Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@23:46:15 GMT

سرطان لثه را با التهاب اشتباه نگیرید

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۵۱۰۸

سرطان لثه را با التهاب اشتباه نگیرید

سرطان لثه اغلب با التهاب لثه اشتباه گرفته می‌شود. هم التهاب لثه و هم سرطان لثه دو موضوع جداگانه هستند و هر دو باید جدی گرفته شوند.

وقتی لثه‌ها متورم و قرمز می‌شوند یا زمانی که رشد ناگهانی روی لثه‌ها وجود دارد که قبلاً نبوده، بهتر است افراد تعجب کنند و پیگیر این موضوع باشند که آیا این نشانه‌ها ممکن است سرطان باشند؟ ممکن است به دلیل لق شدن دندان‌ها یا ضعیف شدن لثه، خونریزی و درد بدون دلیل در لثه‌ها را تجربه کنید که می‌تواند نشانه‌ای جدی از نوعی سرطان دهان به نام سرطان لثه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرطان لثه از خانواده سرطان سر و گردن است و زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های لثه‌های بالایی و پایینی بیش از اندازه تقسیمات سلولی انجام بدهند و باعث ایجاد ضایع تومور مانندی بر روی لثه می‌شود. این بیماری می‌تواند بر روی عملکرد قسمت‌های دهان مانند لب‌ها، دندان‌ها، دوسوم جلویی بافت زبان و سقف دهان تاثیر گذار باشد.

سرطان لثه که یکی از شایع‌ترین نوع سرطان‌ها است از طریق دستگاه لنفاوی منتشر و به قسمت‌های دیگر بدن منتقل می‌شود.

لازم به ذکر است تورم یا قرمزی لثه حتما سرطان نیست؛ اما اگر بیش از ۳ تا ۴ هفته باقی بماند، نیاز به مراجعه به متخصص دارد.

محققان توضیح می‌دهند که علائم قابل مشاهده اولیه می‌توانند ایجاد لکه و خال‌های سفید و قرمز در هر ناحیه از دهان، خونریزی‌های بی علت از دهان، احساس مسدود شدن حلق و مری، تغییر شکل فک، نامنظم شدن ناگهانی دندان‌ها، کاهش وزن شدید، تورم لب و کام، تغییر بافت حفره دهان و لثه و زبان و لب و… باشد؛ گاهی اوقات ممکن است پوست پوشاننده ضخیم‌تر احساس شود یا ممکن است در موارد پیشرفته زخم یا فرسایش مداوم وجود داشته باشد. در ابتدا مانند برآمدگی یا زخمی به نظر می‌رسد که خوب نمی‌شود. دندان‌های نزدیک زخم شروع به لق شدن می‌کنند و در برخی مواقع حتی دندان‌های مصنوعی به خوبی روی هم قرار نمی‌گیرند.

این سرطان اغلب با ژنژیویت اشتباه گرفته می‌شود که به دلیل تجمع پلاک ایجاد می‌شود؛ التهاب لثه و سرطان لثه دو چیز جداگانه هستند و هر دو باید جدی گرفته شوند و نیاز به مشاوره با متخصص دارند. افرادی که عادت به استعمال دخانیات دارند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهان یا سرطان مربوط به لثه هستند.

علائم و نشانه‌های اولیه سرطان لثه به صورت خلاصه:


● زخم دهانی که به مدت ۳-۴ هفته خوب نمی‌شود.
● لکه سفید یا قرمز در داخل دهان
● لق شدن دندان‌ها
● رشد یا توده در داخل دهان
● درد در دهان و گوش
● مشکل در جویدن و بلعیدن
● تورم یا ضخیم شدن، لکه‌های توده یا نواحی فرسایش یافته روی لب‌ها، لثه‌ها، گونه‌ها یا سایر نواحی داخل دهان
● خونریزی یا بی حسی بی دلیل، از دست دادن احساس لب‌ها یا درد و حساسیت در هر ناحیه از صورت، دهان یا گردن
● کاهش وزن بدون دلیل

متخصصان تاکید می‌کنند هرچه سرطان لثه زودتر تشخیص داده شود، فرد جراحی ساده‌تر و بالاترین شانس بقا بعد از درمان را خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان دندان خونریزی سرطان لثه دندان ها لثه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۵۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، زهرا سید معملی اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: سال جاری تمرکزمان این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم و از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌تواند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کند در سایر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری می‌کند، گفت: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد و این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار است، همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سید معملی ادامه داد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند، بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند، همچنین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندان‌پزشکان نیست.

وی اضافه کرد: یکی از اهداف مشخص در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که بیماری‌های دهان و بیماری‌های دیگر را ایجاد می‌کند، به مسئله بهداشت دهان و دندان پرداخته شود، البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندان‌پزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش‌آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود، دندان‌پزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت می‌کنم.

کد خبر 748389

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود