Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، عباس مقتدایی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به اتهامات آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران اشاره کرد و اظهار داشت: اقدامات و فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران همواره شفاف، مشخص و قاطع بیان شده است.

وی افزود: رافائل گروسی به عنوان کسی که مسئولیت یک آژانس خدمات‌رسان را دارد باید بداند که در چه چارچوبی می‌تواند صحبت کند و حیطه اختیاراتی که دارد را عملیاتی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی یکی از زیرمجموعه‌های شورای اقتصای اجتماعی ملل متحد است، گفت: کشورها و اعضایی که در آژانس عضویت پیدا می‌کنند از یک سو نظارت این نهاد بین‌المللی را می‌پذیرند و از سوی دیگر مشمول خدماتی می‌شوند که آژانس باید به آن ها ارائه کند.

بیشتر حجم نظارتی آژانس صرف نظارت بر فعالیت‌های ایران می‌شود

مقتدایی درباره سطح نظارت‌های آژانس بر عملکرد و فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه حدود ۳ درصد موضوع هسته‌ای صلح‌آمیز جهان را دارد، بیش از ۲۴ درصد نظارت‌های آژانس را پذیرفته است؛ این نشان می‌دهد که بیشتر حجم نظارتی آژانس صرف نظارت بر فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران شده است و بارها و بارها در گزارشات آژانس بر این نکته تاکید شده که ایران به مفاد تفاهم‌نامه‌ها و مقررات پایبند بوده و نسبت به آن‌ها وفادار مانده و مشکلی از این جهت از سوی بازرسان آژانس اعلام نشده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی نباید سیاسی کاری کند

وی با طرح این سوالی گفت: کشوری مثل رژیم اشغالگر قدس که عضویت در این آژانس را نپذیرفته چه جایگاهی دارد که رئیس آژانس قبل از صدور قطعنامه به آن کشور صفر کرده است؟ آیا این نشانگر این نیست که عملکرد آژانس به سمت سیاسی کاری پیش می رود؟

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آژانس یک مجموعه کاملاً فنی و خدماتی محسوب می‌شود، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از این جهت مایل نیست که وارد فضای چالش انگیز شود، اما از سوی دیگر منافع ملت برای ما بر هر چیز دیگر ترجیح دارد.

آژانس در جریان فعالیت‌های هسته ایران قرار دارد

مقتدایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را صلح‌آمیز دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران همه فعالیت‌های خود رابه آژانس اعلامی می‌کند و بر اساس این گزارشات، آژانس در جریان فعالیت‌های هسته ایران قرار دارد.

خدمات آژانس به ایران با حجم نظارت‌ها تطابقی ندارد

وی با بیان اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی به هیچ وجه نباید وارد سیاسی کاری شود، گفت: ما هم می‌دانیم که در قبال نظارت‌هایی که می‌پذیریم، باید خدماتی را دریافت کنیم اما آن خدمات اکنون دریافت نمی‌شود یا اگر هم خدماتی می‌گیریم این خدمات با حجم نظارت‌ها تطابقی ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال حفظ منافع ملت ایران است، گفت: ایران به دنبال استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای بوده و تامین نیازهای خودش برای حال و آینده را مورد توجه قرار می‌دهد.

اتکا به توانمندی‌های داخلی در زمینه فناوری هسته‌ای

مقتدایی بیان داشت: ما در زمینه تحقیقات و زمینه‌های فنی به داشته‌های داخلی خود متکی هستیم و دانشمندان ما در این جهت دائماً در حال پیشرفت هستند و آژانس باید به مسئولیت‌های ذاتی خود عمل کند و ما هم نشان داده‌ایم که صرفاً به دنبال انرژی صلح آمیز هسته ای هستیم

وی درمورد زیاده خواهی‌های آژانس گفت: ما پیشتر بسیاری از بازرسی‌های پادمانی را به صورت داوطلبانه پذیرفته بودیم و فرصت‌های زیادی هم در اختیار طرف‌های مقابل ما از جمله آژانس بود تا به تعهدات خود عمل کنند.

امروز ایران، ایران دوران استقلال کامل است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه اینجا یک جاده یکطرفه نیست، گفت: امروز ایران، ایران دوران استقلال کامل است و به عنوان یک کشور کاملاً مستقل می‌تواند برای خودش تصمیم بگیرد. 

مقتدایی با تاکید بر اینکه منافع ملت ما اقتضا می‌کند جمهوری اسلامی ایران بیش از آنچه که بر اساس مقررات بین‌المللی تعیین شده عمل نکند، گفت: یکی از تصمیمات ما در گذشته این بود که داوطلبانه مواردی را رعایت کنیم تا در قبال آن خدماتی را دریافت کنیم؛ چون طرف مقابل ما آن خدمات را نداده است، منافع ملت ما اقتضا می‌کند که بیش از آنچه که بر اساس مقررات بین المللی موظف هستیم را عملیاتی نکنیم؛ ما هم مانند هر کشور دیگری به مفاد قراردادهای خودمان پایبندیم اما اگر آژانس می‌خواهد نظارت بیشتری داشته باشد باید خدمات لازم را به ما ارائه کند.

بر اساس این گزارش، اخیراً رافائل گروسی رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرده «تا زمانی که ایران نگوید، تجهیزات و اورانیوم یافت شده در سایت‌های هسته‌ای را به کجا منتقل کرده، هیچ پرونده‌ای درباره ایران بسته نخواهد شد».

کد خبر 701151 منبع: فارس برچسب‌ها هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای آژانس بین المللی انرژی اتمی مجلس شورای اسلامی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس آژانس بین المللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران فعالیت های هسته ای منافع ملت حجم نظارت نظارت ها صلح آمیز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۲۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

آنگونه که مهر روایت کرده، وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس دولت سیزدهم افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید. خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد.

رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز بشر را رفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متأسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌ها است، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌ها است، اظهار داشت: تحریم نوعی جنگ است اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‌تواند به آن دست یابد، محروم کند.

رئیسی گفت: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با اتکا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900143

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • برای خواب خوب مقررات بگذارید
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • ناامیدی رژیم صهیونیستی از شکست طرح بین‌المللی‌اش برای توقف فعالیت آنروا
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود