Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@14:57:13 GMT

رفع محرومیت با همراهی امام روستا و مردم

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۹۸۷۳

رفع محرومیت با همراهی امام روستا و مردم

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: حجت‌الاسلام سید صادق فخرالدینی امام روستای انهر علیا از توابع شهرستان ارومیه است، ۷ سال از عمر خود را در خدمت به اهالی این روستا گذرانده است و امامت مسجد شهدای روستا را بر عهده دارد.

وی در خصوص آغاز فعالیت خود در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: در ابتدا کارها را به‌صورت انفرادی پیش می‌بردم اما پس از مدتی به این نتیجه رسیدم که باید گروهی کارکرد و کار تک نفره جواب نمی‌دهد؛ بنابراین برخی از اهالی را با خود همراه کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این شکل کارها بیشتر پیش می‌رفت و اگر فعالیت مالی و دریافت کمکی داشتیم این برای دیگران هم شفاف می‌شد و به ما اعتماد می‌کردند.

حاج‌آقای فخرالدینی بخشی از خدمات ۷ ساله خود به روستا را این‌گونه روایت می‌کند: این سال‌ها یکی از مشکلات مهم روستا مسئله آب بود. در تابستان به دلیل افت فشار آب و البته ارتفاع زیاد روستا مردم به دردسر می‌افتادند؛ بنابراین لازم دیدیم برای رفع آن کاری کنیم.

پس از ماه‌ها پیگیری و مکاتبات مختلف مشکل در حال برطرف شدن است و لوله گذاری در حال انجام است. رفع کامل مشکل آب مستلزم هزینه بود که با دعوت از مردم و جمع‌آوری مبلغ ۹۰۰ میلیون تومان از مردم، کار نهایی شد.

مسئله دیگری که برخی از اهالی با آن روبرو بودند این بود که بخشی از روستا از نعمت برق محروم بود. این موضوع سبب شده بود تا خانه‌های این بخش برق خود را به روش نامتعارفی تأمین کنند که با مشکلاتی همراه بود. این مشکل هم با پیگیری‌های مداوم و دوندگی زیاد و البته همراهی مردم رفع شد. این کار ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه داشت که در نهایت ۷۰۰ میلیون تومان را دولت تقبل کرد و مابقی نیز با خودیاری اهالی تأمین شد و مردم از نعمت برق برخوردار شدند.

با پیگیری حاج‌آقای فخرالدینی و همراهی و همکاری اهالی در این سال‌ها مشکلات آسفالت بسیاری از کوچه‌ها و معابر رفع شده است. بودجه‌های لازم جذب و کمک‌های مردمی نیز پرداخت شده تا روستای انهر علیا قدم‌های خوبی را به سمت آبادانی بردارد.

کمک به خانواده‌های بی‌بضاعت از دیگر کارهایی است که این امام روستا به آن اهتمام دارد. به همین منظور تابه‌حال ۳ جهیزیه با کمک خیرین برای این خانواده‌ها تدارک دیده است.

در طی این مدت دو بار کاروان زیارت علی بن موسی‌الرضا (ع) را راهی سفر مشهد کرده و زیارت اولی‌ها و یا افراد بی‌بضاعت را به پابوس امام رئوف برده است.

او علاوه بر پیگیری‌های ساخت غسالخانه روستا با هزینه ۵۰۰ میلیونی و ساخت ۲ منزل مسکونی برای خانواده‌های بی‌بضاعت را در کارنامه دارد. خانه‌هایی که با کمک خیرین روستا تأمین مصالح و ساخته شده است.

خوشبختانه در روستا مشکل بیکاری وجود ندارد حتی به دلیل وجود کارخانه‌های ماسه و آجر از بیرون از روستا نیز برای کار به روستا می‌آیند.

عدم وجود پست بانک مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده بود که این موضوع هم با پیگیری حجت‌الاسلام فخرالدینی حل شد و با معرفی دو نفر از بانوان برای این کار آن‌ها هم مشغول به کار شدند.

در این چند سال در روستا کارهای دیگری هم با پیگیری امام روستا و همراهی و همت مردم انجام شده و ساخت حسینیه و آشپزخانه مسجد از این جمله است.

کد خبر 5570544

منبع: مهر

کلیدواژه: آبرسانی محرومیت زدایی گروههای جهادی بوشهر هفته دولت ویروس کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان خطبه های نماز جمعه اربعین 1401 آمار کرونا شیوع کرونا اردبیل بیرجند مشهد روز خبرنگار امام روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در خوزستان ۴۰۳۹ روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۵۹۶ نفر وجود دارد که ۲۴.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، مرتضی باوی، امروز در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستا بخش مرکزی شهرستان دزفول، که در محل سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور اظهار داشت: خوزستان 71 بخش و 30 شهرستان دارد که تعداد 2167 روستای استان دارای شورا هستند و بالغ بر 6763 عضو دارند.

وی شوراهای اسلامی شهر و روستا را رنگین‌کمان وحدت اقوام، یکپارچگی، همدلی و همبستگی خواند و گفت: در سیستم مدیریت روستا پیش از انقلاب اسلامی، مردم هیچ نقشی در اداره روستا نداشتند.

باوی در ادامه  افزود: حضرت امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ 9 اردیبهشت 1358 فرمان تشکیل شوراها را صادر کردند و تأکید داشتند که اداره روستا باید توسط خود مردم انجام شود.

وی ‌‌گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شکوفایی و پیشرفت روستاها بودیم و امروز در دولت مردمی و انقلابی سیزدهم خدمات ارزشمند، قابل‌توجه و شایسته‌ای در شهر و روستاها انجام شده که قابل مقایسه با هیچ دولتی نیست.

باوی خاطرنشان کرد: نگاه ویژه دولت سیزدهم و دکتر رئیسی در بحث محرومیت‌زدایی به‌ویژه در استان خوزستان منتج به پرداخت اعتبارات آلایندگی شد که 30 درصد آن به روستاها تخصیص پیدا کرد.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در هشت مرحله مبلغی بالغ بر 3000 میلیارد تومان به روستاهای دارای دهیاری و فاقد دهیاری استان پرداخت شد.

مرتضی باوی افزود: در دهه فجر 1402 بالغ بر 3101 پروژه در روستاها متشکل از آسفالت، بهسازی و روشنایی معابر، و خرید ماشین‌آلات به نتیجه رسید. فقط در یک دوره خرید 304 ماشین‌آلات مصوب شد که تا الان 170 خودرو به دهیاری‌ها تحویل شده است.

وی ادامه داد: خوزستان در 2 سال پیاپی رتبه اول کشوری در جذب قیر رایگان را به خود اختصاص داد که منجر به آسفالت بالغ بر 5 میلیون مترمربع از معابر بیش از 1600 روستا شد.

باوی گفت: شوراها به‌مانند مجلسی محلی برای اداره یک روستا یا شهر هستند. خوشبختانه در دولت سیزدهم ما از شوراها فراتر از آنچه یک مجلس محلی بود ساختیم و از ظرفیت شوراها در تمام موضوعات روستا از جمله در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، برگزاری انتخابات، برگزاری مراسم اربعین و خدمات ستاد نوروزی استفاده کردیم.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان با بیان اینکه نقشی بی‌بدیل و ارزشمند از شوراها در حال شکل گرفتن است؛ اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم تسهیلات تبصره 18 برای شوراها در نظر گرفته شده است که کارآفرینان و کارفرمایان روستایی می‌توانند برای راه‌اندازی کسب‌وکار روستایی از آن استفاده کرده و تا مبلغ 150 میلیون تومان با بهره 4 درصد، بازپرداخت 5 ساله، تنفس یک ساله با یک ضامن تسهیلات دریافت کنند.

مرتضی باوی با اشاره به تصویب خوشه‌های کسب‌وکار روستایی در حوزه‌های صنایع دستی و گردشگری، افزود: اولین اقامتگاه بوم‌گردی دهیاری‌های کشور در روستای آهنگران بهبهان در استان خوزستان افتتاح شد. این ظرفیت وجود دارد شوراها و دهیاری‌هایی که متقاضی احداث اقامتگاه بوم‌گردی در روستا هستند، از طریق میراث‌فرهنگی و بخشداری درخواست خود را ثبت کنند تا مجوز در سریع‌ترین زمان ممکن صادر شود.

وی گفت: در سال گذشته 34 دوره آموزشی برای 1500 دهیار و کارکنان دهیاری تعریف، که در 7 منطقه معین در استان برگزار شدند. اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان آمادگی دارد هرجایی که نیاز باشد دوره‌های آموزشی برگزار کند.

باوی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به آیین‌نامه بیمه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، تصریح کرد: متأسفانه تاکنون بیمه اعضای شورا محقق نشده است و وزیر کشور به‌دنبال حل این موضوع است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: خوشبختانه در شورای روستاها شاهد مشارکت زنان هستیم و 199 عضو شورای روستاهای خوزستان در دوره ششم بانوان هستند.

باوی با اشاره به طرح تکام (توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) قرارگاه محرومیت‌زدایی، تصریح کرد: کارهای روستا باید با مشارکت مردم انجام شده و باید برای مردم در اداره روستا نقش تعریف کنیم. تمام شوراهای روستاها موظف هستند کمیته‌های بانوان، نخبگان، و هیئت‌های اندیشه‌ورز را به‌منظور مشارکت دادن مردم تشکیل دهند.

وی افزود: خوزستان در سال 1402 رتبه اول کشوری را در طرح تکام کسب کرد.

مرتضی باوی در بخش پایانی سخنان خود با توصیه به اعضای شوراهای شهر و روستا مبنی بر مطالعه و عمل به قانون، اظهار کرد: اگر اعضای شوراها به قانون عمل کنند قطعا با مشکل مواجه نخواهند شد.

وی گفت: بیشتر آرایی که در هیئت‌های حل اختلاف صادر می‌شود ناشی از جهل به قانون و وظایف ذاتی شوراهاست.

بخشدار مرکزی دزفول در این همایش گفت: در تاریخ جمهوری اسلامی ثابت شده که هرجا مردم وارد صحنه شده‌اند اتفاقات خوبی رقم درجهت پیشبرد اهداف انقلاب رقم خورد است.

ابوذر بیدلی افزود: شوراها نمونه بارز ایفای نقش مردم در حاکمیت درراستای رفع مشکلات و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی هستند.

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: شوراها نقش مهمی در تحقق این شعار دارند. این شعار به‌معنی صدور فرمان به مردم انقلابی برای حضور در صحنه و ایفای نقش است.

بیدلی گفت: اعضای شوراها در فرصت باقیمانده با انرژی و پشتکار بیشتر در جهت تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، رفع مشکلات مردم و ایجاد هرچه بیشتر رضایتمندی مردم گام بردارند.

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی دزفول نیز گفت: اگر شورایی موفق است قطعا دهیار و شهردار موفقی در کنارشان بوده است. شهرداری و دهیاران بخش مرکزی دزفول همواره کوشا و پُرتلاش در کنار اعضای شوراها حضور داشته‌اند.

نورعلی خیری اظهار کرد: بیمه اعضای شوراها که در قانون آمده، تاکنون عملیاتی نشده است و خسارات بروز حادثه برای برخی اعضای شورا جبران نشده است و انتظار داریم دولت این مسأله را مرتفع کند.

وی افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی از سمت اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری، و شوراهای فرادست ضرورت دارد تا باعث ارتقاء سطح دانش اعضا شود.

خیری تصریح کرد: ما وارد عرصه شورا نشده‌ایم که همیشه نظرات و اعتقادات خود را به سایر اعضا و به مردم تحمیل کنیم و باید با همدلی، همیاری و همکاری مشکلات حوزه انتخابیه خود را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه ما اعضای شوراها نمایندگان و امانتداران مردم هستیم و مردم ولی‌نعمت ما هستند؛ افزود: ما اعضا باید از این امانت صیانت و حفاظت کنیم. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • شوراها به بالندگی شهر و روستا کمک می‌کنند
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • پیگیری‌های شورای شهر موجب امیدآفرینی برای مردم شده است
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • اجرای موفق طرح عفاف و حجاب در آذربایجان غربی
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است