Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در پایان مطالعه‌ای که از سوی محققان آمریکایی در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی انجام شده، مشخص شد که حتی یک ساعت خواب شبانه کمتر می‌تواند تمایل افراد برای کمک به دیگران، حتی بستگان و دوستان نزدیک را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: عکس| خرق عادت اپل در عرضه پرچمدار: بدنه آیفون ۱۴ تغییر می‌کند ببینید| تصاویری خارق‌العاده از نمایشگاه گیمزکام ۲۰۲۲

در جمع‌بندی نتایج این تحقیق که در نشریه زیست‌شناسی PLoS به چاپ رسیده، خاطر نشان شده که ظاهرا بدخوابی شبانه باعث کاهش فعالیت در بخشی از مغز انسان می‌شود که تمایل به زندگی و رفتار اجتماعی را تشویق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور متیو واکر، یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی نیز در خصوص نتیجه اصلی منتج شده از این بررسی گفت: «ما متوجه شدیم که کم‌خوابی به عنوان محرک رفتار اجتماعی عمل می‌کند و میل ذاتی انسان‌ها برای کمک به یکدیگر را کاهش می‌دهد. به عبارت دیگر، هر چه کمتر بخوابید، غیر اجتماعی‌تر و خودخواه‌تر می‌شوید.»

در جریان این بررسی، تمایل نمونه‌ای ۱۶۰ نفره برای کمک به دیگران از طریق توزیع «پرسشنامه گزارش نوع‌دوستی» پس از یک خواب شبانه، مورد بررسی قرار گرفت. محققان سپس پاسخ‌های ۲۴ شرکت کننده را به همان پرسشنامه‌ پس از ۲۴ ساعت بی‌خوابی جمع‌آوری کردند و با برآیند پاسخ‌های نمونه ۱۶۰ نفره مقایسه کردند.

نتایج حاصل شده حاکی از کاهش ۷۸ درصدی اشتیاق برای کمک به دیگران در هنگام احساس کلافگی ناشی از بدخوابی بود.

تیم تحقیقاتی آمریکایی سپس مغز نمونه ۲۴ نفره را اسکن کردند و دریافتند یک خواب شبانه کوتاه در کاهش فعالیت در شبکه شناخت اجتماعی مغز، بخشی که در رفتارهای اجتماعی انسان درگیر می‌شود، نقش دارد، چنان که مشارکت کنندگان در این تحقیق به اندازه غریبه‌ها تمایلی به کمک به دوستان و خانواده خود نداشتند.

همچنین در تحقیقی مشابه، میزان کمک حدود ۳ میلیون خیر آمریکایی پیش و پس از تجربه بدخوابی شبانه اندازه‌گیری شد که نتیجه آن حاکی از کاهش ۱۰ درصدی کمک‌های مالی جمع‌آوری شده بود.

۲۲۷

کد خبر 1666437

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خواب کمبود خواب اخلاق پژوهشی برای کمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد

یه گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد انوار، توجه به آموزش و پژوهش را در ارزیابی آثار به خاطر تعیین این موضوع به عنوان شعار سال توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها عنوان کرد.

محمد انوار دبیر اجرایی اولین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به داوری و پذیرش ۱۲۵ اثر در این کنفرانس خبر داد و گفت: این آثار تقریبا از اکثر استان‌های کشور ارسال شده است و همچنین آثاری را از کشور‌های انگلستان، قبرس، ترکیه، عراق، افغانستان و سخنرانانی را از کشور‌های فرانسه و انگلستان داشتیم.

وی در خصوص محور‌های مقالات رسیده به دبیرخانه گفت: پژوهش‌های رسیده به دبیرخانه سعی کرده بودند که به موضوع‌های کارکرد موزه‌ها، اهمیت آن‌ها، ارتباط موزه‌ها و معماری، طراحی، گالری‌ها و نمایشگاه‌ها، تجهیزات، آزمایشگاه، کارگاه، مرمت و احیاء، مستندنگاری و مستندسازی، استانداردسازی، حفاظت و...یپردازند و تقریبا آثار ارائه شده از کیفیت و درجه خوبی برخوردار بودند.

وی به توجه به موضوع آموزش و پژوهش در ارزیابی آثار ارسال شده اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تعیین این شعار سال که توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها که ۲۸ اردیبهشت ماه است، تعیین شده بود ما هم سعی کردیم تا محوریت ارزیابی آثار را بیشتر به این موضوع اختصاص دهیم.

انوار به حمایت دستگاه‌های دولتی و خصوصی بسیاری از برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و گفت: وزارت کشور، وزارت میراث، صنایع دستی و گردشگری، کمیسیون ملی یونسکو، بیش از ۱۲۵ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و ... از این کنفرانس حمایت کردند و سعی کردند تا در روند اجرایی و علمی این کنفرانس نهایت همکاری را با دبیرخانه داشته باشند.

گفتنی است، اهداف اولین دوره کنفرانس بین المللی موزه‍‌ها، تقویت نقش پژوهشی نهاد موزه، انتشار آخرین نتایج و یافته‌های جدید پژوهشی و تجارب فنی و ترویجی در زمینه موزه و موزه داری، ارتقاء سطح دانش و آگاهی پژوهشگران و کارشناسان حوزه موزه، توجه ویژه به موزه‌ها و مسائل و موضوعات مرتبط، بررسی وضعیت موزه‌ها و ارتقاء سطح کیفی موزه‌ها با راهکار‌های اجرایی مبتنی بر روش‌های علمی و به روز، نقش و اثر موزه‌های علمی، فنی و دانشگاهی، تقویت هویت علمی و فنی کشور و معرفی در سطح بین الملل، حفظ میراث فرهنگی، علمی و تاریخی کشور و نمود بین المللی آن، دیپلماسی علمی و فرهنگی و استفاده از نقش موزه‌ها در باروری خلاقیت و نوآوری استعداد علمی، فرهنگی، تاریخی و هویتی کودکان، نوجوانان و جوانان و هم افزایی دانش و تجربه و اطلاعات موزه‌های کشور باهم و با موسسات موزه‌ای جهانی، ایجاد مشارکت و هم افزایی میان جامعه پژوهشگران، متخصصین و نهاد‌های اجرایی مرتبط است.

لازم به ذکر است که کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها ۵ اردیبهشت در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • ۵ نفر از کارگران نمونه البرز تجلیل شدند
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»