دارید از آن استفاده نمایید.

نکات مهم برای سالم ماندن آبلیمو برای مدت طولانی

استریل بودن لوازم تهیه آبلیمو: لوازمی که توسط آن‌ها آبلیمو تهیه می‌کنید حتماً باید استریل باشند، در صورتی که به این موضوع توجه نداشته باشید، میکروب‌ها وارد آبلیمو شده و موجب کپک زدن آن می‌شوند.

عدم قرار دادن آبلیمو در معرض نور: ویتامین‌هایی مانند ویتامین C که درون آبلیمو وجود دارند، با وجود قرار گرفتن این ماده در برابر نور از بین می‌روند؛ بنابراین نگهداری آبلیمو در مکان‌های روشن سبب کاهش خواص آن می‌شود.

همچنین قرار دادن آبلیمو در معرض نور سبب تغییر رنگ و مزه آن می‌شود و کیفیت اولیه این ماده غذایی را کاهش می‌دهد؛ بنابراین باید آبلیمو را در مکان‌های تاریک نگه دارید، اگر این امکان برایتان فراهم نیست می‌توانید اطراف آبلیمو را فویل بپیچید تا نور به مواد درون شیشه نرسد.

عدم نگهداری آبلیمو در قوطی‌های فلزی: آبلیمو به‌دلیل دارا بودن خاصیت اسیدی، به قوطی‌های پلاستیکی و فلزی واکنش نشان می‌دهد؛ بنابراین برای حفظ کیفیت آبلیمو و سالم ماندن آن بهتر است از ظرف‌های شیشه‌ای استفاده کنید.

استفاده از چوب پنبه برای درب بطری: در صورتی که شیشه‌های آبلیموی شما درب ندارند، یکی از بهترین روش‌ها برای وارد نشدن هوا به درون آن‌ها استفاده از چوب پنبه است، قرار دادن چوب پنبه مناسب درب بطری، مانع از رسیدن هوا به درون شیشه می‌شود. با این روش می‌توانید جلوی کپک زدن آبلیمو را بگیرید.

چه کنیم کیفیت آب‌لیموی خانگی بالا برود؟

لیمو را پیش از گرفتن آب آن، کمی حرارت دهید وبرای پیشگیری از کپک زدن آب‌لیمو، آن‌ها را خوب خشک کنید، از آنجا که امکان اکسیده شدن روغن موجود در پوست لیمو در صورت تهیه آب‌لیموی خانگی هم وجود دارد، باید آب‌لیمو را پس از صاف کردن، حتماً در یخچال و جای تاریک قرار دهید.

به طور مثال می‌توانید دور شیشه آب‌لیمورا یک ورق آلومینیوم بپیچید تا محیط نگهداری آن تاریک شود، حداکثر ظرف مدت یک ماه آب‌لیمو را مصرف کنید، نور و گرما می‌توانند به سادگی باعث اکسیده شدن روغن‌های موجود در آب‌لیمو و نامطلوب شدن رنگ و طعم آنشوند.

آبلیمو را در بطری شیشه‌ای بریزید، بطری شیشه‌ای برای درست کردن آبلیمو خیلی بهتر از بطری پلاستیکی است و از سیاه شدن آبلیمو جلوگیری می‌کند، بطری شیشه‌ای باعث می‌شود آبلیمو برای مدت طولانی رنگ طبیعی خودش را حفظ کند، ظرف‌های شیشه‌ای به خصوص انواع تیره‌شان، بهترین ظرف‌ها برای نگهداری آبلیموهاهستند.

با رعایت نکات بالا که برای درست کردن آبلیمو طبیعی گفته شده می‌توانید تا مدت خیلی طولانی آب لیمو را نگه دارید.

اما پیشنهاد می‌کنیم با توجه به مصرف سالانه خود آبلیمو بگیرید و هر سال آبلیمو طبیعی تازه درست کنید، تا طعم و خواص کامل لیمو را داشته باشد.

منبع: تبیان لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر آبلیموی تازه اخبار عمومی اخبار مرتبط سوالاتی که مادرها باید از بچه بپرسند ۱۴۰۱/۵/۳۰ برای هر اتاق، چه لوستری انتخاب کنیم بهتره؟ ۱۴۰۱/۵/۳۰ چرا زود ناراحت میشم؟ + راه حل رفع زودرنجی ۱۴۰۱/۵/۳۰ چطور بوی بد فرش رو از بین ببریم + چند ترفند ساده ۱۴۰۱/۵/۳۰ عشق سالم و واقعی چه نشانه هایی دارد؟ + ۸ ویژگی رابطه سالم عاشقانه ۱۴۰۱/۵/۳۰ طرز تهیه کوکو ماکارانی / یک پیش غذای خوشمزه و مجلسی ۱۴۰۱/۵/۳۰ آخرین ویدیو ها روش کنسرو کردن رب گوجه خانگی / نگهداری تا یک سال بیرون از یخچال ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۲:۴۰ طرز تهیه نان شیرمال خوشمزه با بافت پنبه ای + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۲:۱۹ فوت و فن ترد شدن خیارشور خانگی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۲:۰۲ کشف لاشه نهنگ ۱۵ متری در هندیجان + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۱:۴۶ دلتنگی تلخ گوهر خیراندیش برای همسر مرحومش + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ ۲۱:۴۱ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۳:۲۸ گسترش چتر خدمات بیمه ای سرمد برای هتل ها ۲۳:۱۶ حسودترین افراد متولد چه ماهی هستند؟ ۲۳:۱۰ اگر نقاشی کودک شما این نشانه ها را دارد از یک روانشناس کمک بگیرید ۲۳:۰۹ راز خانم هایی که سالاد الویه شون معروفه + ترفند خوشمزه شده الویه خانگی ۲۲:۵۱ ارزان ترین روش ها برای جوانسازی پوست در خانه ۲۲:۵۱ آسیبی که آلزایمر به بینایی می زند ۲۲:۴۰ روش کنسرو کردن رب گوجه خانگی / نگهداری تا یک سال بیرون از یخچال ۲۲:۳۳ سوالاتی که مادرها باید از بچه بپرسند ۲۲:۲۱ سیستم عامل چه زمانی به سامسونگ می آید؟ ۲۲:۱۹ طرز تهیه نان شیرمال خوشمزه با بافت پنبه ای + فیلم ۲۲:۱۸ چند ترفند ساده که می توانید در واتس‌ اپ استفاده کنید ۲۲:۰۵ برای هر اتاق، چه لوستری انتخاب کنیم بهتره؟ ۲۲:۰۲ فوت و فن ترد شدن خیارشور خانگی + فیلم ۲۱:۵۳ گفت و گوی تلفنی مشترک سران تروئیکای اروپا با بایدن درباره توافق با ایران ۲۱:۴۹ چرا زود ناراحت میشم؟ + راه حل رفع زودرنجی ۲۱:۴۶ کشف لاشه نهنگ ۱۵ متری در هندیجان + فیلم ۲۱:۴۰ رشد هزار درصدی درآمد سالانه صرافی FTX! ۲۱:۳۶ چطور بوی بد فرش رو از بین ببریم + چند ترفند ساده ۲۱:۳۶ برنج را با این روش بیش از ۲۰ سال نگه دارید ۲۱:۲۸ عادت های روزانه که کبد را نابود می کند ۲۱:۱۶ قابلیت جدید واتساپ چیست؟ ۲۰:۵۷ محلول جادویی و ارزان برای سفید شدن پرده حریر و تور ۲۰:۵۳ پنج ماده غذایی برای داشتن پوستی سالم + عکس ۲۰:۴۵ اگر اتفاق خاصی رخ ندهد بازی استقلال و مس کرمان با حضور زنان برگزار می شود ۲۰:۴۳ عشق سالم و واقعی چه نشانه هایی دارد؟ + ۸ ویژگی رابطه سالم عاشقانه ۲۰:۴۱ بلاگرهای میلیاردی اینستاگرام ۲۰:۳۸ کریمی قدوسی: احتیاجی به تصویب توافق احتمالی در مجلس نیست ۲۰:۲۸ از کجا بفهمم دهنم بو می ده؟ + تست ساده ۲۰:۲۷ شام فوری و خوشمزه / طرز تهیه کوکوی شکم پر ۲۰:۲۳ فردی برای انتصاب در فولاد مبارکه توصیه نشده / فرد یاد شده اساساً نسبتی با معاون اول سابق ندارد ۲۰:۲۰ درد کلیه چیست و چه درمانی برای آن وجود دارد؟ ۲۰:۰۷ بهترین روش مراقبت از موهای بلند ۲۰:۰۰ موانع اعلام موضع نهایی آمریکا در توافق هسته ای چیست؟ ۱۹:۵۵ طرز تهیه کوکو ماکارانی / یک پیش غذای خوشمزه و مجلسی ۱۹:۴۲ پیش بینی بورس دوشنبه ۳۱ مرداد؛ اصلاح شاخص کل تا کجا ادامه دارد؟ ۱۹:۳۷ نکاتی که درمورد ذخیره باتری گوشی باید بدانید ۱۹:۳۴ با همسایه پر سر و صدا چیکار کنم؟ + بهترین راه حل ۱۹:۳۳ شرایط جدید نامزدهای انتخابات مجلس: حداقل سن ۳۰ سال با مدرک کارشناسی ارشد / ۵ سال سابقه کار اجرایی، آموزشی یا پژوهشی ۱۹:۳۰ فهرست دارایی های مالی دیجیتال در بورس مسکو ۱۹:۱۹ چگونه با حقوق کم پس انداز داشته باشیم؟ ۱۹:۱۳ چرا حالت تاریک برای گوشی اندروید بهتر است؟ ۱۹:۰۲ سرپرست‌ اتحادیه نباید خودش یک مشکل تازه باشد! ۱۸:۵۰ علامت باقی ماندن اثرات کرونا در ریه ۱۸:۴۷ کشوری که وام می‌گیرد تا یارانه سوخت بدهد! ۱۸:۳۳ ارتباط باورنکردنی زیبایی و هوش ۱۸:۳۰ یک میلیارد دلار ارز قابل حصول در انبارها رسوب شد! ۱۸:۳۰ واکنش نظارتی به روند اخیر کریپتو چگونه بود؟ ۱۷:۵۶ باور نمی کنید این رفتار چقدر مضر است + نشانه های مثبت گرایی سمی ۱۷:۵۱ صادرات پسته تقریبا به صفر رسید ۱۷:۳۴ جملاتی که می تواند همسر عصبانی را آرام کند اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آبلیموی تازه اخبار عمومی برای نگهداری آبلیمو جلوگیری از خراب شدن نگهداری آبلیمو روش سنتی نگهداری برای مدت طولانی آبلیمو را درون آبلیموی خانگی استفاده کنید تلخی آبلیمو داشته باشید شدن آبلیمو ماده غذایی لیمو ها کپک زدن درون شیشه قرار دهید نگه دارید ۱۴۰۱ ۵ ۳۰ طرز تهیه نشانه ها آب لیمو شیشه ها شیشه ای درون آب تهیه آب ظرف ها روش ها درب آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۷۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟

برخی اظهارنظر‌های مدیران سابق ورزشگاه آزادی حاکی از آن بود که اگر در این برهه ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط مدت دو سال قابل استفاده خواهد بود و عملیات عمرانی برای بازسازی آغاز شد، اما وعده‌هایی که داده شد در حد حرف باقی ماند و پروژه بازسازی طبق حرف‌ها پیش نرفت.

مجموعه آزادی دچار فرسودگی محض است

به گزارش ایسنا، احمد مددی مدیر پیشین ورزشگاه آزادی زمانی که در سال ۱۴۰۱ مسوولیت مجموعه را برعهده گرفت در همان زمان اعلام کرد که با یک مجموعه فرسوده، پیر و کاملاً سالخورده مواجه هستیم.

وی بر این باور بود که این مجموعه ورزشی با بنا‌ها و تأسیساتش دچار فرسودگی محض است و معتقد بود که در آن برهه چندین نامه از وضعیت بغرنج مجموعه به‌ویژه تأسیسات و سیستم برق به عاصم یوسفی مدیر وقت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی نوشته است.

مددی در آن برهه تاکید کرده بود که در ورزشگاه آزادی با پدیده‌ای به‌نام شکست و ریزش سکو‌ها مواجه هستیم به دلیل اینکه ورزشگاه نیم قرن سن دارد. در آن زمان در جلسه‌ای که به منظور استحکام و ایمنی ورزشگاه در محل مجموعه آزادی با حضور مسوولانی از استانداری، فرمانداری، دادستانی، مرکز تحقیقات مسکن، شهرداری و… برگزار شد، عاصم یوسفی لب به انتقاد و گلایه از نمایندگان برخی سازمان‌های حاضر در جلسه گشود و ناایمن بودن ورزشگاه را رد و این موضوع را شیطنت برخی اعلام کرد، این در حالی است که نهاد‌های متعددی نسبت به ایمنی ورزشگاه به‌ویژه در سکو‌ها هشدار داده بودند.

مددی در آن زمان در مصاحبه‌ای با انتقاد از وضعیت تامین بودجه بازسازی آزادی اعلام کرد: یک سال فریاد زدم که به دادِ مجموعه و ورزشگاه برسند همین فریاد‌ها سبب شد تا به بدترین آدم نزد این آقایان تبدیل شوم، عاصم یوسفی یک‌بار با من تماس گرفت و گفت که «چرا این‌قدر به من نامه می‌زنی؟ چرا توپ را در زمین من می‌اندازی؟» من هم در پاسخ گفتم بودجه مجموعه آزادی دست من نیست و تمام حساب‌های مجموعه متعلق به شرکت توسعه است، شما باید تخصیص اعتبار و منابع کنید، وظیفه من هشدار دادن است و باید این کار را انجام بدهم.

وعده‌های بازسازی که به سرانجام نرسید

همچنین ۱۸ مرداد سال ۱۴۰۲ مهیار عسگریان، رییس بعدی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی بر این باور بود که اگر بودجه برسد، در آذر ماه ۱۴۰۲ سکو‌ها به طور کامل آماده می‌شود و هزینه بازسازی را ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد برآورد کرد تا ورزشگاه به شرایط ایده‌آل برسد.

مهیار عسگریان که ۲۶ آذر ۱۴۰۱ مسوولیت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی را برعهده گرفت معتقد بود: از بهمن ۱۴۰۱ طرح مرمت و مقاوم‌سازی استادیوم آزادی کلید خورد و از همان زمان که مسئولیت شرکت را برعهده گرفتم صحبت از ریزش سکو‌های آزادی مطرح بود که با کمک راه و شهرسازی کار را شروع کردیم و تحقیقات لازم را روی سکو‌هایی که به لحاظ مقاومت و ایمنی مشکل داشت آغاز کردیم.

وی معتقد بود که ماهانه چیزی حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه نگهداری آزادی است، اگر بخواهیم چمن استادیوم را بازسازی کنیم چیزی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است، اگر بخواهیم استادیوم را به روزرسانی کنیم ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد بودجه نیاز است که البته با این رقم‌ها استادیوم آزادی جمع نمی‌شود و نیاز به حمایت دولتمردان، نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه دارد تا با تخصیص اعتبار مناسب کار بازسازی استادیوم آزادی زودتر تسریع و اجرایی شود.

وی در آن برهه بر این باور بود که اگر آزادی را به ما تحویل بدهند و اعتبار لازم را داشته باشیم بازسازی کامل ۱۸ تا ۲۰ ماه زمان می‌برد، در غیر این صورت همزمان با برگزاری بازی‌ها ۳ روز در هفته را از دست می‌دهیم و تنها ۴ روز زمان برای بازسازی باقی می‌ماند و در این صورت پروژه طی ۳ سال انجام می‌شود.

در هر متر مربع ۱۸۰ کیلوگرم سبک‌سازی انجام شد

اواخر اسفند ۱۴۰۱ سکو‌های غربی ورزشگاه آزادی تخریب شد تا سکو‌های سبک سازی شده جدید مجدد نصب شوند. به گفته مشاور پروژه آزادی در هر متر مربع، ۱۸۰ کیلوگرم سبک‌سازی انجام شده است.

سال گذشته مشاور پروژه ورزشگاه آزادی طی گفت‌وگویی با ایسنا تاکید داشت از سال ۱۳۵۰ که ورزشگاه آزادی به بهره برداری رسیده، در طی این سال‌ها بیشتر از آن چه که از آن نگهداری کنند، بهره برداری شده است. چنین سازه بزرگی نیاز به مراقبت داشته، اما متاسفانه از لحاظ شرایط ساخت و نوع نگهداری دچار آسیب‌های جدی شده و در اثر گرما و سرما عایق‌های این سازه آسیب دیده است. مشاور پروژه بر این باور بود که اگر ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط ۲ سال دیگر قابل استفاده خواهد بود.

فرصت طلایی بازسازی که از دست رفت

جام ملت‌های آسیا و تعطیلی یکماهه مسابقات لیگ برتر فرصت بسیار خوبی برای تسریع در بازسازی ورزشگاه آزادی بود و این امکان وجود داشت که سکو‌های ورزشگاه آزادی کامل شود، اما شرکت توسعه این فرصت طلایی برای بازسازی را از دست داد.

در شرایطی که طبق وعده قبلی مسئولان، قرار بود سکو‌های ورزشگاه آزادی تا آذرماه ۱۴۰۲ بازسازی شود، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه از فرصت جام ملت‌های آسیا که با تعطیلی لیگ‌برتر فوتبال ایران همراه بود نیز هیچ استفاده‌ای نشد.

دیگر خبرها

  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • کتاب روسازی راه و فرودگاه
  • توصیه پلیس در خصوص پیشگیری از سرقت احشام
  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • چه کار کنیم نعناع روی دوغ نماند؟ | ترفند مخلوط شدن سبزی خشک در دوغ با کمک آب جوش
  • یک ترفند ساده و سریع: خرد کردن و تیکه کردن اصولی مرغ در ۲ دقیقه (فیلم)
  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان در فسا