Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول برنامه پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی، عروقی و دیابت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مصرف دو برابری نمک در اصفهان، گفت: با توجه به میزان بالای فشارخون در سنین بالای ۱۸ سال، پیش‌بینی می‌شود حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر در استان اصفهان مبتلا به فشار خون باشند.

رامش حسین‌خانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: یکی از عوامل ایجادکننده بیماری فشار خون، فاکتور سن است؛ در واقع هرچه سن افزایش یابد، متعاقب آن احتمال ابتلاء به این بیماری بیشتر می‌شود؛ به طوری که در سن ۵۰ سالگی احتمال اینکه یک فرد تا آخر عمر مبتلا به این بیماری شود، حدود ۹۰ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ژنتیک نیز در ابتلاء به این بیماری تأثیرگذار است؛ به طوری که در صورت ابتلای افراد درجه یک خانواده فرد به این بیماری، وی نیز بیشتر در معرض ابتلاء به این بیماری قرار داد، افزود: شیوع بیماری پرفشاری خون در خانم‌ها تا قبل از ۵۰ سالگی کمتر است اما پس از این سن آمار ابتلاء به آن، افزایش می‌یابد.

مسئول برنامه پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی، عروقی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه برخی عوامل خطر در ابتلاء به این بیماری تأثیرگذار هستند، ادامه داد: از مهم‌ترین آنها می‌توان به اضافه وزن و چاقی اشاره کرد که این دو عامل خطر متعاقب رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی، ایجاد می‌شود و احتمال ابتلاء به فشارخون بالا را افزایش می‌دهد.

افزایش استفاده از نمک با مصرف موادغذایی خارج از منزل

وی با بیان اینکه یکی از فاکتورهای مهم در رژیم غذایی مصرف نمک است، تصریح کرد: مردم اصفهان در صورتی به طور متوسط در طول روز ۹.۵ گرم نمک مصرف می‌کنند که میزان استاندارد این رقم برابر با پنج گرم است و تقریباً مصرفی دو برابر استاندارد جهانی دارند.

حسین‌خانی اضافه کرد: موادغذایی‌های تهیه شده خارج از منزل اعم از نان، دوغ، پنیر، کنسروها، انواع سس‌ها، غذاهای فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس و فست‌فودها دارای میزان نمک بالایی هستند و مجموعه این موارد میزان استفاده نمک را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: برای طبخ غذا بیشتر از روغن‌های جامد استفاده می‌شود که علاوه بر داشتن ترانس، منجر به چاقی و اضافه وزن می‌شود، مصرف میوه‌جات و سبزیجات نیز در میان افراد جامعه پایین است در صورتی که باید مصرف آنها افزایش یابد.

افزایش ۸.۵ درصدی ابتلاء به فشار خون در چهار سال

مسئول برنامه پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی، عروقی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه طبق مطالعه انجام شده در سال ۱۳۹۵ در استان اصفهان، ۲۵ درصد شهروندان بالای ۱۸ سال مبتلا به فشارخون بودند، ادامه داد: این مطالعه در سال ۹۹ تکرار شد که طی آن درصد اعلام شده به ۳۳.۶۳ درصد افزایش یافته بود و بیش از هر سه نفر بالای ۱۸ سال، یک نفر مبتلا به فشارخون بودند.

وی با بیان اینکه افزایش حدود ۸.۵ درصدی افراد مبتلا به بیماری فشار خون تنها در طی چهار سال فاجعه است، گفت: تا حد امکان باید عوامل خطر کاهش یابد و مردم به سمت شیوه زندگی سالم سوق پیدا کنند. با توجه به میزان بالای شیوع این بیماری در سنین بالای ۱۸ سال، پیش‌بینی می‌شود حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر در استان اصفهان مبتلا به فشار خون باشند.

کد خبر 600339

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فشار خون کنترل فشار خون فشار خون بالا کاهش فشار خون راهکارهای کنترل فشار خون بالا دلایل فشارخون درمان فشارخون درمان فشار خون بالا عوارض فشار خون آمار فشار خون در ایران ابتلا به فشار خون افزایش فشارخون در مردان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ابتلاء به این بیماری مبتلا به فشار بالای ۱۸ سال فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۱۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد

آفتاب‌‌نیوز :

محققان دانشگاه ساوت استرالیا با استفاده از داده‌های بیش از ۳۰۰ هزار شرکت کننده از بیوبانک بریتانیا به بررسی رابطه بین مصرف قهوه و طیف وسیعی از بیماری‌ها پرداختند و دریافتند مصرف بیش از اندازه زیاد قهوه می‌تواند ریسک آرتروز، پوکی استخوان و چاقی را افزیاش دهد.

در تحقیق اولیه این محققان، نوشیدن شش فنجان قهوه در روز به عنوان حد آستانه مصرف ایمن قهوه در روز تلقی شد.

«الینا هایپونن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «روزانه حدود سه میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود از اینرو ما درصدد بررسی فواید و مضرات آن بر روی سلامت برآمدیم.»

وی در ادامه می‌افزاید: «در این مطالعه، ما از شیوه ژنتیکی موسوم به تحلیل MR-PheWAS برای تعیین تأثیرات واقعی مصرف قهوه در مقابل ۱۱۱۷ مشکل بالینی استفاده کردیم.»

به گفته هایپونن، «نتایج ما نشان می‌دهد که مصرف متعادل قهوه عمدتاً ایمن است. اما مشخص شد عادت به مصرف قهوه ریسک سه بیماری را افزایش می‌دهد: آرتروز، پوکی استخوان و چاقی.»

وی تاکید می‌کند: «برای افراد دارای سابقه خانوادگی پوکی استخوان یا آرتروز یا برای افرادی که نگران ابتلاء به این بیماری‌ها هستند، این نتایج می‌تواند هشداردهنده باشد.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد