Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن میکروب‌شناسی ایران با اشاره به خطرات رهاسازی مدفوع سگ‌های خانگی در محیط زیست و پارک‌ها، گفت: نیازمند فرهنگسازی و تدوین قوانینی برای جمع‌آوری مواد دفعی حیوانات خانگی از محیط زیست و پارک‌ها هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ یکی از مسائلی که این روزها در بوستان‌ها و حتی محل بازی کودکان شاهد آن هستیم؛ سگ‌گردانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به وضعیت پارک‌ها نشان می‌دهد که صاحبان سگ‌ها از دانش لازم برای نگهداری حیوانات خانگی برخوردار نیستند و نسبت به جمع‌آوری مدفوع سگ‌هایشان از محیط پارک‌ها اقدام نمی‌کنند که این امر می‌تواند علاوه بر اثرات منفی زیست‌محیطی، پیامدهای منفی بسیاری برای سلامتی کودکانی داشته باشد که در پارک‌ها در حال بازی کردن هستند و با مدفوع رهاشده این حیوانات در محیط، در تماس هستند.

دکتر محمدمهدی فیض‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ با بیان اینکه صاحبان حیوانات خانگی باید از نکات بهداشتی نگهداری این حیوانات آگاه باشند؛ اظهار داشت: صاحبان سگ‌ها باید حتماً داروهای ضدانگل را به این حیوانات بدهند و واکسن هاری را به موقع به آنها تزریق کنند. در این صورت خطر ابتلا و انتقال بیماری توسط سگ‌ها کمتر می‌شود اما به صفر نمی‌رسد زیرا در محیط بیرون از خانه، گونه‌های ولگرد زیاد هستند.

وی افزود: احتمال اینکه سگ‌های خانگی توسط سگ‌های ولگرد به بیماری‌های مختلف آلوده شوند و این آلودگی را به خانه انتقال دهند وجود دارد.

رئیس انجمن میکروب‌شناسی ایران در پاسخ به این سؤال که "مدفوع رهاسازی شده سگ‌ها در بوستان‌ها، ممکن است باعث بروز چه بیماری‌هایی شود؟" گفت: یکی از عامل بیماری‌زا که مدفوع سگ می‌تواند آلوده به آن باشد «اکینوکوکوس گزانولوزوس» است. کرم از طریق تماس با مدفوع سگ به انسان منتقل می‌شود و باعث ایجاد بیماری «کیست هیداتید» می‌شود. در بیماری کیست هیداتید در مغز، کبد و ریه کیست ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه مدفوع سگ‌ها ممکن است دارای انگل‌های دیگری نیز باشد؛ بیان داشت: برخی کرم‌ها از طریق مدفوع سگ به انسان منتقل می‌شوند؛ همچنین تک‌یاخته‌هایی مانند «ژیاردیا»، «کریپتوسپوریدیوم» و «ایزوسپورا» و ... از طریق مدفوع سگ قابل انتقال هستند و باعث بروز مشکلاتی در انسان می‌شوند. عامل بیماری‌زای «لپتوسپیرا» نیز در اثر تماس سگ‌های خانگی با حیوانات ولگرد ایجاد می‌شود که می‌تواند باعث آسیب به کلیه و مغز شود.

فیض‌آبادی بیان اینکه علاوه بر فرهنگسازی باید قوانینی برای جمع‌آوری مدفوع سگ‌ها از محیط بیرون تدوین شود؛ خاطرنشان کرد: در کشورهای خارجی این قوانین وجود دارد؛ در کشور ما نیز بیشتر نیازمند فرهنگسازی و تدوین قوانینی برای جمع‌آوری مواد دفعی حیوانات خانگی از محیط زیست و پارک‌ها هستیم.

کاهش تعداد شهرهای قرمز کرونا در کشور/ پلمب 1017 واحد صنفی متخلف در هفته گذشته

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان بهداشت و درمان حیوانات خانگی مدفوع سگ ها جمع آوری پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۴۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی