Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها اگر در خیابان‌های شلوغ تهران قربانی سرقت نشده باشید، به احتمال زیاد شاهد صحنه سرقت بوده‌اید. سرقت‌هایی که در کسری از ثانیه رخ‌می‌دهد و مالباخته قبل از این‌که بفهمد چه شده و کمک بخواهد، سارق و همدستش که راکب موتور است از محل فرار کردند.

به گزارش همشهری‌آنلاین، این در حالی است که اغلب دزدان در طرح‌های رعد و کاشف دستگیر می‌شوند اما از گوشی‌ها خبری نیست و براساس اعلام پلیس حدود نیمی از آنها کشف نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اعلام پلیس در مدت ۹ ماه، ۲۳هزار و ۳۱۳گوشی سرقتی از موبایل‌قاپان و زورگیران در تهران کشف شده، این در حالی است که اگر این میزان را با توجه به کشف نشدن نیمی از موبایل‌های سرقتی در نظر بگیریم، روزانه بیش از ۱۶۰‌موبایل از سوی دزدان به سرقت می‌رود.

تا چند سال قبل، گوشی‌هایی که کشف نمی‌شدند توسط مالخران تکه‌تکه شده و قطعات آن به تعمیرکاران موبایل فروخته می‌شد تا قابل ردیابی نباشد اما چند سالی است بازار خریدوفروش گوشی‌های دسته دوم در افغانستان داغ شده و گوشی‌های سرقتی در ایران به‌خصوص تهران، راهی این کشور می‌شوند.

این گوشی در بازار افغانستان به‌خصوص هرات، به یک‌سوم قیمت واقعی فروخته می‌شوند و کار به‌جایی رسیده که این گوشی‌ها در فروشگاه‌های موادغذایی هم فروخته می‌شود.


گوشی‌ها از کجا می‌آید
ظهیر که از موبایل‌فروشان هرات است، می‌گوید: تعداد موبایل‌های دست‌دوم زیاد شده و اغلب آنها ظاهری سالم دارند. همین باعث شده تمایل به خرید آنها زیاد شود. نمی‌توان به‌طور دقیق گفت چه تعداد از آنها سرقتی یا از ایران وارد شده‌ است. اما با توجه به قیمت ارزان آن قابل پیش‌بینی است.

موبایل‌های سرقتی فقط از ایران وارد نمی‌شود و گاهی از امارات و پاکستان می‌آیند. دزدان آنها در بسته‌های‌صدتایی و به روش‌های مختلف به افغانستان ارسال می‌کنند.


سفارش سرقت
سرقت گوشی‌های تلفن‌همراه و انتقال آن به افغانستان به صورت چرخه‌ای، حرفه‌ای انجام می‌شود که گاهی مالخران افغان پشت قضیه هستند.

سعید از دزدان حرفه‌ای تلفن‌همراه است که تا قبل از دستگیری با پرسه‌زنی در خیابان‌ها موبایل‌قاپی می‌کرد. او می‌گوید: «بعد از سرقت، تعدادی از موبایل‌ها را در بازار داخلی به مالخرانی می‌فروشیم که آنها را خرد کرده و قطعه‌فروشی می‌کنند اما تعدادی را هم به مالخری افغان می‌فروختم که بسته‌هایصدتایی را به مرز افغانستان انتقال می‌داد و از آنجا در بازار این کشور می‌فروخت. در آنجا گوشی‌ها قابل ردیابی نیست و ترس گرفتاری نداریم.»

از او درباره قیمت خرید گوشی‌های سرقت می‌پرسم که ادامه می‌دهد: «قیمت خرید و نوع گوشی متفاوت است اما اگر گوشی را برای خرد کردن و قطعه‌فروشی، بفروشی چون دردسر دارد یک‌دهم قیمت واقعی آن می‌خرند ولی اگر بخواهی به قاچاقچی بفروشی قیمت دو برابر می‌شود. گوشی‌های آیفون برای خرد کردن خوب است و گوشی‌های سامسونگ و شیائومی را به افغانستان می‌فرستند.»

با محدودیت‌هایی که اپل در افغانستان اجرا کرده، به نظر می‌رسد تمایل به خرید گوشی‌های آیفون کم شده و گوشی‌های سامسونگ و شیائومی بیشتر طرفدار پیدا کرده است.

محسن هم سال‌هاست کارش موبایل‌قاپی است و سفارشی سرقت می‌کند، می‌گوید: «الان مالخرانی که گوشی قاچاق می‌کنند، بیشتر گوشی‌های سامسونگ مدل A و شیائومی سفارش می‌دهند. ما هم طبق سفارشی که می‌دادند پرسه زده و سراغ افرادی می‌رفتیم که این گوشی‌ها را داشتند. ما هر روز گوشی‌ها را به مالخر می‌دادیم و این‌که چطور قاچاق می‌کرد به ما مربوط نمی‌شد. همین‌که پول را نقد می‌داد کافی بود.»


روش‌های قاچاق
برای بررسی روش‌های انتقال گوشی‌های سرقتی، سراغ مالخری افغان رفتم. نعمت می‌گوید، اولین‌بار است به این اتهام دستگیر شده اما تحقیقات پلیسی نشان می‌دهد مدت‌هاست گوشی قاچاق می‌کند. به گفته نعمت، قاچاقچیان به دو روش گوشی‌ها را انتقال می‌دهند.

معمول‌ترین روش با کمک باربری‌ها انجام می‌شود. مالخران بسته‌های گوشی را در میان بارها قرار داده و به مرز دوغارون انتقال داده و از آنجا به کمک رابط‌ها به داخل افغانستان می‌برند.

در روش دوم بسته‌ها را به افرادی که قاچاقی از ایران خارج شده، می‌دهند و آن‌سوی مرز تحویل می‌گیرند.

برای انتقال صد گوشی حدود ۱۰ میلیون تومان می‌دهند. با توجه به این‌که مالخر نقش مهمی در چرخه سرقت دارد، پلیس می‌تواند با شناسایی قاچاقچیان گوشی‌های سرقتی، این چرخه را بر هم زده و با کساد کردن بازار دزدان تاثیر مهمی در کاهش گوشی‌قاپی در کشور داشته‌ باشد.


انتقال گوشی‌های سرقتی به افغانستان و عراق
سرقت گوشی‌های هوشمند و قاچاق‌شدن به آن‌سوی مرز، موضوعی است که رئیس پلیس تهران هم آن را تایید می‌کند. سردار رحیمی در گفت‌وگو با «جام‌جم» گفت: «در چند سال اخیر سارقان علاوه بر این‌که گوشی‌های تلفن‌همراه را در داخل کشور به فروش می‌رسانند به فروش گوشی‌های سرقتی به افراد تبعه‌افغانستان نیز اقدام می‌کنند و آنها گوشی‌های سرقتی را به کشور خود منتقل و به قیمت بالاتر می‌فروشند. تعدادی از خریداران گوشی‌های سرقتی نیز، آنها را به کردستان عراق انتقال می‌دهند.»

از وی درباره درصد گوشی‌هایی که از کشور خارج می‌شود پرسیدیم که در پاسخ گفت: «به‌طور دقیق نمی‌توان گفت چند درصد گوشی‌ها از کشور خارج می‌شوند. با اطلاع از این موضوع در پلیس آگاهی طرح‌های ویژه‌ای برای شناسایی این قاچاقچیان گوشی‌های سرقتی و مالخران اجرا کرده‌ایم و توانستیم تعدادی از انتقال‌دهندگان گوشی‌ها به خارج از کشور را شناسایی و دستگیر کنیم. با دستگیری این افراد، انتقال گوشی‌های سرقتی به خارج از کشور کاهش پیدا کرده‌است.»

تماشاخانه ۹۲ هزار میلیارد تومان دقیقا یعنی چقدر؟ باورتان نمی‌شود با این پول چه‌کارهایی می‌شد کرد! (فیلم) پس از بی‌آبی اصفهان و خوزستان و شهرکرد، نوبت به همدان رسید/ سد اکباتان به گل نشست؛ آب زنجان، همدان را نجات می‌دهد؟ (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گوشی های سرقتی گوشی های سرقت موبایل ها بسته ها گوشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۶۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا صبح امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت نمایشگاهی از اموال مسروقه همچون تلفن همراه، تبلت، ساعت و... در محوطه صبحگاه آگاهی شاپور برگزار شد.

در این رویداد بیش از ۶۰ سارق که در زورگیری، گوشی قاپی و خفتگیری لوازم همشهریان را ربوده بودند، با دستبند و پابند حاضر بودند. ده‌ها قبضه انواع سلاح سرد و گاز اشک‌آور که سارقان با استفاده از آنها دزدی می‌کردند نیز درکنار انبوهی از تلفن‌های همراه دزدیده شده به نمایش گذاشته شد. گروهی از مالباختگان نیز برای شناسایی تلفن همراه و وسایل خود در این آگاهی حضور داشتند.

یکی از دستگیرشدگان نیز ادمین صفحه‌ای در اینستاگرام با عنوان «مادر» بود. صفحه‌ای که اکثر دنبال کنندگان آن خانم‌های مسن بودند و این فرد با فریب دادن آنها به این خانم‌ها نزدیک می‌شد، و به بهانه‌های مختلف از آنها اخاذی می‌کرد. پنج نفر از خانم‌هایی که در دام این فرد گرفتار شدند در آگاهی حضورداشتند.

سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران در رابطه با عملیات‌های اخیر پلیس گفت: در چند روز گذشته بیش از ۷۰ نفر از سارقینی که به صورت قاپزنی گوشی دزدی می‌کردند دستگیر شدند و از مخفیگاه آنها بیش از ۵۰۰ دستگاه تلفن همراه مسروقه کشف شد که در اسرع وقت در اختیار مالباختگان قرار میگیرد.

این افراد جامعه هدف ما بودند و با توجه به اینکه تعداد زیادی از ان‌ها سابقه دار هستند با اشد مجازات مواجه خواهند شد. افراد بدون سابقه که پس از انجام مراحل قانونی با قید وثیقه آزاد شوند با پابند الکترونیک زیر نظر پلیس خواهند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • فیلم عصبانیت یک شهروند از مسئولان؛ خارج شدن‌ آب به نفع افغانستان از کشور؟
  • هشدار/ این دو موبایل دیگر بروزرسانی دریافت نخواهند کرد
  • ببینید | تصاویری از خارج شدن‌ آب به نفع افغانستان از کشور؛ عصبانیت شهروندان از مسئولان
  • ۵۶ دستگاه خودرو سرقتی در گیلان کشف شد
  • کشف ۵۶ دستگاه خودرو سرقتی در گیلان
  • قیمت انواع گوشی موبایل در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • کشف بیش از ۵۰۰ موبایل سرقتی در عملیات پلیس آگاهی پایتخت / کاهش آمار وقوع سرقت مسلحانه
  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت