Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@05:45:22 GMT

روندی صعودی در رشد تولید کالا‌های سرمایه‌ای

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۸۸۲۶

روندی صعودی در رشد تولید کالا‌های سرمایه‌ای

رشد تولید کالا‌های سرمایه‌ای در تیر ماه امسال حدود ۲۵ درصد برآورد شده، این در حالیست که در همین ماه رشد تولید برای کالا‌های مصرفی ۵ درصد بوده است. بنا به گزارش منتشر شده از وضعیت تولید در ۲۸۰ شرکت صنعتی بورس در تیر ماه ۱۴۰۱، رشد تولید کالا‌های سرمایه‌ای در تیر حدود ۲۵ درصد برآورده شده که قسمت عمده آن به علت رشد تولید در ماشین آلات و تجهیزات بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال جاری رشد تولید اقلام سرمایه‌ای در کشور روندی کاملا صعودی را تجربه کرده، به گونه‌ای که از ارقام رشد منفی در ابتدای سال به رشد‌های بالای کنونی رسیده است. وضعیت رشد در تولید کالا‌های واسطه‌ای و مصرفی نسبت به ماه‌های ابتدایی سال کمی بهبود یافته، اما هنوز نسبت به رشد تولید کالا‌های سرمایه‌ای بسیار پایین‌تر است. رشد تولید مصرفی و واسطه‌ای در تیر ماه امسال حدود ۵ درصد بوده است.

تولید صنایع را می‌توان بر اساس ماهیت و کارکرد محصولات به سه گروه کالا‌های مصرفی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای تقسیم کرد. از آنجایی که عوامل اثر گذار بر روی این کالا‌ها با همدیگر متفاوت است، طبیعی است که روند‌های متفاوتی داشته باشند. از این رو بررسی تولیدات در این طبقه بندی‌ها می‌تواند به درک عوامل مؤثر بر روند تغییرات تولید کمک کنند. نمودار هفت روند رشد تولید کالا‌های مصرفی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای را در دوره‌های اخیر نشان می‌دهد. بر اساس این نمودار تولید صنعتی در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با کاهش رو به رو شد و بیشترین کاهش تولید در این دوره مربوط به کالا‌های نهایی (مصرفی و سرمایه ای) بوده است و تولید کالا‌های واسطه‌ای در این دوره کاهش به مراتب کمتری را تجربه کرده است.

اما از ابتدای سال ۱۳۹۹ وضعیت تغییر کرد. به گونه‌ای که از اردیبهشت ۹۹ تا انتهای سال ۱۴۰۰ رشد تولید کالا‌های نهایی اعم از مصرفی و سرمایه‌ای به دلیل محدودیت‌های وارداتی بر روی این محصولات (ناشی از تحریم‌ها و محدودیت ثبت سفارش) و همچنین رشد نرخ ارز (که منجر به ارزان‌تر شدن کالا‌های داخلی نسبت به کالا‌های وارداتی شده است)، در بیشتر دوره‌ها بیشتر از رشد کالا‌های واسطه‌ای بوده است.

رشد تولید کالا‌های مصرفی که از نیمه دوم سال ۱۳۹۹ تا انتهای سال ۱۴۰۰ همواره مثبت بوده در دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ منفی شده است. اما در خرداد ماه رشد این نوع محصولات مثبت شده است. همچنین رشد تولید کالا‌های واسطه‌ای در نیمه دوم سال قبل بین منفی ۳ تا منفی ۱/۵ درصد بوده است. شاخص تولید این محصولات در فروردین بعد از ۱۰ ماه به رشد مثبت ۴ درصد رسید و در دو ماه اخیر نیز مثبت باقی ماند.

رشد کالا‌های سرمایه‌ای نیز در ماه‌های اخیر نوسانات قابل توجه‌ای داشته است. در اردیبهشت ماه و خرداد ماه با توجه به مثبت بودن رشد بالای تولید در صنعت ماشین آلات و تجهیزات رشد تولید کالا‌های سرمایه‌ای نیز مثبت و قابل توجه بوده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران صنعت اقتصاد کلان تولید رشد صنعتی کالا های واسطه ای کالا های مصرفی سرمایه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۸۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید

ایتنا - ایلان ماسک، مدیر اجرایی تسلا، اعلام کرد ربات انسان‌نمای جدید تسلا که هنوز در مرحله تحقیق و توسعه است، ممکن است تا پایان سال آینده آماده فروش شود.
چندین شرکت از جمله تسلا روی ربات‌های انسان‌نما سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا کمبود احتمالی نیروی کار را در صنایعی مانند حمل‌ونقل، انبارداری، خرده‌فروشی و تولید که وظایف تکراری در آن‌ها ممکن است خطرناک یا خسته‌کننده باشند، برطرف کنند.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ماسک در یک کنفرانس آنلابن به سرمایه‌گذاران گفت که حدس می‌زند ربات تسلا به نام اوپتیموس (Optimus) بتواند تا پایان سال جاری چنین وظایفی را در یک کارخانه انجام دهد. 

این نوع ربات‌ها قادر خواهند بود کارهای تکراری را پشت سر هم انجام دهند و جایگزین بخش‌هایی شوند که می‌تواند برای نیروی انسانی خطرناک یا خسته‌کننده باشد، مانند تولید مواد سمی و کار در محیط‌های ناامن برای انسان.

تولید ربات‌هایی در قدوقامت انسان ویژه تسلا نیست. چندین سال است که هوندا ژاپن و هیوندای موتور بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) در حال توسعه فناوری ربات‌های انسان‌نما هستند.

امسال، استارت‌آپ فیگور (Figure) تحت حمایت مایکروسافت و انویدیا اعلام کرد که با شرکت خودروسازی آلمانی بی‌ام‌دبلیو (BMW) برای استقرار ربات‌های انسان‌نما در تاسیسات این خودروسازی در ایالات‌ متحده قرارداد همکاری امضا کرده است.

ماسک قبلا گفته بود که فروش ربات‌ها می‌تواند نسبت به سایر بخش‌ها از جمله خودروسازی، بخش بزرگ‌تری از تجارت تسلا باشد.

تسلا اولین نسل ربات آپتیموس را با نام «زنبور بامبل» (Bumblebee) در سپتامبر ۲۰۲۲ عرضه کرد. امسال این شرکت ویدیویی از نسل دوم این ربات دوپا در حال تا کردن تی‌شرت منتشر کرد.

ویدیو فیگور، شرکت رقیب، که در فوریه منتشر شد، ربات انسان‌نما را در حال درست کردن قهوه نشان داد و ربات بوستون داینامیکس در حال چرخیدن از حالت خوابیده به ایستاده و راه رفتن دیده شد.

 ماسک در جلسه سه‌شنبه با اشاره به توانایی‌های هوش مصنوعی گفت: «فکر می‌کنم تسلا بین سازنده‌های ربات‌ انسان‌نما بهترین موقعیت را دارد».

البته ماسک در ناکام ماندن برخی وعده‌های جسورانه‌ سابقه دارد. او در سال ۲۰۱۹ هم به سرمایه‌گذاران گفته بود که تسلا تا سال ۲۰۲۰ شبکه‌ای از خودروهای خودران به نام «روباتاکسی» راه‌اندازی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است