Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس محمدی مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فعالیت‌های این مرکز گفت: رویکرد آفرینش‌های ادبی بخش تقسیم می‌شود که در یک دسته‌بندی کلی می‌توان آن را دربردارندة استعدادیابی، آموزش و مهارت‌افزایی در راستای تولید و ترویج آثار ادبی متعهد دانست.

وی افزود: در بحث استعدادیابی علاوه بر جشنواره‌های شعر و داستان جوان سوره و جشنواره انقلاب؛ در مراکز استانی نیز همکاران این مرکز در پی کشف استعدادهای برترند و ما نیز برای آموزش و ارتقا دانش آنها تلاش می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این استعدادهای درخشان، دیگرانی هم هشتند که از مسیر استعداد بودن عبور کرده‌اند و به فعلیت رسیده‌اند که برای این افراد رویکرد آموزش تکمیلی و مهارت‌افزایی را داریم تا در آینده‌ای نه چندان دور ایشان در جایگاه استادی بتوانند راهنما و راهگشای استعدادهای ادبی باشند و امید حوزه هنری هم به همین نیروی انسانی هنرمند است که می‌تواند پشتوانه و تکیه‌گاهی برای نسل‌های بعد باشد.

این شاعر گفت: مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه در چندین بخش اعم از پژوهش، شعر و داستان و رمان؛ علاوه بر آموزش به تولید و خلق اثر هم توجه دارد که این دست آثار توسط هنرمندان مرتبط با مرکز یا مراکز استانی یا عزیزانی که به صورت مستقل آثارشان را برای انتشار به ما می‌سپارند خلق می‌شود. البته بدیهی است که آثار برای انتشار از هر مسیری که آمده باشند باید از رهگذر تأیید کارشناسان مرکز بگذرند؛ در کنار آنچه گفته آمد مرکز آفرینش‌ها یک سری برنامه‌های ترویجی نیز دارد که هرکدام به ضرورت و با رویکرد خاصی انجام می‌شوند و از شاخص‌ترین این برنامه‌ها می‌توان به جشنواره‌ها، شب شعرها، رونمایی‌های کتاب، نشست‌های محفلی و نشست‌های نقد ادبی اشاره کرد.

محمدی افزود: یکی از اهداف ما در برگزاری برنامه‌هایی که نام بردم رویکرد مهارت‌افزایی غیرمستقیم با معرفی الگوهای مهارتی مناسب و دیگری معرفی تولیدات مرکز آفرینش‌های ادبی در کنار معرفی چهره‌های نو و هنرمندان متعهد توانمند و تازه‌نفس به جامعه هنری است. که از این برنامه‌ها می‌توان به برنامه‌های مناسبتی که در قالب شب شعر برگزار می‌شوند مانند «آستان مهر» یا برنامه «محفل دیدار ماه» که دوشنبه‌های آخر هر ماه برگزار می‌شود اشاره داشت که در این برنامه ۵ تن از پیشکسوتان حضور می‌یابند و علاوه بر شعرخوانی به بیان خاطرات و ارائة گوشه‌ای از مسیری که به تجربة شاعر شدنشان انجامیده، تجربه‌های کارآمد برای شاعری را نیز با شاعران جوان به اشتراک می‌گذارند، از طرفی ثبت بسیاری از این تجربه‌ها نیز خودش یک رویکرد است و درخور توجه.

این منتقد ادبی گفت: برنامه دیگری با عنوان «آینه‌بندان» در این مرکز در حال اجراست که بیش از ۳۰ دوره را - با هدف نقد و بررسی رمان‌های تولیدی دفتر ادبیات داستانی - پشت سر گذاشته؛ در این برنامه مجری‌کارشناس به همراه دو کارشناس که معمولاً از نویسندگان سرآمدند با رویکرد معرفی نویسندگانی که رمان اولی حضور می‌یابند و شکل کار جدیدی که به آن رسیدیم مقرر شد در بیشتر برنامه‌ها یک استاد بنام در کنار یک نویسنده جوان و نام‌آشنای آینده‌دار در خصوص رمان‌ها صحبت کنند تا از این رهگذر ضمن معرفی تولیدات مرکز به مقصودی که چهره‌سازی و معرفی نویسندگان جوان‌تر نیز هست دست یابیم.

این پژوهشگر افزود: برنامه دیگری نیز با عنوان مهمان را دنبال می‌کنیم که تا امروز ۵ نشست آن برگزار شده است. این برنامه با محوریت بزرگداشت بزرگان ادبیات داستانی و به قصد استفاده از تجارب بزرگان این عرصه به منظور انتقال تجارب آن به جوانان دنبال می‌شود. بدیهی است که این دست برنامه‌ها از منظر تاریخ شفاهی به عنوان یک مدرک مستند هم قابل توجه است و این تجربه‌نگاری‌هایی که ثبت و ضبط می‌شود راوی سیر تحول ادبیات داستانی و جایگاه آن بعد از انقلاب اسلامی است.

محمدی گفت: یک کارگاه خلق اثری هم داریم با عنوان «کارگاه رمان تعاملی» که در آن نویسندگان جوان اما باتجربه بر اساس طرح‌هایی که بر مبنای موضوعات اعلامی مرکز ارائه می‌دهند انتخاب می‌شوند که دومین دوره آن نیز برگزار شده و موضوع دومین کارگاه خلق رمان‌هایی برای خرمشهر بود که به ۹ رمان رسیدیم که به یاری خدا بزودی زود منتشر خواهند شد. گفتنی از میان طرح‌های ارسالی بر اساس موضوعات اعلامی، شورای کارشناسی بر اساس کیفیت طرح‌ها بین ۸ تا ۱۵ طرح را برای هر دوره انتخاب می‌کند که خالقان این آثار باید زیر نظر استاد-مربی دوره به آفرینش رمان خود بپردازند.

وی افزود: در خصوص آموزش‌هایی مستقل از فرآیندهای یادشده پیش از این مرکز آفرینش‌های ادبی از آموزش عروض و قافیه تا داستان‌نویسی و شرح و تفسیر متون کهن و شرح دیوان گذشتگان و گنجیه‌های ادبی و میراث کهن به شکل مستقل یا در قالب مکتب مهر اقدام می‌کرد که باتوجه به تغییر ساختاری و انسجام آموزش و رویکرد جدید مرکز آموزش، اکنون مشاوره و نظارت محتوایی داریم و مرکز آموزش عهده‌داز زحمات است.

محمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر حمایت مرکز آفرینش‌های ادبی در انتشار آثار نویسندگان گفت: قطعاً کمک می‌کنیم، رویکرد ما برای انتشار تمامی آثار تایید کارشناسان مرکز است. که این مهم پس از بررسی هر اثر توسط سه کارشناس – که بیشتر این کارشناسی‌ها رویکرد اصلاحی و برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است – صورت می‌گیرد و این فرآیند دربرگیرندة تمامی آثار ادبی ارسالی به مرکز است چه از بیرون ساختار حوزه هنری بیایند، چه از مراکز استانی یا دیگر مراکز حوزه هنری برای انتشار ارسال شوند.

کد خبر 5572008 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: استعدادیابی عباس محمدی مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی کیومرث عباسی قصری حوزه هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تازه های نشر دفاع مقدس نهاد کتابخانه های عمومی کشور نشر افق ترجمه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی بازی های رایانه ای مرکز آفرینش های ادبی مرکز آفرینش ها برای انتشار حوزه هنری برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۸۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود

امیر رجبی امروز در دیدار با اعضای موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل گفت: جای خالی موسسه‌ای فعال در حوزه زبان و ادبیات در استان احساس می‌شد و این جمع وزینی از شعرا و ادبا که برای شکل‌گیری موسسه فضولی گرد آمده امید برای پر شدن آن خلاء را در دل‌ها زنده می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل افزود: نامگذاری این موسسه ادبی به نام حکیم ملامحمد فضولی از محسنات این حرکت فرهنگی است و از ناحیه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از این کار استقبال می‌کنیم و اصرار داریم فضولی‌خوانی در استان اردبیل باید پا بگیرد.

به گفته او، سابقه و صبغه مکتبی ، مرثیه‌ای و آیینی ملامحمد فضولی در خیلی از جنبه‌ها با ما تجانس و تناسب دارد و امیدواریم با فعالیت این موسسه ادبی جلسات و محافل فضولی‌خوانی در این استان برگزار شود.

رجبی گفت: برای تصویب نهایی موسسه ادبی ملامحمد فضولی در این استان همکاری می‌کنیم و با توجه به موسسه بودن این تشکل ادبی و فرهنگی، امکان حمایت مالی از آن را خواهیم داشت تا با تلاش شما شعرا در قالب این موسسه، برنامه‌ها و آئین‌های ادبی و فرهنگی در خور توجهی در استان اجرا شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: برنامه‌ریزی و اجرای برخی کارها و برنامه‌های ادبی را به این موسسه واگذار خواهیم کرد و فرایند ثبت نهایی موسسه باید با سرعت پیگیری شود و امیدواریم چاپ مجموعه‌های شعر و کتاب‌های فاخر از موسسه فضولی را شاهد باشیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • برخورد خشن با دانشجویان بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر است
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • استاندار همدان: هدف اصلی دشمنان جوانان هستند
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود