Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@19:17:56 GMT

۳ میلیارد دز واکسن طیور سال گذشته در مؤسسه رازی تولید شد

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۹۵۳۸

۳ میلیارد دز واکسن طیور سال گذشته در مؤسسه رازی تولید شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین فلاح مهرآبادی صبح سه‌شنبه در نخستین نشست هم اندیشی نمایندگان پخش استانی واکسن‌های مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که در سالن آمفی تئاتر زنده یاد پروفسور میرشمسی برگزار شد، گفت: بیش از سه میلیارد دز از حدود ۱۲ میلیارد دز نیاز سالانه کشور به انواع واکسن‌های طیور، در مؤسسه رازی تولید می‌شود و این مؤسسه بیش از ۳۰ درصد نیاز کشور به واکسن‌های طیور را تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واکسن‌ها شامل واکسن‌های زنده و کشته طیور است.

وی افزود: در حوزه واکسن‌های طیور، سال گذشته کل واکسن دوگانه نیوکاسل و آنفلوانزای H9N2 مورد نیاز کشور حدود ۶۰۰ میلیون دز بود که مؤسسه رازی به رغم وجود برخی مشکلات در نیمه نخست سال گذشته، توانست حدود ۶۰ درصد آن را تأمین کند.

فلاح مهرآبادی ادامه داد: واکسن آنفلوانزای H9N2 از واکسن‌هایی است که باید بر اساس سویه غالب در گردش تولید شود و پس از همه گیری این ویروس در سال ۱۳۷۸ و جداسازی سوش اولیه واکسن آنفلوانزا تا سال ۱۳۹۸ از همان سویه واکسینال استفاده می‌شد اما پس از بررسی و نمونه برداری از ۲۳۳ مزرعه درگیر این ویروس توسط تیم‌های تحقیقاتی مؤسسه، یک سویه به عنوان سویه جدید واکسینال انتخاب شد که تیتر ایمنی زایی بسیار خوب داشته است و در برابر سویه های در گردش اثربخشی بالایی دارد.

معاون تحقیق و تولید فراورده‌های بیولوژیک مؤسسه رازی با تاکید بر این که واکسن آنفلوانزای مؤسسه رازی تنها واکسن دارای سویه غالب در گردش در کشور است، گفت: این سویه در دو سال اخیر پس از بررسی مزارع متعدد به عنوان سویه غالب شناخته شد و هر زمان نیاز باشد این سوش قابل تغییر است؛ حال آن که سویه استفاده شده در سایر واکسن‌های آنفلوانزای H9N2 وارداتی مصرفی در کشور مربوط به سال‌های قبل است.

به گفته وی، در مورد واکسن نیوکاسل با توجه به این که سروتیپ یکسان است از سویه های لاسوتا، کلون و B4 استفاده می‌شود؛ در عین حال مطالعه‌ای در زمینه مقایسه تیتر ایمنی زایی و شناسایی سویه غالب توسط محققان مؤسسه رازی در حال انجام است و در صورت نیاز، سویه نیوکاسل تغییر خواهد کرد.

معاون تحقیق و تولید فراورده‌های بیولوژیک مؤسسه رازی افزود: واکسن‌های مقاوم به گرما و برونشیت سویه 793B نیز در دو سال اخیر به سبد تولیدات مؤسسه رازی اضافه شده است.

دکتر فلاح مهرآبادی با بیان این که سایر محصولات نیز براساس نیاز و مطابق زمانبندی تولید می‌شود، تاکید کرد: مؤسسه در تأمین به موقع واکسن مشکلی ندارد. علاوه بر این به زودی محصولی جدید به تولیدات مؤسسه افزوده می‌شود.

وی همچنین در مورد واکسن‌های دامی به وجود واکسن‌های چندگانه در بازار اشاره و اظهار کرد: افزایش تعداد سویه های واکسن از مقداری مشخص، به طور قطع نمی‌تواند در مقابل تمام سوش های به کار رفته در واکسن، پاسخ ایمنی مناسب بدهد و نباید در یک واکسن تعداد سویه ها را بی ملاحظه افزایش داد.

معاون تحقیق و تولید فراورده‌های بیولوژیک مؤسسه رازی از آمادگی مؤسسه برای توسعه بررسی‌های میدانی در خصوص رفع مشکلات موجود و برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های علمی – آموزشی برای نمایندگان در استان‌ها خبر داد و گفت: این اقدام به منظور آسیب شناسی مسائل و چالش‌ها و اهتمام برای رفع آنها انجام خواهد شد.

کد خبر 5570546

منبع: مهر

کلیدواژه: دام و طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بوشهر هفته دولت ویروس کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان خطبه های نماز جمعه اربعین 1401 آمار کرونا شیوع کرونا بیرجند اردبیل مشهد روز خبرنگار مؤسسه رازی سویه غالب واکسن ها سویه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلیاردها سال طول می‌کشد تا الماس‌های طبیعی در نتیجه فشار لایه‌های زمین و دمای شدید در اعماق زمین شکل بگیرند. فرم‌های مصنوعی را می‌توان خیلی سریع‌تر تولید کرد؛ با این وجود برای این کار نیز دست‌کم باید چند هفته منتظر ماند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار ۱ اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند. 

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید
  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • تن هاخ: رشفورد نیاز به حمایت دارد؛ تمدید قرارداد واران پیشرفتی نداشته است
  • واکنش همتی به هشدار رئیسی درباره انحلال بانک‌های متخلف؛ کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان