Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگار مهر دریاچه ارومیه را یک چالش اساسی برای کشور دانسته و گفت: عنوان دانش بنیان در شعاری که مقام معظم رهبری برای سال جاری انتخاب نموده اند، ناخودآگاه ذهن همه را به سمت دانشگاه‌ها که مراکز علم و دانش هستند معطوف می‌نماید.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص عقب ماندن حوزه کشاورزی از سایر حوزه‌ها در زمینه تولید دانش بنیان، گفت: مراکز تحقیقاتی بخش کشاورزی و دانشگاه‌ها به این سوال پاسخ دهند که برای رفع این خلاء و افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی چه باید بکنیم؟ چرا که این بخش متولی امنیت غذایی کشور است و با توجه به محدودیت‌هایی که در زمینه آب و خاک داریم، اگر به سمت تولید دانش بنیان حرکت نکنیم، تأمین امنیت غذایی کشور به راحتی ممکن نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی میانگین سنی کشاورزان استان را بالا دانسته و خاطر نشان کرد: علیرغم اینکه در سالهای اخیر جوانان نیز به حوزه کشاورزی وارد شده اند اما به دلیل سن بالا و سطح تحصیلات، مشکلاتی در خصوص افزایش ضریب دانش در حوزه کشاورزی داریم.

فتحی در خصوص مشکلاتی که بر سر راه تعامل دانشگاه و حوزه‌های کشاورزی و صنعت دارد، گفت: در دستگاه‌های اجرایی این باور ایجاد شده است که خروجی دانشگاه‌ها منطبق با نیازها و مشکلات جامعه نیست و کارشناسانی که تربیت می‌شوند نیز مهارت و تسلط کافی ندارند، اما ما فراموش می‌کنیم که خود نیز خروجی همین سیستم آموزشی هستیم که از آن ایراد می‌گیریم.

وی افزود: البته در نظام آموزشی نیز یک نواقصی وجود دارد و اصلاحات و تغییراتی نیز که در دانشگاه آزاد اسلامی شروع شده است حاکی از اشراف به این نواقص و تلاش در راستای رفع آن است. این تلاش‌ها شایسته قدردانی است و در این زمینه به طور کامل با این دانشگاه همکاری خواهیم کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: اگر بتوانیم درنظام آموزشی افرادی را تربیت کنیم که در کنار علم لازم، مهارت کافی را نیز داشته باشند، این افراد به نیروی انسانی مبدل خواهند شد که مشکلات جامعه را تشخیص داده و حل می‌نمایند.

فتحی برخی انتقادات اساتید مراکز علمی را ناشی از عدم آشنایی کافی آنها از محدودیت‌های سازمانهای اجرایی دانسته و اظهار داشت: اجرای بسیاری طرح‌ها در حوزه کشاورزی تقاضامحور است و ما باید کشاورز را متقاعد نمائیم تا برای اجرای طرح، درخواست بدهد.

وی ادامه داد: عدم درک طرفین در دانشگاه و دستگاه اجرایی از یکدیگر سبب می‌شود تا هر طرف، سوی دیگر را در تقابل با خود دیده و از همکاری با وی سرباز زند و در نتیجه ارتباطی که لازمه تربیت نیروی کارآمد و صالح و برای حل مسائل بخش کشاورزی است، ایجاد نشود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی برخی چالشهای این حوزه را تهدید کننده امنیت غذایی دانسته و گفت: نظام بهره برداری موجود بخش کشاورزی ما از کیفیت مناسبی برخوردار نیست، چرا که زمینهای کشاورزی کوچک است و مکانیزاسیون توجیه اقتصادی ندارد در نتیجه قیمت تمام شده افزایش یافته و توان رقابت با تولیدکنندگان خارجی کاهش می‌یابد.

فتحی ادامه داد: آنچه در حوزه صادرات ماکارونی اتفاق افتاد، نمایانگر همین مساله بود، چرا که بعد از اصلاح نظام یارانه‌ای، قیمت ماکارونی تولیدکنندگان داخلی، از کشور ترکیه نیز بیشتر بوده و توان رقابت با آنها از بین رفت که این مساله از نبود نظام بهره برداری مناسب نشأت می‌گرفت.

وی نابسامانی که در حوزه بازرگانی محصولات کشاورزی حاکم است را ناشی از شرایط اقتصادی دانسته و اظهار داشت: با ادامه شرایط گذشته، کشاورزان، دامداران، کارخانجات فرآوری، متولیان و مردم بهره نخواهند برد بنابر این لازم است که مراکز دانشگاهی به این مشکلات ورود کرده و آنها را حل کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اعلام آمادگی برای امضای تفاهم نامه با مراکز دانشگاهی برای حل مشکلات این حوزه، گفت: اگر پژوهش‌ها بر نیازمندی‌های هر بخش متمرکز شود می‌تواند یک مشکل اساسی را حل کند اگر در مطالب پژوهشی، مشورتی با دستگاه اجرایی شود تا نیازمندی‌های حوزه اجرایی نیز در این خصوص مدنظر قرار می‌گیرد، می‌تواند کارآمدی پژوهش را افزایش یابد.

فتحی افتتاح مرکز خدمات غیردولتی در بخش کشاورزی توسط دانشگاه آزاد را از مصادیق دانش بنیان نمودن این حوزه دانسته و خاطر نشان کرد: این دانشگاه با افتتاح مرکز یاد شده خود را در معرض ارتباط با کشاورز قرار داده است تا بتواند خدمات را با بهترین کیفیت به وی ارائه دهد.

وی در خصوص طرح مدیریت مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر پاسخ به این پرسش که چرا دریاچه ارومیه را موضوع بررسی‌های علمی قرار دهیم دیگر موضوعیت ندارد چرا که چالش این دریاچه تبدیل به بحران شده است و در حال از دست دادن زمان هستیم. بنابراین باید هرچه سریع‌تر اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و دانشگاه نیز به عنوان مرجع علمی مورد انتظار مردم، پیشنهادها و راهکارهای خود در این خصوص را ارائه دهد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با دعوت از نماینده دانشگاه آزاد اسلامی استان برای عضویت در کمیته احیای دریاچه ارومیه این سازمان، خاطر نشان کرد: در دنیا معمولاً طرح‌هایی وارد مرحله اجرا می‌گردد که در محیط دانشگاهی مطالعات کافی روی انجام شده و موفقیت آن تضمین شده است اما متأسفانه ما در خصوص دریاچه ارومیه هزینه زیادی را در بخش‌های مختلف صرف کرده ایم اما همچنان بازخورد متناسب و مناسبی دریافت نکرده ایم چرا که در این خصوص هماهنگی وجود نداشته است.

فتحی نگاه سخت افزاری به احیای دریاچه ارومیه را یکی دیگر از دلایل عدم موفقیت در احیای این دریاچه دانسته و گفت: راه حل حفظ و بهبود وضعیت دریاچه ارومیه اقدامات غیر سازه‌ای است که در آن به مساله معیشت کشاورزان و بهره بردارانی که آنجا زندگی می‌کنند نیز توجه شود، زیرا اجرای هر طرحی در خصوص این دریاچه بدون نظر گرفتن این کشاورزان، همراهی جامعه محلی را نخواهد داشت و با شکست مواجه خواهد شد.

وی افزود: خوشبختانه در مرکز تحقیقات و سازمان جهادکشاورزی برخی طرح‌های اصلاح الگوی کشت در راستای احیای دریاچه ارومیه انجام شد که به وسیله کشور ژاپن پشتیبانی می‌شود و کارایی آن بسیار بیشتر از اقدامات سازه‌ای است که در طول سنوات گذشته انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با تاکید بر همفکری و تعامل با دانشگاه، گفت: امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی حضور پر رنگ تری در حوزه‌های کشاورزی داشته باشد و طرح‌هایی از قبیل اشتغال پایدار روستایی که در این دانشگاه اجرا می‌شد، از سرگرفته شود افزایش ارزش افزوده کشاورزی در استان، از دیگر حوزه‌هایی است که ورود این دانشگاه می‌تواند مؤثر بوده و باعث بهبود وضعیت کشاورزی استان شود.

کد خبر 5571161

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری ستاد احیای دریاچه ارومیه طرح احیای دریاچه ارومیه اکبر فتحی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بوشهر هفته دولت ویروس کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان اربعین 1401 خطبه های نماز جمعه آمار کرونا شیوع کرونا اردبیل مشهد همدان قزوین رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی کشاورزی آذربایجان شرقی احیای دریاچه ارومیه دانشگاه آزاد حوزه کشاورزی بخش کشاورزی دانش بنیان انجام شد حوزه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۵۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف است

 آیت‌الله مصطفی محامی در شورای اداری زاهدان ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای مدافع امنیت سیستان و بلوچستان اظهار کرد: مردم این استان نجیب، صبور، با معرفت و شایسته هر گونه خدمت هستند، اما وقتی مشکلات استان و شهرستان‌ها را مشاهده می‌کنیم از مشکلات متاثر می‌شویم و زاهدان به عنوان مرکز استان نیازمند یک رسیدگی ویژه است.

وی با بیان اینکه برای خدمت به مردم با ظاهرسازی کار به جایی نخواهید برد تصریح کرد: اگر به دنبال رضایت الهی هستید باید به مردم خدمت کنید چرا که در روایات مختلف نیز به این امر تاکید شده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان به نامگذاری شعار سال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند این نامگذاری‌ها در طی یک سال به اتمام نمی‌رسد بلکه باید در طول سال‌ها استمرار پیدا کند و در طول سال‌های اخیر همواره به محورها و زوایای مختلف اقتصادی پرداخته شده است چرا که رهبر معظم انقلاب از جایگاه رهبری جامعه اسلامی و با دید جامعی که نسبت به اوضاع کشور و وضعیت خارج از کشور دارند اولویت را اقتصاد و معیشت مردم می‌دانند چرا که دشمن سعی دارد از این طریق بین مردم و جامعه اسلامی فاصله ایجاد کند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در حال حاضر با جنگ ترکیبی دشمن در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مواجه هستیم و باید ما هم در این جنگ ترکیبی یک جبهه متحد تشکیل دهیم و در برابر هجوم دشمن دفاع داشته باشیم و مهمتر اینکه نقطه ضعف دشمن را ببینیم و ما هم به سوی او حالت هجومی داشته باشیم.

وی گفت: اگر می‌خواهیم کاری برای خداوند متعال انجام دهیم باید به خلق خدا خدمت کنیم و از نگاه دینی خدمت به خلق بهتر از اعمال مستحبی است چرا که ثواب شاد کردن دل مؤمن به مراتب بیشتر از اعمال مستحب دیگر است و از نگاه عقلانی باید گفت منشا پیروزی انقلاب حضور مردم بود و هنر امام خمینی(ره) پای کار آوردن مردم بود و اگر مردم پای کار نبودند از فتنه‌های اول انقلاب به سلامت عبور نمی‌کردیم و بعد در دوران دفاع مقدس باز مردم پای کار آمدند و برگ برنده ما انسان‌های مؤمن و متعهد بودند.

آیت الله محامی خاطرنشان کرد: یکی از آسیب‌ها این است که با وجود ارائه خدمات در نقاط مختلف استان اما باز هم افراد ناراضی هستند برای مثال اجرای پروژه پتروشیمی در چابهار با هزینه‌ای میلیاردی در حال انجام است اما برخی متهم می‌کنند که اجرای این پروژه همراه با آسیب‌های زیست محیطی است و به همین دلیل در این منطقه اجرا شده و یا هدف از فعالیت‌های صورت گرفته جهت توسعه سواحل مکران را بر هم زدن ترکیب جمعیتی مطرح می‌کنند و همواره دنبال سوژه هستند و مسئولان در چنین شرایطی باید کار اقناعی انجام و در پروژه‌های مختلف خود پیوست فرهنگی داشته باشند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اگر به دنبال امنیت پایدار هستید باید به حوزه فرهنگ و اقتصاد توجه ویژه داشته باشید و اگر بخشی از بودجه‌های نظامی صرف رشد علمی، فرهنگی و اقتصادی شود بازدهی مطلوب‌تری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: منطق و استدلال خود را بدون توهین بیان می‌کنیم و معتقدیم در چنین حالتی وحدت جامعه هم حفظ می‌شود چرا که شیعه و سنی نسبت به اعتقادات یکدیگر شناخت بیشتری پیدا می‌کنند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: البته دشمن چنین چیزی را نمی‌پسندد و در تلاش است تا با واسطه یا بی واسطه شرایطی را فراهم آورد تا افراد تندی از سوی شیعه یا اهل سنت به یکدیگر توهین کنند.

وی ادامه داد: در یکی از این موارد فردی بیان می‌کرد که وقتی برخی از شیعیان به صورت تند و افراطی عمل می‌کنند آن را به حساب شخص شما می‌گذارند و در پاسخ مطرح کردم که مبانی بنده از نکات مطرح شده در خطبه‌های نمازجمعه و سایر سخنرانی‌ها مشخص است و همواره نکات خود را تبیین و با استدلال مطرح می‌کنم که تندروی و نگاه افراطی صحیح نیست و بنده هیچ سخنگویی ندارم تا با نگاه تند و افراطی به سخنرانی بپردازد.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: عملکرد مسئولان باید به گونه‌ای باشد که مردم نسبت به آن‌ها حسن ظن داشته باشند و گام مهم در این جهت این است که کار با مشارکت خود مردم صورت می گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • تذکرات لازم در زمینه انتصابات را به شهردار قزوین داده ایم
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف است
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه‌وبویراحمد