Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@23:14:34 GMT

دندان ماهی‌ها از کجا آمده است؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۲۴۶۳

دندان ماهی‌ها از کجا آمده است؟

فرارو- محققان در حال مطالعه فسیل یک ماهی اره منقرض شده از گونه Ischyrhiza mira که حدود ۶۵ تا ۱۰۰ میلیون سال پیش در آمریکای شمالی می‌زیسته، شواهدی پیدا کرده اند که ایده بیرون به داخل را تأیید می‌کند. مانند کوسه‌های اره‌ای و اره‌ماهی‌های امروزی، این موجود خوشه‌های دندانه‌دار در اطراف پوزه خود داشت تا هم در برابر شکارچیان از خود محافظت کند و هم با استفاده از آن‌ها به دنبال غذا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فرارو به نقل از راهنماتو، دانشمندان می‌گویند تصور می‌شود که این میخ‌ها که دنتیکل‌های منقاری نامیده می‌شوند، نسخه‌های تغییر یافته‌ای از فلس‌های بقیه بدن جاندار هستند. در تلاش برای بررسی این فرضیه، این تیم لایه بیرونی سخت مینای سنبله‌های پوزه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند، اما آنچه که آن‌ها پیدا کردند به طور قابل توجهی با آنچه که انتظار داشتند متفاوت بود.

تاد کوک، دیرینه‌شناس مهره‌داران از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا می‌گوید: «در کمال تعجب، مینای دندان منقاری I. mira چیزی جز یک فلس ساده بود. در واقع این فلس به طور قابل توجهی پیچیده‌تر از مینای فلس‌های بدن بود. به عبارت دیگر، سازماندهی کلی مینای دندان در این اره ماهی باستانی شبیه مینای دندان کوسه امروزی است».

به طور خاص، مینای موجود در فسیل مورد اشاره با مینای دندان‌های کوسه امروزی مطابقت کامل دارد، به گونه‌ای که از بسته‌های میکروکریستال‌های فلوراپاتیت تشکیل شده است که در خطوط منظمی در نزدیکی سطح دندان و به‌طور تصادفی‌تر در پایین‌تر قرار گرفته‌اند.

ریزکریستال‌هایی که از میان این لایه‌ها عبور می‌کنند، عمود بر سطح دندان قرار می‌گیرند. این جهت گیری‌های مختلف به دندان‌های کوسه استحکام و مقاومت در برابر فشار می‌دهد، و به نظر می‌رسد که داستان برای I. mira نیز مشابه باشد.

کوک می‌گوید: «احتمالاً آرایش میکروکریستالی همراه مینای دندان‌های I. mira نیز راهی برای مقاومت در برابر نیرو‌های مکانیکی بوده است. اگرچه غیرممکن نیست که این پولک‌ها و دندان‌ها ریزساختار‌های دسته‌بندی شده خود را به طور جداگانه تکامل داده باشند، اما اگر یکی پس از دیگری بیایند، منطقی‌تر است و این به معنای پذیرش فرضیه بیرون به داخل در مورد دندان‌های ماهی هاست.

یکی از نکات جالب توجه این مطالعه جدید بر روی فسیل Ischyrhiza mira این بود که این دانشمندان در واقع به هدف بررسی منشاء دندان جانور آن را مورد مطالعه قرار نداده بودند بلکه مطالعه جانبی آن را به سمت سوق داد. اکنون یافته‌های آن‌ها می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر مطالعات آینده در این زمینه داشته باشد.

کوک می‌گوید: «این یافته شواهد مستقیمی را ارائه می‌کند که از فرضیه بیرون به داخل حمایت می‌کند. از آنجایی هم که شباهت زیادی بین فرآیند به وجود امدن دندان در موجودات دریایی و انسان نیز وجود دارد، مطالعات بیشتر در این زمینه می‌تواند به تاریخچه تکاملی دندان ما انسان‌ها نیز کمک کند.» نتایج این تحقیق در مجله Anatomy منتشر شده است.

منبع: راهنماتو 

منبع: فرارو

کلیدواژه: ماهی مینای دندان دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۲۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید

فراروـ  امروزه خوردن غذا‌های دریایی از طرف متخصصان تغذیه بسیار توصیه می‌شود. غذا‌های دریایی مانند ماهی، میگو و... دارای خواص بسیار زیادی نسبت به گوشت قرمز هستند. غذا‌های دریایی مانند ماهی منبع بزرگ ویتامین دی و و مواد معدنی هستند؛ بنابراین بهتر است حداقل هفته‌ای یکبار مصرف آن‌ها را در برنامه غذایی‌تان قرار بدهید. پخت ماهی معمولا روش‌های متفاوتی دارد. برخی ماهی را داخل روغن سرخ می‌کنند، برخی ماهی را به صورت کبابی و برخی به صورت سوخاری یا پفکی میل می‌کنند. پخت ماهی در فر روش مناسبتری برای تهیه ماهی است، چون خواص ماهی بهتر حفظ می‌شود. ما در این مطلب می‌خواهیم یک روش بی‌نظیر برای پخت ماهی در فر را همراه با یک سس ویژه به شما آموزش بدهیم. شک نکنید که اگر یکبار این روش پخت ماهی را امتحان کنید، هرگز دست از سرش برنخواهید داشت و طعمش را فراموش نخواهید کرد. اگر دوست دارید این ماهی کبابی جذاب را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

ماهی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۴ حبه
گشنیز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
لیموی تازه: ۱ عدد
رب فلفل یا سس کچاب تند: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
نمک: به میزان لازم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای درست کردن این ماهی کبابی خوشمزه ابتدا ماهی را خوب بشویید و و با چاقو شکم ماهی را باز کنید. برای درست کردن این غذا باید ماهی را به اصطلاح سفره کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و یا کف سینی را کمی چرب کنید و ماهی سفره شده را روی سینی بگذارید طوری که قسمت پشت ماهی روی کف سینی باشد و شکم بازشده ماهی رو باشد. مقداری نمک روی ماهی بریزید و با دست شکم ماهی را ماساژ بدهید تا نمک به خورد ماهی برود.

پیاز و سیر را رنده کنید و با گشنیز خرد شده داخل یک کاسه بریزید. رب فلفل یا سس کچاب تند را همراه با کمی نمک، روغن زیتون و آبلیمو به آن اضافه کنید و با قاشق خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا سس آماده را روی ماهی بریزید و با دست یا با قاشق خوب مواد را پخش کنید، طوری که سس کاملا روی ماهی را بپوشاند. حالا سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۱ ساعت بگذارید تا بپزد. بعد از یک ساعت شعله پایین فر را خاموش کنید و شعله بالای فر را با درجه حرارت ۱۵۰ درجه روشن کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا ماهی از بالا هم برشته شود. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، حتما ۵ دقیقه آخر پخت، قسمت گریل را روشن کنید تا ماهی از بالا برشته شود. در این مرحله ماهی کبابی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان و مراقب انگشتانتان باشید.

نکات مهم

۱ ـ برای تهیه این ماهی کبابی می‌توانید به دلخواه از هر نوع ماهی شمال و جنوب که دوست دارید، استفاده کنید.

۲ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

دیگر خبرها

  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • یکخوابه‌های تهران قیامت به پا کردند! / رهن کامل آپارتمان ۳۰ تا ۵۰ متر چند؟
  • به ستوه آمده‌ایم!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!