Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: با اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان عوارض صادرات مواد اولیه احیا می‌شود و تلاش می‌کنیم از این طریق جلوی خام‌فروشی به ویژه در حوزه مواد معدنی و منابع زیرزمینی گرفته شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سورنا ستاری عصر امروز در جلسه ستاد اقتصاد دانش‌بنیان استان قزوین که در سالن جلسات شهیدسلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مزایای تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان امکانات و تسهیلاتی است که این قانون به صندوق‌های پژوهش و نوآوری می‌دهد و دایره اختیارات آنها را گسترده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: متأسفانه صندوق پژوهش و نوآوری استان قزوین با 5 میلیارد تومان اعتبار کارایی لازم را ندارد و به درد شرکت‌های دانش‌بنیان نمی‌خورد. به همین خاطر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری 40 میلیارد تومان به آن تزریق می‌کنیم.

ستاری با تأکید بر اینکه فرآیند تحقیق و توسعه در شرکت‌ها و نهادهای دولتی نتیجه‌بخش و اثرگذار نیست، ادامه داد: برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باید بخش خصوصی مانند شتاب‌دهنده‌های دانشگاهی بر پژوهش‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور سرمایه‌گذاری کند و مدیران هم باید اجازه دهند که جوانان جسور و خلاق وارد فرآیند تصمیم‌گیری شده و در سازوکارهای حاکمیتی تحول به وجود آورند.

وی یادآور شد: گزارش‌ها نشان‌دهنده این است که واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و کارخانه‌های استان قزوین در بیرون از استان قرار دارند که برای رشد تولید و اقتصاد دانش‌بنیان در استان قزوین این واحدها باید به درون استان برگشته و در کنار این کارخانجات قرار بگیرند. با این کار از مهاجرت نیروهای نخبه در بخش صنعت جلوگیری می‌شود و نخبه‌های مهاجرت‌کرده هم برمی‌گردند.

ستاری با بیان اینکه قزوینی‌ها باید از مزیت‌های فرهنگی و تمدنی خود محصول و محتوای قابل عرضه تولید کنند، تصریح کرد: استان قزوین نیروی انسانی توانمندی دارد و در صنایع خلاق و نرم هم زیرساخت‌های خوبی دارد که اگر اینها را در کنار سرمایه‌های فرهنگی خود قرار دهد، می‌تواند در تولید صنعتی خلاقانه و نرم پیشرو باشد.

قانون جهش تولید دانش‌بنیان نقشه راه اقتصاد دانش‌بنیان است

معاون رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: این قانون که در نتیجه تعامل 3 ساله مجلس و معاونت علمی ریاست‌جمهوری شکل گرفته، نقشه راه اقتصاد دانش‌بنیان در 2 دهه پیش رو است.

ستاری با اشاره به عزم جدی دولت برای اجرای تمام و کمال قانون یادشده تصریح کرد: با اجرای این قانون عوارض صادرات مواد اولیه احیا می‌شود و تلاش می‌کنیم از این طریق جلوی خام‌فروشی به ویژه در حوزه مواد معدنی و منابع زیرزمینی گرفته شود.

وزیر اقتصاد: از خام‌فروشی در هر سطحی باید جلوگیری کردضرب‌الاجل استاندار فارس به معادن برای جلوگیری از خام‌فروشیوزیر صنعت: گرفتار نیمه‌خام‌فروشی هستیم/ صادرات 4.5 میلیون تن ماده معدنی خام

به گزارش تسنیم، در پایان جلسه ستاد اقتصاد دانش‌بنیان استان قزوین تفاهم‌نامه‌های ایجاد دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، مرکز نوآوری دانش‌آموزی و احیای دشت قزوین به امضا رسید.

انتهای پیام/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین بانک صادرات دانش بنیان استانداری قزوین بانک صادرات دانش بنیان قانون جهش تولید دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان استان قزوین خام فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۸۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوال خبرنگار تسنیم پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین 4.2 همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی 3.7 همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط 28 درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوال تسنیم گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که 40 درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و 60 درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی 40 درصد تجهیزات داخلی است و 60درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر 80 درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز 43 هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز 28500 و بلکه با ارز 4200 کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی 30 درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار 60 میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت 50 میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران 100 میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  100 میلیون تومان، پروتز ایرانی 60 میلیون تومان و 50 میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

رانت ارزی سوپرنجومی و ضدتولید تجهیزات پزشکی را دریابیم!

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به 90 درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره 6 که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد 40 درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در 7 همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی 100 درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره 6 سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • تحقق شعار سال نیازمند استفاده از نیروهای دانش بنیان است