Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی گفت: با اقداماتی که دولت سیزدهم تاکنون انجام داده است میزان سرمایه گذاری خارجی معتبر در یکسال اخیر نزدیک به ۴.۸ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از وزارت اقتصادی و دارایی، علی فکری در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران به تشریح دستاوردها و اقدامات اقتصادی دولت سیزدهم در حوزه جلب و جذب سرمایه خارجی پرداخت و گفت: از اقدامات اساسی دولت سیزدهم نسبت به دولت گذشته می‌توان به اصلاح مبنای محاسبه سرمایه گذاری خارجی، افزایش بازدیدهای موردی و میدانی برای رفع مشکلات سرمایه گذاران، برنامه‌ریزی هدفمند با کشورهای همسایه و همسو برای توسعه روابط اقتصادی و شناسایی فرصت‌های جدید ورود سرمایه به کشور، اصلاح اساسنامه سازمان سرمایه گذاری برای هدایت و حمایت فعالانه سرمایه گذاران، تعریف روش‌های جدید پرداخت اقساط وام‌های اخذ شده دولت‌های قبل از نهادهای بین المللی و برنامه‌های حمایت از ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اعلام کرد: به مناسبت یک‌سالگی دولت با اقداماتی که دولت سیزدهم تاکنون انجام داده است میزان سرمایه گذاری خارجی معتبر در یکسال اخیر نزدیک به ۴.۸ میلیارد دلار بوده و نسبت به سال پایانی دولت دوازدهم (که ۲.۴ میلیارد بوده) شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه گذاری خارجی می‌باشیم.

رئیس سازمان سرمایه گذاری ادامه داد: این افزایش در حالی بود که با هدف پرهیز از اعلام آمارهای غیر دقیق به سیاستگذاران و فعالان اقتصادی اقدام به تغییر مبنای محاسبه میزان سرمایه گذاری خارجی در کشور نیز نموده بودیم. رویه قبلی تا قبل از دولت فعلی اینگونه بود که برای محاسبه میزان سرمایه گذاری، صرف صدور مجوز سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خارجی مبنای اعلام آماری بود اما در رویه جدیدی که در یکسال اخیر توسط سازمان سرمایه گذاری اتخاذ شده صرفاً میزان سرمایه گذاری که بخشی از آن به صورت قطعی ظرف مدت کوتاه و چندماهه وارد کشور شده باشد اعلام خواهد شد.

فکری تصریح کرد: بنابراین اگر بر اساس رویه قبلی قصد اعلام میزان سرمایه گذاری خارجی در یکسال ابتدایی دولت سیزدهم را داشتیم باید عدد ۸.۹ میلیارد دلار اعلام می‌شد که البته با همان شاخص سابق نیز نسبت به سال پایانی دولت دوازدهم (صدور صرف مجوز به ارزش ۳.۴۵ میلیارد دلار) شاهد رشد ۲.۵ برابر می‌باشیم.

وی تأکید کرد: از برنامه‌های بعدی ما آسیب شناسی دقیق از علت اختلاف بین صدور مجوز سرمایه گذاری با ورود بخشی از منابع مالی آن به کشور می‌باشد و در تلاش هستیم تا حد ممکن سرمایه گذاران اقدام به ورود سرمایه‌های خود پس از اخذ مجوز نمایند.

معاون وزیر اقتصاد تشریح کرد: از دلایل دوبرابر شدن میزان سرمایه گذاری معتبر در کشور در یکسال اخیر نسبت به سال قبل از آن، اصلاح رویکرد سیاستگذاری نسبت به گذشته و اتخاذ راهبردهای فعالانه با کشورهای همسایه و همسو به عنوان کشورهای هدف جهت ورود سرمایه به ایران بوده است چرا که تعریف منافع مشترک با کشورهای همسایه و همسو بسیار راحت تر از تعریف منافع مشترک با کشورهای دیگر بوده و این موضوع در سفرهای وزارت امور اقتصادی و دارایی به روسیه، افغانستان، پاکستان و… نیز مشهود است.

وی ادامه داد: از اقدامات دیگری که در یکسال اخیر انجام شد با پیروی از سیاست سفرهای استانی دولت، رفتن به سراغ سرمایه گذاران در استان‌های مختلف کشور (خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، قم، هرمزگان و…) بود تا با دیدارهای چهره به چهره با سرمایه گذاران و بررسی مشکلات آنان، حل موضوعات موردی این افراد با حضور معاون وزیر در استان به اولویت اول دستگاه‌های استانی و ملی تبدیل شود.

معاون وزیر اقتصاد یادآور شد: البته این سفرها برای ما کافی نیست و در دولت علاوه بر سفرهای استانی برای شناسایی فرصت‌های سرمایه گذاری، حل مشکلات سرمایه گذاران، شناسایی سرمایه گذاران جدید و… در حال تدبیر برای حل مشکلات ریشه‌ای تر حوزه سرمایه گذاری هستیم.

فکری با توضیح برنامه‌های آتی سازمان سرمایه گذاری ادامه داد: امیدواریم موضوع اصلاح اساسنامه سازمان سرمایه گذاری (برای اتصال فعالانه سرمایه گذار به سرمایه پذیر) بر اساس برنامه زمانی تا یکماه آتی (پایان شهریورماه) در دولت نهایی شود. با اصلاح اساسنامه تغییرات عمده‌ای در حوزه سرمایه گذاری به وقوع خواهد پیوست که سیگنال اعتمادبخشی به سرمایه گذاران خارجی و ایرانیان خارج از کشور خواهد داد چرا که نشان از یک فکر و برنامه منسجم برای ارائه نقشه راهبردهای کلان صنعتی کشور و تعریف پروژه‌های اولویت دار ذیل آنها بوده و امکان معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری به صورت رسمی به طرف‌های خارجی توسط دولت جمهوری اسلامی ایران را خواهد داد.

وی یادآور شد: البته در این مسیر فقط اصلاح قوانین کافی نیست و رویکرد دستگاه‌ها نیز باید به حوزه سرمایه گذاری و حمایت و تشویق سرمایه گذاران تغییر یابد که در اینجا ضمن تشکر از تمامی دستگاه‌های نظامی و انتظامی که همکاری تنگاتنگی در یکسال اخیر با ما داشته‌اند به طور مشخص از نیروی انتظامی خواهشمندیم تا در همکاری نزدیک با سازمان سرمایه گذاری برای ارتقای این حوزه همراهی بیشتری نمایند.

فکری در پاسخ به سوال مجری در خصوص وضعیت اعتبارات و وام‌های خارجی اعلام کرد: متأسفانه به دلیل عدم پرداخت به موقع اقساط وام‌های دریافت شدهاز نهادهای و مؤسسات بین المللی توسط دولت قبل، در حال حاضر در حال ایجاد روش‌های جدید پرداخت اقساط وام‌های قبلی هستیم تا ضمن ترمیم رابطه تخریب شده با این نهادها، مسیر را اصلاح کنیم و پس از آن امکان دریافت وام‌های جدید وجود خواهد داشت. البته ذکر این نکته ضروریست که برخی نهادها و مؤسسات بین المللی با هدف ورود به فضای سیاستگذاری کشور در خصوص نحوه مصرف یا محل مصرف این منابع شروطی اعلام می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران ضمن هوشیاری نسبت به این شروط از درخواست برای دریافت اینگونه وام‌ها خودداری نموده و تنها مواردی را خواهد پذیرفت که چنین شروطی به عنوان شرط لازم دریافت وام مطرح نباشد. مانند وام نود میلیون دلاری خرید لوازم و تجهیزات پزشکی بانک جهانی که سال گذشته دریافت شد.

رئیس سازمان سرمایه گذاری در پایان از بررسی لایحه حمایت از ایرانیان مقیم خارج کشور در دولت خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با نهایی شدن این لایحه و تصویب آن بتوان به حمایتهای جدی برای ورود سرمایه‌های ایرانیان خارج کشور اقدام نمود.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: علی فکری ، سازمان سرمایه گذاری خارجی ، معاون وزیر اقتصاد و دارایی ، دولت سیزدهم ، سرمایه گذاری خارجی ، توسعه روابط اقتصادی خارجی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: علی فکری سازمان سرمایه گذاری خارجی معاون وزیر اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم سرمایه گذاری خارجی توسعه روابط اقتصادی خارجی میزان سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری سرمایه گذاران یکسال اخیر میلیارد دلار دولت سیزدهم ورود سرمایه معاون وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۲۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد

عادل شهرزاد روز شنبه در حاشیه بازگشت هیات اعزامی تجاری و اقتصادی استان هرمزگان از چین، با اشاره به ماموریت‌های استان در اقتصاد دریامحور، بیان کرد: بر آن هستیم که ساخت‌های اقتصاد دریا محور در استان را از طریق توسعه همکاری‌های اقتصادی تقویت کنیم و با الگوگیری از بندر بزرگ جهان به اصلاح فرآیندها در ترخیص کالاها از بنادر و گمرکات بپردازیم تا معطلی و دپوی کالاها در بنادر به حداقل برسد.

وی با اشاره به دستاوردهای هیات هرمزگانی در سفر به چین بیان کرد: دستاورد این سفر آشنایی با تکنولوژی‌های روز دنیا، شناخت بازارهای صادراتی، شناخت خدمات فنی مهندسی و مشاوره‌ای و همچنین آشنایی با حقوق تجارت بین الملل بود.

معاون استاندار هرمزگان اظهار کرد: این سفر در قالب پنج گروه ۳۶ نفره انجام شد و گروه‌های اعزامی از ۲ نمایشگاه بین المللی شامل نمایشگاه‌ صنعت لاستیک و پلاستیک و نمایشگاه صنعت شیشه و سیلیس بازدید کردند و با فرآیندهای مختلف آشنا شدند.

وی با اشاره به راه‌اندازی سرکنسولگری جمهوری خلق چین در بندرعباس، عنوان‌کرد: با توجه‌ به‌ اینکه سرکنسولگری ایران نیز در شانگهای فعال است درنظر داریم مراودات اقتصادی را میان ۲ کشور ایران و چین تقویت کنیم؛ از این رو دیدار مفصلی با سرکنسول ایران در شانگهای انجام و ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری استان هرمزگان برای جذب سرمایه‌گذاران چینی تشریح شد.

شهرزاد در پایان با اشاره به توسعه کارخانه سیمان بندرخمیر و تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران چینی دراین طرح، خاطرنشان‌کرد: کسب دانش و افزایش تعاملات هیأت‌های تجاری در سفرها و بازدیدها مسیر رونق بخشی به تجارت و سرمایه‌گذاری را فراهم‌تر می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • فراهم شدن شرایط جدید برای فروش برج‌های دو قلو شهرکرد
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا